Feyenoord nog één overwinning verwijderd van titel

7 mei 2023 16:21

Feyenoord nog één overwinning verwijderd van titel; image source: Pro Shots

In een uiterst moeizame wedstrijd heeft Feyenoord een grote stap richting de titel gezet, door met 0-2 te winnen bij Excelsior. Op Kralingen was Santiago Gimenez de grote man met twee doelpunten. Bij een overwinning volgende week op Go Ahead Eagles kroont Feyenoord zich tot landskampioen.

Feyenoord begon goed aan de wedstrijd. Het had veelvuldig balbezit en kwam vanuit de eerste kans al tot scoren: na negen minuten spelen wist Santiago Gimenez een fantastische voorzet van Igor Paixao in de verre hoek achter doelman Van Gassel te koppen. Daarmee was de verdedigende formatie van Excelsior al snel geklopt. In het vervolg van de eerste helft bleek Feyenoord het echter wel lastig te hebben. Zowel het verdedigende Excelsior als het verschrikkelijke kunstgrasveld werkten goed spel niet in de hand. Hierdoor waren kansen schaars aan beide kanten, mede dankzij veel slordigheden aan de kant van Feyenoord. De ruststand was daardoor 0-1.

In de tweede helft kwam Excelsior vrij fel uit de startblokken en dwong het Bijlow tweemaal toe tot ingrijpen. Vooral de inzet van Goudmijn was gevaarlijk, want Bijlow kon de bal ternauwernood van de doellijn halen. Feyenoord bleef behoorlijk kleurloos en kon maar moeilijk de vrije ruimte vinden. Het werd daardoor geen al te fraaie wedstrijd en Feyenoord moest opletten op counters via Driouech, die Bijlow nog een paar keer testte.

Een kwartier voor tijd zorgde Santiago Gimenez met zijn tweede doelpunt van de middag voor grote opluchting bij Rotterdam-Zuid. Na een mooie opbouwende actie van Lutsharel Geertruida en prima assist van de ingevallen Quinten Timber, schoof de Mexicaan de bal simpel langs Van Gassel: 0-2. Toch was Feyenoord nog niet van Excelsior af, want even later moest David Hancko een kopbal van El Yaakoubi van de doellijn halen. Verder kwam de ploeg uit Rotterdam-Oost niet meer, waardoor Rotterdam-Zuid de 0-2 overwinning over de streep trok. Het bleek lastiger dan verwacht, maar de drie punten worden aan het totaal toegevoegd.

Aanstaande zondag 14 mei kan het dan écht gaan gebeuren. Bij een overwinning op Go Ahead Eagles is Feyenoord kampioen van Nederland. De wedstrijd begint om 16:45 uur in De Kuip.