Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Overige onderwerpen » Politieke Partijen

Deze normale topic is open en bestaat uit 36 pagina's: 1 2 3 4 ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36

Eens dat de komst van Timmerfrans weleens kiezers zou kunnen wegtrekken bij D’66 en Volt.

Hopelijk blijft dat tot een minimum beperkt.

 

+1/-0

Het kan geen kwaad dat een linkse partij eens de grootste wordt. De VVD heeft jarenlang het voortouw gehad, maar alle problemen zijn doorgeschoven. Het is wel wat ironisch dat VVD campagne gaat voeren op veiligheid en asiel, daar moet het namelijk allemaal beter. Zouden ze zich bij die partij wel eens afvragen wie het de laatste jaren voor het zeggen heeft gehad op die dossiers?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

socrates schreef op 20 juli 2023 om 15:50:

Het kan geen kwaad dat een linkse partij eens de grootste wordt. De VVD heeft jarenlang het voortouw gehad, maar alle problemen zijn doorgeschoven. Het is wel wat ironisch dat VVD campagne gaat voeren op veiligheid en asiel, daar moet het namelijk allemaal beter. Zouden ze zich bij die partij wel eens afvragen wie het de laatste jaren voor het zeggen heeft gehad op die dossiers?Sociaaleconomisch links beleid zou een zegen zijn voor dit land, maar weinig partijen die dat bieden. Die nieuwe fusiepartij heeft op vrijwel elk front liberaal beleid gevoerd de afgelopen decennia. Ze waren de bijwagen van Rutte. Dus die vind ik tamelijk ongeloofwaardig op dat vlak.

Eens wat betreft de VVD, ik vind het vooral heel ironisch dat uitgerekend een vluchteling het VVD beleid over asiel nog wat strenger wil gaan uitdragen. Durf overigens te wedden dat de arbeidsmigranten buiten schot zullen blijven, die zijn nodig voor de lagere kosten van het bedrijfsleven.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:
:offtopic

Ik maak me er zelf ook schuldig aan, maar de links-rechts verhoudingen zijn inmiddels behoorlijk achterhaald. Het klopt eigenlijk niet meer dat we daaraan refereren, maar het is wel gemakkelijk.

Wat links of rechts is, is voor iedereen anders. Het eigen referentiekader bepaalt tegenwoordig onder welke noemer partijen worden geschaard. Daarnaast zijn partijen die van oudsher (en nog steeds) worden ingedeeld op één van de flanken, daar qua programma/standpunten helemaal niet meer op in te delen. Een SP heeft standpunten op migratie en integratie die ronduit rechts zijn. Een PVV is sociaal-economisch vaker links.

Ik ben zelf conservatief-liberaal, waarmee ik met name bedoel dat mij het meest aangetrokken voel tot het liberalisme zoals die stroming ooit bedoeld was. De VVD is allang niet meer liberaal. En in de vorm die het heeft gekregen toen D'66 en zelfs GroenLinks ermee aan de haal is gegaan, kan ik mezelf helemaal niet vinden.

Daarom huiver ik van het idee dat een partij-combinatie van PvdA/GroenLinks straks zou mogen regeren, samen met D'66, Volt, SP en PvdD bijvoorbeeld. Dat zou mijn feestje niet worden.

Dan nog liever de VVD.

Het klopt dat zij al jaren het bewind voeren op veiligheid en migratie, en telkens weer tijdens verkiezingen de kiezer een hardere aanpak beloven. Waar dan weer niets van terechtkomt. Maar het argument wat ze daar (terecht) tegenover zetten, is dat wanneer er coalities moeten worden gevormd; compromissen worden gesloten. De VVD is al die tijd in haar standpunten op deze onderwerpen het strengst geweest, dat het daarna in de samenwerking met andere partijen afzwakt is niet gek natuurlijk. Een Timmermans zal straks, indien hij de grootste wordt, ook water bij de wijn moeten doen om tot een coalitie-akkoord te komen.

Dat is geen kiezersbedrog, zo zit het Nederlandse politieke systeem nou eenmaal in elkaar. Wat ik wel vind, is dat politici/partijen tijdens verkiezingscampagnes wat meer en vaker met 'disclaimers' moeten werken. Dat ze zeggen 'ik beloof A tot en met Z, maar het zou goed kunnen dat als ik de kans krijg om te regeren ik E tot en met K moet op geven om de rest te verwezenlijken.' Wel zo realistisch. Maar dat bekt natuurlijk voor geen meter.

