Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Inkomende transfers & transfergeruchten » Transfergeruchten

Deze normale topic is open en bestaat uit 194 pagina's: 1 2 3 4 ... 186 187 188 189 190 191 192 193 194

Feyenoord in gesprek met middenvelder Ciammaglichella'

Feyenoord is in de markt om Aaron Ciammaglichella over te nemen van het Italiaanse Torino, zo weet 1908.nl te melden. De 19-jarige middenvelder staat open voor een transfer naar Rotterdam en voert al gesprekken met Feyenoord.

Het Italiaanse talent kwam afgelopen seizoen uit in de Onder 19-competitie van Italië en is multifunctioneel inzetbaar. Ciammaglichella kan centraal en aanvallend op het middenveld spelen, maar kan ook vanaf de flank of als valse spits zijn acties maken. Voor Torino Onder 19 heeft hij 85 wedstrijden gespeeld en kwam hij tot veertien goals en negen assists.

Feyenoord hoopt de deal voor medio juli af te ronden, als Ciammaglichella in actie moet komen met Italië Onder 19 op het Europees Kampioenschap. De Rotterdammers zien in het talent in eerste instantie een plek weggelegd in Feyenoord Onder 21, maar schetst ook serieuze doorgroeimogelijkheden naar het elftal van Brian Priske.

 

+1/-0

Feyenoord plots weer in de markt voor aanvaller na afgeketste recordtransfer

Luciano Rodríguez, Uruguay

Feyenoord maakt plots toch weer kans op de komst van Luciano Rodríguez, zo meldt Mundo Deportivo. De twintigjarige buitenspeler leek van Liverpool Montevideo op weg naar Girona FC, maar de transfer is op het laatste moment afgeketst. Afgelopen winter kwam Feyenoord een paar dagen tekort om de transfer van Rodríguez af te ronden, waarna er nog werd gewerkt aan zijn komst voor komende zomer. Dit leek recentelijk niet te gebeuren, maar mogelijk kunnen de Rotterdammers alsnog toeslaan.

Rodríguez was afgelopen winter dicht bij een overstap naar Feyenoord, maar uiteindelijk ging een transfer niet door. De Uruguayaans jeugdinternational bleef zodoende bij Liverpool Montevideo en zag de interesse toenemen. Het Amerikaanse Charlotte FC toonde interesse, River Plate meldde zich wederom en plots was daar ook de City Football Group, waar Girona deel van uitmaakt.

City Football Group bereikte namens Girona een akkoord met Liverpool Montevideo over een transfersom van vijftien miljoen euro en ook Rodríguez kwam tot overeenstemming met de nummer drie van Spanje. Alles leek in kannen en kruiken, maar donderdag viel de transfer op het laatste moment in het water. Het management van Rodríguez zou een fiks bedrag eisen voor de bemiddeling en zowel Girona als Liverpool Montevideo zijn niet bereid om deze vergoeding op te hoesten.

Rodríguez was op weg om de duurste aanwinst van Girona ooit te worden. Het record stond tot aan komende transferzomer op naam van Artem Dovbyk, die voor 7,75 miljoen euro overkwam van Dnipro-1. De Spaanse subtopper verzekerde zich echter recentelijk van de komst van Ladislav Krejci, die voor acht miljoen euro wordt overgenomen van Sparta Praag en daarmee de duurste inkomende transfer wordt.

Eerder sprak Rodríguez zich al uit over zijn afgeketste transfer naar Feyenoord en klonk ongeveer hetzelfde verhaal. "Het aanbod van Feyenoord was heel goed voor de club, maar niet voor mij", zei Rodríguez in gesprek met 100% Deporte. Volgens hem wilde zijn huidige club geen twintig procent van de transfersom afstaan. "Een economisch aandeel in een transfer is voor mij belangrijk en bij de concrete toenadering uit januari werd er met mijn aandeel geen rekening gehouden."

 

+1/-0

Laat Te Kloese maar schuiven Luciano zou wel een kwaliteit injectie zijn Ook omdat Minteh wss niet terugkeert.

 

+1/-0

Jammer dat het bij Rodriguez’ transfers opnieuw over de randzaken gaat. En niet over de kwaliteiten en de meerwaarde van de spelers.

Dat Feyenoord afgelopen winter niet alle partijen op tijd ‘aligned’ had, werd hier door sommigen toegeschreven aan traag handelen van Te Kloese. Het ‘geschuif’ en de onduidelijkheid over eigendoms- en transferrechten, met afspraken over het meedelen in de transfersom; dat heeft een hoop tijd gevergd. Als daar telkens opnieuw een ander konijn uit de hoed getoverd wordt, kun je daar niet op anticiperen.

