Transparent
Inloggen
Sluiten

Orkun Kökcü: 'Ik wil me bij Feyenoord verder ontwikkelen en prijzen pakken'

25 april 2019 14:02 - Voetbal International
Foto: Pro Shots

Orkun Kökcü: "Ik wil me bij Feyenoord verder ontwikkelen en prijzen pakken"; image source: Pro Shots

In een uitgebreid interview met Voetbal International geeft Orkun Kökcü aan erg blij te zijn dat hij tegenwoordig deel uit maakt van de selectie van Feyenoord. Hij had alleen wel gehoopt meer aan spelen toe te komen. "Het is opvallend hoe snel blijdschap plaats maakt voor ongeduld. Ik ben hartstikke blij met wat ik heb bereikt, maar momenteel train ik meer dan ik speel bij Feyenoord", aldus Kökcü. "Of beter gezegd: om te kunnen spelen, moest ik vaak terug naar Onder-19. Dat is toch best lastig als je traint op het niveau van het eerste elftal."

In tegenstelling tot clubs als PSV en Ajax neemt het belofteteam van Feyenoord niet deel aan de voetbalpiramide. "Ik had ook liever wat meer wedstrijden gespeeld met de beloften van Feyenoord, hoewel wij nog wel meededen in de International Premier League. Speelden we in Engeland tegen belofteteams van Europese topclubs", zo geeft hij aan. "Feyenoord kiest gewoon voor een andere route en je kunt niet zeggen dat die manier er niet voor heeft gezorgd dat er toch genoeg spelers doorbreken, of in ieder geval de overstap maken naar de eerste selectie. Het is wat het is."

Kökcü vond het lastig om geduldig te blijven. "Tijdens trainingen merkte ik dat ik voetballend wel meekon. Dat voel je zelf, maar je proeft het ook uit de woorden van de andere jongens. Twee weken later kwam de kans in Emmen. Van tevoren wist ik: Dit wordt mijn wedstrijd", zegt hij daarover. "Toornstra viel uit en de trainer stuurde alle middenvelders de dug-out uit: Ayoub, Tapia en ik. Ik dacht: Een van die twee krijgt natuurlijk de voorkeur, maar de trainer wenkte mij met zijn vinger. Ik wees nog naar mezelf: Ík? Ja, ik. Bewust trok ik nog een sprintje en toen mocht ik erin."

De jeugdinternational gaat verder: "Toen dacht ik heel even: Wow, spannend, maar een seconde later wist ik al dat er niks kon gebeuren. Gewoon lekker voetballen, terug naar het pleintje, terug naar mijn jeugd. Dan is het lekker als je spelers hebt zoals Steven Berghuis. Prachtige voetballer. Met hem had ik meteen een klik, ook tijdens trainingen. Technische spelers weten elkaar altijd wel te vinden. Dat ik scoorde en een goal voorbereidde, was mooi. Maar veel meer tevreden was ik over de manier waarop ik speelde. Met die wedstrijd, vervolmaakte ik de droom van mij en mijn familie."

Kökcü werd regelmatig gelinkt aan een transfer naar Besiktas, de club waar hij zelf supporter van is. "Twee jaar geleden had ik een shirt aan van Besiktas en daarvan zijn foto’s gemaakt. Dan zie je hoe internet werkt, want die foto kwam geshopt voorbij, alsof het iets officieels betrof en ik bij Besiktas een contract had getekend, maar zover was het niet", aldus de middenvelder. "Besiktas heeft Feyenoord benaderd, interesse was er wel degelijk, maar waarom zou ik vertrekken? Net zo goed als Besiktas is ook Feyenoord míjn club. Ik wil hier eerst doorbreken, een paar jaar in de basis spelen, me verder ontwikkelen en prijzen winnen."

Meer op Voetbal International


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Helaas heeft deze speler te weinig speeltijd gekregen om een aardige serie neer te zetten.Is technisch bovengemiddeld begaafd en uitstekend inzicht.De laatste wedstrijden zal hij wederom een basisplek krijgen,met de hoop op veel meer volgend seizoen.Nieuwe trainer,nieuw beleid,kom maar!!!
5 maanden geleden
inderdaad, op naar komend seizoen.
Een legio aan vragen: wie gaat er weg, wie wordt de TD??
Mooie opstelling voorkomend seizoen (incl. mooie transfers in mijn ogen en na alle redelijkheid).