En inderdaad, arbeidsmigratie zal buiten schot blijven @Willykment. Maar dat dit alleen maar gebeurt om het bedrijfsleven gunstig te stemmen, is onzin. De heersende opinie (niet de mijne!) is dat we door vergrijzing en autochtone bevolkingsafname (te weinig kinderen worden geboren, door kleinere gezinnen en doordat mensen op latere leeftijd een gezin stichten) de werkende klasse komende decennia de kosten van de totale maatschappij (uitkeringen, zorg, etc.) niet meer kunnen opbrengen. Dat is een voornamere reden dan dat het bedrijfsleven tevreden moet worden gehouden.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

MIddenveldert schreef op 20 juli 2023 om 16:33:

open/sluit de onderstaande quote:
:offtopic

Daarom huiver ik van het idee dat een partij-combinatie van PvdA/GroenLinks straks zou mogen regeren, samen met D'66, Volt, SP en PvdD bijvoorbeeld. Dat zou mijn feestje niet worden.
Geen zorgen, dat gaat niet gebeuren. Nederlands blijft een rechts georiënteerd land. Ik huiver van een kabinet met VVD en alles rechts daarvan, vooral partijen als Forum, PVV en Ja21 kunnen mij niet bepaald bekoren.

 

+1/-0

Dat zou wat zijn zeg 40 zetels of meer.

open/sluit de onderstaande quote:

Peiling laat virtuele macht van Omtzigt zien maar ook grote kans op langdurige formatie
Opinie

Vandaag

leestijd 2 minuten

610 keer bekeken


Antonie Kerstholt
Econoom en jurist

ANP-469989223
Volgens de laatste peiling van I&O Research zal Pieter Omtzigt, als hij met een eigen partij aan de verkiezingen gaat deelnemen, wel eens 46 zetels kunnen krijgen. Zetels afkomstig van nagenoeg alle andere partijen.

De formatie zal dan vermoedelijk niet zolang hoeven te duren want met meerdere verschillende partijen is dan een coalitieakkoord te sluiten op programmapunten die redelijk dicht bij het gedachtegoed van Omtzigt liggen.

Als Pieter Omtzigt niet met een eigen partij aan de verkiezingen deelneemt zullen er drie machtsblokken zijn die qua omvang aan elkaar gewaagd zijn maar inhoudelijk niet echt dicht bij elkaar staan. Het blok PvdA/GroenLinks zal dan de grootste zijn, gevolgd door de VVD en BBB.

Met alle thans bekende crisissen is er een grote kans dat na de verkiezingen Nederland een hele lange formatie tegemoet kan zien, alvorens een nieuwe missionaire regering kan aantreden. De onbestuurbaarheid van Nederland zal dan nog langer voortduren en het land in de pauzestand houden.

Los van de individuele partijprogramma’s, die vol zullen staan met prachtige beloften voor de eigen politieke doelgroep, geven peilingen een meer realistische verwachting weer van wat de kansen zijn in onze gepolariseerde en politiek verdeelde samenleving om snel tot oplossingen te kunnen komen. Oplossingen voor de vele hardnekkige problemen die we als samenleving het hoofd moeten bieden.

Nieuw politiek elan en een daadwerkelijke nieuwe bestuurscultuur zijn daarvoor niet toereikend. Als op die grondslagen alleen een meerderheid in een behoorlijk versnipperd politiek landschap niet, slechts of zeer moeilijk gehaald kan worden.

Het belang van individuele politieke partijprogramma’s en verkiezingsretoriek is dus maar heel beperkt als het om coalitievorming en de bestuurbaarheid van Nederland gaat.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

socrates schreef op 20 juli 2023 om 15:50:

Het kan geen kwaad dat een linkse partij eens de grootste wordt. De VVD heeft jarenlang het voortouw gehad, maar alle problemen zijn doorgeschoven. Het is wel wat ironisch dat VVD campagne gaat voeren op veiligheid en asiel, daar moet het namelijk allemaal beter. Zouden ze zich bij die partij wel eens afvragen wie het de laatste jaren voor het zeggen heeft gehad op die dossiers?De rijke groenen en de rode armen gaan samen. Om het in een vogelvlucht samen te vatten: Dat zijn dus twee bloedgroepen.

