Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Overige onderwerpen » Politieke Partijen

Deze normale topic is open en bestaat uit 52 pagina's: 1 2 3 4 ... 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 15 mei 2024 om 23:09:

Eigen risico gaat naar 165 in 2027.

100 miljoen bezuinigingen op publieke omroep

Zsm terug naar 130 km per uur ook overdag

Dat zijn de eerste lekkermakertjes uitgelekt.Ik zie Wilders Timmermans nog de maat nemen in dat TV-debat m.b.t. die vraag van die mevrouw over de eigen bijdrage.
'De eigen bijdrage moet nu afgeschaft worden, meneer Timmermans. Die mevrouw heeft geen geld en tijd om dat af te bouwen, nu afschaffen!'
Dit vind ik wel een lachertje, typische verkiezingsretoriek.

Wat de bezuiniging op de publieke omroep betreft, zolang de persvrijheid maar gewaarborgd blijft.

De 130 km per uur zou wel lekker zijn, maar even afwachten hoe zich dit gaat verhouden tot de CO2 uitstoot.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 15 mei 2024 om 23:09:

Eigen risico gaat naar 165 in 2027.

100 miljoen bezuinigingen op publieke omroep

Zsm terug naar 130 km per uur ook overdag

Dat zijn de eerste lekkermakertjes uitgelekt.Naast deze symbool politiek, heeft het akkoord ook gevolgen voor ons supporters:

- duurdere tickets want de BTW omhoog
- aparte vergunning per wedstrijd verplicht. Meer macht burgemeester dus. Reken dus maar op nog minder uitsupporters. En meer onzinnige verplichte buscombi's, veevervoer en ophitsende ME's rond het stadion.
- vuurwerk in stadion wordt zwaarder bestraft (houd mijn hart vast, vind sowieso dat we daarmee moeten stoppen, maar met name in de Kuip lukt dat kennelijk niet)

 

+1/-0

Matig akkoord, hardwerkende burgers gaan er op achteruit dat is niet iets dat je zou verwachten na alle retoriek van Omtzigt, vd Plas en Wilders over bestaanszekerheid. Het leek even alsof ze wat socialer waren geworden, maar zoals verwacht was het dus toch verkiezingsretoriek. Halvering van eigen risico is een lachertje inderdaad, die boskabouter van de GLPVDA gaat daar nog geheid op terugkomen tegen Geert. Mevrouw wordt dus helemaal niet geholpen.

 

+1/-0

De poppetjes zijn straks nieuw, maar in het coalitie-akkoord staan veel voornemens die ook afkomstig zouden kunnen zijn van toekomstige oppositiepartijen als CDA en D66. En zelfs van GL-PvdA.

Het lijstje voornemens waar linkse mensen en partijen van gruwen is korter en bevat ook veel vage voorstellen, waar de haalbaarheid dubieus van is.

De hoge rechters zullen het wel druk krijgen.

Dit bericht is gewijzigd op 16 mei 2024, 16:34:47.

 

+1/-0

Ben wel blij met het akkoord.
Ze doen al veel meer dan 12 jaar ervoor als het lukt.
Qua immigratie ook erg blij.

 

+1/-0

Gelukkig gaat de zon weer schijnen voor Nederland haha. Natuurlijk is het allemaal de goed nieuws show vandaag alleen de polarisatie is zo groot geworden zoveel hopen of verwachten dat het kabinet snel door ruzie valt omdat ze onervaren zijn behalve VVD de zure reacties vanuit de linkse kliek zijn voorlopig mooi.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 16 mei 2024 om 20:09:

(...)de zure reacties vanuit de linkse kliek zijn voorlopig mooi.De oppositie laat zich gigantisch kennen, op deze manier.

Alle coalitie-partners hebben hun 'verkiezingsbeloftes' gebroken om dit akkoord mogelijk te maken, daar mag je van alles van vinden. Het heeft er echter toe geleid dat er nu 'iets' ligt, en men nu aan de slag kan. En dát is mijn inziens beter dan de stilstand van afgelopen half jaar, ongeacht de richting die het beleid op gaat.

Wat ik niet begrijp, is dat niemand in de oppositie daarop een constructievere houding aanneemt. Het komt op mij over als een stel hele slechte verliezers, nog steeds. Ze vallen over elkaar heen om tot het meest negatieve superlatief te komen om dit akkoord te 'framen'. Is dat wat hun achterban, huidig en potentieel, wil horen? Is dit waar de strategen mee op de proppen komen, wat moet leiden tot een succesvolle oppositie?

Onderscheidend ten opzichte van de andere partijen die niet meeregeren, is het sowieso niet.

Waarom is er niemand die zegt; 'Er is een meerderheid voor dit akkoord. Ik vind het niks, maar zo werkt de parlementaire democratie in Nederland. Als er punten zijn waar mijn partij en fractie zich in kan vinden, zullen we ons constructief opstellen. Of we proberen over de voorstellen waar de nieuwe regering mee gaat komen in debat te gaan, zodat we misschien nog wat kunnen binnenhalen voor onze kiezers.'

Het is wellicht te lang om in een sound-bite terecht te komen. Maar op mij komt het volwassener en positiever over dan 'Rampzalig, drijfzand en luchtkastelen'...

 

+1/-0

Ik ben wel benieuwd of er ook zaken sneuvelen (zoals beperking van gebedshuizen en zo) bij het constitutionele hof dat door deze partijen wordt ingevoerd. Dat zou dan wel weer grappig zijn.

 

+1/-0

Ik vind het eerlijk gezegd ook een matig akkoord na alle retoriek over bestaanszekerheid, al zie ik tevens positieve punten her en der. Het beperken van migratie lijkt mij bijvoorbeeld een goede zaak voor Nederland, daar is totaal geen draagvlak meer voor onder de meeste Nederlanders. De oppositie is inderdaad niet in staat om verder te komen dan allerlei voorspelbare soundbites die totaal niet resoneren.

