Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Overige onderwerpen » Politieke Partijen

Deze normale topic is open en bestaat uit 42 pagina's: 1 2 3 4 ... 37 38 39 40 41 42

open/sluit de onderstaande quote:




Ik weet het niet. Die ruimte lijkt er ook te zijn voor een echte liberale partij aan de rechterflank.

Niet iedereen die op de PVV heeft gestemd, is het volledig eens met de standpunten van Wilders. Integendeel. Maar er is 'over rechts' geen alternatief, en door een stem op de PVV laat je in ieder geval merken dat je het oneens bent met de koers die de VVD mede bepaald heeft afgelopen kabinetten op een aantal gebieden.

Ik denk dat de wens een beetje de vader van de gedachte is. Het gevoel van 'vroeger was alles beter', maar dan met betrekking tot de politiek. Er is verschrikkelijk veel veranderd, in feite bestaan er geen politieke stromingen meer en is de 'links-rechts verhouding' compleet achterhaald.

Het probleem van de sociaal-democratie is (in mijn ogen) dat ze uitgespeeld is. De welvaart in Nederland heeft ervoor gezorgd dat iedereen het goed heeft. Natuurlijk heeft de ene groep/klasse er meer van geprofiteerd dan de ander, maar de grote sociale verschillen in de samenleving zijn genivelleerd.

Ook de arbeidersklasse kan een auto kopen. Kan op vakantie. Hun kinderen kunnen studeren. Ze kunnen gezond voedsel kopen. Het gebeurt niet altijd, en er zijn echt nog wel groepen voor wie dit niet bereikbaar is. Maar 60/70 jaar geleden was dit veel minder vanzelfsprekend dan nu.

De sociaal-democratie is in die zin ten onder gegaan aan het succes van Nederland, waar zij zeker de hand in heeft gehad. De PvdA heeft zich opnieuw moeten uitvinden, ze heeft een nieuw electoraat moeten aanboren om te 'verheffen'. De basis die er nog is, is niet groot genoeg om een rol van betekenis te spelen.

Aanvankelijk dacht de PvdA een aantal decennia geleden die nieuwe achterban gevonden te hebben. In dezelfde wijken als waar daarvoor haar trouwe, autochtone aanhang leefde. Echter, een aantal van de zorgen van deze groep botste radicaal met de individuele grondrechten die de basis van onze samenleving vormen en waar de PvdA (gelukkig) voor staat. Op andere zorgen van die groep waarop de PvdA hen tegemoet kwam, vervreemde de partij zich van andere delen van haar bestaande electoraat en de (populistische) opinie.

Los daarvan is gebleken dat de publieke opinie steeds minder accepteert dat er 'niet gepraktiseerd wordt wat men preekt'.

Je kunt als sociaal-democratisch bestuurder jezelf niet laten rondrijden door een auto met chauffeur tegen een salaris van +10K per maand, en dan met droge ogen beweren dat je het leed voelt van de bouwvakker die 40 per uur in de regen op een bouwplaats loopt te buffelen. En dan met diens mandaat (stem) de volgende ambtsperiode een miljoenenverslindend project initieren om langdurig werklozen aan een baan te helpen middels Tibetaanse klankschalen-therapie.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 15 oktober 2024, 12:43:41.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 15 oktober 2024 om 20:42:

Geert Wilders
@geertwilderspvv
·
14 okt.
Als ik een euro zou krijgen voor iedere keer dat mijn naam genoemd wordt in ‘n krant, op tv of radio was ik miljonair.

Maar als ik een euro zou moeten betalen voor iedere keer dat de media er naast zit en onzin verkoopt was ik failliet.

Gelukkig trek ik me er niks van aan! 💪



Wat een onzin, hij spint er garen bij om zoveel mogelijk genoemd te worden. Niemand krijgt meer aandacht dan Geert Wilders, al helemaal bij de mainstream media die geobsedeerd zijn door zijn woorden en imago. Hypocriet om er daarna over te gaan zeuren.

