Transparent
Inloggen
Sluiten

Nicolai Jørgensen: 'Ik vind Ajax niet veel beter dan Feyenoord'

25 oktober 2018 13:29

In een interview met Voetbal International stelt Nicolai Jørgensen dat Feyenoord niet kansloos is zondag tegen Ajax. "Ze spelen goed voetbal, Ajax, dat durf ik wel te onderkennen, maar dat maakt ons niet kansloos, hoor", aldus de Deense spits. "Eén ding staat vast: we moeten in de Johan Cruijff Arena een heel goede wedstrijd gaan spelen, willen we daar winnen. Resultaten uit het verleden geven ons op voorhand weinig kans, maar zeggen tegelijkertijd niets over aanstaande zondag."

Het is echter al lang geleden dat Feyenoord in Amsterdam wist te winnen. "Toevallig ben ik een week of drie geleden met Dirk Kuijt wat gaan eten en begon hij erover. Dat was in 2005, dertien jaar geleden alweer. Dirk scoorde toen en laat nooit na dat nog even te benoemen. Ik zie het als een mooie uitdaging dat nu weer voor elkaar te krijgen", zo geeft hij aan. "Bij Feyenoord heb ik alles al gewonnen: het kampioenschap, de beker, Johan Cruijff Schaal, maar het is nog niet gelukt van Ajax te winnen. Ik zie dat wel gebeuren, waarom niet? Wij moeten kijken naar wat wij zelf kunnen. Natuurlijk, Ajax zit in een goede fase, maar ik vind niet dat ze veel beter zijn dan wij."

Jørgensen kijkt dan ook uit naar de wedstrijd van zondag. "Wij krijgen de kans ons weer helemaal te mengen in de titelstrijd, terwijl een overwinning ook een geweldig cadeau zou betekenen voor de stad en de supporters", zegt hij daarover. "In de twee jaar dat ik nu in Rotterdam speel, besef ik heel goed wat een zege op Ajax ín Amsterdam teweeg zou kunnen brengen. Winst of verlies, de titelstrijd wordt in dat duel niet beslist en het gaat maar om drie punten; het is vooral een goed gevoel dat we zondag kunnen winnen."




Tags

titelstrijd arena cadeau durf kuijt onderkennen voorhand

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.438 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot bijbehorend bijlow dtk gelul jacobs jans joseph kasperk kloese kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren persie slot stengs streuer trauner twente wereldsalaris