Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Overige onderwerpen » Politieke Partijen

Deze normale topic is open en bestaat uit 42 pagina's: 1 2 3 4 ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42

open/sluit de onderstaande quote:

danall schreef op 23 november 2023 om 14:29:

Ik heb VVD gestemd (hi Sobat) maar vind dat Geert het ook mag proberen. Ik hoop dat hij het potje van de CO2 leegrooft en daarvan de eigen bijdrage Ziektekosten, de toeslagen affaire afwikkelt, de Groningers en de Zuid Limburgers mee kan betalen. Ik hoop niet dat hij verdere loonsverhogingen doorvoert aangezien dat een rem op de werkgelegenheid als gevolg heeft. Bedrijven vallen om of trekken zich terug. Deze fase heb ik al beleefd met ene Joop den Uyl, waarna ik tot de conclusie kwam dat die linkse rakkers er zelf financieel beter van werden. Dat vind ik de verkeerde mentaliteit, daarom sloeg ik over naar de VVD, omdat ik een eigen woning verwierf.Jouw goed recht danall, prima.
Helaas is de VVD zo glad als een aal in een emmer snot. Enfin, je geeft het zelf al aan dat het gereserveerde geld van het CO2-potje gebruikt kan gaan worden om de ellende die 12 (of was het 13) jaar Rutte heeft veroorzaakt wellicht verzacht/opgelost kan worden. De VVD zal toch wel aan gaan schuiven als de PVV gaat informeren.

Wat wel is, is dat de VVD aan heeft gegeven om Oekraine te steunen en dat ze geopolitiek gezien niet wereldvreemd zijn. Dat dan wel. Zo zie je maar, ze hebben allemaal wel wat goeds...
En zo heeft de PVV weer punten die naadloos aan kunnen sluiten bij de SP!

Al met al zal de soep niet zo heet gegeten worden als hij wordt opgediend.

 

+1/-0

Hier kunnen ze Yesilgoz wel als bondgenoot vinden.

PVV over veiligheid: ‘Hoogste tijd voor zero-tolerance’

https://www.crimesite.nl/pvv-over-veiligheid-hoogste-tijd-voor-zero-tolerance/link

 

+1/-0

FRANKRIJK

In Europa is Wilders voor Le Pen een bondgenoot, in eigen land ‘geen kloon’

https://www.standaard.be/cnt/dmf20231123_97631486link

 

+1/-0

De toespraak van Timmermans zegt zo veel over de man een gevaarlijke ophitser ongehoord tegenover een man die al bijna 20 jaar zwaar beveiligd moet worden. Maar volgend jaar met Europese verkiezingen zullen ze hem weer afrekenen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 24 november 2023 om 07:21:

De toespraak van Timmermans zegt zo veel over de man een gevaarlijke ophitser ongehoord tegenover een man die al bijna 20 jaar zwaar beveiligd moet worden. Maar volgend jaar met Europese verkiezingen zullen ze hem weer afrekenen.Hij is vertrokken uit Europa. Laat zijn partij inderdaad Europees gezien maar van de kaart worden geveegd. Al moet ik dat nog maar zien, het is niet vreemd als uit een soort tegenreactie 'links' de komende verkiezingen wél resultaten boekt. Dan kunnen er weer wat partij-mastodonten worden weggepromoveerd richting Brussel.

Het zou goed zijn als de Nederlandse afvaardiging in Europa in haar totaliteit wat meer 'EU-kritisch' wordt. Minder PvdA/GL, en D'66/Volt kan geen kwaad. Constructief-kritisch, en vol sturen op een hervorming.

