Transparent
Inloggen
Sluiten

Steven Berghuis: 'Na de 0-1 begin je tegen jezelf te voetballen'

16 december 2018 18:49

In gesprek met Fox Sports kreeg Steven Berghuis de opmerking dat de ploeg de laatste thuiswedstrijden veel goodwill had gekweekt tot het verloor van Fortuna Sittard. "Niet alleen dat, maar voor onszelf hadden we ook een heel goed gevoel over gehouden aan de laatste weken. We zijn ook steeds beter gaan voetballen", aldus Berghuis. "Vandaag komen we ook niet veel in de problemen, maar zijn we niet creatief genoeg om er doorheen te spelen. In de eerste helft hebben we heel weinig kansen gecreëerd. Iedereen denkt dat je Fortuna-thuis heel makkelijk wint, maar daarvoor moet je goed spel op de mat leggen. Wij waren niet goed genoeg daarin."

Berghuis ging verder: "We hadden ook veel moeite met hun twee spitsen. Elke keer als zij de bal wegwerkten, konden ze voorin de bal makkelijk vast houden. Na de 0-1 komen we in de problemen en speel je in een achterstand."

De vleugelaanvaller hield wel altijd het geloof in een goed resultaat. "Natuurlijk. Je kan zo twee goals maken als die ene valt", zo gaf hij aan. "Maar na de 0-1 begin je tegen jezelf te voetballen en word je gehaast. Dan moet die 1-1 gewoon vallen, maar die viel niet."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws