Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord kan Eindhovens feestje anderhalve week uitstellen

23 april 2024 14:10
Foto: Pro Shots

Feyenoord kan Eindhovens feestje anderhalve week uitstellen; image source: Pro Shots

Feyenoord gaat donderdag aftrappen tegen Go Ahead Eagles in de wetenschap dat de wedstrijd van PSV in Heerenveen dan net is afgefloten. Indien PSV wint op bezoek in Friesland, zijn de Eindhovenaren enkel en alleen op doelsaldo te achterhalen en gelet op de grote voorsprong van 24 goals die PSV op Feyenoord heeft, lijkt dat puur theoretisch. Mocht dat het geval zijn, weet Feyenoord in ieder geval wel het feest in Eindhoven enkel en alleen nog een week uit te kunnen stellen door zelf ook te winnen in Deventer. 

Voor Go Ahead Eagles staat er, in tegenstelling tot Feyenoord, nog wel veel op het spel. De ploeg van trainer René Hake is momenteel in een hevige strijd verwikkeld met Ajax, NEC, FC Utrecht en in iets mindere mate Sparta Rotterdam om plek vijf tot en met negen. Daarvoor heeft Ajax momenteel de beste papieren, gelet op het programma van de hoofdstedelingen. Maar Go Ahead Eagles speelt het hele seizoen al zeer degelijk, zijn thuis ontzettend moeilijk te verslaan en gelet op het tijdstip van aftrappen, 21:00u, zal het op de Adelaarshorst vast en zeker een heksenketel opleveren, mijmerend vooruitkijkend door het hondstrouwe publiek naar eventuele Europese thuiswedstrijden volgend seizoen. 

Het wordt de vierendertigste keer dat beide ploegen de degens kruisen in een Eredivisiewedstrijd op de Adelaarshorst. Daarvan won Feyenoord er exact de helft, zeventien, negen keer eindigde het in een gelijkspel en zeven keer wist Go Ahead Eagles de punten in eigen huis te houden. De laatste overwinning van Go Ahead Eagles op Feyenoord dateert alweer van november 2016, toen er met 1-0 werd gewonnen.

Eerder dit seizoen resulteerde de wedstrijd in de Kuip eind september in een 3-1 overwinning voor Feyenoord. Goals voor Feyenoord werden gescoord door Minteh, Stengs en Gimenez, namens de bezoekers scoorde Sylla Sow in de slotfase nog een eretreffer. Feyenoord trapt tevens af in de wetenschap dat het verstoren van het Eindhovens feest het enige is waar ze nog voor spelen dit seizoen. De tweede plaats is binnen, de bekerfinale is gewonnen en dus kan het seizoen freewheelend afgesloten worden door het team van Arne Slot. 

Wat verwachten jullie van de wedstrijd donderdag? Laat het hieronder weten!




Tags

eagles gelet wetenschap afgefloten arne bekerfinale degens deventer eretreffer freewheelend friesland gimenez hake heerenveen heksenketel hevige hondstrouwe hoofdstedelingen kruisen kuip mijmerend minteh resulteerde slot sow sparta stengs sylla theoretisch utrecht verwikkeld vierendertigste vooruitkijkend

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane advocaat arneslot berg bronckhorst bronkhorst eredivisie fildena gegadigden gio giovannni kasperk kloese liverpool maaskant medication middenveldert nederland opvolging ouderwetse pastoor pec pusic schreuder slot sobat twente wehave wieffer willykment