Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Overige onderwerpen » Politieke Partijen

Deze normale topic is open en bestaat uit 52 pagina's: 1 2 3 4 ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... 48 49 50 51 52

Hoe de gevestigde orde Wilders en de PVV heeft behandeld al die jaren is wel schandalig en vergeet niet dat hij alleen veroordeeld is voor belediging, vrijgesproken van het aanzetten tot haat en discriminatie.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 15 september 2023 om 23:29:

Hoe de gevestigde orde Wilders en de PVV heeft behandeld al die jaren is wel schandalig en vergeet niet dat hij alleen veroordeeld is voor belediging, vrijgesproken van het aanzetten tot haat en discriminatie.Als er een tot de gevestigde orde en elite behoord is het Wilders wel de grootste plucheplakker van allemaal. 25 jaar met zijn Limburgse geblondeerde reet in de kamer en daarmee nu het langstzittende kamerlid.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Knakkie schreef op 16 september 2023 om 18:19:

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 15 september 2023 om 23:29:

Hoe de gevestigde orde Wilders en de PVV heeft behandeld al die jaren is wel schandalig en vergeet niet dat hij alleen veroordeeld is voor belediging, vrijgesproken van het aanzetten tot haat en discriminatie.Als er een tot de gevestigde orde en elite behoord is het Wilders wel de grootste plucheplakker van allemaal. 25 jaar met zijn Limburgse geblondeerde reet in de kamer en daarmee nu het langstzittende kamerlid.


Vrijheid heeft hij niet, dus zo comfortabel is het niet.

 

+1/-0

Gaat me ook niet om Wilders persoonlijk en hij doet behoorlijke boute uitspraken maar een volksvertegenwoordiger mag ver gaan de partij slaagt er toch in om telkens 1 vd grootste fracties teworden en al die kiezers werden tot nu telkens uitgesloten ik vind dat je ALTIJD moet praten of je eruit komt is een tweede. PVV haalt gewoon weer stuk of 15 zetels straks dat is heel knap in het huidige stelsel met zoveel partijen.

 

+1/-0

Politieke barometer week 42
Weinig verschuivingen, kiezersvoorkeuren blijven vooralsnog stabiel

19 oktober 2023

In de nieuwe Politieke Barometer (uitgevoerd tussen 13 en 16 oktober) zien we weinig verschuivingen ten opzichte van onze vorige meting (eind september). Een voorzichtige conclusie is dat de oorlog tussen Israël en Hamas (nog) niet heeft geleid tot een verschuiving in kiezersvoorkeuren. Daarnaast moet de echte campagne nog losbarsten. Veel kiezers twijfelen nog en zullen in de komende weken hun stem gaan bepalen.Eén partij die deze peiling op lichte winst staat is NSC. De partij van Pieter Omtzigt komt deze maand uit op 27 zetels en peilt hiermee 2 zetels hoger dan vorige maand. Tegelijkertijd laten onze data zien dat veel kiezers van Nieuw Sociaal Contract ook nog andere partijen overwegen. Ongeveer de helft van alle kiezers die nu zegt op NSC te willen gaan stemmen overweegt ook nog andere partijen. Dit kan te maken hebben met het feit dat Nieuw Sociaal Contract nog geen verkiezingsprogramma heeft gepubliceerd.

Dan D66. De partij van Rob Jetten weet de dalende trend maar niet te keren. D66 staat al maanden op verlies en ook deze maand daalt de partij van 9 naar 7 zetels. Dat zijn maar liefst 17 zetels lager dan het aantal dat de partij nu bezet in de Tweede Kamer. De laatste keer dat de partij zo laag peilde, was in 2008.

