Transparent
Inloggen
Sluiten

Giovanni van Bronckhorst: 'De eerste helft was uitstekend van onze kant'

21 oktober 2018 17:20

Giovanni van Bronckhorst was tevreden over wat zijn ploeg tegen PEC Zwolle voor rust liet zien. "De eerste helft was uitstekend van onze kant. In die fase kun je de wedstrijd beslissen, zoveel kansen. Een bal van Nico op de paal, twee goals uit een corner, nog een aantal grote kansen om de score verder uit te breiden. Dat doe je dan niet, maar een heel goed gevoel over de eerste helft", aldus Van Bronckhorst in gesprek met Fox Sports. "In de tweede helft was dat een stuk minder. Ook in een moeilijke fase van ons waarin we de controle niet hebben. In die fase hadden we ook een goal tegen kunnen krijgen, maar de goal van Steven was een bevrijdende."

In de tweede helft was de trainer van Feyenoord druk aan het coachen. "Je ziet dat het niet loopt. Met name de bezetting als wij de bal niet hadden was niet goed. Met name de rol van Namli, die vaak vrij stond en waardoor Calvin moest kiezen, hadden we niet onder controle", zo gaf hij aan. "Een aantal momenten zetten we te snel druk, waardoor het veld en de linies te groot worden. Dan is het moeilijk als je niet het juiste moment pakt om druk te zetten om goed te staan. Dat hebben we in een aantal momenten niet goed gedaan, waardoor we heel veel ruimte gaven aan PEC."

Van Bronckhorst had graag gezien dat zijn ploeg ook in de tweede helft door was gegaan. "De intentie van ons was goed, maar de basis is hoe je staat als zij de bal hebben en als wij de bal hebben. Dat was in de eerste helft uitstekend. We hadden verwacht hoe zij stonden", zei hij daarover. "In de eerste helft hebben zij het moeten aanpassen, omdat ze het niet onder controle hadden. Dat moment hadden wij in de tweede helft. Dat hadden we beter moeten doen, omdat het enige verschil was dat ze met een buitenspeler vast op links stonden."




Tags

bronckhorst pec bevrijdende fox namli

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot bijbehorend bijlow dtk fardau geeneen gelul jacobs joseph kasperk kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren persie slot streuer trauner twente wereldsalaris yoda