Transparent
Inloggen
Sluiten

Willem van Hanegem: 'Het verschil tussen Feyenoord en Ajax is gewoon pijnlijk groot'

22 oktober 2018 08:45 - Algemeen Dagblad

In zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad geeft Willem van Hanegem aan te vrezen voor de Klassieker die komend weekend op het programma staat. "Daar kan Feyenoord zomaar een draai om de oren krijgen. En Feyenoord hoeft echt niet te denken dat het een voordeel is dat Ajax eerst nog een wedstrijd in de Champions League speelt", aldus Van Hanegem. "Als je in vorm bent is het toch juist heerlijk om zoveel wedstrijden te spelen? Dan hoor ik mensen zeggen: ja, maar we staan maar twee puntjes achter op Ajax. Kom op zeg. Laten we alsjeblieft reëel zijn. Het verschil is gewoon pijnlijk groot."

De Kromme zag Feyenoord tegen PEC Zwolle voor rust wel een paar aardige dingen doen. "Dan is het leuk om naar te kijken. Maar wat ik echt niet snap: waarom kunnen ze dat nou niet eens een hele wedstrijd volhouden? Dat vind ik pijnlijk om te zien hoor", zo geeft hij aan. "We speelden tegen PEC Zwolle dat ook nog eens een hoop spelers miste door blessures. Maar toch had ik steeds het gevoel: als die gasten er per ongeluk eentje maken, stort het als een kaartenhuis in elkaar."




Tags

hanegem pec column kaartenhuis klassieker ongeluk volhouden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Als je niet langer dan 20 minuten fatsoenlijk voetbal kan spelen, haal je ook geen Europees voetbal. Je hebt er ook niets te zoeken. Onbegrijpelijk dat een trainer niet voor elkaar krijgt om een team een hele wedstrijd geconcentreerd te laten spelen.
+3/-0

 
5 jaar geleden
En als je dan Europees speelt wordt je uitgeschakeld door een ploeg met een begroting van 2 miljoen. Na afloop is de trainer trots (pffffffffffffffft)
+2/-0

 
5 jaar geleden
Het publiek anders ook. Gewoon klappen en zingen na de 1-1 tegen Trencin terwijl je net uitgeschakeld bent door een paar semi-profs. Echt genant gewoon.
+1/-1

5 jaar geleden
Volledig mee eens Willem,het verschil met Ajax en PSV is inderdaad veel te groot en zal in de toekomst alleen maar groter worden.Ook als het nieuwe stadion klaar is zal het moeilijk worden om weer aan te klampen.Er gaan gewoon veel dingen niet goed bij Feyenoord, zoals dat sommige talenten niet beter worden en de marktwaarde van top spelers alleen maar daalt. Als er bij Ajax een talent doorbreekt dan wordt er gelijk bombarie gemaakt en hangt er al een prijskaartje aan van 50 miljoen. Bij Feyenoord is dat helaas anders en strand je op een 5 miljoen. Er zal een hoop moeten gebeuren wil Feyenoord ooit nog weer om de twee a drie jaar kampioen worden en van van de resultaten in de CL nog maar te zwijgen. Bouw gewoon dat nieuwe stadion en er komt weer een beetje kleur op de wangen van Feyenoord.Maar hoe dan ook, als je Feyenoorder bent blijf je Feyenoorder dat is dan wel weer leuk.
+4/-0

5 jaar geleden
Het verschil tussen Feyenoord en Ajax wordt niet overbrugd met een nieuw stadion.
Afgezien, dat het project Feyenoord City veel te megalomaan en vooral te duur is, valt het eigenlijk in het ad hoc beleid, dat reeds lang door Feyenoord gevoerd wordt.
Het beste is als er een rijke bink of chick zoveel geld in Feyenoord investeert, dat men de Nederlandse top moeiteloos bereikt en ook consequent meedoet met de Europese grote clubs.
Net als bij Manchester City.
Voorlopig moet Feyenoord anders gewoon het eigen plan volgen en af en toe op basis van strijd de wedstrijd tegen Ajax winnen.
Zondag kan dat gebeuren, maar eerlijk gezegd moeten wij er niet op rekenen.
+2/-0

 
5 jaar geleden
Alsjeblieft niet dan wordt je net zo een nepclupje en een speeltje van die gasten,en dan dat biospubliek.
+1/-0

5 jaar geleden
Het is wel typisch. Altijd hoor je na de wedstrijd in 020 dat de spelers veel te bang speelden en geen zelfvertrouwen uitstraalden. En zelf gaan we de hele week voor de wedstrijd al zeiken en piepen en onszelf aanpraten dat we geen schijn van kans hebben. Wat een angsthazen zijn we toch geworden.
Ik zeg echt niet dat wij zondag wel even gaan winnen. Zij zijn in vorm, wij niet en meestal winnen zij dan. Maar hebben we laatst niet tegen psv gezien hoe het ook kan gaan met dit wonderelftal. Één tegenslagje en dat leuke jonge elftal pleurde als een kaartenhuis in elkaar. En dat is hetzelfde psv dat wij dit seizoen al op 0-0 hielden. En zelfs al verlies je zondag, so what? Zijn maar gewoon drie punten.
Eigenlijk zouden wij, godbetert, iets meer de mentaliteit van 'hunnie' moeten hebben. Zij hebben al vier jaar geen prijs gewonnen maar vinden zichzelf nog steeds de beste club ter wereld. Wij hebben net de vijfde prijs in drie jaar in de kast gezet maar laten ons aanpraten dat we nooit meer kunnen aanhaken en geen topclub meer zijn. Pleur toch eens op met dat minderwaardigheidscomplex. Wij zijn Feyenoord. Trots van Rotterdam. En hoe vaak mensen ons ook afschrijven, wij komen altijd weer boven.
+4/-0

5 jaar geleden
Voor elke wedstrijd in het voetbal geldt: de beste en sterkste ploeg wint niet altijd. Als minder team kun je op twee manieren van een sterkere tegenstander winnen: (1) met geluk, (2) met een uitstekend tactisch plan, dat ook nog eens goed wordt uitgevoerd. Scenario 1 heb je niet in de hand maar kan altijd gebeuren. Scenario 2 ben ik bang, zit er bij onze coach niet in. Tactisch wordt ie door vrijwel elke eredivisietrainer afgetroefd.
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again arne arneslot dtk jacobs jans joseph kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting peeters performance persie players poor reds schreuder slot stengs there think twente will year yoda zerrouki