Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord begint 2020 met terechte zege op sc Heerenveen

18 januari 2020 21:53
Foto: Pro Shots

Feyenoord begint 2020 met terechte zege op sc Heerenveen; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft de eerste competitiewedstrijd in 2020 met 3-1 gewonnen van sc Heerenveen. De basis voor de zege werd in het eerste half uur gelegd, waarin de Rotterdammers drie keer wisten te scoren. De doelpuntenmakers voor Feyenoord waren Nicolai Jørgensen (2) en Luis Sinisterra.

Eerder dit seizoen eindigde de ontmoeting tussen Feyenoord en sc Heerenveen in het hoge noorden in een 1-1 gelijkspel. Al snel was duidelijk dat sc Heerenveen zich ook in Rotterdam niet wilde verschuilen. Het zette Feyenoord in de beginfase al snel onder druk, waarbij het één kans wist te creëren. Een hard schot van Van Bergen verdween in het zijnet van Justin Bijlow, die na het vertrek van Kenneth Vermeer naar Los Angeles FC weer onder de Rotterdamse lat mocht plaatsnemen.

In de 8e minuut kreeg Feyenoord de eerste echte mogelijkheid, die ze gelijk wisten te benutten. Na een aanval over rechts via Berghuis, Geertruida en Jørgensen kwam de bal opnieuw bij Berghuis. Met een afgemeten voorzet werd Luis Sinisterra in stelling gebracht, die de bal knap binnen volleerde in de rechteronderhoek en de score voor Feyenoord op 1-0 zette.


Ondanks de vroege openingsgoal bleef Feyenoord het lastig hebben met de fanatieke Friezen, die hoog druk zetten. Dat Friese fanatisme leidde tot een kans voor Ejuke, die de bal een meter naast de goal van Bijlow zag gaan.

Een hoopvolle aanval aan de zijde van sc Heerenveen werd vervolgens onschadelijk gemaakt door Tyrell Malacia, die hiermee meteen een Feyenoord counter opzette. Over meerdere schijven kwam de bal opnieuw bij Malacia, wiens voorzet in eerste instantie wat te hoog leek. Dankzij een grove inschattingsfout van Ejuke kwam de bal alsnog bij Toornstra terecht, die simpel aflegde op Jørgensen. Na wat kappen en draaien vond de Deen de verre hoek en verdubbelde zo in de 17e minuut de voorsprong: 2-0.

Even later kwam Jørgensen kracht te kort om bij de tweede paal de 3-0 te maken, na een voorzet van Sinisterra. Uit de volgende aanval werd het wel 3-0. Een scherpe corner van Kökcu kon van dichtbij simpel worden ingekopt door Jørgensen, die het daarbij door Van Rhijn niet moeilijk werd gemaakt.

Op het moment dat sc Heerenveen zich wat meer liet terugzakken om de schade te beperken, werd het plots 3-1. Feyenoord verzuimde om de bal uit de eigen zestien weg te werken, waarna Joey Veerman hier handig gebruik van maakte. Ook na de 3-1 bleef sc Heerenveen iets meer op de eigen helft hangen en liet het Feyenoord opbouwen. De ongelukkig spelende Jens Toornstra was vlak voor rust nog wel dicht bij de 4-1; zijn schot strandde op de paal.

Na een prima eerste helft kon het team van Dick Advocaat met een 3-1 ruststand richting de kleedkamer. Fer met een gele kaart op zak, evenals Kongolo aan Friese zijde, na twee forse overtredingen vlak voor het rustsignaal.

Na rust startten beide ploegen zonder wissels. Het eerste kwartier van de tweede helft kenmerkte zich door vele slordigheden aan beide kanten. De meeste aanvallen sneuvelden al in een vroege fase door onzuivere passes.

Na dik een uur spelen was daar dan toch de eerste kans voor Feyenoord. Jørgensen kwam een paar teenlengtes te kort om een voorzet van Geertruida binnen te glijden. Niet veel later werd Sinisterra vervangen door oud-sc Heerenveen speler Sam Larsson. Bij sc Heerenveen werd Ejuke vervangen door Halilovic.

In de 65e minuut moest Justin Bijlow handelend optreden, om een fraai technisch hoogstandje van Hicham Faik onschadelijk te maken. Twee minuten later was het weer aan Feyenoord. De net ingevallen Larsson was dicht bij de 4-1, maar vond Hahn op zijn weg. Ook Jørgensen kon de Friese sluitpost in tweede instantie niet verslaan.

Een klein kwartier voor tijd leek Steven Berghuis ook een doelpunt mee te gaan pikken. Zijn geplaatste inzet werd echter knap gekeerd door Warner Hahn, die zijn ploeg in de tweede helft behoedde voor een grotere nederlaag.

Met het inbrengen van de kersverse Noorse aanwinst Runar Espejord probeerde sc Heerenveen nog een slotoffensief op gang te brengen, maar dit bleef uit. Sterker nog, de beste kans was voor de thuisploeg. Een inzet van dichtbij van Kökcü werd opnieuw knap gepakt door Warner Hahn. Hierna werd de jonge middenvelder vervangen door Renato Tapia, die zo nog wat minuten mocht meepikken van Advocaat.

Na 93 minuten maakte scheidsrechter Mulder een eind aan de eerste competitiewedstrijd van Feyenoord in 2020. Met 20 punten uit de laatste 8 wedstrijden heeft Feyenoord de aansluiting met de top vier weer helemaal gevonden. Aanstaande dinsdag gaan de Rotterdammers op bezoek bij Fortuna Sittard, voor de achtste finales van de KNVB beker. Zaterdag 25 januari om 19:45 uur speelt het in Almelo de volgende competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo.




Discussieer mee op de forums


Tags

heerenveen sinisterra berghuis bijlow ejuke friese hahn advocaat almelo geertruida kokcu larsson malacia toornstra warner afgemeten aflegde angeles beginfase behoedde beperken bergen counter espejord faik fanatieke fanatisme fer fortuna grove halilovic handelend heracles hicham hoogstandje hoopvolle ingekopt joey kappen kenmerkte kersverse knvb kongolo meepikken mulder ontmoeting onzuivere opbouwen openingsgoal opzette overtredingen rechteronderhoek renato rhijn runar rustsignaal schijven slordigheden sluitpost sneuvelden stelling strandde tapia teenlengtes terugzakken tyrell veerman vermeer verschuilen volleerde zak zijnet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot bijbehorend bijlow dtk gelul jacobs jans joseph kloese kraaij liverpool meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren peeters persie slot stengs streuer trauner twente wereldsalaris zeroukki