Transparent
Inloggen
Sluiten

COLUMN: Feyenoord stelt tweede plaats vrijwel zeker ondanks Nijhuis

15 april 2024 11:59
Foto: Pro Shots

COLUMN: Feyenoord stelt tweede plaats vrijwel zeker ondanks Nijhuis; image source: Pro Shots

Beste Feyenoord-vrienden,

FC Twente had er voorafgaande aan de eigen uitwedstrijd in de residentieloze hoofdstad baat bij dat Feyenoord in Zuid-Limburg zou verliezen. Stel je - dat belang indachtig - dan een Tukker als scheidsrechter aan? Dat is net zoiets als dat je bij een wedstrijd van Feyenoord een scheidsrechter uit Rotterdam of bij een wedstrijd van PSV een scheidsrechter uit Eindhoven opstelt. Mits die beschikbaar zouden zijn.

Het is toch te gek voor woorden dat de man, die ooit PSV-Feyenoord (10-0) floot, PSV toen twee pingels gaf en Feyenoord al in de eerste helft een rode kaart, deze cruciale wedstrijd kreeg toegewezen? Van Hanegem noemde hem destijds “een nare man” en zei daar niets te veel mee.

Ik vind deze mix van showfiguur en hofnar langzamerhand een regelrechte aanfluiting voor het imago van de arbitrage. De geregelde gast bij Veronica Inside wekte gistermiddag door zijn balorige en Feyenoord-onvriendelijke fluiten weer veel ergernis op bij supporters blijkend uit de vele reacties via de sociale media.

Het was overigens ook geen beste wedstrijd van onze kant. Er werden vergelijkingen getrokken met de veel chagrijn opwekkende eerdere vertoning aan de Volendamse dijk, al werd er nu gelukkig wel snel door Feyenoord gescoord. Waarna de Limburgers tot het laatste fluitsignaal achter de feiten aanliepen. Gaf toch een beetje gevoel van sportieve gerechtigheid, ook met een terugblik naar de schamele opening van dit naar zijn einde sukkelende seizoen.

Het belangrijkste is het waarborgen van de Zilvervloot, die de Nieuwe Maas op stoomt met het zekerstellen van CL-deelname. Piet Hein kwam tenslotte niet voor niets uit Delfshaven, dat in 1886 als zelfstandige gemeente door Rotterdam werd geannexeerd.

Die tweede plaats is nu officieus een feit. Maar eerder zal de maan op de Aarde vallen dan dat Feyenoord deze comfortabele positie nog laat schieten. Dan zou de trots van Zuid alle vier resterende wedstrijden moeten verliezen en de Tukkers die alle vier moeten winnen en dan in beide gevallen ook nog met zulke grote cijfers dat het veel betere doelsaldo van Feyenoord zou worden ingehaald en overtroffen. Dat gaat natuurlijk allemaal niet gebeuren, zelfs Joker Nijhuis kan daar niets meer aan veranderen.

Iets anders is natuurlijk de bekerfinale van komende zondag tegen reuzendoder NEC, de enige club die in de competitie de Zwartrokken wist te verslaan. Maar wij deden dat in de beker, dus in die zin staan we quitte. Het zal zeker geen makkie worden tegen de boys uit de Keizer Karel-stad. NEC was in 1994 eerder onze tegenstander in de bekerfinale, na een huzarenstukje te hebben uitgevoerd door Ajax in Amsterdam met 1-2 uit te schakelen.

NEC speelde toen zelfs nog in de Eerste Divisie ook, dus de Mokumers moeten destijds hun tegenstander in de halve finale grandioos hebben overschat. Conform de zeer herkenbare en traditionele Mokumse arrogantie. Feyenoord won destijds met 2-1 van de Nijmegenaren en zoals die uitslag al verried was het ook toen bepaald geen zacht eitje.
https://www.youtube.com/watch?v=6lZShcNO0WQ

Feyenoord is dus in meerdere opzichten gewaarschuwd. In 2003 gingen we als eens als finalist “finaal” onderuit tegen het FC Utrecht van toen nog Dirk Kuijt, al speelde Feyenoord-hater Ruud Bossen daar ook zeker een kwalijke rol bij, net zoals eerder dat seizoen in de competitie. Maar het werd toen 1-4 en dat lag natuurlijk niet voor 100 % aan Bossen, maar ook aan het destijds volkomen falende Feyenoord ondanks onze toenmalige helden zoals Pi-air, Paultje Bosvelt, Patrick Paauwe, Emerton en Van Persie. En waarbij Bosvelt nog rood kreeg toen hij fel protesteerde tegen de malafide fluitende Bossen.

We gaan het aanstaande zondag zien. In financiële zin hebben we de hoofdprijs al gewonnen als second best, de hele mooie sportieve prijs nog niet. En om dat wel te laten gebeuren zullen we letterlijk ons beste beentje moeten voorzetten.

ForLife en ForEver
Rood-wit-zwart
Feyenoord-hart
Tags

bossen nijhuis bekerfinale bosvelt column aanfluiting aanliepen aarde air arbitrage arrogantie balorige beentje blijkend chagrijn conform delfshaven dijk eitje emerton ergernis finaal fluitende fluitsignaal geannexeerd gemeente gerechtigheid geregelde gewaarschuwd gistermiddag hanegem hater hein hofnar hoofdprijs huzarenstukje imago indachtig joker karel keizer kuijt kwalijke lzshcno maan maas makkie mokumers nijmegenaren officieus opening opwekkende overschat paauwe paultje persie pingels protesteerde quitte reuzendoder schamele showfiguur stoomt sukkelende terugblik twente uitgevoerd utrecht vergelijkingen veronica verried vertoning volendamse waarborgen zacht zekerstellen zelfstandige zilvervloot

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 29.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane agema arneslot dijk fer fleur geert gekke gimenez hag hancko intensiteit liverpool minteh priske pvv rutte sahin santiago schreuder serrano slot sparta timmermans vvd wehave wilders willykment yesilgoz yoda