Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Overige onderwerpen » Politieke Partijen

Deze normale topic is open en bestaat uit 25 pagina's: 1 2 3 4 ... 21 22 23 24 25

Kabinet bouwt pauze stikstofbeleid in om CDA in coalitie te houden

https://nos.nl/artikel/2469664-kabinet-bouwt-pauze-stikstofbeleid-in-om-cda-in-coalitie-te-houdenlink

Rutte "geen pauze hoor we gaan juist versnellen" LOL dat er nog iemand is die in zijn praatjes gelooft.

 

+1/-0

De liberalen D66 en vvd zijn wel klaar links of rechts om maakt niet uit als ze maar naar het volk luisteren.

 

+1/-0

Deze coalitie is niet bezig met regeren, maar met elkaar. Belangrijker dan een oplossing voor het stikstof’probleem’, is het vinden van een manier waarop ze door kunnen met elkaar zonder gezichtsverlies.

Je kunt je afvragen of er nog wat over is om te verliezen, als je er zo slecht op staat bij de kiezer…

 

+1/-0

Het beste wat kan gebeuren is dat deze coalitie uit elkaar valt en er nieuwe verkiezingen worden gehouden, de kiezer heeft een duidelijk en ongekend protestsignaal afgegeven. Er moet iets mee gedaan worden. De vorige verkiezingsuitslag is duidelijk beïnvloed door de Covid pandemie, waarbij (centrum)rechtse partijen zoals de VVD, D66 en het CDA een onrealistisch hoge uitslag hebben neergezet. Gezien er geen referenda bestaan in Nederland is de enige manier om de koers bij te stellen het coalitieakkoord op de grootste thema's open te breken, een onwaarschijnlijk scenario, of nieuwe verkiezingen te houden die de huidige voorkeuren beter tot uiting laten komen in de verkiezingsuitslag. Een nieuwe coalitie zou mijns inziens -en op basis van de peilingen- uit voornamelijk rechtse partijen als JA21, BBB, Partij Omtzigt, PVV moeten bestaan, waarschijnlijk toch weer aangevuld met een VVD en/of een CDA. Dat reflecteert beter wat de (rechtse) meerderheid van kiezers wil.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

MIddenveldert schreef op 01 april 2023 om 07:51:

Deze coalitie is niet bezig met regeren, maar met elkaar. Belangrijker dan een oplossing voor het stikstof’probleem’, is het vinden van een manier waarop ze door kunnen met elkaar zonder gezichtsverlies.

Je kunt je afvragen of er nog wat over is om te verliezen, als je er zo slecht op staat bij de kiezer…De politieke verslaggevers waren ook behoorlijk verbaasd en verward over wat er nu gezegd werd gisteravond. :B

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 01 april 2023 om 14:10:

(...)De politieke verslaggevers waren ook behoorlijk verbaasd en verward over wat er nu gezegd werd gisteravond. :BEr werd toch helemaal niks gezegd?! Het is wéér op de lange baan geschoven, terwijl al het uitstellen onder Rutte I t/m IX (of bij welke regering we ook inmiddels zijn) alleen maar heeft geleid tot een opeenstapeling van crises. Nu heeft er ook een aanzienlijke nivellering van het begrip 'crisis' plaatgevonden, in politiek opzicht. Maar je mag best stellen dat met een juiste visie en constructieve aanpak het allemaal écht niet zover had hoeven komen in Groningen, met de toeslagen-affaire, wat betreft stikstof, de uit de klauwen gierende immigratie, alle problemen met betrekking tot woningbouw, etc.

Signalen zijn genegeerd en beslissingen worden telkens 'over een bepaalde periode heengetild'.

Ondertussen worden er geen beslissingen genomen die niet onderbouwd kunnen worden door 'partijpolitiek-gekleurde' wetenschap, zodat daarachter verscholen kan worden.

- Terwijl de wetenschap helemaal niet het antwoord heeft op tal van vragen waarvoor er wel naar gekeken wordt. Soms moeten er gewoon politiek keuzes gemaakt worden, zonder dat daar wetenschap bij komt kijken.
- Terwijl wetenschap nooit klaar is en een bepaalde wetenschappelijke aanbeveling na verder onderzoek alweer achterhaald kan zijn.
- Terwijl ieder wetenschappelijk onderzoek gekleurd is, omdat er vantevoren wordt bepaald wát er onderzocht wordt en welke vragen er gesteld gaan worden. Om nog maar te zwijgen van de antwoorden die financiers van dergelijk onderzoek willen horen.

Maar je mag 'de wetenschap' (in die politieke context) niet ter discussie stellen, want dan ben je opeens een staatsgevaarlijk volgens Sigrid Kaag.

Kijk naar het stikstof-dossier. De EU beroept zich op de wetenschap, baseert daarop normen waaraan landen binnen bepaalde tijd moeten voldoen. Maar de rekenmodellen waarop de norm gecontroleerd kan worden, zijn al bewezen ondeuglijk te zijn.

Waarom dwingt Timmermans landen maatregelen te nemen om iets te bereiken, terwijl hij vervolgens niet kan meten of de maatregelen juiste effect resulteren? Je zou bijna gaan denken dat er iets achter zit...

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 25 pagina's: 1 2 3 4 ... 21 22 23 24 25

Feyenoord Forum » Overige onderwerpen » Politieke Partijen