Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Algemeen Feyenoord Forum » Dennis te Kloese

Deze normale topic is open en bestaat uit 17 pagina's: 1 2 3 4 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Goh Aadje heeft helder moment dit keer 100% eens !

De Mos: "Feyenoord doet er goed aan zijn contract open te breken"
Vandaag, 13:15
door Domenic
bron: Soccernews.nl

Het succes van Feyenoord van de laatste seizoenen is volgens vele te danken aan Arne Slot. Toch ziet oud-trainer Aad de Mos nog een belangrijk persoon bij Feyenoord rondlopen.

"Ik denk dat Feyenoord er goed aan doet om het contract van Te Kloese open te breken", begint Aad de Mos in Raad van Aad van SoccerNews. "Die heeft fantastisch werk gedaan. Deze man is stilletjes binnengekomen bij Feyenoord, is aan de slag gegaan. Die schijnt dat op de een of andere manier fantastisch te kunnen."

De oud-trainer is ervan overtuigd dat de directeur van Feyenoord zelfs belangrijker is dan Arne Slot. "Hij heeft Feyenoord samen met Slot op de kaart gezet. Deze man heeft uitzonderlijke kwaliteiten, die moet je dan ook uitzonderlijk belonen. Ik denk dat het een groter verlies voor Feyenoord zou zijn als hij zou vertrekken, dan dat Slot zou vertrekken."

"Ik denk dat er minder Te Kloese's rondlopen in de voetbalwereld dan dat er Slot's rondlopen", verklaart hij. "Mijn raad voor de raad van commissarissen: verleng zo snel mogelijk Te Kloese. Het zal niet makkelijk zijn om ooit een vervanger voor deze man te vinden", besluit De Mos.

 

+1/-0

Wat een clown. Iedere keer als de Mos z’n muil opentrekt, denk je dat hij het niet bonter kan maken dan de vorige keer. En toch weet hij zichzelf telkens weer te overtreffen in onsamenhangend, seniel gewauwel.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

MIddenveldert schreef op 20 juli 2023 om 08:03:

Wat een clown. Iedere keer als de Mos z’n muil opentrekt, denk je dat hij het niet bonter kan maken dan de vorige keer. En toch weet hij zichzelf telkens weer te overtreffen in onsamenhangend, seniel gewauwel.Allejezus ja, onwerkelijk dat er nog steeds microfoons onder zijn neus worden geduwd. Waarschijnlijk juist vanwege dat onsamenhangende open deuren-gewauwel.

 

+1/-0

Persoonlijk kan ik De Mos goed hebben is tenminste uitgesproken en neemt zichzelf ook niet al teserieus. In deze heeft hij gelijk de club doet er verstandig aan om Te Kloese langer vast teleggen.

 

+1/-0

Tottenham vangt bot bij Feyenoord: 'Mijn vrouw zei: gaan we niet doen, vriend'
11:40, Vandaag
130

Dennis te Kloese heeft in een interview met de Volkskrant meer verteld over zijn beslissing om Tottenham Hotspur af te zeggen. Het was niet het moment om Feyenoord alweer te verlaten, aldus de algemeen en technisch directeur.

Tottenham polste Te Kloese in mei, evenals trainer Arne Slot. "Het leek mij niet het moment om na een mooi jaar mijn gezin weer ergens naartoe te slepen", licht de Feyenoord-directeur toe in de Volkskrant. "De jongste van 7 loopt elke dag in zijn Feyenoord-shirtje. Ze weten ook wel dat ik af en toe een beetje onrustig ben. Maar mijn vrouw zei op een gegeven moment: dit gaan we niet doen, vriend."

Ook Slot vertrok niet naar de Premier League, ondanks de interesse van Spurs en eerder Leeds United. "Het is geen groot geheim dat Leeds United een half jaar geleden een beetje aan onze trainer en onze staf zat te snuffelen. En dat we dat in de zomer met Tottenham ook gehad hebben", zegt Te Kloese. "Arne heeft zelf besloten om te blijven, hij ziet hier nog een duidelijke sportieve uitdaging. Dat pleit voor hem, en voor de club."