M.i. gaat dat nooit de grootste partij worden en ben ik bang dat er wederom volop VVD gestemd gaat worden. Zeker als kabouter Plop (Timmermans) de kar zou moeten trekken.
Ben toch benieuwd wat Omtzigt gaat doen en ook de BBB.

 

+1/-0

Timmermans zorgt naar mijn mening voor alleen maar meer polarisatie.

Wisselende buitenlandse reacties op vertrek Timmermans: ’We zullen hem niet missen’

BRUSSEL - Het aanstaande vertrek van Eurocommissaris Frans Timmermans zorgt voor wisselende reacties over de grens. Linkse politici bewieroken de Europese klimaatpaus, terwijl de Italiaanse vicepremier Matteo Salvini hem juist nog liever vandaag dan morgen ziet vertrekken uit Brussel.

„We zullen hem niet missen”, sneert de uiterst rechtse Salvini. „Deze man heeft zoveel schade aangericht. We hopen dat de Nederlandse kiezers hem behandelen zoals hij verdient.” De Duitse Europarlementariër Michael Bloss van de Groenen prijst hem juist de hemel in: „Wat hij heeft bereikt met de Green Deal is historisch! Dat kan men in Nederland alleen maar wensen.”

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Sobat schreef op 21 juli 2023 om 00:00:

open/sluit de onderstaande quote:

socrates schreef op 20 juli 2023 om 15:50:

Het kan geen kwaad dat een linkse partij eens de grootste wordt. De VVD heeft jarenlang het voortouw gehad, maar alle problemen zijn doorgeschoven. Het is wel wat ironisch dat VVD campagne gaat voeren op veiligheid en asiel, daar moet het namelijk allemaal beter. Zouden ze zich bij die partij wel eens afvragen wie het de laatste jaren voor het zeggen heeft gehad op die dossiers?De rijke groenen en de rode armen gaan samen. Om het in een vogelvlucht samen te vatten: Dat zijn dus twee bloedgroepen.]Een fusie PvdA/SP was inderdaad logischer geweest, dan had je echt weer een grote arbeiderspartij kunnen krijgen met hulp vd vakbonden bijvoorbeeld.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 21 juli 2023, 00:32:00.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 21 juli 2023 om 00:24:

open/sluit de onderstaande quote:

Sobat schreef op 21 juli 2023 om 00:00:

open/sluit de onderstaande quote:

socrates schreef op 20 juli 2023 om 15:50:

Het kan geen kwaad dat een linkse partij eens de grootste wordt. De VVD heeft jarenlang het voortouw gehad, maar alle problemen zijn doorgeschoven. Het is wel wat ironisch dat VVD campagne gaat voeren op veiligheid en asiel, daar moet het namelijk allemaal beter. Zouden ze zich bij die partij wel eens afvragen wie het de laatste jaren voor het zeggen heeft gehad op die dossiers?De rijke groenen en de rode armen gaan samen. Om het in een vogelvlucht samen te vatten: Dat zijn dus twee bloedgroepen.]Een fusie PvdA/SP was inderdaad logischer geweest, dan had je echt weer een grote arbeiderspartij kunnen krijgen met hulp vd vakbonden bijvoorbeeld.Neeeeeeee de SP is ter linker zijde wat de Wildersbeweging is ter extreem-rechterzijde. Populisten in hart en nieren.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

VakkieK schreef op 21 juli 2023 om 11:31:

(...)Neeeeeeee de SP is ter linker zijde wat de Wildersbeweging is ter extreem-rechterzijde. Populisten in hart en nieren.Eens, de standpunten van de SP staan op sommige gebieden nog verder af waar de PvdA tegenwoordig voor staat; dan menig partij die wordt geframed aan de rechterkant van het spectrum.

De SP heeft niets met Europa, bepleit maatregelen op het gebied van migratie en integratie die lijnrecht tegenover de PvdA en GL staan, en is kritisch ten aanzien van de klimaat- en stikstof-aanpak.