Vermeer
Janmaat, st Juste, Kongolo, Haps
Toornstra, Vlap, Kökcü
Berghuis, v Wolfswinkel (Janssen huren) Larsson.
 
5 maanden geleden
Ik denk dat Toornstra en Berghuis vertrekken, als de kans zich voordoet. Net als Vilhena Ik verwacht dat Clasie wordt vastgelegd. Kökcü 'op 10', en Tapia erbij?

Als Terence Kongolo teruggehaald kan worden, zou dat waanzinnig zijn. Maar ik denk dat er een aanzienlijk bedrag voor hem betaald moet worden. Of bedoel je Rodney? Ik zou gaan voor Justin Hoogma, die acht ik meer haalbaar.

Voor Janmaat in de plaats hoop ik op een talent uit de jeugd.

En wie er in de spits terechtkomt wordt de grootste vraag, ben benieuwd.
 
5 maanden geleden
bedoel Terence die gedegradeerd is met zijn club.

Als Jorgensen, Berghuis, vilhena en Toornstra verkocht worden ligt er een behoorlijk uitdaging.

Zou toch eens informeren naar: Janmaat kongolo of BMI, Vlap of Til, van Wolfswinkel of Janssen.

Misschien dat Stam Namli en Ezibouhe meeneemt.. Maar of we daar beter van worden??

Dan Verdonk en Botteghin of v/d Heijden nog een tranfertje gunnen.

En hopen dat de talenten het oppakken en hun kansjes pakken.
 
5 maanden geleden
Vlap zou ik ook wel graag willen zien, maar die kost rond de 7 a 8 miljoen niet te betalen dus.
Kongolo is ook onhaalbaar voor Feyenoord. Janmaat zou evt. nog kunnen al zie ik liever een jongere speler op die plek, St.Juste centraal dat is vragen om tegengoals die jongen heeft al moeite op rechtsback.

Van Wolfswinkel moet je ook niet willen veel te oud ondertussen, we hebben jonge spelers nodig die de tijd krijgen om te kunnen groeien. Ze zouden moeten kijken of ze Isak kunnen huren, die heeft de kwaliteiten om gelijk mee te kunnen doen.

Kortom Feyenoord heeft bijna niks te besteden en moet het met de jeugd gaan doen. Je gaat dan uiteraard spelers op leeftijd halen. Hopelijk heeft de nieuwe td wel een goed netwerk en weet hij een paar goede talenten op te pikken.
 
5 maanden geleden
pfff als je het zo zegt wordt het lastig en moeten we weer gaan zoeken naar transfervrije spelers.
Dan maar hopen dat Berghuis blijft en Vilhena 12miljoen opbrengt, Jorgenson 10, dan hebben we weer wat te besteden.
Wolfswinkel is idd alweer 30jaar.
Maar inderdaad misschien heeftde nieuwe TD een goed netwerk.
 
5 maanden geleden
Liever jonge onbekende talenten aantrekken die potentie hebben. Laat ze eens kijken in Frankrijk daar in de Ligue 2 lopen best aardige spelers rond.

Gewoon slimmer scouten dan wat ze tot nu toe gedaan hebben, zo'n Vlap had je voordat die zijn contract verlengde al op moeten pikken. Zelfde met die Reis in Groningen die wordt nou voor een prikkie opgehaald door Barcalona.

Voldoet je scouting niet, dan gooien ze er maar een paar mensen uit. Lijkt mij niet zo moeilijk.
 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Kongolo hopelijk huren, want een niveau lager gaat hij niet spelen.
Van Beek, Jan Arie, Tonny, Nicolai, Berghuis verkopen.
Eric nog en jaartje houden en Toornstra ook.
Kokcu en Namli en een sterke nummer 6 halen ( of is Geertruida daar al geschikt voor? Speelt in de A1 zijn wedstrijden op die plek)
Larsson en Sommerville als vleugelspelers. Janssen hure, van Wolfswinkel haalbaar of Dolberg huren? ( vloeken in de kerk??)
 