"Wij zijn er natuurlijk blij mee. Wij hebben er heel veel aan gedaan om hem binnenboord te houden. Een grotere competitie met meer aanzien en meer geld is voor iedereen aantrekkelijk. Maar om nou te zeggen dat je een club als Feyenoord zomaar even achter je kunt laten, ik denk dat dat heel moeilijk is."

 

+1/-0

Ik ben nog helemaal niet onder de indruk van deze transferperiode (anders dan vorige zomer).

We hebben eigenlijk nog geen één echte parel binnengehaald. Wellicht Ueda, maar dat is een tweede spits. Zerrouki en Stengs zijn veel en veel te duur voor hun kwaliteiten, waarvan Zerrouki niet eens echt nodig was.

We zijn echt niet normaal veel minder dan vorig seizoen, ook als Ivanusec komt. Onze verdediging en het middenveld waren onze kracht, maar zijn wel ontmanteld met het vertrek van Luts en de blessures van Trauner. Het middenveld slaat nergens op en aanvallend is het als geheel nog niet beter geworden.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

socrates schreef op 05 augustus 2023 om 18:45:

Ik ben nog helemaal niet onder de indruk van deze transferperiode (anders dan vorige zomer).

We hebben eigenlijk nog geen één echte parel binnengehaald. Wellicht Ueda, maar dat is een tweede spits. Zerrouki en Stengs zijn veel en veel te duur voor hun kwaliteiten, waarvan Zerrouki niet eens echt nodig was.

We zijn echt niet normaal veel minder dan vorig seizoen, ook als Ivanusec komt. Onze verdediging en het middenveld waren onze kracht, maar zijn wel ontmanteld met het vertrek van Luts en de blessures van Trauner. Het middenveld slaat nergens op en aanvallend is het als geheel nog niet beter geworden.Hoezo vind je Stengs te duur? Ik vind hem juist hartstikke goedkoop gelet op zijn leeftijd, kwaliteit en positie op het veld. Zoveel spelers zijn er niet onder de 10 miljoen te krijgen met scorend vermogen en een goede steekpass.

Zerrouki ben ik met je eens. Op zich geloof ik wel in zijn kwaliteiten op de “6” positie. Ik hoop dat hij kan uitgroeien tot een type El Ahmadi. Hij heeft het inzicht namelijk wel om veel intercepties te maken en te weten wanneer er druk gezet moet worden. Daarbij denk ik dat zijn lange trap beter is dan Karim had. Alleen had die veel meer power en was hij beter in het korte combinatiespel. Ik denk wel dat Zerrouki iets van die eigenschappen kan gaan ontwikkelen. Echter ben ik van mening dat er helemaal geen 6 nodig was met Wieffer, Timber en Milambo in de selectie. Ik had liever een 8 en een 10 gezien als vervanging voor Kokcü en Szymanski.

Als je de geruchten mag geloven wil Feyenoord naast Ivanusec nog een “10” binnenhalen. Denk dat de kans groot is dat dit een huur wordt, zoals PSV probeert met die Tillman. Dat vond ik in de wedstrijden die ik gezien heb van de Rangers trouwens echt een goede speler, had hem graag bij ons gezien als 10.

Ik zal DtK (en Slot) na 31-8 beoordelen op deze transferzomer. Naar verwachting gaat er de komende weken nog genoeg gebeuren.

 

+1/-0

Deels klopt het dat de beoordeling pas op 31/8 plaatsvindt (vandaar het woord nog in mijn post). Deels ook niet, de competitie begint eerder. Dtk heeft wel een berg krediet verdiend na vorig seizoen, maar het lijkt erop als er wordt ingezet op de dure Nederlandse spelers, net als in 2017-2018. Niet bepaald een succes toen.

