Transparent
Inloggen
Sluiten

COLUMN: "Ja, zeker, wij hebben de beker!

22 april 2024 19:13
Foto: Pro Shots

COLUMN: "Ja, zeker, wij hebben de beker!; image source: Pro Shots

Beste Feyenoord-vrienden,
Na het langverbeide laatste fluitsignaal sloeg ik een zucht van verlichting. Want al hebben wij de fortuin brengende tweede plaats al nagenoeg binnen, die “second best prijs” van Nederland geeft aan het zeker geen slechte maar niettemin niet altijd lekker verlopen seizoen nu toch wel de nodige glans! Want ja, sportieve statistieken gaan over gewonnen prijzen, niet over veel geld opleverende tweede plaatsen in de ranking van de Eredivisie. En die veertiende beker staat nu als een huis! Supporters van PSV doen vaak wat meewarig over het aantal landstitels van Feyenoord, maar in onze prijzenkast staat in tegenstelling tot die van PSV wel de hoogste prijs voor clubteams (de Wereldbeker), verder prijken er twee UEFA-Cups (in Eindhoven slechts één) en nu dus veertien KNVB-bekers (in de voormalige Lichtstad slechts 11).

De wedstrijd begon overigens allerminst overtuigend en op punten was “EN EE SEE” in de eerste helft zelfs de betere ploeg, maar gelukkig behoedde een wederom sublieme Timon Wellenreuther ons voor een zeer waarschijnlijk fatale achterstand. Het zal toch niet gebeuren dat de Zwartrokken ons voor de zoveelste keer in de afgelopen halve eeuw een zeer smeuïge krent uit de pap ontroven dan wel voor onze neus wegkapen waarvan we in de loop der tijden wel twee topelftallen zouden kunnen opstellen. Van Johan DeVrindt tot Jan van Beveren, Van Gullit tot Danny Koevermans en van DeBilde tot Arjen Robbe. Dus van z’n leven niet Wellebreuther naar PSV. Gun en geef hem de basisplaats, die heeft hij vorig seizoen maar zeker ook dit seizoen meer verdiend dan - met alle respect - de man van glas die nu nog die status van eerste doelman heeft. Bij het winnen van beide hoofdprijzen heeft Wellenreuther via cruciale reddingen een doorslaggevende rol gespeeld. Zo’n geweldenaar laat je toch niet naar een concurrent vertrekken die ons gezien de afgelopen vijftig jaren het licht in de ogen nog niet heeft gegund. Via sociale media blijkt ook hoezeer de aanhang van de Eindhovenaren gisteren op de hand van NEC was, ongetwijfeld nog uit frustratie vanwege het feit dat ons dierbare Feyenoord hun favorieten uitschakelden in de achtste finale. Terwijl hun club dit seizoen twee prijzen gaat pakken. Gun een ander ook wat, zou ik zeggen!
Hoe dan ook, de tweede helft had een heel ander verloop dan het eerste bedrijf. Feyenoord zette de turbo erop en zo kon uiteindelijk een doelpunt niet uitblijven en aldus geschiedde. Zo jammer dat Minteh na reeds een gele kaart te hebben geïncasseerd vervolgens opzichtig opnieuw in de fout ging en daarmee het onherroepelijke rood over zich heen riep. Dat veranderde natuurlijk het wedstrijdbeeld en het was dus maar goed dat het toen 1-0 stond want anders was het zeer waarschijnlijk een kansloze zaak geworden. De Nijmegenaren waren gewoon te goed om met een numerieke meerderheid, desnoods inclusief twee maal een kwartier verlenging, de eindstrijd niet in hun voordeel te beslissen.
Feyenoord en in het bijzonder Wellenreuther hield(en) tot mijn opluchting en ongetwijfeld ook tot die van vele anderen stand en loodste(n) de wedstrijd voluit strijdend naar het zege(n)rijke einde. Het feest kon beginnen en voor uw columnist betekent dat een etentje buiten de deur met de naaste familie!
En nu zo snel mogelijk de tweede plaats veilig stellen. Niet verliezen in Deventer is daarbij het motto!


ForLife en ForEver
Rood-wit-zwart
Feyenoord-hart
Discussieer mee op de forums


Tags

wellenreuther column aanhang allerminst arjen behoedde beveren brengende clubteams columnist cups danny debilde deventer devrindt eeuw eindstrijd eredivisie etentje fatale favorieten fluitsignaal fortuin geincasseerd geweldenaar glans glas gullit hoezeer hoofdprijzen knvb koevermans krent langverbeide lichtstad loodste meewarig minteh motto nederland niettemin nijmegenaren numerieke onherroepelijke ontroven opleverende pap prijken prijzenkast robbe see smeuige strijdend sublieme timon topelftallen turbo uefa uitschakelden verlenging verlichting wedstrijdbeeld wegkapen wellebreuther wereldbeker zucht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.762 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane arne bronckhorst ceo driessen geertruida gimenez gio hancko kloese liverpool marino middenveldert nadje pusic sahin schreuder slot sterkhouders stuivenberg timber topper trauner twente wegdoen wehave wieffer willykment yoda zerrouki