Transparent
Inloggen
Sluiten

Steven Berghuis: 'Dit is een fantastische overwinning'

31 januari 2021 17:47

Steven Berghuis gaf in gesprek met ESPN aan erg blij te zijn met de zege tegen PSV. "Het was heel belangrijk voor ons en voor de club het gevoel dat dit een gewonnen wedstrijd is", aldus Berghuis. "Je kan wel invullen wat er gebeurt als je deze ook verliest. Je gaat dan naar Groningen en dan wordt het steeds moeilijker en moeilijker. Dit is een fantastische overwinning. Goed voor elkaar gevochten en toegeslagen in de counter in de eerste helft."

De aanvoerder reageerde zeer geïrriteerd op de opmerking dat hij hard moest werken. "Ik ben die stempel wel een beetje zat. Ik werk iedere wedstrijd hard", zo gaf hij aan. "Tegen Ajax met Tagliafico deed ik het ook. Of tegen Wijndal. Ik werk elke wedstrijd hard. Elke wedstrijd."

Berghuis besefte dat hij zelf ook een doelpunt nodig had. "Als aanvaller van Feyenoord moet je gewoon leveren. Ik stond al heel lang droog en dat is niet goed", zei hij daarover. "In de speelwijze die wij hebben staan de vleugelaanvallers best laag op het veld. Wat we nu deden was de eerste twee, drie passes in de ploeg houden, zodat je meters naar voren kon maken. Dat was ook leerzaam voor de tweede helft. Toen waren we de bal veel te snel kwijt en kwamen we niet meer voorin."




Tags

berghuis counter droog espn groningen stempel tagliafico toegeslagen wijndal

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane arne arneslot bijbehorend bijlow dtk fitheid gelul jacobs jans joseph kraaij liverpool marquis meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren peeters persie ron schreuder slot stengs streuer twente wereldsalaris