Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Spelers » Santiago Gimenez

Deze normale topic is open en bestaat uit 19 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 ... 15 16 17 18 19

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 09 januari 2023 om 00:56:

Hij scoort toch weer mooi (ook al telt hij niet) hij is een echte spits hoor gaat helemaal goed komen! Snap niet dat Slot niet aan hem vast houdt wat hij als invaller laat zien kan ook in de basis, maar laat hem dan 10 wedstrijden staan.Tja, kennelijk doet ie niet helemaal goed mee in het teamspel ofzo, kan dat niet goed zien/beoordelen. Ik zag gisteren wel een spits die sleurde en reuring en kansen creëerde. Een handenbinder met balvastheid. Veel fijner om naar te kijken dan naar Danilo (verder niets op tegen hoor). Hopelijk leer ie snel hoe dat drukzetten goed werkt, want het is gewoon de betere spits.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Yoda schreef op 09 januari 2023 om 09:10:

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 09 januari 2023 om 00:56:

Hij scoort toch weer mooi (ook al telt hij niet) hij is een echte spits hoor gaat helemaal goed komen! Snap niet dat Slot niet aan hem vast houdt wat hij als invaller laat zien kan ook in de basis, maar laat hem dan 10 wedstrijden staan.Tja, kennelijk doet ie niet helemaal goed mee in het teamspel ofzo, kan dat niet goed zien/beoordelen. Ik zag gisteren wel een spits die sleurde en reuring en kansen creëerde. Een handenbinder met balvastheid. Veel fijner om naar te kijken dan naar Danilo (verder niets op tegen hoor). Hopelijk leer ie snel hoe dat drukzetten goed werkt, want het is gewoon de betere spits.Hij heeft eerder wel een basisplaats gehad, maar na tijdje kreeg Danilo weer de voorkeur, Slot is er nog steeds niet uit ligt ook wel dichtbij elkaar natuurlijk.
In de EL doet hij het wel beter als Danilo.

 

+1/-0

De nummer 9 lijkt een positie waar Slot minder zeker is van zijn zaak. Vorig seizoen was er ook constant onduidelijkheid wie er nou écht eerste keus was; Linssen of Dessers. Wellicht dat de buitenwacht het groter maakt dan het intern is/was, maar voor mijn gevoel is Slot op die positie meer 'zoekende' dat andere sleutelposities in het team. Juist een spits is ook gebaat bij vertrouwen, zowel Gimenez als Danilo zouden beter spelen als ze wisten dat ze écht eerste keus zijn. Denk ik.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

MIddenveldert schreef op 11 januari 2023 om 11:27:

De nummer 9 lijkt een positie waar Slot minder zeker is van zijn zaak. Vorig seizoen was er ook constant onduidelijkheid wie er nou écht eerste keus was; Linssen of Dessers. Wellicht dat de buitenwacht het groter maakt dan het intern is/was, maar voor mijn gevoel is Slot op die positie meer 'zoekende' dat andere sleutelposities in het team. Juist een spits is ook gebaat bij vertrouwen, zowel Gimenez als Danilo zouden beter spelen als ze wisten dat ze écht eerste keus zijn. Denk ik.Slot wilt graag een soort strijd creëren tussen de spitsen in de hoop dat dat goed uitpakt met wisselen en inbrengen etc.
Dat werkte goed vorige jaar maar geeft alleen maar onrust nu.
Gimenez had al vanaf dag 1 eerste spits moeten zijn.
Ben er van overtuigd dat hij veel goals dan had gemaakt.
Dat je als nieuw team steeds met een andere spits moet spelen werkt niet echt bevorderend ook.

 

+1/-0

Het kan ook zijn dat Slot in het midden laat wie hij als favoriet kiest. Het hangt van de vorm van de dag af, neem ik aan.

 

+1/-0

Lullige is dat eigenlijk Danilo en Gimenez beiden beter zijn als invaller lol, geen van beiden heeft nog echt laten zien dat ze onomstreden zijn een hattrick ofzo. Echter zit het er bij beiden wel in!

 

+1/-0

Die goal van Gimenez was grote klasse. Ik zou hopen dat hij net zoveel kansen krijgt in de basis als Danilo, dan denk ik dat we goud in handen hebben. Zijn afronding moet zonder meer beter, maar ik ben onder de indruk van zijn duelkracht en doelgerichtheid.