Het zeteloverzicht: de VVD peilt deze maand 28 zetels en NSC komt uit op 27. Dan komen GroenLinks-PvdA en PVV met respectievelijk 20 en 18 zetels. BBB komt deze maand uit op 12 zetels en D66 en de Partij voor de Dieren peilen er beide 7. De SP behaalt deze maand 6 zetels. CDA, Forum voor Democratie, ChristenUnie en DENK komen deze maand allen uit op 4 zetels. Zowel Volt als SGP peilen 3 virtuele zetels, JA21 komt uit op 2 en BIJ1 haalt 1 zetel. 50PLUS heeft geen zetel deze peiling.

Het is belangrijk om te benadrukken dat een peiling geen voorspelling van de verkiezingsuitslag is. Kiezersvoorkeuren kunnen nog sterk veranderen, zeker in de laatste fase van de campagne. Uit onze peiling blijkt dat veel kiezers nog twijfelen. Zo heeft maar ongeveer een derde (35%) een sterke voorkeur voor slechts één partij. Drie op de tien kiezers (31%) zeggen dat ze een voorkeur voor één partij hebben, maar dat andere partijen ook nog een kans op hun stem maken. De rest twijfelt nog in meer of mindere mate tussen meerdere partijen, of heeft zelfs helemaal nog geen voorkeur. Bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen in 2021, was er, ongeveer een maand voor de verkiezingen, iets minder twijfel. Twee vijfde van de kiezers (42%) had toen al een sterke voorkeur voor één partij.

Onze cijfers worden ook gepubliceerd door EenVandaag.

 

+1/-0

Zonet werd Thierry Baudet (FVD) aangevallen aan de Universiteit Gent, waar hij een lezing zou geven voor KVHV-Gent, door een linkse activist.

https://twitter.com/filip_bru/status/1717611754924970239?s=46&t=jXUMhiWzvnHFttdVeWBZVglink

 

+1/-0

Vind het allemaal maar een suf gebeuren zelfs Wilders is lief in de campagne lol. Geeneen lijstrekker vind ik echt overtuigend. Timmermans speelt de staatsman Yesilgoz speelt Thatcher. Omtzigt heeft wel een visie, maar is een twijfelaar en kort lontje. Caroline doet het goed vind ik.

Ik blijf nog zwevend.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 14 november 2023, 06:10:22.

 

+1/-0

Timmermans zou een prima bestuurder kunnen zijn, alleen is zijn partij het probleem. De combinatie PvdA/GroenLinks is een clash tussen uitersten op de linkerflank van het spectrum.

De PvdA is de gematigde bestuurderspartij ietwat links van het midden, die bereid is 'te polderen' en compromissen te sluiten om het land vooruit te helpen. GroenLinks lijkt afgelopen decennia dichter daar naartoe opgeschoven te zijn, maar de ruggegraat van de partij bestaat nog altijd uit een kern oudere, zeer radicale politiek-activisten.

Jesse Klaver is een marionet met genuanceerde praatjes voor de buhne, degenen die aan de touwtjes trekken zijn houden er extremistische opvattingen op na. Die zijn gelieerd aan organisaties en stromingen die helemaal geen constructieve samenwerking zoeken, of openstaan voor een debat.

En dat is niet alleen op gebied van klimaat, waarin ze Timmermans hebben gevonden die in Europa ook een behoorlijke pittige toon heeft neergezet. Het gaat hier ook om immigratie, geopolitiek en economie.

Een wolf in schaapskleren, die partij.

 

+1/-0

Na alle troep die we gezien hebben de laatste 20 jaar is in mijn ogen iemand als Omtzigt zegen.
Eindelijk iemand die gewoon eerlijk is en wilt besturen hoe het is bedoeld en niet die vieze VVD spelletjes en truckjes.

 

+1/-0

Ik vind Timmermans juist helemaal niets, de vleesgeworden Europese bureaucraat. Ook als bestuurder vond ik hem al incapabel. Het tekent in mijn ogen de neergang van de PvdA dat er zo'n neoliberale eurocraat aan het roer is gezet. Het schrikt veel kiezers af, ik ga in elk geval geen PvdA stemmen zolang ze dit soort neoliberalen blijven inzetten. Bovendien zijn ze met GL erbij iets te woke mijns inziens.

