Transparent
Inloggen
Sluiten

Matchwinner Dávid Hancko: "Dit was een test voor volgende week"

14 april 2024 17:01
Foto: Pro Shots

Matchwinner Dávid Hancko: "Dit was een test voor volgende week"; image source: Pro Shots

Na afloop stond Dávid Hancko voor de camera's van ESPN nadat hij was uitgeroepen tot ESPN Man van de Wedstrijd: "Arne Slot noemde deze wedstrijd de ultieme test voor onze bekerfinale volgende week. Een zware en moeilijke wedstrijd tegen een fysiek sterke tegenstander met een goede coach. Gelukkig hebben we wel gewonnen. Het ging niet zo goed als vorige week tegen Ajax, maar verdedigend stonden we goed. Als we als team succesvol willen zijn moeten we dit soort wedstrijden natuurlijk ook gewoon winnen."

En dat deed Feyenoord. Dankzij oplettend werk van Dávid Hancko bij een hoekschop profiteerde de Slowaak van concentratieverlies in de defensie van Fortuna Sittard. De maker van het enige en dus winnende doelpunt onderstreepte dan ook het belang van standaardsituaties: "We hebben het er als team altijd over: als wedstrijden vastzitten waarbij we weinig kansen creëren, kun je met een spelhervatting toch winnen."

Vanaf nu gaat de focus van de ploeg van Arne Slot op de bekerfinale volgende week tegen NEC. "Volgende week spelen we weer in onze eigen Kuip. Natuurlijk juicht in tegenstelling tot anders dan maar de helft van ons stadion voor ons, maar het is wel ons veld dus het vormt voor ons absoluut een pluspunt. Vorig seizoen werden we kampioen, hopelijk winnen we nu ten minste nog de beker."
Discussieer mee op de forums


Tags

hancko arne bekerfinale espn matchwinner slot concentratieverlies fortuna kuip onderstreepte oplettend pluspunt slowaak spelhervatting vastzitten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 29.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane agema arneslot dijk fer fleur geert gekke gimenez hag hancko intensiteit liverpool minteh priske pvv rutte sahin santiago schreuder serrano slot sparta timmermans vvd wehave wilders willykment yesilgoz yoda