En van Timmerfransje hebben ze helemaal geen hoge pet op:

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

VakkieK schreef op 21 juli 2023 om 11:31:

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 21 juli 2023 om 00:24:

open/sluit de onderstaande quote:

Sobat schreef op 21 juli 2023 om 00:00:

open/sluit de onderstaande quote:

socrates schreef op 20 juli 2023 om 15:50:

Het kan geen kwaad dat een linkse partij eens de grootste wordt. De VVD heeft jarenlang het voortouw gehad, maar alle problemen zijn doorgeschoven. Het is wel wat ironisch dat VVD campagne gaat voeren op veiligheid en asiel, daar moet het namelijk allemaal beter. Zouden ze zich bij die partij wel eens afvragen wie het de laatste jaren voor het zeggen heeft gehad op die dossiers?De rijke groenen en de rode armen gaan samen. Om het in een vogelvlucht samen te vatten: Dat zijn dus twee bloedgroepen.]Een fusie PvdA/SP was inderdaad logischer geweest, dan had je echt weer een grote arbeiderspartij kunnen krijgen met hulp vd vakbonden bijvoorbeeld.Neeeeeeee de SP is ter linker zijde wat de Wildersbeweging is ter extreem-rechterzijde. Populisten in hart en nieren.Met deze PvdA zie ik SP ook niet samengaan ze staan al jaren erg ver af vd arbeiderspartij van Joop den Uyl die de grootste was in alle grote steden.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Met deze PvdA zie ik SP ook niet samengaan ze staan al jaren erg ver af vd arbeiderspartij van Joop den Uyl die de grootste was in alle grote steden.Das war einmal.
Ik moet het allemaal nog maar zien. Vanavond is die Timmermans ook weer aardig geschoffeerd op de Nederlandse TV-zenders, en terecht gezien zijn eerdere uitspraken (MH 17 en dode door klimaatgevolgen). Ik verwacht er niet veel van, zeker omdat het ook nog eens om een 'fusiepartij' zal gaan.
Deze man kan beter meedoen aan het programma "De ridder met het grijze haar".

 

+1/-0

Farid Azarkan stopt als politiek leider van Denk. De huidige fractievoorzitter in de Tweede Kamer is niet beschikbaar als lijsttrekker bij de verkiezingen op 22 november. Dat meldt hij in een video die zijn partij op Twitter heeft geplaatst.


Sylvana Simons wordt niet weer de lijsttrekker van de door haar opgerichte partij Bij1. Ze wil niet verder nadat er opnieuw onrust oplaaide binnen haar partij.

Dat schrijft Simons in een brief aan partijleden. Haar partij Bij1 kwam onlangs weer in het nieuws vanwege onderlinge ruzies. Twee Amsterdamse gemeenteraadsleden verlieten de partij en spraken van een ’toxische, structureel onveilige omgeving’ binnen Bij1. Simons kreeg bovendien het verwijt ’te weinig’ daaraan te hebben gedaan.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 24 juli 2023 om 21:18:

Farid Azarkan stopt als politiek leider van Denk. De huidige fractievoorzitter in de Tweede Kamer is niet beschikbaar als lijsttrekker bij de verkiezingen op 22 november. Dat meldt hij in een video die zijn partij op Twitter heeft geplaatst.


Sylvana Simons wordt niet weer de lijsttrekker van de door haar opgerichte partij Bij1. Ze wil niet verder nadat er opnieuw onrust oplaaide binnen haar partij.

Dat schrijft Simons in een brief aan partijleden. Haar partij Bij1 kwam onlangs weer in het nieuws vanwege onderlinge ruzies. Twee Amsterdamse gemeenteraadsleden verlieten de partij en spraken van een ’toxische, structureel onveilige omgeving’ binnen Bij1. Simons kreeg bovendien het verwijt ’te weinig’ daaraan te hebben gedaan.
Beiden zullen niet gemist worden... Hebben werkelijk niks toegevoegd, zeker de laatste niet...

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Kuijt007 schreef op 24 juli 2023 om 22:18:

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 24 juli 2023 om 21:18:

Farid Azarkan stopt als politiek leider van Denk. De huidige fractievoorzitter in de Tweede Kamer is niet beschikbaar als lijsttrekker bij de verkiezingen op 22 november. Dat meldt hij in een video die zijn partij op Twitter heeft geplaatst.


Sylvana Simons wordt niet weer de lijsttrekker van de door haar opgerichte partij Bij1. Ze wil niet verder nadat er opnieuw onrust oplaaide binnen haar partij.

