Transparent
Inloggen
Sluiten

Robin van Persie: 'Pierre van Hooijdonk trok het niet dat ik die vrije trap wilde nemen'

18 mei 2019 06:24 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Robin van Persie: "Pierre van Hooijdonk trok het niet dat ik die vrije trap wilde nemen"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf blikt Robin van Persie terug op enkele opmerkelijke momenten uit zijn carrière. Zo komt de vrije trap met Pierre van Hooijdonk ter sprake uit 2002, waarin beide aanvallers ruzie maakten wie zou nemen en de toen 18-jarige Van Persie schoot op moment dat Pi-Air wilde uithalen. "Eigenlijk was het wel grappig en leuk", aldus Van Persie. "Niet iedere jonge speler durft het, hè. Maar eerlijk, ik zou het niet zo erg vinden als een jonge jongen het zou doen bij mij."

De aanvoerder van afgelopen seizoen gaat verder. "Ach, het begon natuurlijk met het feit dat ik ook een uur te laat kwam door de zomertijd die net was ingegaan. Ik wilde het goed maken naar het elftal. Dus ik zeg tegen hem: mag ik hem nemen? Maar dat trok hij niet. Een beetje gedoe even en toe zei ik: oké, neem hem dan maar. Hij nam zijn aanloop, maar ik wist al dat ik ’m zelf ging nemen…"

Volgens Van Persie laat het wel zien dat iemand ambitie heeft. "Als Orkun Kökcü het nu zou doen, zou ik het mooi vinden", zo geeft hij aan. "Ik heb dit seizoen de meeste vrije trappen ook aan anderen overgelaten. Waarom? Omdat ik denk dat het goed voor hen is. Hun carrière gaat door."


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden (gewijzigd)
Alles leuk en aardig maar het was wel de cup van Pi-Air.

Laatste nieuws