Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Spelers » Santiago Gimenez

Deze normale topic is open en bestaat uit 12 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 21 maart 2023 om 22:27:

Klopt kopen wordt lastig, zijn contract bij Dinamo loopt tot de zomer van 2026, maar dan mischien nog een jaar huren heeft het naar zijn zin, wss CL en kan/wil voorlopig toch niet terug. Die Russen zien ook dat hij zich hier ontwikkelt kunnen ze hem daarna alsnog verkopen.Kopen en hem een riant salaris voorschotelen. Waarschijnlijk zullen veel clubs zich melden voor Szymanski, als wij hem kopen dan strijken wij de winst op. Alleen daarom zou zo'n (tijdelijk) hoog salaris voor Feyenoord begrippen een verstandige zaak zijn. Dat betaalt zich vanzelf uit.

Overigens is het natuurlijk ook geen straf om hem wat langer in Feyenoord 1 te zien met zijn ervaring en talent.

 

+1/-0

Journalist meldt details transferrechten Gimenez

Feyenoord heeft Santiago Gimenez met een unieke constructie aangekocht. De Rotterdammers hebben 50% van de transferrechten van de de Mexicaan afgelopen zomer overgenomen van Cruz Azul voor een bedrag dat iets lager ligt dan vier miljoen euro.

Daarbij zijn verschillende afspraken gemaakt voor de toekomst. Algemeen directeur Dennis te Kloese bevestigde onlangs dat Feyenoord over meer dan 60% van de transferrechten beschikt, maar wilde geen exacte cijfers bekend maken. Een constructie als deze is niet erg gebruikelijk. Volgens Te Kloese gaf dit wel enige zekerheid wanneer Gimenez niet uit de verf zou komen in Rotterdam.

Journalist Kery News meldt nu dat Feyenoord beschikt over 70% van de transferrechten. Beide clubs hebben afgesproken, wanneer Gimenez tien keer trefzeker is, dat er 20% extra bijgekocht moet worden. Daarnaast komt er aankomende zomer nog eens 20% bij. Feyenoord beschikt straks in totaal over 90% van de transferrechten. De overige 10% blijft in handen van Cruz Azul.

Voor Feyenoord blijkt het nu al een uitstekende investering te zijn. De Mexicaan ontwikkelt zich uitstekend in het shirt van de Rotterdammers en geniet momenteel interesse van Sevilla FC, FC Porto en SL Benfica. De 21-jarige Gimenez, die een contract heeft tot medio 2026 bij Feyenoord, heeft er geen geheim van gemaakt dolgelukkig te zijn bij de club.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

'Benfica al in gesprek met zaakwaarnemer van Santiago Gimenez'

De Portugese journalist Pedro Sepúlveda meldt dat Benfica heeft geïnformeerd naar de mogelijkheden om Santiago Gimenez over te nemen. De Portugese club is al in gesprek met de zaakwaarnemer van de spits om een transfer te bespreken. Feyenoord zou 20 tot 25 miljoen euro willen ontvangen voor de Mexicaan, maar dat zou voor Benfica te veel zijn.Als Benfica 25 miljoen te veel vindt, kunnen ze alle gesprekken staken. Wegwezen. 25 miljoen voor Giménez is een fooi. Als hij zich nog een jaar bij Feyenoord blijft en zich zo blijft ontwikkelen, is hij volgend jaar het dubbele waard.

Onbespreekbaar.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

MIddenveldert schreef op 04 april 2023 om 09:28:

open/sluit de onderstaande quote:

'Benfica al in gesprek met zaakwaarnemer van Santiago Gimenez'

De Portugese journalist Pedro Sepúlveda meldt dat Benfica heeft geïnformeerd naar de mogelijkheden om Santiago Gimenez over te nemen. De Portugese club is al in gesprek met de zaakwaarnemer van de spits om een transfer te bespreken. Feyenoord zou 20 tot 25 miljoen euro willen ontvangen voor de Mexicaan, maar dat zou voor Benfica te veel zijn.Als Benfica 25 miljoen te veel vindt, kunnen ze alle gesprekken staken. Wegwezen. 25 miljoen voor Giménez is een fooi. Als hij zich nog een jaar bij Feyenoord blijft en zich zo blijft ontwikkelen, is hij volgend jaar het dubbele waard.