Als de transfer van Rodriguez naar Girona daar ook op stukloopt, denk ik dat dit veel zegt. Over de speler zijn vertegenwoordigers, familie en andere partijen die allemaal een plukje kunnen claimen van het geld wat hij moet opleveren. Het staat gewoon de ontwikkeling en verdere carrière van de speler in de weg. Nu willen ze allemaal die paar centen, terwijl de ‘opbrengst’ als hem de stap gegund wordt en hij zich verder ontwikkelt vele malen groter kan zijn.

Misschien moet je als Feyenoord zulk gezeik helemaal niet willen.

 

+1/-0

Dat zal misschien best zo zijn allemaal, maar dat geeft het argument dat Feyenoord te laat was begonnen alleen maar extra kracht. Foutieve inschatting van DtK blijkbaar.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Willykment schreef op 23 juni 2024 om 12:45:

Dat zal misschien best zo zijn allemaal, maar dat geeft het argument dat Feyenoord te laat was begonnen alleen maar extra kracht. Foutieve inschatting van DtK blijkbaar.Dat het nu bij Girona ook niet rond komt geeft wel tedenken over zijn entourage.
Zijn marktwaarde is nog geen 5 miljoen dus wel degelijk binnen het budget van Feyenoord we zullen zien anders komt de scouting wel weer met iemand anders.

 

+1/-0

We gooien er nog even een geruchtje tegenaan:

Feyenoord klopt bij Liverpool van Arne Slot aan voor Tyler Morton

Onder meer Feyenoord aast op de komst van Tyler Morton,meldt the Times. De verdedigende middenvelder van Liverpool maakte vorig seizoen indruk als huurling bij Hull City en heeft zodoende de interesse van een groot aantal clubs gewekt. Het is niet duidelijk of Feyenoord een huurdeal wil bewerkstelligen of voor een permanente transfer gaat.
Sportjournalist Paul Joyce schrijft dat 'praktisch iedere club uit het Championship' Morton graag zou huren en dat er ook interesse in de Premier League is. Verder meldt hij dat naast Feyenoord ook Sevilla, Eintracht Frankfurt en RB Leipzig belangstelling hebben. Van Leipzig is bekend dat het mikt op een permanente overgang.

Morton heeft twee seizoenen in het Championship achter de rug en is niet al te happig op nog een jaar op het tweede niveau van Engeland. De balveroveraar wil zich namelijk verder ontwikkelen. "Idealiter zou dat bij Liverpool zijn en hij moet zich begin juli melden voor de start van de voorbereiding op het seizoen onder de nieuwe manager Arne Slot", aldus Joyce.

Of een deal doorgang zal vinden, zal grotendeels afhangen van de plannen van Liverpool met Morton, als ook hun vraagprijs. De jeugdinternational ondertekende achttien maanden geleden nog een nieuw, langdurig contract op Anfield. Tot wanneer die verbintenis precies loopt, is niet bekend.

Morton was afgelopen seizoen een van de uitblinkers bij Hull City, dat op de zevende plaats eindigde en daardoor net play-offs om promotie misliep. Voor the Tigers kwam de rechtspoot 41 duels in actie, waarin hij goed was voor 3 goals en 5 assists. Voor Liverpool speelde Morton pas negen wedstrijden op het hoogste niveau, waarin hij niet direct wist bij te dragen aan een doelpunt.

 

+1/-0

'Tweede huurperiode Osundina bij FC Dordrecht in de maak'

Feyenoord verhuurt de aanvaller Korede Osundina komend seizoen vermoedelijk opnieuw aan FC Dordrecht. Dat berichtte 1908.nl maandagochtend. De 20-jarige Amerikaan draait momenteel bij Dordrecht mee met de eerste trainingen van de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

FC Dordrecht begint deze maandag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen onder leiding van de van Feyenoord overgekomen trainer Melvin Boel. Hoewel over een tweede verhuurtermijn nog niets is gecommuniceerd, traint Osundina al vanaf het begin mee. Daarmee lijkt een nieuwe uitleenbeurt niet ver weg.

Feyenoord nam Osundina een jaar geleden over van de Amerikaanse partnerclub Orange County, om hem vervolgens te stallen bij FC Dordrecht. Daar was hij in 31 wedstrijden - veelal als invaller - goed voor 4 goals en 5 assists.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 23 juni 2024 om 23:33:

open/sluit de onderstaande quote:

Willykment schreef op 23 juni 2024 om 12:45:

Dat zal misschien best zo zijn allemaal, maar dat geeft het argument dat Feyenoord te laat was begonnen alleen maar extra kracht. Foutieve inschatting van DtK blijkbaar.Dat het nu bij Girona ook niet rond komt geeft wel tedenken over zijn entourage.
Zijn marktwaarde is nog geen 5 miljoen dus wel degelijk binnen het budget van Feyenoord we zullen zien anders komt de scouting wel weer met iemand anders.Dat is ook zo m.b.t. die entourage, maar dan moet je dus tijdig beginnen met onderhandelen en die entourage op één lijn krijgen. Van wat er bekend over is begon DtK veel te laat met onderhandelen, terwijl dat juist bij zo'n complexe transfer direct aan het begin van een transferperiode al gedaan had moeten zijn.

Overigens zou ik deze speler alleen als spits halen (vervanger Gimemez) en niet als rechtsbuiten. Op de flanken moet je gaan voor specialisten.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:
Op basis van wat er allemaal achteraf door de betrokkenen gezegd en geschreven is, kun je niet concluderen dat het stuklopen van de transfer van Rodriguez voorkomen had kunnen worden als Te Kloese eerder had gehandeld.

Duidelijk is dat Feyenoord een akkoord had met een club, en er in principe uit was met de speler en zijn (gehele) enthourage. Het probleem was echter dat de club (kennelijk) een afspraak met de speler had, waarin de speler zou meedelen in de transferopbrengst. Maar dat de club de totale opbrengst wilde houden en eigenlijk van mening was dat de speler van zijn deel moest afzien. De speler wilde dat niet, en Feyenoord wilde niet ook nog voor dat deel opdraaien.

Als de deal daags of zelfs een week eerder op dat punt was beland, wie zegt dat de transfer dan uiteindelijk was gelukt en de partijen (niet Feyenoord, dit was een situatie tussen de speler en de verkopende partij) tot een oplossing waren gekomen? Ik denk juist dat de deadline hierin van belang is/was, (tijds)druk maakt uiteindelijk alles vloeibaar. Als er nog dagen over waren geweest, hadden speler en club net zo lang gesteggeld tot het verstrijken van de deadline.

Rodriguez wilde zijn deel, Liverpool Montevideo wilde hem dat niet geven. En Feyenoord had met beide partijen een akkoord, en heeft hen daarop gewezen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:
Ik sluit vaak genoeg zakelijke deals voor cliënten en als ik één ding weet is dat je tijdig moet beginnen met een complexe deal. Zeker als er nog allerlei zaken op de achtergrond spelen met lastige partijen. Zoals bij deze transfer. Ik denk dat in dit geval de tijdsdruk niet in het voordeel heeft gewerkt van Feyenoord, hoewel ik erken dat jouw uitleg ook plausibel zou kunnen zijn.

 

+1/-0

'Feyenoord koopt spits Haen van De Graafschap'

Feyenoord heeft Devin Haen aangetrokken. De 20-jarige spits komt over van De Graafschap voor een bedrag van 150.000 euro en wordt direct verhuurd aan FC Dordrecht. Dit meldt het Algemeen Dagblad.
Haen stond bij De Graafschap te boeken als een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding. De spits maakte op zeventienjarige leeftijd al zijn debuut in het eerste elftal. Daarnaast maakte Haen een uitstekende indruk bij Oranje Onder 18 en 19.

Vanwege blessures stokte de ontwikkeling van Haen bij De Graafschap. De spits verloor zijn basisplaats mede door een gebroken middenvoetsbeentje. Hij keerde afgelopen seizoen terug in de basis, maar verloor de strijd met de ervaren Ralf Seuntjens. Bij FC Dordrecht moet Haen zijn ontwikkeling voortzetten.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

John Part schreef op 25 juni 2024 om 20:50:

'Feyenoord koopt spits Haen van De Graafschap'

Feyenoord heeft Devin Haen aangetrokken. De 20-jarige spits komt over van De Graafschap voor een bedrag van 150.000 euro en wordt direct verhuurd aan FC Dordrecht. Dit meldt het Algemeen Dagblad.
Haen stond bij De Graafschap te boeken als een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding. De spits maakte op zeventienjarige leeftijd al zijn debuut in het eerste elftal. Daarnaast maakte Haen een uitstekende indruk bij Oranje Onder 18 en 19.

Vanwege blessures stokte de ontwikkeling van Haen bij De Graafschap. De spits verloor zijn basisplaats mede door een gebroken middenvoetsbeentje. Hij keerde afgelopen seizoen terug in de basis, maar verloor de strijd met de ervaren Ralf Seuntjens. Bij FC Dordrecht moet Haen zijn ontwikkeling voortzetten.Kan Feyenoord niet hetzelfde doen met Philip Brittijn? Is pas 20 en heeft al 100 duels voor de Graafschap gespeeld. Als je het hebt over spelers in de Eerste Divisie die op den duur wellicht een stap hogerop kunnen maken, denk ik dat hij er 1 is...

 

+1/-0

'Feyenoord bekijkt Frans toptalent'

Mohamed Boussadia wordt beschouwd als één van de grootste talenten van LOSC Lille. Boussadia zal Lille binnenkort gaan verlaten voor een goede stap in zijn carrière. Onder andere Feyenoord heeft waarnemers naar Frankrijk gestuurd om de kwaliteiten van de 18-jarige aanvallend middenvelder te beoordelen, zo meldt Footmercato.net.

Feyenoord is lang niet de enige club met interesse in Boussadia. Auxerre en Dunkerque volgen de speler al op de voet, en naast Feyenoord hebben Augsburg en Betis hun mensen gestuurd om Boussadia te bekijken. Hij slaagde al voor tests bij Belgische clubs Union Saint-Gilloise en KV Kortrijk. Boussadia wil de juiste keuze in zijn carrière maken en bij een club spelen maar hij snel aanspraak maakt voor het eerste elftal.

Boussadia speelde afgelopen seizoen 23 wedstrijden voor Lille Onder 19. Hiervan startte hij iets meer dan de helft in de basis, scoorde hij 4 keer en leverde 6 assists af.

`Feyenoord toont opnieuw interesse in Excelsior-aanvaller'

Feyenoord zou opnieuw geïnteresseerd zijn in de diensten van Couhaib Driouech, zo meldt het Franse Foot Mercato. De vleugelspeler van Excelsior stond vorige winter op het randje van het afronden van een transfer naar PSV, tot zijn club Excelsior toch niet meewerkte. Feyenoord had ook interesse in hem en werd zelfs concreet maar van een transfer kwam het niet.

PSV zou op dit moment de grootste kans hebben volgens het Eindhovens Dagblad. Driouech zou in de 'wachtkamer' zitten tot Excelsior en PSV een akkoord bereiken. De Rotterdammers zouden het bod van PSV (ruim twee miljoen euro) tot nu toe nog altijd niet genoeg vinden.

Volgens het Franse medium heeft Feyenoord naast PSV concurrentie van RC Lens, Sporting Portugal en Sevilla FC.

De aanvaller maakte vorig seizoen indruk bij Excelsior, dat uiteindelijk wel degradeerde. In de wedstrijd tegen PSV begin april raakte hij geblesseerd aan zijn hamstring, maar is volle bak herstellende.

 

+1/-0

'Feyenoord legt aanbieding neer voor talentvolle Mitchell'

Jeyland Mitchell moet de overstap maken naar Feyenoord. De Rotterdammers hebben een aanbieding neergelegd voor de talentvolle centrale verdediger die als toekomstige versterking wordt gezien voor het eerste elftal. Dit meldt 1908.nl.

Mitchell was met Costa Rica actief op de Copa America en staat onder contract bij LD Alajuelense. De 19-jarige rechtspoot heeft een doorlopend contract tot medio 2027 en een geschatte marktwaarde van 175.000 euro.

Mitchell speelde slechts twaalf wedstrijden in het eerste elftal van LD Alajuelense, dat uitkomt in de Primera División. De 1.87 meter lange verdediger kan zowel links als rechts centraal uit de voeten.

Zaakwaarnemer Kurt Morsink meldt dat Feyenoord niet de enige club is die hoopt op de handtekening van de international van Costa Rica, die onlangs tegenover het Braziliaanse elftal stond met Vinicius Júnior. Clubs uit België en Portugal hebben Mitchell ook hoog op het verlanglijstje staan.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:
Het is altijd lastig inschatten hoe goed zo'n speler écht is, en kan worden. De Costaricaanse competitie is in die zin niet echt een graadmeter. Maar ik lees op VI.nl dat hij met zijn land op de Copa America een héél goede indruk heeft gemaakt, hij zou Vinícius Júnior compleet uit de wedstrijd hebben gespeeld. En ook een club als Atletico heeft hem in het vizier inmiddels.

