Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Inkomende transfers & transfergeruchten » Transfergeruchten

Deze normale topic is open en bestaat uit 183 pagina's: 1 2 3 4 ... 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

'Feyenoord krijgt hulp van buitenaf en meldt zich voor Rodriguez'

Na lange tijd belangstelling te hebben getoond in Luciano Rodriguez, heeft Feyenoord nu eindelijk het eerste formele bod uitgebracht om de aanvaller naar Rotterdam te halen. Hierbij krijgen de Rotterdammers lichte hulp van buitenaf, zo weet 1908.nl zaterdagochtend te melden.
Dankzij die hulp van buitenaf is Dennis te Kloese bereid om een miljoenenbod op tafel te leggen. Feyenoord weet dat bij de huidige aanbieding maximaal tachtig procent van de transferrechten gekocht kunnen worden, tenzij Liverpool Montevideo water bij de wijn doet. Het huidige bod van de Rotterdammers ligt iets boven de vijf miljoen euro en de betaling moet over meerdere seizoenen verspreid worden.
River Plat is ook geïnteresseerd in Rodriguez en volgt de ontwikkelingen die Feyenoord maakt. De club uit Argentinië deed eerder al een bod van zeven miljoen euro voor zestig procent van de rechten voor de 20-jarige aanvaller. Rodriguez heeft zelf aangegeven graag te gaan voor een avontuur in Europa en heeft bij zijn huidige werkgever aangekaart de stap naar Feyenoord te willen maken.

 

+1/-0

Als Luciano zelf graag wil zou het rond moeten komen, ken hem verder niet maar maatje voor Gimenez zou leuk zijn.

 

+1/-0

Het is geen vleugelspecialist, maar met zijn veelzijdigheid en enorme potentie een aanwinst. Handig in de dribbel en een vlammend schot, toch twee kwaliteiten die we goed kunnen gebruiken om een wedstrijd open te breken. Misschien dat hij even zal moeten wennen aan het koude Europa, maar je hebt hiermee een potentiële opvolger van Gimenez en iemand die je ook nog op de flanken kan gebruiken. Als hij zijn potentie waarmaakt kan je na Gimenez een nieuwe recordverkoop maken. En los daarvan, dit soort spelers die excelleren en ontwikkelen bij Feyenoord dragen ook bij aan naamsbekendheid van de club zodat het volgende supertalent uit die contreien misschien ook sneller geneigd is voor Feyenoord te kiezen.

 

+1/-0

LUCIANO RODRÍGUEZ TO FOLLOW IN SUÁREZ' FOOTSTEPS? 🇺🇾✈️🇳🇱

Reigning Dutch champions Feyenoord have made an offer - €10M + €4M in bonuses - for Liverpool winger Luciano Rodríguez (20), according to
@GerGarciaGrova
.

The reputable Rotterdam-based
@1908nl
report that Feyenoord have made their interest in the versatile attacker known to Liverpool, but do also state that the Dutch giants haven't tabled an offer (yet).

To be continued…

https://twitter.com/UruguayanHeroes/status/1748089172009599376link

 

+1/-0

15 miljoen is dat verantwoord??

Feyenoord bereikt principeakkoord met Luciano Rodríguez: recordtransfer in de maak
Luuk van Grinsven
29 januari 2024, 22:35

Feyenoord heeft een principeakkkoord bereikt met Luciano Rodríguez, zo meldt 1908.nl maandagavond. De aanvaller van Liverpool Montevideo en de Rotterdammers zouden er in de hoofdlijnen uit zijn over een winterse transfer.

Volgens het goed betrouwbare Feyenoord-medium zou er een contract van meerdere seizoenen klaar liggen voor Rodríguez. Alleen tussen Feyenoord en Liverpool Montevideo zou nog een akkoord moeten volgen. Beide clubs onderhandelen over de laatste details.

Artikel gaat verder onder video

De Rotterdammers moeten naar verluidt flink in de buidel tasten voor de komst van de twintigjarige aanvaller. 1908.nl meldde eerder dat Feyenoord een bod van circa vijf miljoen euro had uitgebracht voor tachtig procent van de rechten. Donderdagavond om 23.59 uur sluit de transfermarkt in Nederland.

Duurste Feyenoord-transfers
Mocht Feyenoord inderdaad vijftien miljoen euro betalen, dan zou Rodríguez verreweg de duurste clubaankoop ooit worden. Volgens de gegevens van FootballTransfers is David Hancko met een transfersom van 8,3 miljoen euro de duurste Feyenoord-aanwinst. Daarna volgen Ayase Ueda (8 miljoen), Luka Ivanusec (7,8 miljoen), Quinten Timber (7,4 miljoen) en Ramiz Zerrouki (7,2 miljoen).

