Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord overtuigt niet, maar wint wel van Fortuna Sittard

22 februari 2020 21:42
Foto: Pro Shots

Feyenoord overtuigt niet, maar wint wel van Fortuna Sittard; image source: Pro Shots

Het duel in De Kuip werd voorafgegaan aan een zeer indrukwekkende minuut stilte als eerbetoon aan de vorige week overleden Carlo de Leeuw. Het duel kwam vervolgens maar moeizaam op gang. Het duurde tot een half uur voordat de ploeg van Dick Advocaat de eerste mogelijkheden kreeg, terwijl Fortuna Sittard op dat moment al een paar kansen had gehad. Er gebeurde echter nauwelijks iets in de eerste helft, zodat beide ploegen met een 0-0 stand het rustsignaal bereikten.

In de tweede helft zat er direct meer beleving in het duel, maar een hoofdrol was er voor de VAR. Scheidsrechter Nijhuis miste een duw in de rug van Róbert Bozeník, waarna de videoarbiter ingreep en de Tukker alsnog een strafschop aan Feyenoord gaf. Aanvoerder Steven Berghuis schoot deze uitstekend in de hoek en zette daarmee Feyenoord op voorsprong.

Het meest curieuze moment van de wedstrijd was niet veel later toen Feyenoord een vrije trap kreeg na een overtreding op Marcos Senesi. De bank van Fortuna protesteerde zo heftig dat Nijhuis drie gele kaarten tegelijk uitdeelde aan leden van de technische staf van de Limburgers.

Het was echter niet het laatste moment dat de arbitrage nadrukkelijk in beeld was. Bij een botsing tussen Justin Bijlow en Passlack werd Nijhuis opnieuw naar de kant geroepen. Dit keer was een strafschop voor Fortuna Sittard het gevolg en de stand werd weer op gelijke hoogte gezet.

Feyenoord schroefde het tempo direct op en zette flinke druk op het doel van Fortuna. Na enkele grote kansen was het uiteindelijk in de 70ste minuut raak toen een schot van Rick Karsdorp door Bozeník van richting werd veranderd en de 2-1 een feit was.

Fortuna Sittard ging vervolgens alles of niets spelen en bracht liefst twee extra spitsen in het veld. Feyenoord werd vol naar achteren gedrukt, maar tot echte kansen kwamen de Limburgers niet. De 2-1 zege voor Feyenoord was daarmee een feit, zodat de druk op AZ in de strijd om de tweede plek nog verder werd opgevoerd.

In de laatste minuut volgde er nog een mooi moment voor Sven van Beek. De verdediger maakte na lang blessureleed zijn rentree en kwam voor matchwinner Bozeník in de ploeg.




Discussieer mee op de forums


Tags

fortuna bozenik nijhuis advocaat arbitrage beek bereikten berghuis bijlow blessureleed botsing carlo curieuze duw eerbetoon gedrukt karsdorp kuip leeuw matchwinner passlack protesteerde rustsignaal schroefde senesi stilte var videoarbiter voorafgegaan

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.438 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot bijbehorend bijlow dtk fardau geeneen gelul jacobs joseph kasperk kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren persie slot streuer trauner twente wereldsalaris yoda