Helaas is Nederland zo klein en het EP zo ingericht, dat het weinig zal uitmaken. Wat er voor nodig is om in Brussel écht verandering teweeg te brengen is (grote) druk vanuit de lidstaten zélf. Dreigen met een vertrek.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 24 november 2023 om 07:21:

De toespraak van Timmermans zegt zo veel over de man een gevaarlijke ophitser ongehoord tegenover een man die al bijna 20 jaar zwaar beveiligd moet worden. Maar volgend jaar met Europese verkiezingen zullen ze hem weer afrekenen.Ik heb zoals bekend echt helemaal niets met de opgeblazen bureaucratische Timmermans, maar in die toespraak na de uitslagen hoor ik niets geks. Vond het zelfs zijn beste toespraak van de hele campagne, objectief gezien. Was duidelijk aan het voorsorteren om oppositie te gaan voeren tegen Wilders, dat is het goed recht van die partij. Je moet wel heel soft zijn als je daarin al een bedreiging of ophitsing ziet voor Wilders. Je kan niet verwachten dat iedereen het eens is met Wilders, er is ook nog zoiets als vrijheids van meningsuiting in dit land.

Verder eens met wat Middenveldert schreef.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 24 november 2023 om 07:21:

De toespraak van Timmermans zegt zo veel over de man een gevaarlijke ophitser ongehoord tegenover een man die al bijna 20 jaar zwaar beveiligd moet worden. Maar volgend jaar met Europese verkiezingen zullen ze hem weer afrekenen.Pardon? De grootste ophitser van de laatste 20 jaar is toch echt Wilders zelf. Juist zijn strategie van lege beloftes, ophitsen en pesterijen heeft hem aan de winst geholpen.

Niet dat ik op Timmermans heb gestemd, maar met die speech was helemaal niets mis.

 

+1/-0

Dus jullie vinden "We moeten onze democratie nu verdedigen" niet ophitsen?? Alsof Hitler voor de deur staat en radicalen of labiele mensen kunnen zoiets heel letterlijk nemen ! Hij wil verbinden met iedereen niks mis mee maar doe dat dan ook met je politieke tegenstanders hoe abject je ze ook vind. Dit was gewoon Melkert 2.0 !

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 24 november 2023 om 15:03:

Dus jullie vinden "We moeten onze democratie nu verdedigen" niet ophitsen?? Alsof Hitler voor de deur staat en radicalen of labiele mensen kunnen zoiets heel letterlijk nemen ! Hij wil verbinden met iedereen niks mis mee maar doe dat dan ook met je politieke tegenstanders hoe abject je ze ook vind. Dit was gewoon Melkert 2.0 !Welnee zeg, wat een overdreven woke hysterie. Als dat het citaat was waarover je viel is het nog softer dan ik dacht. Wie uitdeelt moet ook kunnen incasseren. Wilders neemt regelmatig stevige standpunten in, dan moet een tegenstander toch ook wat terug kunnen zeggen? Of geldt vrijheid van meningsuiting voor jou alleen voor PVVers?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 24 november 2023 om 15:03:

Dus jullie vinden "We moeten onze democratie nu verdedigen" niet ophitsen?? Alsof Hitler voor de deur staat en radicalen of labiele mensen kunnen zoiets heel letterlijk nemen ! Hij wil verbinden met iedereen niks mis mee maar doe dat dan ook met je politieke tegenstanders hoe abject je ze ook vind. Dit was gewoon Melkert 2.0 !Nee, want Wilders is nu eenmaal anti democratisch, daar maakt ie zelf geen geheim van. Hij heeft geen partij, hij is de partij. En controlerende machten zoals de journalistiek en rechters zijn tuig van de richel respectievelijk D66-tuig. De eerste kamer zou zelfs afgeschaft moeten worden. Nog even los van het feit dat sommige bevolkingsgroepen minder rechten zouden moeten hebben dan anderen. En dat je totaal niet transparant ben over je financiën. Als je dat herhaaldelijk uitroept, uitdraagt en opschrijft, dan mag je je zorgen maken over het functioneren van de democratie.

Dat zijn gewoon de feiten en daar mogen we ook naar kijken. Daar doen drie weken lang de dingen zeggen die mensen willen horen (en soms ook terecht hoor, laat dat duidelijk zijn) niets aan af.