 

+1/-0

Het is van deze tijd en 'Tramp' doet niet anders. Wen er maar aan.
Inhoudelijk doet er straks helemaal niet meer toe, oneliners en onwaarheden. Terug naar de jaren dertig van Nazi-Duitsland (beetje grove vergelijking, maar toch).

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 16 november 2024 om 07:36:

Nou weer een regeringscrisis afgewend. Zonde dat Achahbar er zo instaat ze had veel kunnen betekenen. Alleen als ze polarisatie de schuld geeft moet ze wel twee kanten bekijken natuurlijk. Mischien is NSC dan niet de partij voor haar en moet ze overstappen naar D66 ofzo.


Ik kan niet treuren nu ze zich heeft teruggetrokken.

 

+1/-0

Het is tijd dat dit kabinet opstapt, het is een grote aanfluiting en een racist heeft de touwtjes in handen heeft. Ik snap het NSC heel goed, ook al zijn ze zelf ook niet heel stabiel. Ze willen veel meer in een midden kabinet zitten.

Daarnaast is het tijd dat mensen weer eens meer fatsoen gaan tonen naar elkaar en op een normale manier gaan communiceren. De partijen die er nu zitten kiezen voor geweld met geweld op te lossen. Er is echt wel een probleem op gebied van integratie, maar dit is ook vooral door dat figuur van een wilders aangewakkerd.

Er mag echt wel hard(er) opgetreden worden, maar dan wel de vinger op de zere plek leggen ipv alles over een kam scheren, want dat is het enige wat wilders doet en hij is NIET de oplossing.

 

+1/-0

Dat Wilders en zijn PVV niet de oplossing is, daar ben ik het mee eens.

De reden dat hij nu de grootste partij is, komt omdat geen enkele partij en/of politicus afgelopen decennia in staat is gebleken om wél met oplossingen te komen.

Wilders heeft enorm geprofiteerd van het beeld dat de politiek bezig is met marginale agenda's die heel ver van het bed van de 'gewone man' staan. En problemen die er wel toe doen, gewoonweg onbenoemd laten.

Wilders is overigens niet de oorzaak van het gebrek aan fatsoen in de politiek en het openbaar bestuur. Noch is hij volledig verantwoordelijk voor de enorme mate van polarisatie binnen de huidige politiek en andere ontwikkelingen die de 'regeerbaarheid' van Nederland bemoeilijken.

Wilders is een gevolg. Als hij een volgende verkiezing gedecimeerd zou worden, of zou stoppen; dan blijft de huidige situatie bestaan.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 17 november 2024 om 10:20:

(...)Ik vind ook dat het tegroot wordt gemaakt in andere kabinetten stappen ook bewindslieden op hoor. Probleem is wel de slingerende koers van de dit jaar opgerichte partij NSC daarom niet zo gek dat Omtzigt komende week al terug keert.



Bij het NSC ontbreekt het totaal aan leiderschap, en aan een basis van standpunten en principes waar meer traditionele partijen op kunnen terugvallen. Omtzigt wordt verschrikkelijk gemist, maar ik geloof niet dat zijn (mogelijke) terugkeer dit kabinet en zijn eigen partij in rustiger vaarwater kan doen laten belanden.

Daarvoor is hij zelf te labiel, en zijn de fundamentele verschillen tussen de coalitie-partijen te groot. Men zal van crisis naar crisis blijven rollen.

Ik kan niet oordelen over het opstappen van Achahbar, in die zin dat het een verlies is voor deze regering. Daarvoor heeft ze te kort in haar rol gezeten, en zich niet genoeg geprofileerd. De reden waarmee ze zélf naar buiten komt, die ten grondslag ligt aan haar vertrek, vind ik uiterst slap. Overduidelijk is er méér gebeurd en heeft er meer gespeeld, maar daar kan/mag ze verder niet uitweiden.

De oppositie staat weer schreeuwend aan de zijlijn, eist verklaringen. Het narratief is compleet verschoven, en (mede) hierdoor gaat het niet meer over de wijze waarop Noord-Afrikaanse/Islamitische jongeren hebben huisgehouden in Amsterdam; gedreven door anti-semitische elementen die onderdeel van zijn van hun cultuur en opvoeding.

