Transparent
Inloggen
Sluiten

Jordy Clasie: 'Orkun Kökcü was in de tweede helft bij iedere aanval betrokken'

9 december 2018 16:52

In gesprek met Fox Sports was Jordy Clasie het eens met de opmerking dat Feyenoord de topweek een passend slot had gegeven tegen FC Emmen. "Ja, dat denk ik wel. We wisten dat het een week met een doordeweekse inhaalwedstrijd was. We wilden graag negen punten halen deze week en dat hebben we gedaan", aldus Clasie. "Het had misschien wel meer kunnen zijn, maar we zijn blij met de 1-4 en met de drie punten. Die tegengoal is weer wat minder, maar uiteindelijk win je hier vrij gemakkelijk."

Voor rust had Feyenoord ook al meerdere kansen gehad om de score te openen. "Dat klopt. Maar daarentegen kwamen zij er ook een paar keer gevaarlijk uit in de counter als we slordig balverlies leden. Dat moet beter", zo gaf hij aan. "Dat ging de laatste wedstrijden ook beter met de ruimtes heel compact maken in balverlies. Nu hadden we een aantal fases in de eerste helft waarin we dat niet deden, maar over het algemeen kunnen we tevreden zijn over deze week."

De invalbeurt van Orkun Kökcü maakte Feyenoord ook sterker. "Wij trainen al langere tijd met die jongen en met meerdere talenten. Ik ben heel blij dat hij vandaag de kans heeft gekregen en het gelijk heeft laten zien. Zeker een aanwinst", zei Clasie over de middenvelder. "Orkun is een fantastische voetballer met oog voor de ruimtes. Met hele simpele aannames en met wegdraaien. Je hebt het ook gezien toen hij er in kwam, hij was bij elke aanval betrokken. Hij is een echte nummer tien, een goede techniek. Laten we hopen dat we er nog lang van kunnen genieten."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws