Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Spelers » Santiago Gimenez

Deze normale topic is open en bestaat uit 25 pagina's: 1 2 3 4 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 21 22 23 24 25

Geen idee waarom hij geen basis staat in de finale, lekker fit terug komen straks hier is hij nu onomstreden. Heeft bij Slot ook even geduurd.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 17 juli 2023, 02:46:31.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Feyenoorder Giménez bezorgt Mexico Gold Cup met goal in slotfase tegen Panama | Buitenlands voetbal
http://www.ad.nllink

Hij stond net in het veld, Santiago Giménez, de spits die zo belangrijk was in het kampioensjaar bij Feyenoord, maar in de nationale ploeg nog niet uitgroeide tot onbetwiste vaste kracht. Vijf minuten voor tijd mocht hij van coach Jaime Lozano bij een 0-0 stand het veld in, alvast met het oog op een naderende verlenging tegen het taaie Panama. Maar nog geen twee minuten later dook hij ineens op, net over de middenlijn, met nog maar één tegenstander bij zich.


Feyenoord zoekt pure klasbakken: ‘Titel brengt andere verwachtingen met zich mee’

Santiago Giménez blijft hot na landstitel: Feyenoord-spits op Gold Cup trefzeker voor Mexico
En weg was hij. Hij bedacht zich niet, sprintte richting het Panamese doel, dribbelde wat, draaide wat en tikte met nog twee teruggekomen Panamese verdedigers in zijn nek de bal fijntjes achter doelman Orlando Mosquera.

Het was de nekslag voor het dappere Panama, de grote verrassing van het toernooi. De ploeg bereikte de finale onder meer door mooie zeges op Qatar en in de halve finale op thuisland Verenigde Staten na strafschoppen. Het was de derde keer dat het kleine voetballand uit Midden-Amerika de eindstrijd haalde. Eerder gebeurde dat in 2005 en 2013. Beide finales werden verloren van de Verenigde Staten.

Mexico, de recordkampioen van de Gold Cup, had zoals verwacht het initiatief. Met de Ajacieden Edson Álvarez en Jorge Sánchez in de basis leken de Mexicanen na een half uur op voorsprong te komen, maar de treffer van Henry Martin werd afgekeurd wegens buitenspel.

Na rust was het duel meer in evenwicht en hield Panama niet alleen stand, het zorgde af en toe ook voor gevaar voor het doel van de ervaren Mexicaanse doelman en aanvoerder doelman Guillermo Ochoa. Die liet zich echter niet verrassen en kon dankzij de late goal van Giménez uiteindelijk de Gold Cup in ontvangst nemen.SANTI GOAL DOES IT AGAIN! :pul:pul:pul

Felicitados Santi!;)

 

+1/-0

Nou dat is eigenlijk slecht nieuws want het maakt de kans dat hij weggaat alleen maar groter.
Hou de vingers gekruist dat hij terugkomt na een korte vakantie

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

DubbelQ schreef op 17 juli 2023 om 08:35:

Nou dat is eigenlijk slecht nieuws want het maakt de kans dat hij weggaat alleen maar groter.
Hou de vingers gekruist dat hij terugkomt na een korte vakantieInderdaad. Maar aan de andere kant stijgt zijn marktwaarde enorm hiermee. Hoop dat hij blijft natuurlijk, maar Feyenoord heeft echt wel een goede schaduwlijst klaar liggen.

 

+1/-0

Ik begreep dat gedoe al niet over dat het zogenaamd slecht zou zijn voor ons dat hij dit toernooi speelt. Juist goed, zijn marktwaarde is nu astronomisch gestegen na die goal. Dat scheelt zeker 5-10 miljoen. Bovendien was hij niet eens basis bij Mexico dus hij weet ook wel dat hij er nog lang niet is. Hij is zelf zo lijkt het ook van mening dat hij het beste nog een jaartje bij Feyenoord aan zichzelf kan werken voordat hij de stap maakt. Het lijkt me geen impulsieve jongen die meteen voor het grote geld gaat maargoed dat moet je altijd afwachten.

 

+2/-0

50 miljoen en geen cent minder.

 

+1/-0

Ik vind het wel allemaal erg overdreven die reacties op de socials. Het lijkt wel of Santi Mexico naar de wereldtitel geschoten heeft. Het gaat om een toernooitje zonder enige status ongeacht hoe ze het ook willen opblazen. Nog minder als de Nations League waarvoor ze al waren uitgeschakeld.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

VakkieK schreef op 17 juli 2023 om 12:04:

Ik vind het wel allemaal erg overdreven die reacties op de socials. Het lijkt wel of Santi Mexico naar de wereldtitel geschoten heeft. Het gaat om een toernooitje zonder enige status ongeacht hoe ze het ook willen opblazen. Nog minder als de Nations League waarvoor ze al waren uitgeschakeld.Het is toch gewoon de Copa America, maar dan voor Noord/Midden? Weliswaar veel minder sterkte landen, maar toch wel een volwaardig toernooi, of mis ik iets?