 

+1/-0

PVV is NSB hoor je al in linkse kringen, dus maken wel degelijk het vergelijk met WWII. Ik zeg alleen dat het gepolariseer vooral uit linkse hoek komt tegenwoordig, terwijl de problemen in binnen en buitenland enorm zijn. De PVV, maar ook NSC en BBB zouden helemaal niet nodig zijn als de gevestigde orde het niet zo uit de hand hadden laten lopen.

 

+1/-0

Polarisatie is de doodsteek voor ons land, we gaan de USA achterna. Maar zolang 'links' niet erkennen dat er andersdenkenden zijn met rond de 100 zetels straks zetten ze zichzelf buitenspel.

 

+1/-0

Volledig off topic voorgaande post. Heb het maar gerapporteerd.

Maar goed. En weer neemt de VVD geen verantwoordelijkheid om hun eigen ellende te willen opruimen. Wat een Calimero-gedrag.
Ik mag hopen dat er nu intern een splitsing gaat komen, zeker nu 77% van de leden het er niet mee eens is. Dan wel anderen aan de knoppen laten draaien!

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 25 november 2023 om 00:50:

PVV is NSB hoor je al in linkse kringen, dus maken wel degelijk het vergelijk met WWII. Ik zeg alleen dat het gepolariseer vooral uit linkse hoek komt tegenwoordig, terwijl de problemen in binnen en buitenland enorm zijn. De PVV, maar ook NSC en BBB zouden helemaal niet nodig zijn als de gevestigde orde het niet zo uit de hand hadden laten lopen.Dit hoor je al sinds de oprichting van de PVV inderdaad en deze vergelijking met de NSB gaat mank. Het kan ook best zo zijn dat het meer vanuit linkse mensen wordt geroepen, dat is zeker ook mijn ervaring. Tevens ben ik het helemaal met je eens dat veel problemen enorm uit de hand zijn gelopen. De probleemveroorzakers zijn partijen zoals het CDA, D66, CU, GL, PvdA en natuurlijk de VVD voorop. Een stem op de PVV vond ik daarom helemaal niet zo gek.

Waar ik het zeker niet mee eens ben is dat er geen polarisatie mag zijn in Nederland. Ik vind dat er veel te weinig polarisatie is geweest, het is een muffe tijd van slappe compromissen geweest onder leiding van Rutte. Juist Wilders heeft met zijn polarisatie vaak heel helder gemaakt waar hij voor staat. En hoe vaak is hij wel niet over de streep gegaan zeg? Met z'n heks Kaag, kopvoddentax, minder minder minder, etc?

Daarom vind ik het ontzettend hypocriet en slap als juist Wilders of aanhangers van Geert nu hun tegenstanders gaan betichten van polarisatie. Dat is extreem woke gedrag, je wil dan eigenlijk de vrijheid van anderen gaan afpakken en ze monddood maken. Men moet eens leren wat meer te incasseren in dit land met al die tere zieltjes. Vroeger was dat echt beter.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Willykment schreef op 25 november 2023 om 09:26:

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 25 november 2023 om 00:50:

PVV is NSB hoor je al in linkse kringen, dus maken wel degelijk het vergelijk met WWII. Ik zeg alleen dat het gepolariseer vooral uit linkse hoek komt tegenwoordig, terwijl de problemen in binnen en buitenland enorm zijn. De PVV, maar ook NSC en BBB zouden helemaal niet nodig zijn als de gevestigde orde het niet zo uit de hand hadden laten lopen.Dit hoor je al sinds de oprichting van de PVV inderdaad en deze vergelijking met de NSB gaat mank. Het kan ook best zo zijn dat het meer vanuit linkse mensen wordt geroepen, dat is zeker ook mijn ervaring. Tevens ben ik het helemaal met je eens dat veel problemen enorm uit de hand zijn gelopen. De probleemveroorzakers zijn partijen zoals het CDA, D66, CU, GL, PvdA en natuurlijk de VVD voorop. Een stem op de PVV vond ik daarom helemaal niet zo gek.

