Feyenoord eindigt 2018 met puntverlies in Den Haag

23 december 2018 16:25

Feyenoord zal niet met een goed gevoel de winterstop in gaan. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst kwam op bezoek in Den Haag niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Al snel stond Feyenoord op achterstand, maar via treffers van Steven Berghuis en Sam Larsson kwam de ploeg voor. Een kwartier voor tijd kreeg Bart Nieuwkoop echter zijn tweede gele kaart en ADO mocht een strafschop nemen. Deze werd onhoudbaar voor Justin Bijlow binnen geschoten.

Feyenoord begon uitermate zwak op het kunstgras in Den Haag. Na een paar minuten veroorzaakte Bart Nieuwkoop al een vrije trap en die werd door El Khayati direct binnen geschoten. De thuisploeg was daarna nog een paar keer dicht bij een doelpunt, maar was voor het doel niet zorgvuldig genoeg.

De ploeg van Giovanni van Bronckhorst groeide daardoor steeds beter in de wedstrijd. Via Steven Berghuis en Robin van Persie kreeg het al een goede mogelijkheid op de gelijkmaker en vlak voor rust zorgde Berghuis voor de 1-1. Sam Larsson speelde de bal naar voren richting Van Persie. De aanvoerder gaf vervolgens voor en Berghuis kon de gelijkmaker binnen schieten.

Na rust kwam Feyenoord direct uitstekend uit de startblokken en al snel leek het wachten op de voorsprong. Via Van Persie en Nieuwkoop kreeg het al goede kansen, maar zij vonden doelman Zwinkels op hun weg. Net toen ADO iets beter in de wedstrijd leek te komen, sloeg Feyenoord alsnog toe. Larsson kreeg de bal van Calvin Verdonk, speelde vervolgens twee verdedigers uit en schoot vanaf rand zestien de bal schitterend in de verre hoek.

Feyenoord leek de wedstrijd in de zak te hebben, maar een paar minuten na die goal was dat volledig weg. Nieuwkoop veroorzaakte opnieuw een vrije trap en kreeg daarvoor zijn tweede geel van scheidsrechter Blom. De rechtsback moest daardoor met rood vertrekken en het werd nog erger toen na tussenkomst van de VAR een strafschop gegeven werd voor die overtreding. El Khayati schoot die hard in de bovenhoek.

Met tien man zou Feyenoord vervolgens nog de beste kans op de voorsprong krijgen via Orkun Kökcü, maar de middenvelder kreeg de bal niet in het doel. Het zorgde er voor dat Feyenoord met een kater het jaar 2018 afsloot.