Dat schrijft Simons in een brief aan partijleden. Haar partij Bij1 kwam onlangs weer in het nieuws vanwege onderlinge ruzies. Twee Amsterdamse gemeenteraadsleden verlieten de partij en spraken van een ’toxische, structureel onveilige omgeving’ binnen Bij1. Simons kreeg bovendien het verwijt ’te weinig’ daaraan te hebben gedaan.
Beiden zullen niet gemist worden... Hebben werkelijk niks toegevoegd, zeker de laatste niet...Hun aanwezigheid heeft voor verdere polarisatie en verruwing van het politieke debat gezorgd. Dat laatste schrijf ik Simons in mindere mate toe dan Azarkan en Denk, die bewust collega-volksvertegenwoordigers in kwaad daglicht hebben gezet. Zij hebben een landsbelang gediend, maar niet dat van Nederland.

Simons heeft in haar eentje een ‘probleem’ geprobeerd aan de kaak te stellen waarvan je kan afvragen of het er werkelijk is. Zeker in de mate waarin zij het meent waar te nemen. Bij1 is een allergaartje van beroeps-slachtoffers met elk hun eigen waanvoorstellingen en misvattingen, wier beleid mede is vormgegeven door de hardste schreeuwers. Zij die claimen het meeste te lijden, maar waar overduidelijk het leed (in ieder geval deels) door eigen geestelijke beperking en waanbeelden wordt veroorzaakt. Een partij die wijst, en waarbij het vermogen ontbreekt bij zichzelf te rade te gaan.

De partij is organisatorisch in constante staat van onrust, ze vechten elkaar de tent uit. En het ligt alleen maar aan de ander. Altijd.

De politiek is beter af zonder hen.

 

+1/-0

BBB wordt gewoon de grootste SWEET Caroline haha.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 26 juli 2023 om 06:10:

BBB wordt gewoon de grootste SWEET Caroline haha.
Dat zou toch wel heel armoedig zijn. De big agro industrie krijgt al een spontaan orgasme bij de gedachte alleen al.

 

+1/-0

Omtzigt doet mee aan verkiezingen met eigen partij: Nieuw Sociaal Contract

Pieter Omtzigt doet op 22 november met een eigen partij mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. Dat heeft hij bekendgemaakt in dagblad Tubantia. Zijn partij heet Nieuw Sociaal Contract.

Omtzigt heeft al wel een inhoudelijk programma, maar nog geen kandidatenlijst. "We zijn met mensen in gesprek, maar kunnen nog geen namen delen", zegt hij in de krant. "Komende week komt er een oproep op onze website voor mensen die mee willen doen om zich te melden. We hebben nog tot 9 oktober om met een kieslijst te komen."

Omtzigt scheidde zich in juni 2021 af van het CDA en zit sindsdien als eenmansfractie in de Kamer. Hij heeft een grote achterban en kan in peilingen rekenen op een groot aantal zetels.

Liefst geen 46 zetels
Omtzigt zegt dat het "verwachtingspatroon" van mogelijk tientallen zetels het er niet makkelijker op heeft gemaakt om de knoop door te hakken. Hij noemt het "niet verantwoord" om als nieuwe partij te beginnen met zo veel zetels.

"Dit land heeft geleerd van wat er met LPF en Forum voor Democratie is gebeurd", zegt hij. "Dus nee, we willen niet in een keer naar 46 zetels, maar een partij beginnen met verantwoorde groei."

De partij Nieuw Sociaal Contract, ook de titel van een boek dat Omtzigt in 2021 publiceerde, werd dit weekend officieel opgericht. Omtzigt heeft op zijn sociale media een video geplaatst waarin hij zijn besluit toelicht.


2:18Pieter Omtzigt komt met eigen politieke partij Nieuw Sociaal Contract
Volgens Omtzigt heeft Nederland "een nieuwe bestuurscultuur" nodig. Als speerpunten noemt hij onder meer het realiseren van een ander kiesstelsel en het installeren van een grondwettelijk hof. Ook wil hij iets doen aan het huizentekort en de "voedselnood" onder Nederlanders.

Omtzigt zegt niet als doel te hebben om de grootste partij te worden. Maar mocht dat toch gebeuren, dan wil hij geen premier worden. "Mijn plek is in de Kamer, om daar als fractievoorzitter van een nieuwe partij leiding te geven aan een nieuw team."

