Feyenoord terug op de derde plek na winst in Venlo

7 april 2019 16:21

Feyenoord terug op de derde plek na winst in Venlo; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zondagmiddag de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen VVV Venlo weten te winnen. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst was uiteindelijk met 0-3 te sterk. Sam Larsson, Nicolai Jørgensen en Tyrell Malacia zorgden voor de doelpunten.

Feyenoord was direct vanaf het begin de bovenliggende partij. Ondanks dat het zelf ook niet heel goed speelde, was het wachten tot de ploeg op voorsprong kwam en dat gebeurde halverwege de eerste helft na een knap schot van Sam Larsson. VVV wist er zelf amper iets tegenover te stellen. Pas aan het eind van de eerste helft kreeg het een goede kans, maar Kenneth Vermeer wist goed te redden.

Na rust kwam VVV iets meer tot aanvallend toe. Vilhena haalde een bal van de lijn, terwijl Vermeer zelf ook een bal goed wist te pareren. Naar mate de tweede helft vorderde richtte Feyenoord zich verder op en kwam het ook weer tot aanvallen toe. Dat leidde uiteindelijk tot de 0-2 van Nicolai Jørgensen in de 72e minuut. Hij kreeg de bal voor zijn voeten en haalde direct hard uit. Doelman Unnerstall had geen kans om dat schot te keren.

Het duel leek ook te eindigen in een 0-2 overwinning, maar invaller Tyrell Malacia rukte in blessuretijd nog een keer op en haalde verrassend zelf verwoesten uit. Het schot van de jonge linksback ging hard en hoog in het doel en vormde meteen het absolute hoogtepunt van de wedstrijd.

Dankzij de overwinning is Feyenoord weer terug op de derde plaats. De ploeg won deze week zelf haar wedstrijden, terwijl AZ twee keer niet verder kwam dan een gelijkspel.