 

+1/-0

Het is inderdaad een soort Copa America voor Midden- en Noord-Amerika. Hoe je deze toernooien waardeert, is een tweede. De Gold Cup spreekt weinig tot de verbeelding. Het niveau van deelnemende landen helpt hierin niet mee, dat het toernooi tweejaarlijks is en de (beperkte) historie ook niet.

Zodra er landen van ‘buitenaf’ uitgenodigd worden, zegt dat mijn inziens veel. Het is een beetje zoals het Eurovisie Songfestival, waar Australië ook aan meedoet.

De Gold Cup is een één-tweetje tussen de VS en Mexico; dat zegt veel over het niveau. Een keer heeft Canada gewonnen, de rest van de titels is verdeeld door de VS en Mexico.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Yoda schreef op 17 juli 2023 om 13:27:

open/sluit de onderstaande quote:

VakkieK schreef op 17 juli 2023 om 12:04:

Ik vind het wel allemaal erg overdreven die reacties op de socials. Het lijkt wel of Santi Mexico naar de wereldtitel geschoten heeft. Het gaat om een toernooitje zonder enige status ongeacht hoe ze het ook willen opblazen. Nog minder als de Nations League waarvoor ze al waren uitgeschakeld.Het is toch gewoon de Copa America, maar dan voor Noord/Midden? Weliswaar veel minder sterkte landen, maar toch wel een volwaardig toernooi, of mis ik iets?Zo staat het niet officieel aangeschreven hoor. Allemaal leuk en aardig dat hij een knappe winner scoort tegen Panama maar de clubs uit de topcompetities hebben ook gezien dat hij weinig klaarmaakte in de wedstrijden tegen AS Roma.

 

+1/-0

Dat hij hem vlak voor tijd maakt is fantastisch voor Feyenoord in een paar minuten verdiend hij miljoenen voor de club. Ja tegen AS Roma was het minder maar hij heeft zich verder goed laten zien in de Europa League natuurlijk gaat er nog een grote club komen deze zomer sommige clubs kunnen nog flink spenderen voor een spits ga je zeker naar 50 plus miljoen.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 18 juli 2023, 01:21:16.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 18 juli 2023 om 01:15:

Dat hij hem vlak voor tijd maakt is fantastisch voor Feyenoord in een paar minuten verdiend hij miljoenen voor de club. Ja tegen AS Roma was het minder maar hij heeft zich verder goed laten zien in de Europa League natuurlijk gaat er nog een grote club komen deze zomer sommige clubs kunnen nog flink spenderen voor een spits ga je zeker naar 50 plus miljoen.Giménez moet nog minimaal een seizoen blijven. Voor de Gold Cup leken hij en zijn entourage nog heel stellig dat hij in Rotterdam zou blijven. Na de finale lijkt hij te hebben gezegd dat hij eerst op vakantie gaat, en daarna wel ziet wat er gebeurd.

Dat klinkt 'anders', maar hoeft niet iets anders te betekenen.

Te Kloese heeft zijn poot behoorlijk stijf gehouden bij de interesse van RB Leipzig in Geertruida. Ik verwacht en hoop dat hij hetzelfde doet bij Giménez, als er clubs serieuze interesse gaan tonen. Dan kan er nog een club komen die een bod doet wat Feyenoord niet kan weigeren. Dan moet je inderdaad denken in de orde van grootte van 40-45M of nog meer.

Als dat gebeurt, zien we dat dan wel...

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 18 juli 2023 om 01:15:

Dat hij hem vlak voor tijd maakt is fantastisch voor Feyenoord in een paar minuten verdiend hij miljoenen voor de club. Ja tegen AS Roma was het minder maar hij heeft zich verder goed laten zien in de Europa League natuurlijk gaat er nog een grote club komen deze zomer sommige clubs kunnen nog flink spenderen voor een spits ga je zeker naar 50 plus miljoen.Ja hoor vind ik ook en twijfel geen moment aan zijn capaciteiten. Alleen zou het denk ik voor zijn ontwikkeling beter zijn om nog een jaar bij Feyenoord te blijven, dat heeft het tweeluik tegen Roma aangetoond. Voor zijn portemonnee is het natuurlijk weer beter als hij deze zomer verkast maar ik hoop dat hij en zijn entourage verstandig zijn en hem nog een jaar bij ons laten ballen. Hij is jong genoeg.

 

+1/-0

Slot rekent op goed Feyenoord-nieuws: 'Ik denk dat hij blijft'
12:07, Vandaag
52

Santiago Gimenez weet de schijnwerpers extra op zich gericht na zijn glansrol in de Gold Cup-finale, maar Arne Slot heeft goede hoop dat de Mexicaanse spits gewoon bij Feyenoord blijft. "Ik denk dat hij dat doet", zegt de trainer tegen VoetbalPrimeur.