 

+1/-0

Santi Gimi moet sowieso spelen, geweldenaar, de nieuwe Cruz. Anders zou ik evt met beide spelen als er niet duidelijk 2 buitenspelers op staan voor een basisplek. Gimi is centraal beter als aanspeelpunt, sleurder en afmaker. Danilo is beweeglijker dus dan iets meer vanaf de zijkant, bijv links omdat hij het denk ik beter doet dan paksoi en iig meer scorend vermogen heeft (goed schot met rechts, links matig). JHB lijkt nl op rechts een plek te bemachtigen (az vorm), ik hoop wel nog steeds op de az vorm van idrissi. Zeker tegen ajax zou hij het goed kunnen doen.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 16 januari 2023, 12:40:42.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Kuytebijter schreef op 16 januari 2023 om 12:23:

Santi Gimi moet sowieso spelen, geweldenaar, de nieuwe Cruz. Anders zou ik evt met beide spelen als er niet duidelijk 2 buitenspelers op staan voor een basisplek. Gimi is centraal beter als aanspeelpunt, sleurder en afmaker. Danilo is beweeglijker dus dan iets meer vanaf de zijkant, bijv links omdat hij het denk ik beter doet dan paksoi en iig meer scorend vermogen heeft (goed schot met rechts, links matig). JHB lijkt nl op rechts een plek te bemachtigen (az vorm), ik hoop wel nog steeds op de az vorm van idrissi. Zeker tegen ajax zou hij het goed kunnen doen.Ik vind Paixao onze beste buitenspeler, maar meningen verschillen. Wat ik niet begrijp is waarom je de naam van een speler van je eigen club zo belachelijk zou maken.

 

+1/-0

De absolute kracht van Giménez is dat er iets gebeurd als hij erin komt. Hij brengt iets extra's, een beetje 'gif' en opportunisme. Ik vind dat minder wanneer hij in de basis start, vraag me niet waarom dat kan. Ik vind ook dat hij als aanspeelpunt nog niet balvast genoeg is, Danilo is het helemaal niet maar Giménez moet daarin nog echt wel stappen zetten dat het voor hem ten opzichte van Danilo echt een meerwaarde wordt.

Giménez en Danilo ontlopen elkaar echt niet veel. Enerzijds denk ik dat (directe) tegenstanders een fijnere middag hebben als Danilo speelt, want Giménez is sleurt méér en zoekt meer het contact en de duels op. Anderzijds, Danilo ontwijkt die duels maar kan er zomaar een paar inschieten. Dan heb je als directe tegenstander ook geen fijne middag.

Danilo kent zijn tegenstanders bij Ajax, heeft afgelopen seizoen veel gespeeld tegen Timber en Álvarez. Dat kan een voor- en een nadeel zijn. Ik denk wel dat als Bassey naar het centrum wordt gehaald omdat Rensch geschorst is, Danilo voor hem een lastiger te bespelen spits is dan Giménez. Bassey houdt er denk ik wel van als hij zich kan vastbijten in een spits die ook constant het contact zoekt.

Zelf neig ik meer naar Giménez als vaste spits voor Feyenoord. Maar waar Slot verstandig aan doet aankomende zondag weet ik niet.

 

+1/-0

Er gebeurt altijd wat als hij invalt, ook ligt hij goed in de groep en bij de supporters.
Zou fantastisch zijn als hij zondag scoort en dat zit er zeker in.

 

+1/-0

Maakt gewoon een geweldige goal. Zelf gecreëerd op een manier zoals hij dat vaker doet. In het duel de ander aftroeven en dan 1,2 man voorbij lopen en raak schieten. Echt knap. Ik ben geen trainer, maar kan in die korte invalbeurten moeilijk beoordelen wat hij nou niet goed zou doen in druk zetten ofzo. Vind hem wel balvast en ook prima in de combinatie en spel verleggen.

Zal zondag wel weer vanaf de bank komen, maar als hij dan het verschil maakt dan staat ie er voorlopig in.

 

+1/-0

Ik zelf zou altijd met Gimenez spelen. Is m.i. een veel betere spits dan Danilo. Wat ik echter niet snap van Slot is dat hij het nog niet geprobeerd heeft met Danilo op de flanken. Ik denk dat dat Danilo het als rechterspits niet onverdienstelijk zou doen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Yoda schreef op 16 januari 2023 om 15:21:
Echt knap. Ik ben geen trainer, maar kan in die korte invalbeurten moeilijk beoordelen wat hij nou niet goed zou doen in druk zetten ofzo.


Druk zetten is vooral een team aangelegenheid, waarbij iedereen dat tegelijkertijd doet. Ik zie Gimenez wel druk zetten, maar dat is vaak vanuit het eigen initiatief. Als de rest dan niet meedoet, dan heb je er niet zoveel aan.