Over Stengs: die kost niet alleen een transfersom maar ook 30& doorverkoop (!) en een waanzinnig salaris. Ik vind het totaalpakket niet opwegen tegen zijn kwaliteiten. Ja hij heeft een leuke techniek en een goede steekpass, maar that's it. Hij mist teveel om op topniveau als 10 of rechtsbuiten te spelen, vooral snelheid en fysiek. Hij heeft bovendien helemaal geen scorend vermogen, kijk zijn aantal goals er maar op na. Als dit onze creatieve scorende middenvelder moet worden, klopt de bezetting niet met Zerrouki en Wieffer. Dat geld had anders besteed moeten worden, net als Zerrouki die min of meer overbodig is. Ik had liever één Zakharyan (of vergelijkbaar, als zakendoen met Russen niet kan) dan Zerrouki en Stengs.

Je zegt dat er nog een 10 bijkomt. Wellicht, maar dan is het middenveld overvol met dure spelers en zal er nog iets moeten vertrekken. Timber bijvoorbeeld die het als 10 echt niet gaat redden maar door Slot wel op die positie gebruikt wordt (project 10). Het ligt dan voor de hand dat ze dat voorlopig blijven proberen en niet nog iemand halen. Om er achter te komen dat Timber dit niet kan.

 

+1/-0

Even geleden dit interview maar het lezen waard.

Dennis te Kloese, de stille kracht van Feyenoord: ‘de eredivisie is prioriteit nummer een’

Dennis te Kloese is als algemeen en technisch directeur de belangrijkste man binnen Feyenoord. Het gaat sinds hij aantrad sportief gezien uitstekend. De workaholic over zijn passie en het ongeluk dat alles veranderde.

Bart Vlietstra28 juli 2023, 11:38
Dennis te Kloese bekleedt twee sleutelfuncties binnen Feyenoord, hij is algemeen en technisch directeur. Maar diep in zijn hart voelt hij zich nog het meest scout. ‘Misschien overschat ik mezelf, maar ik denk dat ik goed de potentie kan inschatten van jonge spelers. Van dat speuren naar talenten, van het in kaart brengen van hun kwaliteiten, karakter en omgeving word ik echt heel enthousiast.’

Te Kloese maakt daardoor lange dagen, zijn vakanties vallen ‘structureel in het water’, want ook in andere landen kun je, via de laptop, spelers scouten. ‘Dat is de consequentie. We hebben natuurlijk scouts in dienst en ik heb nog heel veel andere dingen te doen, maar ik vind dat prachtig werk en kan het niet laten. Dan maar wat langer doorgaan.’

Over de auteur
Bart Vlietstra schrijft sinds 2015 over voetbal voor de Volkskrant. Hij werkte ook voor diverse sportprogramma’s op televisie.

Feyenoord is sinds de 48-jarige Te Kloese in januari 2022 aantrad zeer succesvol. Met het bereiken van de finale van de Conference League in 2022 en het landskampioenschap dit jaar. Met flinke inkomsten uit transfers. De gewilde coach Arne Slot verlengde zijn contract.

Twee dagen voor het gesprek in een businessunit in de Kuip besliste de Mexicaanse Feyenoordspits Santiago Giménez de finale om de Gold Cup, zeg maar het landenkampioenschap van Noord- en Midden-Amerika. Te Kloese werd er ‘heel vrolijk’ van. Van de ruim twintig jaar die hij actief is in de profvoetballerij, werkte hij er dertien in Mexico, zijn vrouw is Mexicaanse, zijn kinderen groeiden er op.

Topscorer
Giménez, die een jaar geleden werd gekocht van Cruz Azul, was voor Te Kloese zo’n beetje zijn proeve van bekwaamheid als technisch directeur. In Nederland althans. In Midden- en Noord-Amerika heeft hij een uitstekende reputatie, zegt Hans Westerhof, die daar lang met hem samenwerkte. ‘Daar hebben ze in Nederland geen idee van. Maar Dennis is een keiharde werker en totaal niet arrogant.’

Giménez werd publiekslieveling en topscorer. Te Kloese over het onderhandelingsproces: ‘Cruz Azul is een rijke club en wilde hem helemaal niet kwijt, want die jongen heeft ook zo veel commerciële waarde. Hij was 20, had al veel doelpunten gemaakt. Waarschijnlijk is hij dé spits voor het volgende WK, dat deels in Mexico plaatsvindt.

