Feyenoord zet zegereeks voort met winst tegen FC Emmen

1 februari 2020 21:37

Feyenoord zet zegereeks voort met winst tegen FC Emmen; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zaterdagavond de uitstekende reeks van afgelopen maanden voort weten te zetten tegen FC Emmen. De thuiswedstrijd in De Kuip eindigde in een 3-0 zege. Oğuzhan Özyakup, Nicolai Jorgensen en Luis Sinisterra zorgden voor de doelpunten.

Aan de zijde van Feyenoord maakte Oğuzhan Özyakup zijn basisdebuut en voor de middenvelder werd het al snel een droomstart in De Kuip. De international van Turkije vervoerde op het middenveld de bal waarna Feyenoord kon counteren. Uiteindelijk zorgde Jens Toornstra met een goede assist dat Özyakup kon scoren.

Feyenoord bleef ook na die snelle treffer de overduidelijke betere ploeg. Na ruim een kwartier leek Luis Sinisterra voor de volkomen terechte 2-0 te zorgen, maar omdat Lutsharel Geertruida buitenspel stond werd de treffer afgekeurd. Nadat Özyakup via een vrije trap ook nog gevaarlijk werd, ging het niveau van Feyenoord hard omlaag en kwamen er nauwelijks kansen. Omdat FC Emmen zelf ook niets wist te creëren, gingen beide ploegen met een 1-0 voorsprong voor Feyenoord naar de kleedkamers.

Na rust bleef Feyenoord in het zwakke spel hangen, maar FC Emmen kwam er opeens met regelmaat gevaarlijk uit. Mede door gestuntel in de defensie kregen ze enkele goede kansen, maar dankzij uitstekende reddingen van Justin Bijlow bleef Feyenoord op voorsprong staan.

Gezien het spel van beide ploegen leek het echter een kwestie van tijd tot de gelijkmaker alsnog zou vallen. Een beetje uit het niets was het echter Feyenoord dat halverwege de tweede helft de score wist uit te breiden. Jorgensen wist de 2-0 binnen te werken na een goede vrije trap van Steven Berghuis.

Aan beide kanten leek het besef te komen dat het duel gespeeld was, waardoor er weinig meer gebeurde. Toch scoorde Feyenoord tien minuten voor tijd nogmaals. Een kopbal van Marcos Senesi kon door doelman Telgenkamp nog worden gekeerd, maar de rebound werd door Sinisterra in het doel gekopt en daarmee kwam de stand op 3-0. Vrij snel na die goal mocht Róbert Boženík als invaller ook zijn debuut voor Feyenoord maken. Doelpunten vielen er echter niet meer, maar Feyenoord deed door de 3-0 zege opnieuw meer dan uitstekende zaken met oog op de strijd om een Europees ticket.