"Ik heb hem leren kennen als een zeer verstandige jongen", vertelt Slot. "Ook zijn keuze om naar Nederland te gaan was al best bijzonder, omdat Mexico financieel gezien vele malen aantrekkelijker is dan Nederland. Het is een jongen die heel duidelijk zijn weg kiest in de voetballerij, maar het is ook heel normaal dat er één of twee clubs zijn, dat als die komen hij daarnaar zal willen luisteren. Ik weet niet of die clubs er al zijn."

Slot denkt desondanks dat Gimenez er goed aan doet om nog één jaar bij Feyenoord te blijven. De 22-jarige spits scoorde het afgelopen seizoen 23 keer in 45 officiële optredens. Hij heeft een contract tot medio 2026 in De Kuip.

 

+1/-0

Dit is wel beetje wat ik nou het verschil vind met andere clubs, na 1 jaar moeten we blij zijn als hij blijft.
Mag hij weg dan?
Bij andere club is het gewoon " niet te koop".
Daarom krijgen we ook vaak die lage bedragen , lijkt wel als Feyenoord altijd met de speler mee moet denken.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Zaakwaarnemer Gimenez verwacht snel duidelijkheid
vandaag, 14:59 777 reacties
Het moet snel duidelijk worden of Santiago Gimenez ook komend seizoen het shirt van Feyenoord draagt. De Mexicaan geniet momenteel van zijn vakantie, nadat hij heeft deelgenomen aan de Gold Cup met het nationale team. Zaakwaarnemer Morris Pagniello verwacht dat er binnen vijftien dagen duidelijkheid komt over zijn toekomst.

Pagniello onthult in gesprek met Radio Crc dat SS Lazio de eerste Italiaanse club is die heeft geïnformeerd naar Gimenez. Ook SSC Napoli heeft zich tijdens de winterstop gemeld bij het management van de 22-jarige spits. Op dit moment is de belangstelling voor Feyenoorder alleen maar toegenomen. ''Gimenez wordt door half Europa gevolgd'', bevestigt de zaakwaarnemer.

Feyenoord verlangt een bedrag van meer dan dertig miljoen euro voor Gimenez. ''Als het juiste aanbod niet komt, houdt de club hem graag. Ik denk dat de toekomst binnen vijftien dagen bekend zal zijn, want Feyenoord speelt in de Champions League en als Santi vertrekt, zullen ze een vervanger moeten zoeken.'' Naast de twee Italiaanse clubs wordt ook gemeld dat er onderhandelingen zijn geweest met Atlético Madrid en dat er nog volop contactWonderlijk verhaal van die zaakwaarnemer dat haaks staat op hoe Feyenoord tot nu toe handelde bij geïnteresseerde clubs handelde zoals bijvoorbeeld bij de interesse in Luts.

 

+1/-0

Let wel op dat Feyenoord een zogenaamde doorverkoopregel met Santi's voormalige club heeft lopen. Als wij er 30 miljoen aan overhouden, vind ik dat aardig, maar totaal zal dat ruim 40 miljoen worden. Santi zal wel blijven, lijkt mij.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

danall schreef op 18 juli 2023 om 23:03:

Let wel op dat Feyenoord een zogenaamde doorverkoopregel met Santi's voormalige club heeft lopen. Als wij er 30 miljoen aan overhouden, vind ik dat aardig, maar totaal zal dat ruim 40 miljoen worden. Santi zal wel blijven, lijkt mij.Zou me ook verbazen als hij al weer vertrekt durf er wel een fles vieux optezetten.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

danall schreef op 18 juli 2023 om 23:03:

Let wel op dat Feyenoord een zogenaamde doorverkoopregel met Santi's voormalige club heeft lopen. Als wij er 30 miljoen aan overhouden, vind ik dat aardig, maar totaal zal dat ruim 40 miljoen worden. Santi zal wel blijven, lijkt mij.Het ging om transferrechten toch? Dat was 50% een jaar geleden en sindsdien is het bijgekocht naar 70% en zelfs 90% (lees ik ook maar op the interwebs). Wil je 40+ overhouden moet-ie voor minstens 45 weg.

Maar liever heb ik hem in Rotterdam zodat-ie kan helpen ons naar de CL 2024/2025 te schieten (liefst via titelprolongatie, maar 2e plek is ook groepsfase dan). Dat is ook weer 40+ miljoen en dan een 50+ miljoen transfer, toch? :) Heeft-ie, deels indirect, 90-100 miljoen opgeleverd :D

 

+1/-0

Lees weer dat 25-30 miljoen realistischer is, maar die jongen scoorde het afgelopen seizoen 23 keer in 45 officiële optredens 1 op 2 weinig spitsen in Europa die productiever zijn.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 25 pagina's: 1 2 3 4 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 21 22 23 24 25

Feyenoord Forum » Spelers » Santiago Gimenez