‘Dus je hebt eigenlijk te maken met een club belt die zegt: we hebben jouw geld niet nodig, val ons niet lastig, we gaan ons elftal om die jongen heen bouwen. Ik had het geluk dat hij zelf zo graag wilde. Dat ik Santiago en zijn vader, die een grote naam in het Mexicaanse voetbal is, al heel lang ken, heeft ook wel geholpen.’

Feyenoord betaalde 6 miljoen euro en bezit 90 procent van de transferrechten. Te Kloese gedecideerd: ‘En dus niet 50 procent, zoals wel eens gezegd wordt.’

Giménez is als voetballer in Rotterdam veel beter geworden. ‘Pas na de winterstop kwam hij in de basis. Onze staf is daarvoor veel met hem beziggeweest. Hij is voetballend en fysiek enorm vooruitgegaan. Zo’n goede technische en performance-staf is een enorme meerwaarde. Maar het is ook aan hemzelf te danken hoor, die jongen heeft een geweldige houding, vriendin en geweldige ouders.’

Teamgeest
Die werkhouding is ook iets dat een scout in kaart moet brengen. ‘We willen hier goede karakters hebben, met een goede mentaliteit, die niet alleen aan zichzelf denken. Zo dwing je een goede teamgeest af.’ Onder Te Kloese is de focus nog meer naar het sportieve beleid verlegd. ‘Dat is niet heel bijzonder, vind ik. We zijn een voetbalclub, met de nadruk op voetbal.’

In een van zijn eerste mediaoptredens deelde de directeur mee dat het nieuwe stadion, waarin jaren voorbereidingswerk zat en door een aantal partijen miljoenen in is geïnvesteerd, er niet zou komen. Te duur.

Feyenoord verkocht een jaar geleden vier basisspelers voor bijna 70 miljoen, met afstand de meest rendabele transferzomer voor de club ooit. Op moment van spreken gaat het minder hard. Er is pas een basisspeler verkocht: aanvoerder Orkun Kökcü aan Benfica voor 30 miljoen.

In tegenstelling tot een jaar geleden kan Feyenoord nu wel eens ‘nee’ verkopen aan clubs die geïnteresseerd zijn in Feyenoordspelers. ‘En we kunnen zelf een mooi sportief plaatje schetsen met Champions Leaguedeelname, een uitverkocht stadion, we doen op nationaal niveau mee om de prijzen. Met uitstekende trainers op medisch, performance- en voetbaltechnisch gebied. Zo wordt het voor spelers als Giménez, denk ik, toch interessant om zeker nog een jaar te blijven.’

Onvrede
Twee jaar geleden was er een heel ander sentiment bij Feyenoord. Veel onvrede, onrust, defaitisme. Te Kloese was de derde algemeen directeur in drie jaar, zijn voorganger stapte op vanwege bedreigingen. Hij schrok er niet voor terug. ‘In Mexico was het, laat ik zeggen, soms ook erg avontuurlijk en niet even veilig. Soms reed er een beveiliger mee. Het valt ons hier in Nederland alleszins mee. Er lagen best pittige dossiers. Maar er waren al goede dingen in gang gezet, de club was helemaal doorgelicht, Arne Slot en andere belangrijke stafleden waren er al, de faciliteiten zagen er goed uit.’

Te Kloese werd vooral populair onder Feyenoordfans toen Slot een paar maanden geleden vrij verrassend zijn contract verlengde. Op sociale media werd de directeur afgebeeld als The Godfather. ‘Het is geen groot geheim dat Leeds United een half jaar geleden een beetje aan onze trainer en onze staf zat te snuffelen. En dat we dat in de zomer met Tottenham ook gehad hebben. Arne heeft zelf besloten om te blijven, hij ziet hier nog een duidelijke sportieve uitdaging. Dat pleit voor hem, en voor de club.

‘Wij zijn er natuurlijk blij mee. Wij hebben er heel veel aan gedaan om hem binnenboord te houden. Een grotere competitie met meer aanzien en meer geld is voor iedereen aantrekkelijk. Maar om nou te zeggen dat je een club als Feyenoord zomaar even achter je kunt laten, ik denk dat dat heel moeilijk is.’

Aanvalslust
Slot heeft een grote stem in het technisch beleid, met Calvin Stengs komt er alweer iemand met wie hij vroeger bij AZ werkte naar Rotterdam. Daarin schuilt mogelijk ook een gevaar. Straks zit Feyenoord wellicht met spelers die heel goed bij Slot passen, maar niet bij een volgende trainer.

Te Kloese ziet dat anders. ‘De huidige speelstijl, met veel energie en aanvalslust, willen we handhaven. Arne is natuurlijk een fantastische architect daarvan. Dat past heel goed bij Feyenoord, dus we zoeken daar de spelers bij. Mocht Arne over een paar jaar vertrekken, dan zoeken we ook naar een trainer die daarbij past.’

De inkomsten uit de Champions League kunnen Feyenoord verder laten groeien, verwacht de directeur. ‘Qua financiën ligt dat zo ver boven de Europa League en de Conference League. Ook je spelers worden meer waard op dat niveau. Maar om op dat podium te blijven uitkomen, moet je vooral ook in de eredivisie uitstekend presteren. De eredivisie is daarom prioriteit nummer één.’

In 2017 werd Feyenoord ook kampioen, maar verloor het toch de aansluiting met Ajax en PSV. ‘We moeten van het verleden leren. Dat als er een succes is, we op een goede en stabiele manier doorbouwen aan ons plan. En niet in de euforie blijven hangen. De basis – dan heb ik het over de jeugdopleiding, scouting, faciliteiten om spelers door te ontwikkelen – moet altijd top zijn.

‘We waren al een tijd bezig met versterkingen, met het verlengen van contracten. We maken stappen binnen de organisatie, willen meer zeggenschap binnen het stadion krijgen (Feyenoord huurt de Kuip momenteel, red.). We zetten samenwerkingsverbanden op met buitenlandse clubs, maar ook met FC Dordrecht. We willen beter omgaan met verhuurde spelers en op commercieel vlak vooral internationaal scoren. Daarvoor zijn er nieuwe afdelingen opgezet en mensen aangetrokken.’

Lang ging het bij Feyenoord ook over externe investeerders, over overnamekandidaten zelfs. ‘Op dit moment is dat niet prioriteit nummer één.’

Supportersproblemen
Dan is er de supportersproblematiek. Feyenoord is in Europa koploper qua boetes en Ajax-speler Davy Klaassen kreeg in de Kuip een voorwerp tegen zijn hoofd gegooid, met een tijdelijke staking en verscherpte maatregelen van de KNVB tot gevolg. De clubleiding besloot daarna om netten op te hangen. ‘Daar kun je natuurlijk van alles van vinden, het is zeker niet ideaal. Maar er waren daarna geen incidenten. Met een vol stadion van meer dan 45 duizend zien we met de huidige regelgeving niet de mogelijkheid om die netten weg te halen.’

Wat kan Feyenoord verder nog doen? Een alcoholverbod instellen? Rustigere muziek draaien? Gezichtsherkenning? ‘We zijn allerlei dingen aan het onderzoeken. Zoals gezichtsherkenning. We zijn in gesprek met allerlei partijen, ook met de KNVB en met andere clubs om te kijken hoe we hier beter uit kunnen komen. Maar die communiceren we pas als er iets concreet is.

‘Er was vorig seizoen een lawine aan ongeregeldheden in stadions in alle hoeken van het land. Veiligheidsmaatregelen zoals gezichtsherkenning hebben natuurlijk veel impact. Daarnaast brengt het een kostenplaatje met zich mee. Dan krijg je dus weer de discussie van het stadion en de club die aparte entiteiten zijn. Daarom is het zo belangrijk om één te worden. Dan is er een duidelijkere lijn naar allerlei stakeholders, zoals gemeenten, Openbaar Ministerie, politie, KNVB, Uefa.’