Het zit niet in de genen. Haat is aangeleerd. Als er binnen het kabinet andere opvattingen bestaan, is dat uiterst kwalijk en onjuist. Het frustreert de aanpak van het probleem, als over de oorzaak zulke grote misvattingen bestaan.

Het probleem wordt ermee niet gediskwalificeerd, integendeel. Als je beseft dat anti-semitisme aangeleerd is, is het des te zorgelijk dat er in Nederland kennelijk structuren bestaan die op zodanige schaal in deze haat onderwijzen en het cultiveren.

En het beperkt zich niet alleen tot haat tegen Joden, die zover gaat dat men overgaat tot geweld. Er is ook sprake van een kwalijke ondergeschikte positie van de vrouw, die wordt bijgebracht. En zo zijn er nog meer doctrines die frontaal ingaan tegen de grondwettelijke vrijheden die de basis vormen van onze samenleving: de scheiding tussen kerk en staat, de vrijheid van meningsuiting, etc.

Het probleem is dat het diezelfde grondwettelijke vrijheden zijn, die deze organisaties en instanties in staat stellen hun haat-dragende agenda's te verspreiden. Alles in naam van een geloof, waarmee bevolkingsgroepen van jongs afaan mee worden geinfecteerd.

Het is aangeleerd, en dus kan het ook afgeleerd worden. Maar het is dweilen met de kraan open, zolang we niet de discussie mogen voeren (van het politiek-correcte deel van media dat oververtegenwoordigd is vanuit de media, de politiek en het bestuur, en zodoende het publieke debat grotendeels controleert) over oplossingen die (op termijn) deze haatdragende ideologieen de kop in moeten drukken.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 18 november 2024 om 13:31:

Mocro Maffia de serie geeft ook aan wat er mis is dat is geen fictie. Het zijn meer culturele dingen als religieuze.



De basis van die culturele normen komen voort uit de wijze waarop de religie beleden wordt. Ook daarin zijn er tal van variaties mogelijk, en het kan op alle mogelijke manier tot uiting komen.

Een overgroot deel van de wijzes waarop het tot uiting komt, geeft geen problemen of is op geen enkele wijze in strijd met de wet. Het merendeel van de Marokkaanse Nederlanders is Mohammed B., geen Taghi, en hebben niet achter Joden aangezeten afgelopen weken.

Andersom bestaan er ook autochtone Nederlanders met achterlijke idee'en over de positie van de vrouw, en zijn er autochtone criminelen die op eenzelfde gewetenloze wijze anderen geweld aandoen.

In mijn optiek zorgt het Islamitische geloof en de wijze waarop 'de structuur' achter dit geloof invloed heeft op het leven van een substantiele groep die onderdeel is van de Nederlandse samenleving, ervoor dat er binnen deze groep opvattingen bestaan die niet stroken met de fundamenten van diezelfde samenleving.

Ik denk dat deze opvattingen bij een veel grotere groep leven, dan de politiek, het openbaar bestuur, én een overgroot deel van de bevolking beseft en wíl toegeven.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:




De sociaal-economische (en micro-geografisch) factoren die een rol spelen en mijn inziens de voornaamste reden zijn voor oververtegenwoordiging van bepaalde groepen in misdaadcijfers, hebben niet direct verband met het geloof.

Andere achterstandswijken met de demografie waarin de Islam minder prominent vertegenwoordigd is, scoren niet veel beter volgens mij.

Ik geloof wel dat de substantiele verschillen tussen de 'eigen' cultuur (achter de voordeur, zeg maar) en de maatschappij niet bijdragen tot dezelfde kansen en mogelijkheden voor deze groepen. En de problematiek die er al is op sociaal-economisch vlak niet minder maken.

In dat opzicht blijf ik erbij dat het ook op dat vlak zou helpen, als de politiek bereid zou zijn herziening van de grondwettelijke bepalingen die deze situatie (deels) faciliteren te overwegen. Erover praten is voor veel te veel partijen al een taboe. De suggestie dat een artikel 1, 6 of 23 misschien wel voor verbetering vatbaar zijn, is een soort heiligschennis.