 

+1/-0

In de laatste 2 wedstrijden scoren ze allebei in hun eerste seizoen tot nu overleggen ze samen prima cijfers ook. Daarom heeft Feyenoord een mooi doelsaldo van plus 25 twee minder maar als ajax.

 

+1/-0

Hij komt er wel aan hoor!

Slot heeft voor aanvang van de wedstrijd uitleg gegeven voor de keus voor Gimenez. 'In zijn algemeenheid ontlopen ze elkaar nog niet zo heel veel', aldus Slot tegen ESPN. 'En Danilo heeft afgelopen zondag ongelofelijk veel werk verzet. Santi wordt steeds fitter. En elke keer als hij invalt laat hij ook zien dat hij bij kansen betrokken is. Hopelijk komt hij heel dichtbij het werk dat Danilo verzet.'

 

+1/-0

Die penalty komt op zijn conto. Hij creeert het helemaal zelf, en daarmee beslist hij de wedstrijd.

 

+1/-0

Gimenez is een veel beter aanspeelpunt dan Danilo, houdt ballen vast en je kan er mee combineren. Die penalty beslist de wedstrijd. Wat fijn is aan Gimenez is dat hij zijn eigen kansen creëert, veel andere kansen krijgt hij namelijk niet van onze zwakke vleugelspelers.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Willykment schreef op 26 januari 2023 om 11:21:

Gimenez is een veel beter aanspeelpunt dan Danilo, houdt ballen vast en je kan er mee combineren. Die penalty beslist de wedstrijd. Wat fijn is aan Gimenez is dat hij zijn eigen kansen creëert, veel andere kansen krijgt hij namelijk niet van onze zwakke vleugelspelers.Ik heb dat eerder gepost; het is niet enkel 'zwakte' van onze buitenspelers. De manier van spelen die Slot voor ogen heeft, zorgt er inherent voor dat buitenspelers een andere rol hebben dan die van 'voorgever' aan de centrumspits.

Voor zover het aanvallen over de flank betreft, moeten buitenspelers juist naar binnen komen (daarom staan er rechtspoten op links en linkspoten op rechts) en ruimte maken voor opkomende backs en doorkomende middenvelders. Ze zijn meer van belang in de combinatie die daaraan vooraf gaat, en zelf als eindstation na een individuele actie en/of combinatie. Zoals tussen Pedersen en Dilrosun gisteren.

Je kan ontevreden zijn over de prestaties van onze buitenspelers, hun spel en natuurlijk ook hun rendement. Maar de centrumspits in dit Feyenoord kan zich niet enkel afhankelijk opstellen van de buitenspelers, en zij moeten niet enkel afgerekend worden op de kansen die ze de centrumspits bieden.

Ik vind juist dat de afgelopen wedstrijden onze buitenspelers steeds nadrukkelijker rendement gaan opleveren.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

MIddenveldert schreef op 26 januari 2023 om 11:33:

open/sluit de onderstaande quote:

Willykment schreef op 26 januari 2023 om 11:21:

Gimenez is een veel beter aanspeelpunt dan Danilo, houdt ballen vast en je kan er mee combineren. Die penalty beslist de wedstrijd. Wat fijn is aan Gimenez is dat hij zijn eigen kansen creëert, veel andere kansen krijgt hij namelijk niet van onze zwakke vleugelspelers.Ik heb dat eerder gepost; het is niet enkel 'zwakte' van onze buitenspelers. De manier van spelen die Slot voor ogen heeft, zorgt er inherent voor dat buitenspelers een andere rol hebben dan die van 'voorgever' aan de centrumspits.

Voor zover het aanvallen over de flank betreft, moeten buitenspelers juist naar binnen komen (daarom staan er rechtspoten op links en linkspoten op rechts) en ruimte maken voor opkomende backs en doorkomende middenvelders. Ze zijn meer van belang in de combinatie die daaraan vooraf gaat, en zelf als eindstation na een individuele actie en/of combinatie. Zoals tussen Pedersen en Dilrosun gisteren.

Je kan ontevreden zijn over de prestaties van onze buitenspelers, hun spel en natuurlijk ook hun rendement. Maar de centrumspits in dit Feyenoord kan zich niet enkel afhankelijk opstellen van de buitenspelers, en zij moeten niet enkel afgerekend worden op de kansen die ze de centrumspits bieden.