‘DOOR DAT ONGELUK ZIT IK HIER’
Dat Dennis te Kloese nog werkzaam is bij Feyenoord, verbaasde bekenden van hem. Ook voor hem was er belangstelling van Tottenham Hotspur. ‘Het leek mij niet het moment om na een mooi jaar mijn gezin weer ergens naartoe te slepen. De jongste van 7 loopt elke dag in zijn Feyenoordshirtje. Ze weten ook wel dat ik af en toe een beetje onrustig ben. Maar mijn vrouw zei op een gegeven moment: dit gaan we niet doen, vriend.’

Hij is vrij avontuurlijk ingesteld. Dat komt vooral door een tragisch ongeluk dat 25 jaar geleden plaatsvond. Te Kloese was een zeer verdienstelijke amateurvoetballer bij De Zuidvogels. Op de terugweg van een wedstrijd staken drie ploeggenoten hun hoofd uit het dak van de bus, die net onder een ijzeren balk door reed. Ze overleden alle drie ter plekke. ‘Ze stonden vlak achter me. Het was traumatisch voor iedereen die erbij was, maar het meest natuurlijk voor de ouders en de beste vrienden van die jongens. Door wat er toen gebeurd is, zijn mijn ogen in zekere zin geopend. Door dat ongeluk zit ik nu hier.’

Te Kloese koos daarvoor immer voor wat hij noemt ‘de veilige weg’. Hij gaf de voorkeur aan zijn studie rechten en een goede baan boven zijn passie, het voetbal, ook al was er wel interesse van profclubs.

Maar met voetbal lukte het na het ongeluk niet meer, hij raakte driemaal zwaar geblesseerd aan zijn knie. ‘Dat heeft er honderd procent mee te maken met dat ik het mentaal zwaar had. Als je drie mensen, van wie ik er een al vanaf mijn 5de kende, achter je dood ziet neervallen … Ja, dat verwerk je niet zomaar.’

Om lucht te krijgen, ging hij op vakantie naar Mexico voor zes weken. Hij ontmoette er zijn vrouw, een Mexicaanse uit Guadalajara. Te Kloese trok de stoute schoenen aan en benaderde Hans Westerhof, die toen sportief directeur was bij Chivas Guadalajara. Westerhof vroeg hem of hij zevenduizend jongens die in de jeugdopleiding wilden komen spelen, kon opvangen. Dat lukte Te Kloese wonderbaarlijk goed, zegt Westerhof. ‘Daarna hervormde hij ook de scouting.’

Te Kloese werd uiteindelijk directeur bij de Mexicaanse voetbalbond en bij LA Galaxy. Te Kloese: ‘Ik heb nooit iets heel erg gepland in de laatste 25 jaar. Er komen dingen op je pad, omdat je het zelf provoceert en je het zelf gaat zoeken. Ik ben mijn vrouw tegengekomen, omdat ik daar destijds voor openstond. Wat ook niet normaal is, een relatie op twaalf uur vliegen. En dan het gesprek aangaan met Hans, en die maakt dan iemand van onder de 30 jaar, zonder ervaring in het profvoetbal hoofd opleidingen van een van de grootste clubs van Mexico. Zo kan het dan ineens lopen.’

Te Kloese knikt naar het raam, dat uitzicht biedt op de tienduizenden blauwe en rode stoeltjes. ‘En nu zit ik hier. Het deed eerlijk gezegd ook wel wat met mij toen ik gevraagd werd door Feyenoord. Met mijn ego. In Nederland wist men niet wat ik deed, wat ik bereikt had, waar ik goed in ben. Dat wil ik graag laten zien.’

 

+1/-0

Te Kloese is een grote man in Mexico, hoop dat hij nog een Mexicaanse speler haalt.