Ik overwoog even om Omtzigt te stemmen, want die maakt een sterke indruk in de campagne en ben het met wehave eens dat een integer iemand aan de macht een verademing zal zijn. Maar na het wat grondiger lezen van zijn partijprogramma kwam ik erachter dat bestaanszekerheid een wassen neus is bij NSC, het is allemaal wel heel soft. Oude CDA wijn in nieuwe zakken. Ik zweef nog even verder.

 

+1/-0

Politieke partijen stellen een programma op waar zij beleid op willen maken, maar als er een coalitie gevormd moet worden, dan wordt er snel van programma onderdelen afgeweken om toch tot een overeenkomst te komen met de andere partijen in de coalitie. Kortom, het stelt niets voor om aan de partijprogramma's de keuze te bepalen, want gebleken is dat de partijen toch niet datgene kiezen om te regeren waar jij verwachtingen van hebt gehad.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

danall schreef op 14 november 2023 om 12:42:

Politieke partijen stellen een programma op waar zij beleid op willen maken, maar als er een coalitie gevormd moet worden, dan wordt er snel van programma onderdelen afgeweken om toch tot een overeenkomst te komen met de andere partijen in de coalitie. Kortom, het stelt niets voor om aan de partijprogramma's de keuze te bepalen, want gebleken is dat de partijen toch niet datgene kiezen om te regeren waar jij verwachtingen van hebt gehad.Waar baseer je dan je keuze op, de kleding van de lijsttrekker?

Vind het juist belangrijk dat partijen laten zien waar ze heen willen en wat hun visie op de maatschappij is. We snappen allemaal dat je in een coalitie water bij de wijn moet doen, maar dan weet je iig waar ze op inzetten.

 

+1/-0

Het klinkt verschrikkelijk, maar je moet 'strategisch' stemmen.

Het klopt dat partijprogramma's in die zin niks zeggen, dat standpunten vrijwel nooit 1-op-1 in een regeringsakkoord komen. Ons systeem en het gefragmenteerde politieke landschap dwingt namelijk partijen samen te werken en compromissen te sluiten.

Waar je stem wél invloed op kan hebben (als er maar genoeg mensen hetzelfde doen/denken) is bepalen 'welke richting op' een nieuwe coalitie gevormd moet worden. Dat de politieke kopstukken met de uitslag in de hand die richting niet altijd volgen, doet het vertrouwen geen goed. Maar ik heb het idee (al is dat wellicht naief om te denken) dat de partijen deze ronde daar wel méér naar willen kijken. Bepaalde samenwerken worden in ieder geval niet op voorhand uitgesloten.

(...)

Ik vind de media nog altijd een zeer dubieuze rol spelen in het hele verhaal. Enerzijds is de selectiviteit van de partijen en onderwerpen die aandacht krijgen, en hoe deze geduid worden door opiniemakers. Anderzijds ook 'educatief', de rol van partijprogramma's wordt uitvergroot door berichten dat het merendeel standpunten heeft die in strijd zijn met de rechtstaat. Nou en? Het zijn 'piketpaaltjes' die geslagen worden, en afgezwakt/uitonderhandeld worden tijdens coalitievorming. Dáár ontstaat dus mede het beeld dat die programma's iets betekenen, en het verlies aan vertrouwen bij de kiezer dat 'wat ze beloven toch niet waargemaakt wordt'.

De media is (al dan niet onbewust) teveel bezig de stem van de kiezer te beinvloeden, door zélf keuzes te maken in aandacht voor bepaalde partijen. En dat waar ze invloed op zouden moeten uitoefenen, doen ze niet of te weinig. Namelijk uitleggen hoe het nou eigenijk werkt.

Ik denk zélf dat het merendeel van de media dat laatste ook niet weet, overigens...