 

+1/-0

het is never nooit 15 miljoen. zuid Amerikaanse zetten altijd de verdubbeling in. Doen clubs ook om het naar hun achterban te verkopen. Bullaude was bijvoorbeeld eerst 7,5 miljoen, bleek hooguit 2 te zijn.

 

+1/-0

Wellicht wordt Luciano Rodríguez de duurste Feyenoord aankoop, maar de club kan écht niet opeens 15M betalen halverwege een seizoen. Een halfjaar geleden kon het deze bedragen onmogelijk ophoesten voor Lang en Schouten; hun transfersom én salaris was nog een stap te ver.

Ik kan me niet voorstellen dat dit in slechts een paar maanden tijd wél haalbaar is geworden, zeker niet nu Feyenoord ook bezig is te onderzoeken of het de Kuip kan kopen en de inkomsten uit de CL met 'slechts' twee overwinningen niet boven ieders stoutste verwachtingen is geweest.

Ik zie een aantal mogelijkheden, en waarschijnlijk is het combinatie. We hebben al gelezen dat Feyenoord 'geholpen' wordt met deze aankoop. Ik denk dat er een externe financier is gevonden die wil bijdragen aan deze aankoop. Wellicht iemand die ook 'meedenkt' met het in eigendom verwerven van de Kuip. Als is bij dat laatste wellicht de wens de vader van de gedachte.

Daarnaast zal de club niet álle transferrechten van de speler in handen krijgen, wellicht dat de transfersom én het percentage van de transferrechten uitkomen op een waarde van 15M voor 100% van de rechten. Dan is Luciano Rodríguez 15M waard, maar betaalt Feyenoord 'slechts' 10M voor 2/3. En kan het op den duur de rest van de rechten ook kopen.

Tot slot is het inderdaad zo dat verkopende clubs erbij gebaat zijn de transfersom zo groot mogelijk te laten lijken. Zij laten hogere bedragen lekken aan de media, zeker als de deal nog niet rond is. Op die manier zet je druk op de onderhandelingen, en schep je een precedent voor een volgende transfer. Zo werkt die wereld.

Dus het daadwerkelijke bedrag kan zomaar flink lager liggen. Wellicht betaalt Feyenoord 'slechts' 10M voor 80% van de rechten. Dan maakt dat deze transfer waarschijnlijk nog steeds Feyenoord grootste, maar dat is voor een aanvaller van die leeftijd uit Zuid-Amerika die wereldkampioen is geworden bij de jeugd best wel te rechtvaardigen. Lijkt mij.

Al wil ik daar wel gelijk aan toevoegen dat ik denk dat hij de kans en de tijd moet krijgen om te wennen. Dat kan best nog wel even duren.

Goed dat je trouwens Bullaude benoemt. Die is/was toch veel beter dan een van den Belt op 10? Wat mij betreft krijgt hij weer een kans komende zomer...

 

+1/-0

Luciano Rodríguez heeft alles om de volgende hype te worden in Rotterdam, de berichten zijn wel dat het een showmannetje is.

https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/feyenoord-target-luciano-rodriguez-heeft-alles-om-de-volgende-hype-te-worden-in-rotterdam~a8f159bf/link

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 30 januari 2024 om 12:26:

Luciano Rodríguez heeft alles om de volgende hype te worden in Rotterdam, de berichten zijn wel dat het een showmannetje is.

https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/feyenoord-target-luciano-rodriguez-heeft-alles-om-de-volgende-hype-te-worden-in-rotterdam~a8f159bf/link


Welke berichten doel je dan op?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Willykment schreef op 30 januari 2024 om 12:47:

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 30 januari 2024 om 12:26:

Luciano Rodríguez heeft alles om de volgende hype te worden in Rotterdam, de berichten zijn wel dat het een showmannetje is.

https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/feyenoord-target-luciano-rodriguez-heeft-alles-om-de-volgende-hype-te-worden-in-rotterdam~a8f159bf/link


Welke berichten doel je dan op? 

+1/-0

Excelsior laat Driouech niet naar PSV gaan, Feyenoord kijkt mee

Ik neem aan dat Feyenoord deze speler al veel langer in het vizier heeft en volgt. Het geeft eens te meer ook aan, dat het van belang is dat de relatie met Excelsior goed is. Jammer dat er tussen die clubs geen echte samenwerking meer is. Er komen daar best interessante spelers door, en het 'voelt' toch merkwaardig als die vertrekken naar andere clubs dan Feyenoord. Feyenoord en Excelsior zouden elkaar toch kunnen helpen in dat opzicht.