 

+1/-0

Ben erg blij met deze man maar ben bang dat hij een fout heeft gemaakt met geen technische directeur aan te stellen.
Iemand die verder kijkt dan wat bv alleen de coach wilt en wie maar wat het beste is voor het team.
Nu lijkt het soort als we Slot maar hebben en voldoen aan al zijn wensen dan komt alles goed.

 

+1/-0

Het aankoopbeleid van vorig jaar was me uit het hart gegrepen. Investeren in jonge talenten en die beter maken. Precies waar Slot een kanjer in is. We hebben ook kanjers van scouts die -zo gaan de verhalen- worden genegeerd. Slot zelf is geen kanjer van een scout. DtK had hier voor moeten gaan liggen.

 

+1/-0

Nou hij heeft goed zijn best gedaan in totaal 11 nieuwe spelers, netzoveel als ajax.
Hij en Slot zijn een goed team.

 

+1/-0

https://www.voetbalzone.nl/nieuws/feyenoord-heeft-met-afstand-de-meest-waardevolle-selectie-van-nederland/423615

Moeilijk te bevatten dit soort berichten, niet zo heel lang geleden was het zo lang zo anders.
Kan snel gaan.

 

+1/-0

Kan weer niet bevatten wat er in die hoofden van die supporters rond dwaalt. Echt weer ongelofelijk dat er rellen uitbreken en Feyenoorders bij betrokken zijn. Slaat toch nergens op! Als ze je beledigen, dan trek je toch een lange neus met 1-5 in je handen. Hetzelfde voor het uitdagen of Feyenoord belachelijk maken. Laat toch gaan! Het heeft geen zin om daar op in te gaan en te hakken, want je krijgt zelf de financiele klappen, en zij ontkomen den dans.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

danall schreef op 04 september 2023 om 12:16:

Kan weer niet bevatten wat er in die hoofden van die supporters rond dwaalt. Echt weer ongelofelijk dat er rellen uitbreken en Feyenoorders bij betrokken zijn. Slaat toch nergens op! Als ze je beledigen, dan trek je toch een lange neus met 1-5 in je handen. Hetzelfde voor het uitdagen of Feyenoord belachelijk maken. Laat toch gaan! Het heeft geen zin om daar op in te gaan en te hakken, want je krijgt zelf de financiele klappen, en zij ontkomen den dans.De meeste zijn daar(rellen) toch niet echt voor Feyenoord maar voor hun zelf.
In veel landen zijn sport wedstrijden echt om naar toe te gaan met de familie, moet daar hier niet aan denken.
Wel erg jammer.

 

+1/-0

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:
De beelden die ik voorbij heb zien komen, zijn schandalig. Ik ga dan ook niks goedpraten, en ik vind het een zeer kwalijke zaak dat dit weer negatief afstraalt op Feyenoord.

Ik vind dat laatste echter niet geheel terecht. Van wat ik gezien en gelezen heb, en zelf jaren terug ervaren heb in de Galgenwaard; FC Utrecht heeft in eigen huis haar zaken niet op orde. Dat rechtvaardigt op geen enkele wijze het gedrag wat ik op filmpjes gezien heb afgelopen weekend, integendeel. Maar het had op zijn minst gedeeltelijk voorkomen kunnen worden.

De Galgenwaard is net als de Kuip en de Arena één van de stadions in de Eredivisie waar zoiets als 'neutrale vakken' niet bestaan. Je kunt als supporters van de bezoekende club eigenlijk geen wedstrijd bezoeken als je niet in het uitvak zit. 99% van de Feyenoorders die dit toch weleens doen (bij Utrecht, of tijdens andere uitwedstrijden), houden zich gedeisd en zijn niet op zoek naar problemen. Je weet dat je in het hol van de leeuw begeeft. Je verkloot het voor jezelf, als je ander gedrag vertoont.