Mooi dat Feyenoord hier kennelijk al bovenop zat, en een akkoord naar verluidt heel dichtbij is.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

John Part schreef op 01 juli 2024 om 21:27:

'Feyenoord legt aanbieding neer voor talentvolle Mitchell'

Jeyland Mitchell moet de overstap maken naar Feyenoord. De Rotterdammers hebben een aanbieding neergelegd voor de talentvolle centrale verdediger die als toekomstige versterking wordt gezien voor het eerste elftal. Dit meldt 1908.nl.

Mitchell was met Costa Rica actief op de Copa America en staat onder contract bij LD Alajuelense. De 19-jarige rechtspoot heeft een doorlopend contract tot medio 2027 en een geschatte marktwaarde van 175.000 euro.

Mitchell speelde slechts twaalf wedstrijden in het eerste elftal van LD Alajuelense, dat uitkomt in de Primera División. De 1.87 meter lange verdediger kan zowel links als rechts centraal uit de voeten.

Zaakwaarnemer Kurt Morsink meldt dat Feyenoord niet de enige club is die hoopt op de handtekening van de international van Costa Rica, die onlangs tegenover het Braziliaanse elftal stond met Vinicius Júnior. Clubs uit België en Portugal hebben Mitchell ook hoog op het verlanglijstje staan.Een ruwe diamant in fysiek en defensief opzicht, maar hoop wel dat hij kan opbouwen. Met onze speelstijl heb je niets aan een slager die alleen kan afstoppen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Willykment schreef op 03 juli 2024 om 12:49:

(...)Een ruwe diamant in fysiek en defensief opzicht, maar hoop wel dat hij kan opbouwen. Met onze speelstijl heb je niets aan een slager die alleen kan afstoppen.Precies, maar met 19 jaar is er nog veel ruimte om ook die kwaliteiten te ontwikkelen.

Overigens opvallend dat op VI ook wordt gemeld door Krabbendam dat San Diego FC interesse zou hebben in Giménez. Het eerste wat ik dan denk is dat die club nooit gaat betalen wat Feyenoord voor hem verlangd.

Van de andere kant; de club is een 'nieuw project' met een paar geldschieters die over heel diepe zakken beschikken.

De Egyptische Mansour Group (mede-eigenaar) zit achter de Right to Dream Academy in Ghana, en is ook eigenaar van FC Nordsjælland. Zij lijken 'van onderop' begonnen te zijn met het opbouwen van een 'voetbal-conglomeraat', dat zich steeds verder uitbreidt. Anderen beginnen met het kopen van een (Europese) topclub en dan steeds verder uitbreiden met belangen in kleinere clubs om de prestaties van de grote broer te ondersteunen door middel van talentontwikkeling.

De Mansour groep is begonnen met een academy in Afrika, een Deense club waar talenten uit Ghana zich verder konden ontwikkelen om verkocht te worden. Nu komt daar een Amerikaanse voetbalclub bij, en wellicht binnenkort een 'grotere' club in Europa.

De komst van Giménez past niet helemaal in dit plaatje, op het eerste gezicht. Ik ben benieuwd wat ervan klopt.

Anderzijds, als ze maar betalen.

 

+1/-0

https://www.voetbalzone.nl/nieuws/feyenoord-bereikt-akkoord-en-betaalt-miljoen-voor-nieuwe-verdediger/436870

Feyenoord gaat zich op korte termijn versterken met Jeyland Mitchell. De Costa Ricaanse verdediger komt over van LD Alajuelense, dat volgens Fabrizio Romano 2,5 miljoen euro aan de deal overhoudt.

 

+1/-0

Het moet toch allemaal niet gekker worden. Dit gaat zomaar op zorgvuldig uitgestippeld beleid lijken. Jonge talentvolle spelers met groeipotentieel, zorgvuldig gescout en breed gedragen binnen de organisatie zoals die jonge Fransman binnenhalen. Waarde op het veld creëren is het duidelijke devies nu, jongens die je over een paar jaar voor veel geld weer gaat verkopen. Garanties zijn er natuurlijk nooit maar de intentie is duidelijk. En ik geloof nog steeds dat als een vertrek van dragende spelers definitief is er ingekocht gaat worden in een hoger segment van de markt.

 

+2/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 194 pagina's: 1 2 3 4 ... 186 187 188 189 190 191 192 193 194

Feyenoord Forum » Inkomende transfers & transfergeruchten » Transfergeruchten