Het zijn dan weliswaar niet allemaal échte Rotterdamse jongens (Schouten, Dallinga, Wiefer, Driouech) zoals je die op jongere leeftijd van Sparta naar Ajax ziet vertrekken door dat belachelijke samenwerkingsverband; maar dat ze naar Italie, Frankrijk of Eindhoven vertrekken en niet éérst naar 'Zuid' steekt toch een beetje.

Feyenoord zou inmiddels toch wat meer (financiele) ruimte moeten hebben om dergelijke spelers vast te leggen, en desnoods direct weer uit te lenen zodat ze zich op Woudesteijn verder kunnen ontwikkelen.

Als je in Kralingen voor Driouech écht 5,5M willen krijgen, is het in dit geval al een ander verhaal. Maar toch.

Ik zou een voorstander zijn van een structurelere samenwerking. Eén waarin Feyenoord een soort 'eerstekeus' krijgt bij de Kralingers, zoals Ajax dat heeft opgezet met Sparta. Eén waarin Feyenoord expertise deelt, helpt in de begeleiding en een adviserende rol inneemt. Eén waarin je wellicht in een spelerssegment zelfs samen optrekt om jonge spelers over te halen in Kralingen te tekenen, door een traject te schetsen waarin ze kunnen doorstromen naar de Kuip. Eén waarin je Excelsior dan ook nog een beetje laat meedelen in eventuele doorverkoop zodat alle partijen daar wijzer van worden.

Uiteindelijk is Excelsior in mijn ogen de enige Eredivisieclub waar Feyenoord op dat punt vanuit wat ze in het Oosten 'Noaberschap' noemen nog een soort morele plicht heeft af en toe wat minder zakelijk op te stellen en de ander ook wat te gunnen. Dat straalt goed af op de stad en daar kan de club zélf ook weer beter van worden.

 

+1/-0

Feyenoord kan nu wel wat 'buzz' over een speler hebben voorkomen dat het seizoen uitgaat als een nachtkaars. De tweede plek, EL en beker genoeg om voor tevechten.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 30 januari 2024 om 12:48:

open/sluit de onderstaande quote:

Willykment schreef op 30 januari 2024 om 12:47:

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 30 januari 2024 om 12:26:

Luciano Rodríguez heeft alles om de volgende hype te worden in Rotterdam, de berichten zijn wel dat het een showmannetje is.

https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/feyenoord-target-luciano-rodriguez-heeft-alles-om-de-volgende-hype-te-worden-in-rotterdam~a8f159bf/link


Welke berichten doel je dan op?


ook wel een goede vrije trap.
Dat missen we ook wel.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

wehave schreef op 31 januari 2024 om 01:23:

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 30 januari 2024 om 12:48:

open/sluit de onderstaande quote:

Willykment schreef op 30 januari 2024 om 12:47:

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 30 januari 2024 om 12:26:

Luciano Rodríguez heeft alles om de volgende hype te worden in Rotterdam, de berichten zijn wel dat het een showmannetje is.

https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/feyenoord-target-luciano-rodriguez-heeft-alles-om-de-volgende-hype-te-worden-in-rotterdam~a8f159bf/link


Welke berichten doel je dan op?


ook wel een goede vrije trap.
Dat missen we ook wel.En eentje met passeerbewegingen, missen we ook. vraag niet hoe, maar hij frommelt overal langs, lijkt in dat opzicht op Suarez. En het lijkt wel alsof hij iedereen een panna geeft haha

Als hij komt dan hebben we er op zijn minst een invaller bij die wat teweeg kan brengen. Zal wel weer onverklaarbaar lang duren voordat hij het Slot-spelletje onder de knie heeft

 

+1/-0

Eerst zien, dan geloven. Ik herinner mij nog het filmpje van Walemark, idem dito. En kijk waar hij nu speelt (als hij speelt!).
Hij durft in ieder geval van afstand te schieten.

 

+1/-0

Ik zie toch wel wat haken en ogen als dit zou gaan gebeuren.

Transferbedrag
Hoewel het niet verstandig is om uitsluitend te vertrouwen op de marktwaarde van spelers op verschillende websites, biedt het toch vaak een nuttige indicatie, vooral wanneer je meerdere sites met elkaar vergelijkt.

Op verschillende sites zie je de volgende bedragen: 4.5M, 2.8M, 3.2M en 3.8M.

Ik vind 10 miljoen en daarbij nog 3 miljoen aan bonussen ontzettend veel geld voor deze jongeman.

