Feyenoord verovert punt in Eindhoven na uitstekende wedstrijd

24 februari 2019 16:23

Feyenoord verovert punt in Eindhoven na uitstekende wedstrijd; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft na een uitstekende wedstrijd een punt over gehouden aan het bezoek bij PSV. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst wist met 1-1 gelijk te spelen. Nadat Sven van Beek een rode kaart kreeg, kwam Feyenoord nog dankzij een fantastisch afstandsschot van Nicolai Jørgensen op voorsprong, maar PSV kwam bijna direct weer op gelijke hoogte.

Direct vanaf de aftrap maakte Feyenoord een uitstekende indruk. Waar het in vorige uitwedstrijden steeds in de duels werd afgetroefd, was het nu juist daarin de betere op bezoek bij de koploper van de Eredivisie. Feyenoord probeerde ook aan te dringen op het doel van PSV, al was het de thuisploeg die via De Jong de eerste grote kans kreeg. Oog in oog met Kenneth Vermeer schoot hij echter naast.

Feyenoord kwam in de eerste helft met de minuut steeds beter in de wedstrijd en kwam steeds dichter bij het doel van PSV. Het leek wachten op de voorsprong, maar onder meer goede kansen van Tonny Vilhena en Nicolai Jørgensen werden niet verzilverd. Om die reden gingen beide ploegen met een 0-0 ruststand richting de kleedkamers.

Ook na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Feyenoord was de betere ploeg en bleef eenvoudig overeind tegen de Eindhovenaren. Dat leek te veranderen toen na een uur spelen Sven van Beek aan de noodrem moest trekken door Bergwijn onderuit te halen en de verdediger een directe rode kaart kreeg, nadat hij twee minuten daarvoor een gele kaart had gekregen. Giovanni van Bronckhorst haalde daarom Sam Larsson van het veld en bracht Bart Nieuwkoop als vervanger.

Feyenoord leek de grip op de wedstrijd te verliezen, maar juist op dat moment kwam het op voorsprong. Jørgensen liep zich goed vrij en schoot van ruim twintig meter op doel. Zijn schitterende inzet was buiten het bereik van doelman Zoet, waardoor de 0-1 een feit was. Het doelpunt had veel weg van de treffer van de Deen in de thuiswedstrijd tegen PSV in december van vorig jaar.

Lang kon er echter niet genoten worden van de voorsprong, omdat een minuut na de goal van Jørgensen de gelijkmaker al een feit was. Lozano kwam voor Calvin Verdonk en wist zo een voorzet in het doel te werken. PSV zette vervolgens aan en wilde op jacht gaan naar de winst, maar keer op keer wist Vermeer met uitstekende reddingen zijn doel verder schoon te houden, waardoor hij uitgroeide tot de beste man op het veld. Vlak voor tijd kreeg Steven Berghuis nog de mogelijkheid om Feyenoord de winst te bezorgen, maar Zoet kon zijn inzet wel keren. Een 1-1 gelijkspel op bezoek bij PSV was daardoor het uiteindelijke resultaat.