5 maanden geleden
Van Wolfswinkel zou een goed idee zijn. Dit is ook een speler die graag bij ons zou spelen. Dolberg is gehiped obv 2 wedstrijden. Ik zie als we toch gaan vloeken liever Bazoer.
 
5 maanden geleden
Geen Kokcu en Namli? Of Bazoer erachter?
 
5 maanden geleden
Bazoer kunnen we huren. Geeft veel creativiteit op 10.
 
5 maanden geleden
En Kökcü dan? Namli + Kökcü zie ik wel zitten
 
5 maanden geleden
Kokcu lijkt mij een goed duo met Bazoer. Namli lijkt mij te licht voor ons.
 
5 maanden geleden
Dat zou kunnen, graag zou ik centraal achterin ook twee ijzervreters willen ( afscheid nemen van de huidige cv's)
5 maanden geleden
Ik vind Kökcü echt een hele goeie speler, een enorm talent. Het gevaar is dat op zijn positie voor een meer ervaren en bepalende speler gekozen wordt; voor zekerheid. Als ik dan ook nog eens lees dat Stam graag Namli meeneemt naar de Kuip, begin ik toch een beetje voor Kökcü te vrezen.

Wat Feyenoord heel snel nodig heeft is een nieuwe Technisch Directeur die enerzijds Stam kan helpen bij het bouwen aan een nieuw elftal, maar die onze nieuwe trainer ook genoeg tegenwicht kan geven en duidelijkheid kan maken in welke spelers Feyenoord vertrouwen heeft.

Natuurlijk moet Kökcü de concurrentiestrijd van een Namli kunnen winnen, maar iemand die op voorspraak van, met een nieuwe trainer meekomt heeft nou eenmaal een streepje voor. In dat opzicht mogen jeugdspelers wat mij betreft door een TD (die verantwoordelijk is voor het beleid op langere termijn) 'beschermd' worden.

Kökcü gaat nog enorm veel fouten maken, en wedstrijden spelen die het aanzien totaal niet waard zijn. Maar dat is prima. Daar wordt hij uiteindelijk alleen maar beter van. Zolang hij het vertrouwen blijft krijgen.
 
5 maanden geleden
Ik hoop wel dat de lat omhoog gaat en niet naar beneden.
 
5 maanden geleden
Ik doe liever nu een stapje achteruit of maak een soort van pas op de plaats, om er vervolgens twee of drie vooruit te zetten; dan enorm geforceerd een stap vooruit te zetten en daar dan in het vervolg alleen maar last van te hebben.

Ik denk dat we ervan uit moeten gaan dat we met een nieuwe trainer, een nieuwe TD en een flink aantal vertrekkende spelers weer in een soort van 'opbouwfase' terecht gaan komen. Presteren en opbouwen zullen sowieso hand in hand moeten gaan, want Feyenoord kan het zich niet veroorloven een periode écht weg te vallen. Maar in dit process zie ik liever dat er gekozen wordt voor spelers/talenten die echt nog stappen kunnen maken, dan spelers waarvan dat niet (meer) verwacht hoeft te worden.
5 maanden geleden
Als we nu Köckü en Tapia en Gustafson op het middenveld zouden hebben. Geen investeringskosten, Gustafson is toch nog steeds van Feyenoord? Dan hebben we behoorlijk creativiteit op het middenveld. De toppers van de subtopclubs van de eredivisie hebben ons niet beter gemaakt.
Dus geen Vlap a.u.b., maar wel Toornstra behouden. En graag fitte achterhoedespelers, St juste en Haps moeten er staan volgend jaar.
Hoe kan dat trouwens, wij hebben altijd geblesseerden en 020 nooit.
Berghuis en Larsson ook goed, dan moeten we alleen maar een echte goeie spits kopen.
Dat is alles.
 
5 maanden geleden
Ik zie Berghuis vertrekken. Zet dan Sommerville op de vleugels. Sinisterra is niks zwakke aankoop.

Laatste nieuws