Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord aast op revanche in bekerduel tegen Fortuna

20 januari 2020 19:16

Dinsdagavond wacht voor Feyenoord een bekerduel tegen Fortuna Sittard. Om 20:45 uur zal er worden afgetrapt en voor Feyenoord is het ook direct een goede gelegenheid om revanche te nemen. Eerder dit seizoen ging de competitiewedstrijd in Sittard nog kansloos met 4-2 verloren.

Feyenoord reisde in de clubhistorie één keer eerder richting Sittard voor de KNVB Beker. In het seizoen 1985/1986 was Fortuna met 2-1 te sterk. Drie keer troffen de ploegen elkaar in Rotterdam voor de beker en al die keren was Feyenoord toen de winnaar. In mei 1984 was het de finale van de beker en dat betekende voor Feyenoord de toen zesde KNVB Beker in de clubhistorie. Inmiddels staan er al dertien in de prijzenkast.

Bij Fortuna Sittard speelt één speler met een verleden bij Feyenoord. Wessel Dammers doorliep de jeugdopleiding in Rotterdam en kwam tot twee officiële wedstrijden, beiden in de Europa League. Assistent-trainer Kevin Hofland kwam als speler ook drie seizoenen in actie voor Feyenoord.




Tags

fortuna bekerduel revanche knvb betekende dammers hofland prijzenkast wessel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.438 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot bijbehorend bijlow dtk fardau geeneen gelul jacobs joseph kasperk kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren persie slot streuer trauner twente wereldsalaris yoda