Artikel 1 is een politiek getint artikel. Er worden enerzijds discriminatoire gronden expliciet benoemd, en ik vind daarin de volgorde en keuze welke wel en niet benoemd wordt erg suggestief en gekleurd. Ik zie een ander onderscheid; namelijk gronden die een 'gegeven' zijn en gronden die een keuze zijn. En wat mij betreft moet daarop een weging zitten.

In Artikel 6 wordt expliciet gesteld dat religie een grondrecht is dat niet alleen individueel maar ook in gemeenschap beleden mag worden. Ik wil weleens weten in hoeverre dat laatste een noodzakelijke toevoeging is. Wat mij betreft wordt de nadruk vooral en voornamelijk gelegd op de individuele vrijheid te geloven en praktiseren. Zodra religie georganiseerd wordt, wordt er macht aan ontleend. En die macht botst met grondwettelijke vrijheden.

Artikel 23 is wellicht het meest aan herziening toe. Vrijheid van schoolkeuze en de vrijheid voor iedereen om een eigen school te beginnen is lang van belang geweest, maar leidt tot uitwassen en nivellering van het onderwijsaanbod. Dit artikel faciliteert het bestaan van scholen waar wordt onderwezen in zaken die in strijd zijn met individuele grondrechten (gelijkheid, vrijheid van meningsuiting, etc.). Dat moet stoppen, dan maar helemaal geen bijzondere scholen meer. Alles vanuit de overheid en openbaar.

Tot slot hebben we in Nederland de situatie waarin zaken aanhangig worden gemaakt bij de rechter, op basis van het EVRM. Het EVRM is in zekere zin echt een complete waanzin, daar staan 'grondrechten' en 'vrijheden' in die helemaal niet te handhaven zijn. Rechten die in theorie onbetwistbaar zijn, maar die vanuit overheidswege (of via de wet) helemaal niet afgedwongen kunnen worden.


Daar moeten we eigenlijk ook van af, maar dat is weer een heel andere discussie.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 19 november 2024, 14:41:09.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

MIddenveldert schreef op 19 november 2024 om 09:28:

open/sluit de onderstaande quote:




De sociaal-economische (en micro-geografisch) factoren die een rol spelen en mijn inziens de voornaamste reden zijn voor oververtegenwoordiging van bepaalde groepen in misdaadcijfers, hebben niet direct verband met het geloof.

Andere achterstandswijken met de demografie waarin de Islam minder prominent vertegenwoordigd is, scoren niet veel beter volgens mij.

Ik geloof wel dat de substantiele verschillen tussen de 'eigen' cultuur (achter de voordeur, zeg maar) en de maatschappij niet bijdragen tot dezelfde kansen en mogelijkheden voor deze groepen. En de problematiek die er al is op sociaal-economisch vlak niet minder maken.

In dat opzicht blijf ik erbij dat het ook op dat vlak zou helpen, als de politiek bereid zou zijn herziening van de grondwettelijke bepalingen die deze situatie (deels) faciliteren te overwegen. Erover praten is voor veel te veel partijen al een taboe. De suggestie dat een artikel 1, 6 of 23 misschien wel voor verbetering vatbaar zijn, is een soort heiligschennis.

Artikel 1 is een politiek getint artikel. Er worden enerzijds discriminatoire gronden expliciet benoemd, en ik vind daarin de volgorde en keuze welke wel en niet benoemd wordt erg suggestief en gekleurd. Ik zie een ander onderscheid; namelijk gronden die een 'gegeven' zijn en gronden die een keuze zijn. En wat mij betreft moet daarop een weging zitten.

In Artikel 6 wordt expliciet gesteld dat religie een grondrecht is dat niet alleen individueel maar ook in gemeenschap beleden mag worden. Ik wil weleens weten in hoeverre dat laatste een noodzakelijke toevoeging is. Wat mij betreft wordt de nadruk vooral en voornamelijk gelegd op de individuele vrijheid te geloven en praktiseren. Zodra religie georganiseerd wordt, wordt er macht aan ontleend. En die macht botst met grondwettelijke vrijheden.

Artikel 23 is wellicht het meest aan herziening toe. Vrijheid van schoolkeuze en de vrijheid voor iedereen om een eigen school te beginnen is lang van belang geweest, maar leidt tot uitwassen en nivellering van het onderwijsaanbod. Dit artikel faciliteert het bestaan van scholen waar wordt onderwezen in zaken die in strijd zijn met individuele grondrechten (gelijkheid, vrijheid van meningsuiting, etc.). Dat moet stoppen, dan maar helemaal geen bijzondere scholen meer. Alles vanuit de overheid en openbaar.

Tot slot hebben we in Nederland de situatie waarin zaken aanhangig worden gemaakt bij de rechter, op basis van het EVRM. Het EVRM is in zekere zin echt een complete waanzin, daar staan 'grondrechten' en 'vrijheden' in die helemaal niet te handhaven zijn. Rechten die in theorie onbetwistbaar zijn, maar die vanuit overheidswege (of via de wet) helemaal niet afgedwongen kunnen worden.


Daar moeten we eigenlijk ook van af, maar dat is weer een heel andere discussie.


Je artikel 6 toelichting: In vele gevallen leidt het volgen van religie in grote groep tot gedrag naar wettelijk is vastgesteld, echter er zijn tegenwoordig zich gelovig noemende partijen die wel degelijk een haatpolitiek uitspreken en de aanwezige gemeenschap hiermee onder druk zetten, waardoor er gevaarlijke acties uit kunnen voortvloeien.
Is Artikel 1 van de grondwet, niet anders luidend of is dit jouw interpretatie?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:




Artikel 1 van onze Grondwet luidt:

"Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht, handicap, seksuele gerichtheid of op welke grond dan ook, is niet toegestaan."

De weging van specifieke gronden ten opzichte van elkaar, en de weging van andere GW-artikelen ten opzichte van Artikel 1 is niet expliciet gesteld; voor zover ik weet.

In andere delen van de wet, is de volgorde van artikelen en opsommingen in artikelen bepalend. De belangrijkste eerst; sub-artikelen ondergeschikt aan het 'hoofdartikel'.

Mijn persoonlijke opvatting blijft dat het expliciet benoemen van discriminatiore gronden overbodig is, wanneer alle gronden worden gebundeld door het deel 'of op welke grond dan ook'. Dat daar toch wijzigingen in worden aangebracht en gronden worden toegevoegd (zoals nog niet zo lang geleden) is politiek gekleurd, ik kan geen andere reden bedenken.

Persoonlijk vind ik bepaalde gronden een keuze van een individu, terwijl andere gronden een gegeven zijn. Niemand wordt geboren als aanhanger van een bepaalde religie, of politieke partij. Geboren worden met een handicap, seksuele voorkeur of met een bepaald (biologisch) geslacht; daar heb je geen keuze in. In mijn ogen. Voor zover er een 'gradatie' moet bestaan tussen bepaalde gronden, vind ik dat daarin onderscheid moet worden gemaakt.

En niet dat je levensovertuiging wel benoemd, en bijvoorbeeld leeftijd (waar je als individu ook niet veel aan kan doen) niet.

 

+1/-0

Ik krijg niet de indruk dat de terugkeer van Omtzigt van ganser harte is, noch dat het verantwoordt en gezond is dat hij weer in de Kamer gaat zitten.

Het moment dat hij zijn gezicht laat zien op het Binnenhof, krijgt hij alle media over zich heen; iedereen wil weten hoe het met hem gaat en vooral wat hij gaat doen.

De oppositie zal hem om de oren gaan slaan met de gemaakte afspraken die hij (en zijn partij) zo belangrijk vonden, en hoe daar al dan niet een loopje mee is genomen. Mijn inziens is dat maar net hoe je die afspraken interpreteert, maar hij zal zich daar toch uit moeten wurmen want de standpunten daarover zijn al ingenomen.

Hij hoeft van zijn coalitie-partners ook niet echt coulance te verwachten, zij zullen zoiets hebben van 'hé hé, nu gaat die partij eindelijk weer eens een beetje functioneren'.

Arme man. Hij heeft het over zichzelf uitgeroepen, maar hij is totaal ongeschikt.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:




Ik heb daar niet zo'n moeite mee. Sterker, alle 150 Tweede Kamerleden zouden zo moeten functioneren, ongeacht of hun partij deel uitmaakt van de coalitie. Dat is een belangrijk onderdeel van het dualisme waar in de basis (de theorie) zoveel waarde aan gehecht wordt, om de scheiding der machten te garanderen.

Fracties die onderdeel zijn van een coalitie, zijn teveel als 'stemvee' gaan functioneren. Monddode 'bankvulling' die keurig met het pootje omhoog gaan zitten als er gestemd moet worden, en verder vooral niet te moeilijk moeten doen. Zo is het nooit bedoeld.

Omtzigt is een vurig pleitbezorger van meer dualisme in de Kamer, en dat NSC dit zo in de praktijk brengt vind ik alleen maar goed. Ook al ben ik het met hun standpunten misschien wel niet eens.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 03 december 2024 om 20:13:

Naar Deens voorbeeld.

PvdA/GL-leider Timmermans kondigt koerswijziging aan op gebied van migratie


Mijn God, eindelijk dringt het en keer door...(30 jaar te laat).
Maar goed, beter laat dan nooit,

 

+1/-0

Er wordt verwezen naar een rapport van van Zwol, en ook het kabinet wil op basis daarvan in debat over een gematigde groei van de bevolking; een maximum van 20 miljoen in 2050.

Het is misschien praktisch het meest haalbaar, we zouden het moeten toejuichen als de overheid zich pragmatisch toont.

Echter, wanneer we een politiek/maatschappelijk debat over demografische ontwikkelingen willen voeren moet mijn inziens álles benoemd worden. De grootste 'elephant in the room' wordt nog altijd angstvallig vermeden en genegeerd. De overbevolking ligt ten grondslag aan alle problemen die 'we' het hoofd moeten bieden. En ik bedoel we in de breedste zin. Op alle niveaus.

Ik ken alle onderzoeken, rapporten en argumenten die stellen dat de groei afvlakt en zal stabiliseren op termijn. Ik ben bekend met de wetenschappers die werken aan oplossingen die de gehele wereld kunnen voorzien in ieders consumptieve behoeftes, zonder verdere roofbouw van hulpbronnen. Ik snap dat overheden en 'derden' zich niet zouden moeten mengen in de individuele keuze tot reproductie; hoe eng en totalitair dat klinkt.

Maar we zijn al ver over de grenzen heen van wat gezond en houdbaar is. De mensheid gaat niet collectief samenwerken om iedereen te redden, wanneer dat betekent dat een deel erop achteruit gaat en dát deel bepalend is in die keuze. En hebben we als diezelfde mensheid niet allang aangetoond de verantwoordelijkheid voor reproductie niet te kunnen dragen, en de gevolgen ervan kunnen overzien?

Nog altijd wordt het krijgen van kinderen door de Nederlandse overheid (financieel) gestimuleerd. Het is alsof ze op de knie drukken, waardoor het gaspedaal dieper ingedrukt wordt; terwijl we recht op een betonnen muur afrijden...

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:




Het krijgen van kinderen in Nederland lijkt me niet het voornaamste probleem, als het al een probleem vormt. Met het huidige geboortecijfer zouden we afstevenen op een natuurlijke krimp van de bevolking, hetgeen overigens helemaal niet zo dramatisch hoeft te zijn als vaak wordt gesteld in de media.

De enige reden dat de bevolking groeit is de constante aanwas van migranten en dan met name de verslaving aan goedkope arbeidsmigranten. Er wordt vaak gesuggereerd dat we het niet zouden redden zonder migranten, omdat iemand het werk moet doen. Op korte termijn kan het inderdaad wellicht "pijn" doen, zeker in een sector als de zorg.