En in heel veel Nederlandse stadions levert dit al jaren geen enkel probleem op. Het is de plaatselijke autoriteiten en sommige clubbestuurders een doorn in het oog, want het levert een risico op. Maar als je ziet dat het zelden misgaat, en vooral hoeveel een thuisclub eraan overhoudt vind ik niet dat ze moeten zeiken. Ze verkopen hun stadion zélf niet uit, tegen de regerend kampioen. En Feyenoorders die op deze wijze een wedstrijd bezoeken, maken er een leuk dagje uit van wanneer ze de (plaatselijke) horeca en de stadion-faciliteiten flink spekken.

Een win-win situatie, mijn inziens. Ik heb daarom al die belachelijke maatregelen in Arnhem, Deventer, Leeuwarden en Kerkrade nooit begrepen. We zijn ooit onder politiebegeleiding uit het centrum van Deventer gestuurd, omdat één van ons een collegekaart van de Erasmus Universiteit in zijn portemonnee had. Tot aan Utrecht is één politie-auto ons gevolgd, terwijl we geldige kaarten voor de Adelaarshorst hadden, ons allemaal konden legitimeren en we helemaal niets verkeerd deden.

Er zijn aardig wat grondrechten gebroken, die dag.

Maar goed, in Utrecht ging het afgelopen weekend wel mis. En heb ik het jaren geleden ook (bijna) mis zien gaan. In de Galgenwaard moet je zelfs juichen als de thuisploeg scoort, want er staan figuren tribunes te 'scannen' en ze komen je opzoeken. Heel vervelend. Reden voor mij om niet meer naar Utrecht te gaan. Al kreeg ik afgelopen week weer van alle kanten kaarten aangeboden. Ik doe het niet meer.

Vanaf de Bunnik side kunnen kwaadwillende Utrecht-supporters veel te gemakkelijk op en rond de andere tribunes (de lange zijde, en kennelijk ook de overkant) komen. Er kan zelfs een figuur op een golfplaten dak komen, waaronder de 'afvoer-route' van het uitvak bevindt. Hoe dan? Waarom is dat niet afgesloten?

Tot slot slaagt FC Utrecht er kennelijk ook niet in te voorkomen dat kaarten in handen komen van Feyenoorders. Dat is enerzijds onmogelijk (wat je ook probeert, we vinden wel een manier) en leuk (zo kan je toch als Feyenoord de Galgenwaard bezoeken, zonder behandeld te worden alsof je naar een concentratiekamp wordt gedeporteerd), maar dus ook een risico. Daar zou FC Utrecht echt wel iets beter mee om kunnen/moeten gaan.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 5 september 2023, 09:21:59.

 

+1/-0

Hoe je het wendt of keert, en welke beschouwingen je er ook op los laat, zolang er maatschappelijk ontspoorden willens en wetens er op uit zijn om rotzooi te trappen in en rond de stadions blijf je dit houden. Kan mij heel goed voorstellen dat de maatschappelijke druk om veel hardere maatregelen steeds groter wordt. Dit kost de maatschappij klauwen met geld en de politie heeft wel wat beters te doen. Ieder normaal denkend mens heeft er helemaal genoeg van. Dat geldt trouwens ook voor massale spreekkoren die niet door de beugel kunnen, meteen definitief staken en punten aftrek.

 

+1/-0

Ja, Middenveldert, ik kan in je betoog meegaan, omdat ik zelf dat vroeger had ervaren. Je bent als gast altijd het haasje en zoals je al stelt, als er figuren zijn die de tribunes scannen op "vreemden" en deze daarna te bezoeken met een onplezierige reden, kan ik me voorstellen dat je van je afbijt, maar als je als "vreemden" een thuisvak bezoekt kan je in problemen komen als je door dit soort lieden wordt opgezocht. Het gaat me om, dat je beter eieren voor je geld moet kiezen door in thuisvakken kaarten te kopen, waar de aanhang fanatiek is. Je gaf zelf aan niet te gaan, vanwege de ongelofelijke agressieve sfeer. Heel verstandig! De Arena vormt een ander toneel. Ik hoop dat Santi niet naar een van de vakken gaat rennen om supporters toe te juichen te bedanken.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 17 pagina's: 1 2 3 4 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Feyenoord Forum » Algemeen Feyenoord Forum » Dennis te Kloese