Onbespreekbaar.Precies dat. Lijkt mij een typisch broodje aap verhaal. Waarom zou Feyenoord hem al in de zomer willen verkopen terwijl je volgend jaar, met CL ervaring en goals, inderdaad het dubbele kan vangen.

 

+1/-0

Ik zou het heel erg vinden als hij nu al weer vertrekt dit seizoen heeft hij de eerste maanden niet veel gespeeld. Na nog een volledig seizoen met CL kan ik me het wel voorstellen. Dan zou je een Pepi klaar moeten hebben om het over tenemen.

 

+1/-0

Speelde weer lekker hoor, 5 wedstrijden op rij gescoord en die kopbal verdiende beter.

 

+1/-0

https://www.feyenoordpings.nl/kritiekpuntje-op-gimenez-hij-scoort-elke-keer-een-doelpunt/?utm_term=free

Als je dan toch een kritiek puntje wilt maken is inderdaad de volgende stap dat hij keer 2/3 doelpunten gaat maken in 1 wedstrijd.
Denk dat hij volgend jaar de hele eredivisie overhoop schiet.
Dit is eindelijk de hoofdprijs voor Feyenoord hoop ik.

 

+1/-0

Gister had hij die voorzet van Hartman bijna nog geraakt en had hij 2 goals, tegen ajax de paal en eerder al verschillende goals afgekeurd die gaat dit seizoen nog een hattrick maken.

 

+1/-0

https://www.footballtransfers.com/nl/transfernieuws/nl-eredivisie/2023/04/vijf-mogelijke-vervangers-bij-een-vertrek-van-santiago-gimenez-bij-feyenoordlink

Vijf mogelijke vervangers bij een vertrek van Santiago Giménez bij Feyenoord

Santiago Giménez, Feyenoord, 2022/23
Santiago Giménez speelt pas sinds afgelopen zomer bij Feyenoord, maar in Rotterdam moet men nu al serieus rekening houden met een vertrek van de 21-jarige Mexicaan. De aanvaller staat al langer in de nadrukkelijke belangstelling van FC Porto en Benfica. Onlangs werd ook bekend dat Brighton & Hove Albion, Newcastle United Sevilla en het Manchester United van Erik ten Hag de spits met bovengemiddelde interesse volgen. Feyenoord-trainer Arne Slot sloot dan ook niet uit dat Giménez volgende zomer alweer vertrekt. Daarom zal Feyenoord tijdig op zoek moeten naar een goede opvolger. FootballTransfers zet vijf mogelijke vervangers van Giménez op een rij.

In de zoektocht naar alternatieven hebben we gekeken naar spelers die maximaal 25 jaar oud zijn, zodat ze zich kunnen ontwikkelen en in de toekomst meer waard zullen worden. Verder is de eis dat de speler niet al te duur zou moeten zijn (een Expected Transfer Value van maximaal acht miljoen euro) en uiteraard qua speelstijl moet lijken op Giménez, die nog tot de zomer van 2025 onder contract staat in De Kuip.

Alejo Véliz (Rosario Central)
Alejo Véliz wordt in Argentinië gezien als een groot talent. De pas negentienjarige spits is nu al onbetwiste basisspeler bij Rosario Central en maakte vorig seizoen een uitstekende indruk. Hij speelde 34 wedstrijden voor de worstelende Argentijnse club en was daarin goed voor 8 goals en 1 assist. Ook dit seizoen is Véliz voortvarend begonnen: in zijn eerste acht wedstrijden vond de aanvaller vier keer het net.

Van de 74 spitsen in de Argentijnse competitie overlegde Véliz de 19e beste prestaties, zo blijkt uit data van SciSports. De jeugdinternational is onder meer goed in de afronding en is relatief een stuk balvaster dan Giménez. Daarnaast heeft Véliz betere verdedigende statistieken. De spits van Feyenoord is op zijn beurt beter in dribbelen en kiest ook beter positie in de aanval. Véliz heeft nog een contract tot eind 2025 in Argentinië en heeft een xTV van 5,7 miljoen euro.

Brenner (FC Cincinnati)
Brenner was vorig seizoen een steunpilaar van FC Cincinnati, dat vorig seizoen tot de kwartfinale van de MLS Cup reikte. De 23-jarige Braziliaan, die begin 2021 voor 11,82 miljoen euro werd overgenomen van São Paulo, scoorde in 32 wedstrijden liefst 18 keer en bereidde 6 doelpunten voor. Zeker tegen het einde van het seizoen was Brenner in vorm: in de laatste vijf wedstrijden van de MLS trof de spits liefst negen keer doel en bereidde hij twee goals voor.

De voormalig jeugdinternational overlegde vorig seizoen volgens de data van SciSports de dertiende beste prestaties van de tachtig spitsen in de Major League Soccer. Hij wist onder meer goede passes af te leveren, maakte zijn kansen goed af en koos goed positie in de aanval. Een relatief zwak punt van de rechtspoot is zijn dribbel, terwijl Giménez juist uitblinkt op dat gebied. De xTV van Brenner, die tot eind 2025 vastligt bij FC Cincinnati, bedraagt 6,7 miljoen euro.

Elijah Adebayo (Luton Town)
Luton Town maakt dit jaar een serieuze kans op promotie naar de Premier League. De club staat na veertig wedstrijden in de Championship op de derde plaats, die recht geeft op een plek in de play-offs voor promotie. De goede prestaties zijn niet in de laatste plaats te danken aan Elijah Adebayo. De spits, 25 jaar, was dit seizoen in de Championship goed voor 7 goals en 3 assists in 38 wedstrijden. Daarmee is de Engelsman dit seizoen betrokken bij meer dan 20 procent van de doelpunten van Luton Town in de tweede divisie van Engeland: de club registreerde deze voetbaljaargang 48 doelpunten in de Championship.

Adebayo levert dit seizoen van de 83 spitsen in de Championship de 11e beste prestaties. Hij weet onder meer goed positie te kiezen in de aanval en levert relatief betere passes af dan Giménez. De aanvaller van Luton Town is echter relatief minder goed in dribbelen en het afmaken van kansen dan de eerste spits van Feyenoord. Adebayo ligt nog tot medio 2024 vast bij zijn club, die daardoor niet de hoofdprijs kan vragen: zijn xTV wordt geschat op 6,6 miljoen euro.

Ignatius Ganago (FC Nantes)
Ignatius Ganago besloot na vorig seizoen, waar hij bij RC Lens vooral invaller was, zijn heil ergens anders te zoeken en stapte daarom over naar FC Nantes. De inmiddels 24-jarige Kameroener tekende een contract tot medio 2026 bij de club uit West-Frankrijk. De situatie is er bij de huidige nummer veertien van de Ligue 1 echter niet veel beter op geworden en wederom moet Ganago vooral genoegen nemen met een rol als invaller. Daardoor lijkt het niet uitgesloten dat de spits volgend seizoen opnieuw om zich heen gaat kijken.

Ganago speelde dit seizoen 36 wedstrijden en was daarin goed voor 5 goals en evenveel assists. Dat lijkt weinig, maar doordat de elfvoudig international vooral als invaller binnen de lijnen kwam, zijn zijn statistieken beter dan ze lijken. In feite is Ganago ongeveer elke 180 minuten betrokken bij een doelpunt. Van de 48 spitsen in de Ligue 1 overlegt hij de 18e beste prestaties, onder meer door zijn goede voorzetten en balvastheid. De aanvaller vertegenwoordigt een Expected Transfer Value (xTV) van 7,7 miljoen euro.

Milos Lukovic (IMT Belgrad)
Na de degradatie uit de Servische Super Liga besloot IMT Belgrad om de pas zeventienjarge Milos Lukovic een kans te geven als eerste spits. Het vertrouwen in de jonge aanvaller betaalt zich vooralsnog dubbel en dwars uit. Lukovic wist in 28 wedstrijden voor de hoofdmacht 11 keer te scoren en 1 doelpunt voor te bereiden. Mede door zijn inbreng is promotie naar het hoogste niveau al zeker: de club staat bovenaan in de Prva Liga en kan met twee wedstrijden te gaan alleen nog afzakken naar de tweede plek, die eveneens recht geeft op rechtstreekse promotie.