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Yoda schreef op 14 november 2023 om 13:06:

open/sluit de onderstaande quote:

danall schreef op 14 november 2023 om 12:42:

Politieke partijen stellen een programma op waar zij beleid op willen maken, maar als er een coalitie gevormd moet worden, dan wordt er snel van programma onderdelen afgeweken om toch tot een overeenkomst te komen met de andere partijen in de coalitie. Kortom, het stelt niets voor om aan de partijprogramma's de keuze te bepalen, want gebleken is dat de partijen toch niet datgene kiezen om te regeren waar jij verwachtingen van hebt gehad.Waar baseer je dan je keuze op, de kleding van de lijsttrekker?

Vind het juist belangrijk dat partijen laten zien waar ze heen willen en wat hun visie op de maatschappij is. We snappen allemaal dat je in een coalitie water bij de wijn moet doen, maar dan weet je iig waar ze op inzetten.


En dus zullen bepaalde punten in een te voeren beleid afgevoerd worden. Het vervelende in onze verkiezingen is dat er zoveel partijen zijn, die allemaal hun zegje hebben, maar die ook veelal raakvlakken met elkaar hebben. Als deze zouden samenwerken en tot 1 partij worden, anders dan PVDA/GL, dan zal de kiezer het gemakkelijker hebben, de gekozen partijen veel meer zetels te bezet hebben, maar dat op veel onderdelen minder hoeft te worden uitgeonderhandeld. Dus met mindere partijen die meer dan 76 zetels hebben een meerderheid om een regering te vormen die meer onderdelen van hun partijprogramma kunnen uitvoeren. Dat scheelt, niet alleen in uitvoering maar ook in duidelijkheid.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

danall schreef op 14 november 2023 om 13:29:

open/sluit de onderstaande quote:

Yoda schreef op 14 november 2023 om 13:06:

open/sluit de onderstaande quote:

danall schreef op 14 november 2023 om 12:42:

Politieke partijen stellen een programma op waar zij beleid op willen maken, maar als er een coalitie gevormd moet worden, dan wordt er snel van programma onderdelen afgeweken om toch tot een overeenkomst te komen met de andere partijen in de coalitie. Kortom, het stelt niets voor om aan de partijprogramma's de keuze te bepalen, want gebleken is dat de partijen toch niet datgene kiezen om te regeren waar jij verwachtingen van hebt gehad.Waar baseer je dan je keuze op, de kleding van de lijsttrekker?

Vind het juist belangrijk dat partijen laten zien waar ze heen willen en wat hun visie op de maatschappij is. We snappen allemaal dat je in een coalitie water bij de wijn moet doen, maar dan weet je iig waar ze op inzetten.


En dus zullen bepaalde punten in een te voeren beleid afgevoerd worden. Het vervelende in onze verkiezingen is dat er zoveel partijen zijn, die allemaal hun zegje hebben, maar die ook veelal raakvlakken met elkaar hebben. Als deze zouden samenwerken en tot 1 partij worden, anders dan PVDA/GL, dan zal de kiezer het gemakkelijker hebben, de gekozen partijen veel meer zetels te bezet hebben, maar dat op veel onderdelen minder hoeft te worden uitgeonderhandeld. Dus met mindere partijen die meer dan 76 zetels hebben een meerderheid om een regering te vormen die meer onderdelen van hun partijprogramma kunnen uitvoeren. Dat scheelt, niet alleen in uitvoering maar ook in duidelijkheid.Nee hoor, want verschillende meningen zul je altijd hebben, maar dan spelen die zich af achter de schermen van een partij zoals vroeger toen CDA, PVDA en soms VVD heel groot waren. Dan heb je flanken binnen een partij en dan wordt daar uitonderhandeld. kan hoor, heeft voordelen, maar is minder democratisch.

