Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'Meer kansen weggegeven dan normaal gesproken'

13 maart 2023 11:26

Dankzij een 2-1 overwinning op FC Volendam blijft Feyenoord aan kop van de Eredivisie. Opnieuw moest het zich daarvoor terugknokken van een achterstand. Dat lukte via Gimenez en een eigen doelpunt. Na de wedstrijd verscheen Arne Slot voor de camera van ESPN.

"In de eerste helft speelden we niet zo goed en kregen we een tegengoal. Ze hebben nu wel meer kansen gehad, zeker in de tweede helft. Daar kwamen we goed weg. We hebben dus meer weggegeven dan normaal, maar hebben zelf ook genoeg gecreëerd. Gelukkig hebben we ook iets minder lang gewacht om de 2-1 te maken. De spelers die voor ons het verschil moeten maken, zaten in de eerste helft niet lekker in de wedstrijd. We hebben het in de rust iets anders neergezet en er zat meteen meer schwung in. We scoorden de gelijkmaker al vrij snel en uiteindelijk was het terecht dat we ook de tweede maakten. Alleen we hebben er opnieuw heel hard voor moeten werken."

Slot greep in de rust in door drie wissels toe te passen. Daarover zei hij het volgende: "Je kunt zeggen dat we met de verkeerde mensen zijn begonnen, of dat je de wedstrijd in de rust goed hebt gelezen. Vlak voor de 2-1 wisselden we nóg aanvallender met Paixao, maar na de goal was het toch verstandiger om er weer een verdediger bij te zetten."

Ook ging de oefenmeester in op de tegengoal en de grote kans die Veerman namens FC Volendam kreeg: "Als je verdedigt moet je altijd uitgaan van iets wat niet kan gebeuren. David Hancko gaat de fout in bij het inschatten van de bal, maar dan mag Hartman nooit denken dat hij dat wel oplost. Als verdediger moet je je altijd afvragen of je goed staat als iets fout gaat, en daarin stond Q niet goed. Bij de tweede grote kans wilde Mats Wieffer de bal met buitenkant rechts spelen, wat niet goed is. Dan moet je als Geertruida en Hancko wel weer nadenken of je goed staat als dat fout gaat. Normaal doen we dat hartstikke goed, maar vandaag niet."

Ook kreeg Slot de vraag of Justin Bijlow de komende twee wedstrijden weer van de partij is: "Nee. De hand zit nog in het gips, dus die zal er niet bij zijn tegen Shakhtar en Ajax. Fysiek zijn we er klaar voor, want je ziet dat we altijd terug kunnen vechten. We zullen nooit opgeven en er altijd alles aan doen om tot een resultaat te komen."
Discussieer mee op de forums


Tags

slot arne weggegeven hancko volendam bijlow eredivisie espn geertruida gimenez gips hartman inschatten mats oefenmeester opgeven oplost paixao schwung shakhtar terugknokken veerman verdedigt verstandiger wieffer wisselden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.959 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane alireza arena arne blootleggen brief cliche ctwcamp dilrosun fcupdate gimenez hartman heitinga idrissi kuijt kuip lopez mega middenveldert overklast paixao pedersen plaatst sjonnie slot szymanski trauner vloek voetbalnieuws zwaktes