Milos Lukovic is dit seizoen een van de beste spitsen van de Servische Prva Liga.

Lukovic is daarnaast ook een spits die veel lijkt op Giménez. De twee aanvallers delen namelijk dezelfde sterke en zwakke punten. Zowel de Serviër als de spits van Feyenoord blinken uit in dribbelen, het afronden van kansen en positie kiezen in de aanval. Ook hun speelstijlen lijken veel op elkaar: Giménez en Lukovic zijn beide 'aasgieren', die veelal afwachten en scoren vanuit schoten binnen het strafschopgebied. Lukovic is daarnaast ook een mobiele spits, die veel dribbelt en regelmatig ballen ontvangt op de rand van het strafschopgebied. Beide aanvallers houden zich in ieder geval niet veel bezig met de verdediging. Lukovic heeft een contract tot medio 2025 en vertegenwoordigt een xTV van 3,4 miljoen euro.

 

+1/-0

Ik zou eerder voor Lukovic gaan, wiens transferwaarde voor Feyenoord nu van interessante waarde is. Maar ook die Alejo Veliz van Rosario lijkt me interessant. Adebayo zal wel door een Engelse club worden ingelijfd.

 

+1/-0

Kan me niet voorstellen dat hij al vertrekt Feyenoord betekent voor hem en zijn familie heel veel, zijn vriendin is gek op Holland en zijn vader ook.

 

+1/-0

Feyenoord moet er alles aan doen om Giménez te behouden. Nog niet zo lang geleden is de intentie om in ieder geval nog één seizoen in Rotterdam te blijven ook vanuit het kamp van de speler uitgesproken, ik dacht dat zijn vader dit heeft aangegeven in een interview. Het kan heel hard gaan, maar volgens mij weet Giménez zich omringt door verstandige mensen. Er wordt een weloverwogen carriere voor hem uitgestippeld. Hij speelt eigenlijk pas een half jaar in de basis bij Feyenoord, laat hem nog een heel seizoen zo spelen en er komt een ander kaliber clubs in beeld voor een volgende stap. En, ook niet onbelangrijk, hij komt dáár op een andere manier binnen.

Dat gezegd hebbende, er kunnen ook bedragen worden geboden komende zomer waar Feyenoord eigenlijk geen nee tegen kan zeggen. Wat doe je dan? We kennen allemaal nog de situatie met Jørgensen die voor godsvermogen naar Newcastle United kon, en waarvoor daarna nooit meer bedragen zijn geboden die ook maar in de buurt kwamen van dat bod uit Noord-Engeland. Zoiets kun je als club ook weer niet veroorloven.

Maar Feyenoord moet nu inzetten op het behouden van Giménez, dat is naast het aanblijven van Slot misschien wel het allerbelangrijkste voor komend seizoen. Als ik de media nu hoor, lijken beide al met anderhalf been in 'een voorbij razende trein' te zijn gestapt maar ik houd hoop.

 

+1/-0

Moet je nagaan, in januari tegen Ajax zat Gimenez nog op de bank, drie maanden later is hij de niet te houden spits. Kan snel gaan. Maar geeft ook aan dat het inderdaad beter voor hem zou zijn een volledig seizoen hier te spelen. Hij zal nog dips krijgen en dan helpt een vertrouwde omgeving, een hondstrouw publiek en een toptrainer (Slot blijft namelijk). CL-ervaring opdoen, de grote man in het elftal zijn (zeker als Kokcu weggaat, zullen anderen moeten opstaan): dan kom je wel anders binnen bij een nieuwe club.

 

+1/-0

Snap sowieso dat gelul over niet te houden allemaal niet, die gasten hebben gewoon contracten bij ons. Maar goed ook dat komt weer doordat de vaderlandse sportmedia geregeerd wordt door Ajacieden. Die kunnen zich bij Ajax nog wel voorstellen dat goede spelers en trainers nog een extra jaar willen blijven, maar bij Feyenoord is dat toch schier onmogelijk volgens die gasten.

