Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord wint moeizaam in Sittard

14 april 2024 16:27
Foto: Pro Shots

Feyenoord wint moeizaam in Sittard; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft het "tussendoor-duel" winnend afgesloten. Na de 6-0 overwinning van vorige week op aartsrivaal Ajax en de aankomende bekerfinale van volgende week werd het in Sittard vanmiddag 0-1. Daarmee heeft Feyenoord dus afgerekend met het Fortuna Sittard van Danny Buijs, dat in de eerste speelronde van dit seizoen Feyenoord in de Kuip nog op een 0-0 gelijkspel wist te houden. De enige goal van de wedstrijd kwam vanuit de kluts op naam van Davide Hancko en werd na een dik kwartier spelen gemaakt.

De wedstrijd verliep in een ontzettend traag tempo en er gebeurde vrij weinig. Beide ploegen kregen nog enkele mogelijkheden om elkaar pijn te doen, maar beide ploegen faalden in de afronding. Feyenoord was vlak voor tijd nog het dichtst bij de 0-2, maar Ueda stuitte op Fortuna-doelman Verrips en in de rebound schoot Ivanusec hard op de paal. 

Voor Feyenoord kan nu het vizier op de bekerfinale volgende week tegen NEC Nijmegen, terwijl het seizoen voor Fortuna Sittard klaar lijkt. Doordat zowel SC Heerenveen als Sparta dit weekend wisten te winnen, is de kloof met de felbegeerde achtste plaats inmiddels acht punten. De Limburgers zijn inmiddels dus veilig en kunnen het seizoen zonder al te grote druk afmaken. 




Tags

fortuna bekerfinale aartsrivaal afronding danny davide dichtst faalden felbegeerde hancko heerenveen ivanusec kloof kluts kuip rebound sparta stuitte ueda verrips vizier

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.473 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arneslot arsenal arteta automation bommel both digital domain during fildena google heerenveen how intensiteit into kuip marketing modern performance pwas schreuder seo services slot stuivenberg superwebdevelopment web wehave