Politiek verslaggever Marleen de Rooy:
"Omtzigt is een geduchte concurrent voor heel veel partijen. En hij kan een grote diversiteit aan kiezers aanspreken. Zo is een belangrijk thema waarmee hij de verkiezingen in wil gaan bestaanszekerheid en armoede. Partijen aan de linkerkant kunnen daar kiezers aan hem verliezen.

Aan de andere kant is hij ook een man van de regio, die het anders wil gaan aanpakken. Iets wat bijvoorbeeld de BBB-kiezer kan aantrekken.. En dan is er nog zijn oude partij, het CDA. Daar stemden vroeger ook veel mensen op hem.

Tegelijkertijd geeft hij zelf aan dat hij wil voorkomen dat zijn partij ontploft. Maar hoe hij dat wil voorkomen is nog onduidelijk. Net zo min als duidelijk is wie hij op de kandidatenlijst gaat zetten."

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 20 augustus 2023 om 23:53:

Omtzigt doet mee aan verkiezingen met eigen partij: Nieuw Sociaal Contract

Pieter Omtzigt doet op 22 november met een eigen partij mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. Dat heeft hij bekendgemaakt in dagblad Tubantia. Zijn partij heet Nieuw Sociaal Contract.

Omtzigt heeft al wel een inhoudelijk programma, maar nog geen kandidatenlijst. "We zijn met mensen in gesprek, maar kunnen nog geen namen delen", zegt hij in de krant. "Komende week komt er een oproep op onze website voor mensen die mee willen doen om zich te melden. We hebben nog tot 9 oktober om met een kieslijst te komen."

Omtzigt scheidde zich in juni 2021 af van het CDA en zit sindsdien als eenmansfractie in de Kamer. Hij heeft een grote achterban en kan in peilingen rekenen op een groot aantal zetels.

Liefst geen 46 zetels
Omtzigt zegt dat het "verwachtingspatroon" van mogelijk tientallen zetels het er niet makkelijker op heeft gemaakt om de knoop door te hakken. Hij noemt het "niet verantwoord" om als nieuwe partij te beginnen met zo veel zetels.

"Dit land heeft geleerd van wat er met LPF en Forum voor Democratie is gebeurd", zegt hij. "Dus nee, we willen niet in een keer naar 46 zetels, maar een partij beginnen met verantwoorde groei."

De partij Nieuw Sociaal Contract, ook de titel van een boek dat Omtzigt in 2021 publiceerde, werd dit weekend officieel opgericht. Omtzigt heeft op zijn sociale media een video geplaatst waarin hij zijn besluit toelicht.


2:18Pieter Omtzigt komt met eigen politieke partij Nieuw Sociaal Contract
Volgens Omtzigt heeft Nederland "een nieuwe bestuurscultuur" nodig. Als speerpunten noemt hij onder meer het realiseren van een ander kiesstelsel en het installeren van een grondwettelijk hof. Ook wil hij iets doen aan het huizentekort en de "voedselnood" onder Nederlanders.

Omtzigt zegt niet als doel te hebben om de grootste partij te worden. Maar mocht dat toch gebeuren, dan wil hij geen premier worden. "Mijn plek is in de Kamer, om daar als fractievoorzitter van een nieuwe partij leiding te geven aan een nieuw team."

Politiek verslaggever Marleen de Rooy:
"Omtzigt is een geduchte concurrent voor heel veel partijen. En hij kan een grote diversiteit aan kiezers aanspreken. Zo is een belangrijk thema waarmee hij de verkiezingen in wil gaan bestaanszekerheid en armoede. Partijen aan de linkerkant kunnen daar kiezers aan hem verliezen.

Aan de andere kant is hij ook een man van de regio, die het anders wil gaan aanpakken. Iets wat bijvoorbeeld de BBB-kiezer kan aantrekken.. En dan is er nog zijn oude partij, het CDA. Daar stemden vroeger ook veel mensen op hem.

Tegelijkertijd geeft hij zelf aan dat hij wil voorkomen dat zijn partij ontploft. Maar hoe hij dat wil voorkomen is nog onduidelijk. Net zo min als duidelijk is wie hij op de kandidatenlijst gaat zetten."


Vreselijke partijnaam, maar dit wordt een groot succes. Vaarwel aan de succeskansen van BBB en gecondoleerd CDA. Die gaan opgegeten worden door Omtzigt.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 36 pagina's: 1 2 3 4 ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36

Feyenoord Forum » Overige onderwerpen » Politieke Partijen