Transparent
Inloggen
Sluiten

Edo Ophof: 'Bij Feyenoord zag je een enorme teamspirit'

28 januari 2019 08:59

De Telegraaf-rapporteur Edo Ophof is vol lof over het spel van Feyenoord. "Bij Feyenoord zag je een enorme teamspirit. Iedereen ging voor elkaar door het vuur, terwijl Ajax als ploeg compleet door het ijs is gezakt", aldus Ophof. "Je ziet wat het betekent wanneer iedereen bereid is om veel energie in een wedstrijd te stoppen en de drive heeft om ieder duel te winnen. Jens Toornstra was daarvan het toonbeeld. De aanjager op het middenveld, die negentig minuten lang de kar heeft getrokken. Bovendien scoorde hij in de beginfase de belangrijke 1-1 en was hij verantwoordelijk voor drie assists."

Volgens de voormalig international van het Nederlands elftal speelde ook Calvin Verdonk een uitstekende wedstrijd. "Die jongen heeft exact gedaan wat er op zijn positie wordt gevraagd. Hij is goed in de verdedigende discipline en stelde zich positioneel slim op. Verdonk had Hakim Ziyech in zijn zak", zo geeft hij aan. "Hij maakte bovendien goed gebruik van de zwakte van de Ajacied: de omschakeling. Zodra Feyenoord de bal veroverde, zocht Verdonk direct de weg naar voren. Hij voetbalde als een complete linksback en had oog voor zijn medespelers."

De speler met het hoogste cijfer was Robin van Persie. "Dat Van Persie een speler is met uitzonderlijke kwaliteiten weet iedereen. Tegen Ajax heeft hij zijn ervaring aangesproken. Hij was een perfect aanspeelpunt en heeft de technische vaardigheid om medespelers vrij te zetten", zegt hij daarover. "Je ziet aan Van Persie dat hij geniet van de wedstrijd en zich volledig bewust is van wat er gaande is. Zo wil je hem eigenlijk iedere week zien spelen."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws