Transparent
Inloggen
Sluiten

FIFA-directeur: 'Transfermarkt blijft gesloten op 1 juli'

12 april 2020 21:02 - AS.com
Foto: Pro Shots

FIFA-directeur: "Transfermarkt blijft gesloten op 1 juli"; image source: Pro Shots

De transfermarkt zal op 1 juli nog niet open gaan. Dat geeft Emilio García Silvero, juridisch directeur van de FIFA, aan in een interview met het Spaanse AS. "De FIFA kan contracten niet verlengen na 30 juni, maar het zal niet hetzelfde zijn. Spelers kunnen niet overstappen naar een andere club, want de transfermarkt blijft gesloten", aldus Garciá Silvero. "Als een verhuur afloopt, zal de speler normaal gesproken terug moeten keren naar zijn club. Hij is dan echter niet speelgerechtigd."

Onduidelijk is nog wanneer er wel weer transfers mogelijk zijn. "Er kunnen meerdere periodes zijn", zo geeft hij aan. "Het hangt allemaal samen met het begin en einde van iedere competitie. Het is de bedoeling dat de transfermarkt sluit net na het begin van iedere competitie, maar die periodes hoeven niet samen te vallen."

Het is zelfs mogelijk dat er komend seizoen drie transferperiodes zullen zijn. Dat gaf James Kitching van de FIFA aan tegenover ZDF. "Hier kunnen we flexibel in zijn, zolang de totale periode niet meer dan 16 weken in beslag neemt", zei hij daarover.

Meer op AS.com




Tags

fifa garcia silvero emilio james kitching transferperiodes zdf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Wel grappig dat echt iedere keer dat je hierover leest in de andere media, dat men dan steevast een fotootje van een andere niet nader genoemde speler van een niet nader genoemde club erbij plaatst.
ze zijn als de dood dat die weggaat en dan de competitie nog uit moeten spelen
+1/-0

 
4 jaar geleden
hahaha ja precies, alsof Chelsea er mee zit dat die dan een paar maanden niet speelgerechtigd is. Die kunnen 3 volwaardige eerste elftallen opstellen en willen gewoon niet dat die gozer zich kan blesseren als ze hem hier door laten voetballen. Maar inderdaad maakt iedereen zich daar nogal druk om, hoewel hij toch in zijn laatste serie wedstrijden vooral liet zien er wel klaar mee te zijn bij zijn huidige club.
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again arne arneslot dtk jacobs jans joseph kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting peeters performance persie players poor reds schreuder slot stengs there think twente will year yoda zerrouki