Los daarvan is het gewoon dat partijen opschrijven waar ze voor staan en waar ze heen willen. Anders kun je net zo goed geen verkiezingen houden.

 

+1/-0

Denk dat de peilingen misleidend kunnen zijn in maart hadden ze ook niet grote uitslag verwacht voor BBB dat is nog maar half jaar geleden en de onvrede in de regio en de kloof met Den Haag is er nog steeds alleen voor een 'proteststem' heb je nu meerdere partijen.


BBB zakt verder weg in zetelpeiling, geen verandering bij drie grootste partijen VVD, NSC en GroenLinks-PvdA
Met nog een week tot de verkiezingen verandert er niets bij de grootste drie partijen in de zetelpeiling van EenVandaag en Ipsos. BBB verliest wel, die partij komt nu op 9 zetels (-3).

De VVD staat op 28 zetels, Nieuw Sociaal Contract blijft op 26 en GroenLinks-PvdA krijgt er 23 (+1). Ondanks die stabiliteit kan er de komende week nog veel veranderen. 8 dagen voor de verkiezingen is pas 40 procent helemaal zeker van zijn of haar keuze.

Weinig beweging
De toegenomen media-aandacht voor de verkiezingen brengt de meeste kiezers ook nu nog niet in beweging. De grootste partijen blijven al een paar weken redelijk stabiel, al nadert GroenLinks-PvdA de VVD en NSC gestaag.

Ook de PVV, die daar achter staat, blijft gelijk. In het onderzoek, dat deels is gehouden voor het laatste RTL-debat, haalt de partij van Geert Wilders 17 zetels.

BBB zakt verder weg
Bij BBB is wel een verschuiving te zien. Die partij had met 30 zetels in april, na de verkiezingswinst bij de Provinciale Statenverkiezingen, even de koppositie in de zetelpeiling. Sindsdien zit de partij in een neerwaartse spiraal.

Vlak voor de Tweede Kamerverkiezingen verliest de partij van Caroline van der Plas er nog 3. Er blijven nu 9 zetels over, bij de partij die momenteel 16 zetels in de Eerste Kamer heeft.

Van der Plas 'wankel', Keijzer 'onzichtbaar'
Waar eerder verlies te wijten was aan het naar de achtergrond raken van het thema stikstof en de oprichting van NSC, klinkt er nu ook kritiek op de boegbeelden. Sommigen vinden Van der Plas 'wankel' overkomen in debatten of vinden premierkandidaat Mona Keijzer te onzichtbaar, blijkt uit onderzoek onder het Opiniepanel.

Ook zijn er kiezers die vinden dat BBB haar programma had moeten laten doorrekenen door het Centraal Planbureau (CPB) en die aangeven toch op een partij te willen stemmen 'die zich heeft bewezen'.

D66 en CDA
Hoewel de tijd begint te dringen, weten de nieuwe leiders van D66 en het CDA het tij nog niet te keren. Vergeleken met de laatste Tweede Kamerverkiezingen in 2021 staan die partijen er nog altijd ronduit slecht voor.

Rob Jetten staat met zijn D66 nu op 9 (+1), evenveel zetels als BBB dus. En Henri Bontenbal lukt het nog niet om het CDA uit het slop te trekken: zijn partij staat een paar dagen voor de verkiezingen nog steeds op 4.

Weinig kiezers nu zeker van keuze
Met nog een week tot de verkiezingen zijn kiezers iets zekerder geworden van hun keuze. Vier op de tien (40 procent) stemgerechtigden weten nu zeker dat ze gaan stemmen, en op welke partij. Twee weken geleden was een derde zeker van zijn of haar keuze.

Het aandeel zekere kiezers is daarmee iets lager dan bij de vorige Tweede Kamerverkiezingen. In maart 2021 was bijna de helft (46 procent) een week voor de verkiezingen 'geland'.