Geen Europese ervaring
Het komt vaak voor dat het aanzienlijk veel tijd vergt om te acclimatiseren aan een nieuw land, vooral wanneer men vanuit een ander continent komt. Veel Zuid-Amerikaanse voetballers hebben moeite gehad om zich in Europa thuis te voelen.

Weinig ervaring op het hoogste niveau
Is jong, dus ook niet gek, maar heeft slechts één seizoen daadwerkelijke ervaring op het hoogste niveau, met name in Uruguay, dat zich niet in de top 20 bevindt van sterke competities.

Geen uitzonderlijke stats
Heeft in 32 wedstrijden, 7 doelpunten gemaakt. Is in mijn ogen niet bijzonder voor een buitenspeler.

Al met al vind ik het een groot risico om zoveel geld te betalen. Zie ook aankopen als Ueda die niet slaagt. Ook vraag ik me af of dit nu de speler is die ons verder helpt.

 

+1/-0

Ik vind dat marktwaardes soms niet 'actueel' zijn, ze zijn vaak en veelal gebaseerd op eerdere waardebepalingen en transfers. Zeker bij jonge spelers die een enorme ontwikkeling doormaken, kunnen platformen die de waarderingen registreren, snelle stijgingen niet bijhouden. Dat geldt zeker voor spelers uit landen/competities buiten Europa.

Ik vind ook dat de potentie van een jonge speler te weinig wordt meegenomen in marktwaardes, in die zin zijn de waardes dan juist 'teveel actueel'. Terwijl transfersommen die potentie vaak zwaarder laten meewegen, waardoor voor jongere spelers méér betaald wordt.

Als je bijvoorbeeld kijkt naar Zechiël, die heeft volgens TM.nl een marktwaarde van 600K op dit moment. Maar hij heeft mij als middenvelder al méér overtuigd dan van den Belt, met een marktwaarde van 2M. En hij is 3 jaar jonger (19 om 22), waardoor je zou kunnen beargumenteren dat hij over drie seizoenen veel beter en veel meer waard zou kunnen zijn.

Bij de marktwaarde van 18M voor Wiefer, krijg ik ook sterk de indruk dat de transfersom die Feyenoord anderhalf jaar geleden voor hem betaald heeft (naar verluidt 800K) nog doorwerkt. En die 800K was overigens het dubbele van de 400K die Wiefer volgens TM.nl bij Excelsior waard was...

(...)

Of 10M voor Luciano Rodríguez (té) duurbetaald is, zal de tijd gaan leren. Hopelijk, want het zou in mijn ogen mooi zijn als Feyenoord zich de komende 36 uur nog weet te versterken met deze speler. Niet omdat ik de speler ken, ervan overtuigd ben dat hij het gaat redden bij Feyenoord én er direct staat. Maar gewoon omdat ik denk dat Feyenoord wel een nieuwe, aanvallende impuls kan gebruiken.

En ik hoop dat Luciano Rodríguez dát is.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 31 januari 2024, 11:41:30.

 

+1/-0

De exacte waarde van een speler is niet volledig vast te stellen aan de hand van online bronnen. Dit is een juiste observatie. Niettemin heeft Ajax het afgelopen jaar ook spelers aangetrokken voor bedragen die aanzienlijk boven hun geschatte marktwaarde lagen. Toen gaven supporters ook de argumenten dat je de waarde niet kunt bepalen aan de hand van online bronnen.

Zes maanden later blijkt dat veel van de aankopen niet aan de verwachtingen voldoen, en het lijkt erop dat de oorspronkelijke geschatte waarde toch nauwkeuriger is dan het bedrag dat Ajax ervoor heeft betaald.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:
Tsja, als je Ajax als voorbeeld neemt; bij welke speler is die marktwaarde afgelopen halfjaar wél gestegen? Hato, misschien. Maar wanneer je terechtkomt bij een club in zulk zwaar weer, heeft dat natuurlijk ook (negatieve) invloed op je marktwaarde.

Ajax heeft absoluut 'teveel' betaald voor bepaalde spelers, maar als ze over één seizoen met de juiste (ervaren) spelers om zich heen toch weer gaan ontwikkelen kan de club alsnog bij sommige een goede deal hebben gedaan.

Je hoort nu toch ook niemand meer over de transfersom van Timber? Vorig seizoen was de tendens hier dat Feyenoord teveel betaald had voor hem.

Laten we maar gewoon afwachten wat Luciano Rodríguez gaat brengen, als hij komt.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 183 pagina's: 1 2 3 4 ... 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

Feyenoord Forum » Inkomende transfers & transfergeruchten » Transfergeruchten