Waar ik het zeker niet mee eens ben is dat er geen polarisatie mag zijn in Nederland. Ik vind dat er veel te weinig polarisatie is geweest, het is een muffe tijd van slappe compromissen geweest onder leiding van Rutte. Juist Wilders heeft met zijn polarisatie vaak heel helder gemaakt waar hij voor staat. En hoe vaak is hij wel niet over de streep gegaan zeg? Met z'n heks Kaag, kopvoddentax, minder minder minder, etc?

Daarom vind ik het ontzettend hypocriet en slap als juist Wilders of aanhangers van Geert nu hun tegenstanders gaan betichten van polarisatie. Dat is extreem woke gedrag, je wil dan eigenlijk de vrijheid van anderen gaan afpakken en ze monddood maken. Men moet eens leren wat meer te incasseren in dit land met al die tere zieltjes. Vroeger was dat echt beter.Op inhoud MOET je Wilders (PVV) ook bestrijden/demonstreren/naar de rechter gaan als hij weer boute uitspraken doet of tornt aan de rechtstaat dat doet een Omtzigt ook, maar om elke provocatie/uitspraak die hij ooit heeft gedaan telkens weer optehalen is onzinnig het is nu eenmaal zijn manier van 'nieuwe' politiek bedrijven. Daarom is de Trump vergelijking niet zo gek, beiden erg sterk met one liners en mensen houden daarvan to the point iedereen begrijpt het.

 

+1/-0

Je moet ook niet alleen naar PVV kijken een paar weken geleden was NSC de grootste in de peilingen daarvoor BBB nu samen goed voor 64 zetels, dat zegt genoeg. Het over het algemeen links geluid in de media (behalve SBS, De Telegraaf) kan hun borst natmaken lol..

Veel overeenkomsten
Wilders is in VS 'the Dutch Trump' en niet alleen vanwege zijn kapsel

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5420673/geert-wilders-weggezet-nederlandse-donald-trump-kapsel-populismelink

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 25 november 2023, 11:18:02.

 

+1/-0

Wilders bijt van zich af: ’Ik zal premier van dit mooie land worden’

https://www.telegraaf.nl/nieuws/715614610/wilders-bijt-van-zich-af-ik-zal-premier-van-dit-mooie-land-wordenlink

 

+1/-0

Deze reactie is verwijderd door de originele poster.

Geen valide argumenten om Wilders geen premier te laten worden

Oud-informateur en VVD-coryfee Johan Remkes ziet het somber in als het gaat om de formatie van een nieuw kabinet. Als het PVV-leider Geert Wilders niet lukt om een coalitie te vormen, schat hij de kansen op een ander kabinet – onder leiding van PvdA/GL-leider Frans Timmermans – op ’nihil’. Nederland moet dan mogelijk opnieuw naar de stembus: „Dat is niet uitgesloten.”

Nieuwe verkiezingen zal PVV nog meer in de kaart spelen, 40-50 zetels niet uitgesloten en de problemen worden weer niet aangepakt.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 26 november 2023 om 23:50:

Geen valide argumenten om Wilders geen premier te laten worden

Oud-informateur en VVD-coryfee Johan Remkes ziet het somber in als het gaat om de formatie van een nieuw kabinet. Als het PVV-leider Geert Wilders niet lukt om een coalitie te vormen, schat hij de kansen op een ander kabinet – onder leiding van PvdA/GL-leider Frans Timmermans – op ’nihil’. Nederland moet dan mogelijk opnieuw naar de stembus: „Dat is niet uitgesloten.”

Nieuwe verkiezingen zal PVV nog meer in de kaart spelen, 40-50 zetels niet uitgesloten en de problemen worden weer niet aangepakt.Met dank aan de VVD! :B

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 42 pagina's: 1 2 3 4 ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42

Feyenoord Forum » Overige onderwerpen » Politieke Partijen