Transparent
Inloggen
Sluiten

'Feyenoord wil Robert Eenhoorn voor start van competitie al aanstellen'

22 juli 2019 08:39 - VI.nl
Foto: Pro Shots

"Feyenoord wil Robert Eenhoorn voor start van competitie al aanstellen"; image source: Pro Shots

Feyenoord hoopt voor het begin van de competitie Robert Eenhoorn aangesteld te hebben als nieuwe algemeen directeur. Dat weet Voetbal International te melden. De huidige algemeen directeur van AZ sprak al een aantal keer met president-commissaris Toon van Bodegom over de plannen van Feyenoord. Eenhoorn zou met zijn verleden als voormalig topsporter en (bonds)coach met zijn visie op de topsport in het profiel passen dat Feyenoord voor ogen heeft. Bovendien is het ook een pré dat hij een verleden in de Verenigde Staten heeft.

Meer op VI.nl


Tags

eenhoorn bodegom bonds pre staten topsporter

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Als Eenhoorn instapt en de bevoegdheden krijgt een nieuwe Technisch Directeur aan te stellen, én een beleidsplan te maken waarbij de zaken die hij in Alkmaar heeft kunnen introduceren (datagedreven optimalisatie scouting en talentontwikkeling, mental/prestatie coaching) ook bij Feyenoord mag optuigen; dan gaat Feyenoord écht stappen maken!

Maar als hij verzuipt in een kansloos stadiondossier en niet het mandaat krijgt de conservatieve stromingen waar Varkenoord en het technische kader onder gebukt gaan monddood te maken gaat er weinig veranderen en is ook zijn krediet snel verspilt.

Het is nogal een wespennest waar hij in stapt, in vergelijking met de rust bij AZ. Ik hoop dat hij daarom grote bevoegdheid krijgt Feyenoord naar zijn hand te zetten. Ik heb vertrouwen in Eenhoorn.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Een datagestuurde BVO zie ik niet zitten. Voetbal is een spel en geen simulatie. Of Eenhoorn succes heeft zal in hoge mate afhangen van het beschikbare geld en goed management.
+1/-0

 
5 maanden geleden
eens maar ook door innovatieve en met creatieve ideeën kan je de concurrentie voor blijven en de inhaalslag sneller maken.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Datagedreven en datagestuurd zijn twee verschillende dingen.

Het is ronduit belachelijk dat in een sport waar zoveel geld om gaat, digitalisering, wetenschappelijke benadering en technologische ontwikkeling vanuit conservatieve en kortzichtige opvattingen zo buiten de deur gehouden worden. Als iets je beter maakt, waarom zou je het dan niet doen?

Het heeft zijn nut bewezen in honkbal, Eenhoorn heeft het geintroduceerd bij AZ en het idee dat het niet kan werken omdat de voetbalsport veel meer 'in beweging' is en minder vaste patronen kent is compleet achterhaald. Als je er maar een beetje in verdiept, zie je de mogelijkheden. En niet de bezwaren.
+1/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Denk ik ook over die pofessionaliserings slag. Hij moet alleen niet tever doordraven in het hele moneyball systeem. Het gaat er om de juiste balans te vinden.

Maar aub geen td meer in de oude vorm.
Je hebt enkel een professional nodig om te onderhandelen (rob jansen kan dat prima), mensen nodig voor een voetbal netwerk en scouting (spelers beleid mss boskamp voor de scouting gullit als public relations man om deuren te openen), een technisch manager die het eerste elftal in alle facetten optimaal laat functioneren (mss kuyt die de winnaars mentaliteit heeft en weet wat er nodg is in de top en om kampioen te worden maar mss ook prima voor troost en kuyt op termijn leert deze functie te bekleden).

Verder heb je een duidelijke visie en speel styl omschrijving nodig en welk type spelers je daar voor zoekt en waar ze aan moeten voldoen.

Td's lopen je organisatie alleen maar in de weg en gaan voor eigen aankopen boven eigen opgeleidde jeugd. Hebben teveel taken waar ze veelal in falen omdat ze niet alles goed kunnen. Dus geen td meer in de organisatie!

Je kan moneybal mixen en matchen met de huidige manier van werken. Moneyball talenten laten doorstromen en de keus van de oude professinele trainers en scouts. Je werkt toch samen met fc dordrecht tuig je daar een 2 de jeugd opleiding op.

Niet de bezem door de expertise halen. Deden het prima in de jeugdopleiding. Oud combineren met nieuw. Cijfers als ondesteuning en deze niet leidend maken.

Dat stadion dossier kan de americaanse partner mss aanpakken. Laat Eenhoorn zich op het sportieve gedeelte richten daar heeft ie verstand van.
+1/-2

 
5 maanden geleden
Tis wel een hoop gebral wat je nu allemaal typt Fohn1 ..

Het stadion dossier aan de Amerikanen laten ? Hoe gaat de communicatie met de gemeenteraad daarover dan , in het Engels ? Echt superdom deze opmerking van jou. Ik wou bijna typen extreem dom , maar dat is de overtreffende trap en niet van toepassing in deze context.

Je kan je beter bezighouden met het vraagstuk dubbele nationaliteiten , daar had je een iets betere visie op.
+1/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Ik vind het appart dat je met deze kwalificatie dom komt. Hoezo? Dom? Ik zou zeggen denk niet zo bekrompen maar meer in mogelijkheden.

De americanen hebben wellicht kennis van zaken bij grote bouwprojecten. We hebben geen idee wat voor kennis ze mee brengen. Wie weet nemen zoveel geld mee dat de investering van de gemeente minder noodzakelijk of niet eens nodig is. Of nemen goeie expertise mee om de bouw plannen efficienter en goedkoper te realiseren. Of komen ze met goeie ideeën om het plan nog luceratieve te maken voor feyenoord.

Trouwens wat zakelijke afstand en nieuwe mensen in het project kunnen mss verfrissent werken. Vooral nu het de verkeerde kant op lijkt te gaan in de gemeenteraad waar de weerstand op feyenoord city toe neemt.

En denk je dat in deze tyd niemand engels kan spreken? Denk je dat rotterdam geen intenationale stad is ofzo? Of geen bouw projecten heeft van internationale bedrijven in de stad?

Het zou hooguit gaan om de gemeenteraad te overtuigen geld in feyenoord city te stoppen. Hoeveel invloed denk je daar als feyenoord in te hebben? Wat voor meerwaarde denk je dat jan de jong daar in had? Of een eenhoorn kan zijn? Wie weet hebben de investeerders veel meer kennis of kennen de juiste mensen of mensen met de juiste expertise om projecten er door te krijgen in de politieke arena.

Het gaat mij er vooral om wie de bouw van feyenoord city gaat overzien. Wat voor expertise heeft een eenhoorn nou om een groot bouwproject tot een goed einde te brengen? Daar heb je expertise voor nodig. Als de americanen die expertise met zich meebrengen prima.
+1/-0

5 maanden geleden
Eenhoorn zal wellicht eerst duidelijkheid willen over de vorm van de aangekondigde investering en de bevoegdheden die overblijven na de interventie.
Bovendien begrijp ik dat de nieuwbouw ook voor hem een heet hangijzer is dus nog veel onzekerheden.
Wat er nu allemaal naar buiten gebracht wordt door Feyenoord maakt ons supporters nog niet veel wijzer maar wel hoopvol.
+1/-0

Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat aflossingen arnesen arrow backs berghuis bodegom dirkteur fer hanegem jorien koevermans kuip marsman narsingh porto rangers realist rente socrates teduur toornstra topper trillen verbouwing vertraging yep yoda zinloos