D66-kiezers onzeker
Vooral mensen die nu zeggen dat ze waarschijnlijk D66 willen stemmen, twijfelen daar nog over. Slechts 30 procent van die groep weet het zeker. Vooral GroenLinks-PvdA kan daar nog van profiteren: mensen die nu bij D66 zitten, overwegen vooral ook die partij nog.

Bij andere partijen zijn meer kiezers overtuigd, maar ook daar kan nog een flinke groep overstappen. Bovendien blijft het onvoorspelbaar hoeveel mensen er daadwerkelijk gaan stemmen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

MIddenveldert schreef op 14 november 2023 om 13:25:

Het klinkt verschrikkelijk, maar je moet 'strategisch' stemmen.

Het klopt dat partijprogramma's in die zin niks zeggen, dat standpunten vrijwel nooit 1-op-1 in een regeringsakkoord komen. Ons systeem en het gefragmenteerde politieke landschap dwingt namelijk partijen samen te werken en compromissen te sluiten.

Waar je stem wél invloed op kan hebben (als er maar genoeg mensen hetzelfde doen/denken) is bepalen 'welke richting op' een nieuwe coalitie gevormd moet worden. Dat de politieke kopstukken met de uitslag in de hand die richting niet altijd volgen, doet het vertrouwen geen goed. Maar ik heb het idee (al is dat wellicht naief om te denken) dat de partijen deze ronde daar wel méér naar willen kijken. Bepaalde samenwerken worden in ieder geval niet op voorhand uitgesloten.

(...)

Ik vind de media nog altijd een zeer dubieuze rol spelen in het hele verhaal. Enerzijds is de selectiviteit van de partijen en onderwerpen die aandacht krijgen, en hoe deze geduid worden door opiniemakers. Anderzijds ook 'educatief', de rol van partijprogramma's wordt uitvergroot door berichten dat het merendeel standpunten heeft die in strijd zijn met de rechtstaat. Nou en? Het zijn 'piketpaaltjes' die geslagen worden, en afgezwakt/uitonderhandeld worden tijdens coalitievorming. Dáár ontstaat dus mede het beeld dat die programma's iets betekenen, en het verlies aan vertrouwen bij de kiezer dat 'wat ze beloven toch niet waargemaakt wordt'.

De media is (al dan niet onbewust) teveel bezig de stem van de kiezer te beinvloeden, door zélf keuzes te maken in aandacht voor bepaalde partijen. En dat waar ze invloed op zouden moeten uitoefenen, doen ze niet of te weinig. Namelijk uitleggen hoe het nou eigenijk werkt.

Ik denk zélf dat het merendeel van de media dat laatste ook niet weet, overigens...Grotendeels eens wat je schrijft over de media, al sluit ik niet uit dat we er een andere kijk op nahouden wie precies bevoordeelt wordt. In mijn ogen worden regeringspartijen zoals de VVD, GLPVDA, CDA en D66 voorgetrokken. En er gaat vaak de meeste aandacht uit naar de new kid on the block, in dit geval NSC (hetgeen overigens wel terecht is). Ook krijgen allerlei liberal woke thema's naar verhouding veel te veel aandacht.

Ten aanzien van de rechtsstaat wordt er door de media inderdaad behoorlijk overdreven. De rechtsstaat is iets dat de afgelopen twee eeuwen democratisch gevormd is door de formele wetgever, dan wel door besluitvorming op internationaal/Europees niveau (veelal dat laatste). Er wordt weleens door de media gedaan alsof het iets is dat in steen gebeiteld is. En praktisch gezien is dat misschien waar, gezien de hoge drempel om zaken aan te passen, maar het blijft natuurlijk het resultaat van politieke keuzes die op een zeker moment een bepaalde politieke meerderheid reflecteerden. Dus dat iets in strijd is met de rechtsstaat mag je best met een korrel zout nemen.