De waarheid is dat we het hier over een spits hebben die nog geen jaar geleden een 4-jarig contract heeft getekend. Gozer zit enorm in de lift, en voor Feyenoord is volgend seizoen met twee champions league plaatsen een minimaal net zo belangrijk seizoen als dit seizoen. Je hebt gewoon écht geen enkele reden om Gimenez te verkopen. Financieel is het niet nodig en sportief zou het gewoon waanzinnig dom zijn. Dus je kunt Santiago gewoon het beste nu al laten weten: 'Ey Santi, listen, no matter which clubs comes along, you will be a Feyenoord player next season, so be ready to rock the Champions League with us.' Dan kennen daar ook geen misverstanden over gaan ontstaan.

De enige speler die denk ik niet houdbaar meer is is Kokcu. Tenminste, die zou je wellicht kunnen houden, maar met de duur van zijn contract en de enorme hoeveelheid clubs die achter hem aan zit + dat hij wel écht klaar is voor de volgende stap is het denk ik eens tijd om ons transferrecord te verdubbelen door Orrie. Dan heb je inclusief Champions League geld e.d. misschien wel 50 miljoen eurom om te investeren in de selectie en kan je nog een financiele reseve opbouwen. Kan je vervolgens investeren in een vervanger voor Orkun, een betere versie van Idrissi en een betere back-up in plaats van Rasmussen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Noud schreef op 11 april 2023 om 10:07:

(...)Nogmaals, Feyenoord kan het zich niet veroorloven om ieder bod op Giménez naast zich neer te leggen. Hoe graag alles en iedereen rond en binnen de club dat ook zou willen.

Stel dat Manchester United er komende zomer niet uitkomt met Napoli (Osimhen) en Frankfurt (Kolo Muani), en doorschakelt naar Giménez; dat ze bereid blijken 60 miljoen te betalen? Wat dan?

Ajax wilde Antony ook écht niet verkopen, maar kon zoveel geld voor die speler ook niet weigeren afgelopen zomer.

Zolang geïnteresseerde clubs niet verder komen dan biedingen onder de 30/40 miljoen (zoals Benfica) kan Feyenoord prima haar poot stijf houden. Het gaat daarin ook niet om de speler die op zo'n moment misschien gaat muiten en persé weg wil. Giménez' entourage lijkt een hele verstandige carrière-opbouw voor ogen te hebben en daarin past nog één jaar Feyenoord.

Maar rond deze speler zou zomaar een biedingsoorlog kunnen ontstaan komende maanden, met clubs die over gigantische budgetten beschikken. En als er dan bedragen op tafel komen waarmee Feyenoord bij wijze van spreken in één keer de VvF kan uitkopen, de Kuip in eigen beheer kan verwerven, of allebei? Dan kun je als club maar één keuze maken. Dan gaat het niet over komend seizoen, maar over de komende eeuw.

Ik ben het met je eens dat de media het doet voorkomen alsof hij al weg is. Net als dat Slot al vertrokken is, overigens. Daar geloof ik niet in. Maar het zal een heel spannende zomer worden. Feyenoord kan de spelersgroep voor een overgroot deel bij houden. Zo zijn de contracten in elkaar gezet, we staan er daarmee gigantisch goed voor.

Maar de club is nog altijd in een ander proces verwikkeld, waarin een financiele impuls van tientallen miljoenen de club écht verder kan helpen op bestuurlijk vlak. En waarmee een investering kan worden gedaan 'in zeggenschap'/eigendom, die op den duur een veelvoud moet kunnen opleveren.

Giménez is in die zin gewoon een passant, Feyenoord blijft. Maar door een eventuele verkoop van Giménez kan de club wel een volgende stap zetten.

 

+1/-0

Als er inderdaad zestig miljoen geboden gaat worden dan is het een ander verhaal. Ik zie dat echter niet snel gebeuren, zelfs niet met de transfercarroussel die nu op gang komt. Sommige clubs zijn vrij opportunistisch, maar een spits van Feyenoord die een hlaf jaar geleden nog geen basisplaats had oppikken voor 60 miljoen zie ik er niet echt één doen.