Ik vind juist dat de afgelopen wedstrijden onze buitenspelers steeds nadrukkelijker rendement gaan opleveren.In het eerste deel van de wedstrijd zou je met overlappende backs of diepgaande middenvelders nog meer aanvallend gevaar kunnen stichten. Het doelpunt van Dilrosun, via de combinatie met Pedersen, was een prachtig voorbeeld. Dat was tegelijkertijd een van de weinig keren dat Dilrosun dit goed uitvoerde, want hij trok verder vooral naar binnen op zoek naar eigen glorie.

Aan de andere kant was Paixao overduidelijk fysiek vermoeid en hij leverde ook niet de gewenste diepte naar voren. Hierdoor werd het spel veel te statisch, wat Slot er toe deed besluiten om een andere vleugelaanvaller (Idrissi) erin te brengen voor Paixao rond de 37e minuut. Ook met Idrissi kwam er echter weinig diepte op de linkerkant. En ook hij had slechts een paar geslaagde combinaties met een overlappende Hartman (die wel voortdurend probeerde er overheen te gaan). Bovendien heeft Idrissi geen explosieve actie in huis om snel spelers uit te spelen, zodat het alleen bij 'dreigen' blijft en de snelheid uit de aanval loopt.

Het probleem ligt voortdurend bij onze buitenspelers die onvoldoende leveren. Een Dilrosun was een paar keer dreigend, maar uiteindelijk verliest hij telkens het overzicht waardoor er nooit een echt gevaarlijke kans ontstaat. Er waren meerdere situaties waarin hij kon meegeven aan de overlappende Pedersen, maar hij koos voor een schot binnendoor. Idrissi precies hetzelfde verhaal, die is ook nog eens minder snel en explosief, waardoor zijn spel nog voorspelbaarder was.

Dit probleem is al langer zichtbaar bij Feyenoord. We staan bovenaan de ranking van schoten buiten de 16. Dit is omdat tegenstanders onze tactiek herkennen en de ruimtes dicht houden binnen de 16. Af en toe vliegt er een schot in, maar het xG kansen binnen de 16 is zeer matig. Algemeen bekend is dat onze vleugelspelers niet de klasse en creativiteit hebben van een Sinisterra van vorig jaar, of van spelers zoals Gakpo, Conceicao of Karlsson.

Ligt het dan aan onze tactiek of aan de buitenspelers? Uiteindelijk heeft tactiek een rol, maar ligt het toch met name aan onze vleugelspelers. Onze buitenspelers dienen af te wisselen tussen naar 'binnen' komen en acties 'buitenom' te maken. Het naar 'binnen' toe komen gaat af en toe nog wel aardig, maar het grote probleem is dat onze buitenspelers niet een actie in huis hebben om op snelheid 'buitenom' te gaan. Dilrosun heeft het in potentie, maar die mist finesse en overzicht. Paixao is een speler die het moet hebben van zijn overzicht en een korte explosieve actie. Idrissi en Alireza hebben al helemaal nauwelijks een actie in huis. En Walemark krijgt te weinig speeltijd om het te laten zien.

Voor onze centrale spits is dit zeer problematisch. Als een vleugelspeler binnendoor trekt worden de ruimtes minimaal in het centrum voor het doel. Een steekpass is bijna niet mogelijk. Dan moet het van de overlap komen, maar ook dat wordt te weinig uitgevoerd omdat onze buitenspelers (behoudens een Paixao) niet zo goed het moment weten te herkennen waarop ze dat moeten doen en die pass vaak niet op maat geven. Aantal kansen wat binnen de 16 wordt geproduceerd is hierdoor op een hand te tellen. Daar komt bij dat onze buitenspelers 'buitenom' nauwelijks wat laten zien, waardoor ons spel te voorspelbaar wordt en de ruimtes in het centrum constant te klein zijn. Los van geslaagde acties buitenom waarbij tegenstanders moeten kiezen en er eventueel ruimte ontstaat in het centrum, zijn hoge voorzetten onder Slot nauwelijks de norm. Iemand als Gimenez moet het derhalve meer hebben van zijn eigen acties, dan van voorzetten of assists van medespelers. Een Danilo moet het vooral hebben van kansen uit het pressiespel.

Tot slot, het probleem is dat je tegen een ultra defensieve tegenstander (bijvoorbeeld een NEC dat met 10 man massaal voor eigen doel hangt) heel weinig aan overlappende backs hebt, de ruimtes zijn te klein. Dan heb je dus creatieve buitenspelers nodig die wat kunnen creëren, door een intelligente voorzet/pass/actie. Dat ontbeert dit Feyenoord, waardoor een spits bij ons vaak tevergeefs staat te loeren op kansen.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 19 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 ... 15 16 17 18 19

Feyenoord Forum » Spelers » Santiago Gimenez