De rechtsstaat kan aangepast worden naar de huidige politieke meerderheid. Ik ben een economisch linkse kiezer, maar ik zie dat er in Nederland een (rechtse) meerderheid is om met name migratie in te tomen. Dan mag de rechtstaat wat mij betreft best aangepast worden, bijvoorbeeld door een opt-out af te dwingen op Europees niveau. Natuurlijk moeten minderheden in bepaalde mate worden beschermd door grondrechten en de rechtstaat, maar je moet je ogen niet sluiten voor wat de grote meerderheid wil in Nederland. Inmiddels is het wel een beetje rule by minority geworden in Nederland op sommige thema's.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:
Qua 'bevoordeling' in de media, zitten we denk ik nog aardig op één lijn. De vraag is op basis waarvan je de aandacht voor partijen verdeeld, op basis van peilingen of huidige aantal zetels. Op basis van dat laatste verdient NSC niet zoveel aandacht, maar op basis van peilingen krijgt een D66 weer veel te veel zendtijd.

In die keuzes zit een bepaalde wille-/voorkeur. Vooral dat laatste. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat dit niet zo is.

Met jouw argument over de standpunten die in strijd zouden zijn met de rechtstaat, ben ik het helemaal eens. Het is exact dit. Maar mijn vervolgvraag is dan; waarom wordt het toch zo gebracht?

Of de media is bewust angst aan het zaaien en willen op die manier het stemgedrag beïnvloeden. Of ze snappen werkelijk géén hol van wat de basisprincipes van de staatsvorm in Nederland. En hoe dat in de praktijk functioneert.

(Dat laatste is overigens niet verbazend, want zelfs tot aan ministers aan toe lijkt kennis over de grondbeginselen van een parlementaire democratie zoals we die kennen soms te ontbreken. En dan maak je er actief deel van uit.)

Andere smaken zijn er volgens mij niet, en ik weet niet wat we meer zou moeten verontrusten. Ik ben overigens bang dat het een combinatie is van de twee is. Dat de media er én niet genoeg van weet, én teveel wil sturen op iets waar iedere schijn van beinvloeding vermeden zou moeten worden.

Terecht dat je immigratie aanhaalt, vaak zijn het standpunten die over zulke onderwerpen gaan en dan in strijd zouden zijn met de rechtstaat vanwege Europese verdragingen ofzo.

Ze zullen nooit zo snel schande spreken van verregaande standpunten in partijprogramma's die de vervuiling door grote multinationals over de grens heen moeten aanpakken, of bezuinigingen op defensie die in strijd zijn met de NAVO-norm. Al weet ik niet of die laatste norm eigenlijk bindend is.

Zelfs de traditionele media zou in dat opzicht met een bijsluiter moeten komen tegenwoordig. Want het is vooringenomen, en soms gewoon feitelijk onjuist wat er beweerd wordt.

 

+1/-0

Was een leuke uitzending Vandaag Inside, Wilders deed het goed scherp en met humor je kan wel zien dat hij de meest ervaren politicus van iedereen is. Hij wordt ook cruciaal als hij meer dan 20 zetels haalt.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 16 november 2023 om 00:47:

Was een leuke uitzending Vandaag Inside, Wilders deed het goed scherp en met humor je kan wel zien dat hij de meest ervaren politicus van iedereen is. Hij wordt ook cruciaal als hij meer dan 20 zetels haalt.Het is een goede politicus en een vooral een goede acteur. Och, wat een aardige man is het toch en wat zet die Derksen leuk in de hoek. En sommigen trappen daar dus met open ogen en met gemak in. Met hetzelfde gemak dat de VVD weer veel stemmen haalt terwijl die aantoonbaar verantwoordelijk zijn voor de afbraak zoveel goede voorzieningen die NL rijk was, alleen maar ten gunste van bedrijven en de mensen die het goed hebben, vermomd als liberaal beleid.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 52 pagina's: 1 2 3 4 ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... 48 49 50 51 52

Feyenoord Forum » Overige onderwerpen » Politieke Partijen