Maar het (fors) matigen van de bevolkingsgroei en migratie kan de aanzet geven tot verdere innovatie via automatisering en robotisering, om het gebrek aan arbeidskrachten te compenseren, en het zal als positief neveneffect hebben dat lonen zullen stijgen. Japan is wat dat betreft een goed contemporain voorbeeld waarin de economie gewoon doordraait.

Het Nederlands volk heeft nu meerdere signalen afgegeven dat het geen draakvlak meer voelt voor verdere migratie. In een klein land met hoge bevolkingsdichtheid lijkt het me geen vreemde oplossing om richting de nullijn te gaan. Dat lijkt me effectiever dan als overheid gaan ingrijpen in de vrije keuze tot reproductie van de bevolking. Enige aanwas vanuit de eigen bevolking zal toch noodzakelijk blijven, een te drastische krimp is ook niet goed. Het stimuleren daarvan lijkt me derhalve wenselijk, zolang het maar gepaard gaat met maatregelen die de migratie gaan matigen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:




Vooropgesteld, de mondiale overbevolking is natuurlijk een veel groter probleem.

En migratie is 'verplaatsing', wat op nationaal niveau kan leiden tot stijging, dan wel tot daling van het totale aantal inwoners.

Gezien de inhumane wijze waarop vluchtelingen zich van A naar B verplaatsen en het aantal (dodelijke) slachtoffers dat daarbij gepaard gaan; zorgt migratie zelfs voor afname. Maar kijk je naar de redenen wáárom mensen hun 'thuisland' ontvluchten, ligt de overbevolking aan de basis.

Terug naar de nationale situatie; de overbevolking in Nederland is aanzienlijk.

Dat het aantal inwoners in Nederland nog altijd stijgt, wordt inderdaad grotendeels gedreven door een positief migratiecijfer. Dat cijfer moet omlaag. Dat de aanwas uit de eigen/huidige bevolking niet verder omlaag zou moeten, zou wellicht het beste zijn. Maar een geleidelijke krimp is misschien wel niet meer de weg die we ons kunnen veroorloven.

Dat het krijgen van kinderen vanuit de overheid gestimuleerd moet blijven worden; dat zie ik anders. Mijn inziens hebben de huidige stimuli niet het gewenste effect, het bevorderd kwantiteit boven kwaliteit.

Daarnaast vind ik stimuleren in de basis even onethisch en moreel discutabel als het ontmoedigen.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 4 december 2024, 12:53:56.

 

+1/-0

Als je niet zorgt dat er jaarlijks aan nieuw geborenen, van Nederlandse komaf, doet toenemen zal je de toekomst zwaarder tegemoet zien. Tenslotte geldt dat de jeugd de toekomst is en dat zij later de senioren onderhouden. Daarbij zal arbeidsmigratie afnemen, omdat er werk voor onze jeugd is. Toch zou ik de jeugd willen voorhouden dat techniesche beroepen ook met IC begeleid worden. Ze hoeven allemaal niet de Universiteit/HBO enzovoort te volgen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 23 december 2024 om 00:55:

Omtzigt is een mentaal wrak nieuwe verkiezingen lijkt mij nu het beste dan is NSC weg. PVV gaat dan naar 45 zetels lol


Nog meer incapabele plucheplakkers voor die eenmanspartij in de tweede kamer die helemaal niets toevoegen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Knakkie schreef op 23 december 2024 om 02:39:

(...)Nog meer incapabele plucheplakkers voor die eenmanspartij in de tweede kamer die helemaal niets toevoegen.



Hoeveel van de huidige 20-koppige NSC-fractie hebben wat toegevoegd afgelopen jaar?

Wat jij incapabele plucheplakkers noemt, zitten bij iedere partij. Ongeacht de wijze waarop deze is ingericht. Dat een NSC bij een volgende verkiezing gedecimeerd zou worden, en de PVV zou kunnen groeien; het aantal kamerleden dat weinig tot vrijwel toevoegt zal praktisch gelijk blijven.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 42 pagina's: 1 2 3 4 ... 37 38 39 40 41 42

Feyenoord Forum » Overige onderwerpen » Politieke Partijen