Vanuit mijn verhaal ga ik ervanuit dat de biedingen een beetje blijven steken rond de 35 miljoen komende zomer, en dat Gimenez dat extra jaar dus echt wel nodig zal hebben om richting de 50-55 miljoen te gaan. Mocht ik daar helemaal mis zitten dan kan het inderdaad zo zijn dat Gimenez en Kokcu beide vertrekken, maar dan ga ik er wel vanuit dat dat betekend dat er 100+ miljoen in het laatje gaat komen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Noud schreef op 11 april 2023 om 11:09:

(...):offtopic

'Het laadje' zal komende zomer flink gevuld worden, daar ben ik van overtuigd.

Helaas zal het wel zo zijn dat er uit dat laadje aardig wat inkomsten gehaald moeten worden om afspraken na te komen die de club is aangegaan, voordat het bedrag overblijft waarmee gebouwd kan worden. Gebouwd aan een volgend succeselftal (waarover de basis voor het merendeel hopelijk uit de huidige groep blijft bestaan) én aan de toekomst van Feyenoord in organisatorisch opzicht.

Het zal in die zin zo zijn als afgelopen zomer, dat slechts een percentage van de transferopbrengst opnieuw geinvesteerd kan worden.

Ik hoop nog altijd dat het deel wat Te Kloese afgelopen zomer al heeft 'achtergehouden' gedeeltelijk bedoeld is geweest om een gezondere 'eigendoms-structuur' te financieren. Maw. dat Feyenoord al aan het sparen is om de Kuip in eigendom te verwerven en de VvF (gefaseerd) uit te kopen.

Een waanzinnig bod op Giménez kan zo'n plan alleen maar doen versnellen. En ervoor zorgen dat Feyenoord eerder een volgende stap kan zetten. Dat is belangrijk, want die stappen gaan vooruit. En in zekere zin is het uitblijven van die stappen (alhoewel er op de achtergrond wellicht keihard aan gewerkt wordt) stilstand, en dus achteruitgang. Op dat vlak.


Maar ik hoop écht van harte dat we nog een jaar van Giménez kunnen gaan genieten, en in 2024 een club 60/70M betaald.

 

+1/-0

was iig mooi hoe massaal meerdere malen zijn naam werd gescandeerd afgelopen zondag. Daar is hij (en zeker zijn vriendin) gevoelig voor, alle beetjes helpen.

En verder eens met voorgaande posts. Hij staat nu 3 maanden in de basis: daar gaan topclubs nog geen bizar hoge transfersommen voor neerleggen.

 

+1/-0

Maar je moet er wel rekening mee houden dat je met Champions league voetbal in 1 klap bijna hetzelfde kan verdienen als met een transfersom van een Gimenez. De spelers die nog een contract hebben tot 2026, waaronder dus Gimenez, moet je echt alleen verkopen als er een bizar bod binnen komt. Volgend jaar heb je met plek 1 & 2 al recht op de champions league, die het seizoen daarna ook nog eens in een format gaat werken waardoor je zeker 4 thuiswedstrijden speelt volgens mij.

We moeten ook niet vergeten dat we met Champions League voetbal, en met de transfersommen waar we nu over praten, we het echt meteen over bedragen hebben die gelijk staan aan de hele investering van de VvF jaren geleden toen ze ons moesten redden. Als we op deze weg verder gaan is dat stapsgewijs uitkopen van de VvF gewoon iets wat automatisch mee kan lopen in onze inmiddels gezonde financiele huishouding.

 

+1/-0

At the end of the day is iedereen te koop zeker als je ziet wat topclubs tegenwoordig uitgeven. Maar als je ziet dat zijn marktwaarde nog maar 9 miljoen is moet je nooit verkopen nu. Bedragen van 50-60 miljoen dan moet hij eerst presteren in CL en bij Mexico.

Dit bericht is gewijzigd op 11 april 2023, 14:51:34.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 12 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Feyenoord Forum » Spelers » Santiago Gimenez