Maar verwachten dat de oppositie een constructieve houding aanneemt nadat ze jarenlang door Wilders en co zijn aangepakt op een nogal onconstructieve toon, dat is natuurlijk wel heel naïef en het andere uiterste. Dat is überhaupt iets dat me de laatste tijd vaker bij rechtse mensen opvalt, zodra je het niet met ze eens bent is de vrijheid van meningsuiting ineens een stuk minder belangrijk. Blijkbaar moet je een soort echokamer zijn, anders ben je gelijk zuur of laat je je 'kennen'.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:
De huidige oppositie heeft Wilders die onconstructieve toon altijd verweten. Wilders heeft zich meer dan eens schandalig gedragen, één van de redenen waarom ik nooit op hem gestemd heb. Het is onbeschaafd en kinderachtig geweest.

Maar nu doet diezelfde oppositie het niet anders. Goed, echt schofterig zijn ze (nog) niet geweest. En Wilders wel. Maar constructief is het in ieder geval niet.

Laat je jezelf niet enorm kennen, als je op deze manier 'verlaagt' tot min of meer dezelfde houding?

Van mij mogen ze, begrijp me goed. Het is de primaire reactie van ieder mens om te onvrede te uiten als er iets onwelgevalligs op je pad komt. Om iemand 'een koekje van eigen deeg' te geven. En verwijten direct van repliek te dienen door de ander op eenzelfde wijze de maat te nemen ('Ja, maar jíj...!').

Gelukkig is ook politici niets menselijks vreemd.

Maar volgens mij worden alle politici bijgestaan door communicatie-strategen die na-/meedenken over de beste manier om (publiekelijk) te reageren. Is dit dan het beste waar ze mee op de proppen kunnen komen? Dient dit het uiteindelijk partijbelang het beste, of (nog belangrijker) is dit goed voor Nederland?

Het komt op mij in ieder geval over dat de individuele 'genoegdoening' van politici (ff afreageren, dan ben ik het weer kwijt) het wint van een constructieve houding of een duidelijke oppositie-strategie.

Dat geldt overigens voor beide zijdes van het politieke spectrum hoor, want als er rechtse partijen in de oppositie zitten doen zij dit net zo goed.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:
Ik vind dat Wilders volledig in zijn recht stond met zijn toon en naar nu blijkt is het ook een winnende electorale strategie gebleken. Eigenhandig heeft Wilders thema's op de kaart gezet die al langer leven bij veel Nederlanders, dat heeft hij buitengewoon knap gedaan.

Tegelijkertijd is het hek van de dam nu. De meeste partijen die nu in de oppositie te vinden zijn staan zich voor op een beschaafde manier van politiek bedrijven en zagen met lede ogen dat ze daar niet voor beloond werden.

Ze zullen zich niet vanzelf als Wilders gaan gedragen, dat moet ook in je zitten, maar ik verwacht dat de toon feller zal worden.

Je kan je inderdaad wel afvragen wat de beste tactiek is om politieke standpunten binnen te halen. Maar is er op rechts ruimte voor compromissen met progressieve partijen? Waarom zou je deals sluiten met zo'n kleine progressieve minderheid als de kiezers overduidelijk rechts beleid steunen?

 

+1/-0

Ik vind overigens Jimmy Dijk (SP) een uitzondering op links die heeft zinnige teksten verwacht van hem wel goede en faire oppositie alla de ouwe Marijnissen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:
Je kunt natuurlijk beide kanten op beredeneren, maar ik denk dat Wilders' succes vooral de afgelopen verkiezingen niet is geweest hóe hij het zei, maar wát hij gezegd heeft.

Volgens mij is hij erin geslaagde het merendeel van de rechtse kiezers aan zich te binden, omdat die zich niet meer vertegenwoordigd zagen in het beleid van de VVD afgelopen regering. Vervolgens werd de toon tijdens de campagne weer 'rechts', maar de kiezer geloofde het niet meer. En dan gaat het over de inhoud. Over onderwerpen als migratie/integratie, milieubeleid, veiligheid, etc.

Wat ik om mij heen vooral hoorde voorafgaand aan de verkiezingen, maar ook daarvoor, was dat men op zoek was naar een 'alternatief op rechts'. VVD onbetrouwbaar, Forum van de pot gerukt, JA21 te klein, Wilders' PVV iets té. Dat men bij gebrek aan dat alternatief op de PVV stemde, daarmee de toon van Wilders voor lief nemend.

Die toon was eerder reden om niet op Wilders te stemmen.

Ik vraag me af of die toon bij andere partijen gaat werken. Ja, je kunt je ermee profileren en het 'scoort' lekker in de media. Maar het wekt ook veel weerzin. Het moet inderdaad ook bij je passen, en bij wat je als partij wil zijn en uitstralen.

Het begint mij in ieder geval steeds meer tegen te staan, bij alle partijen. Het 'gehak' op elkaar, en het constante negativisme; daar wordt ons land niet beter van, denk ik.

 

+1/-0

@Middenveldert; het toont ook de kwaliteiten van de betrokkene aan, als men niet op normale constructieve wijze de vingers op de juiste plek legt.

 

+1/-0

Het kabinet heeft 88 zetels dat is echt een ruim mandaat zelfs zonder BBB hadden ze het kunnen doen tel daarop kleine partijtjes als SGP, FvD en JA21 die met hun mee gaan in veel gevallen heb je een ongekend sterk rechts blok.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 17 mei 2024 om 13:25:

Het kabinet heeft 88 zetels dat is echt een ruim mandaat zelfs zonder BBB hadden ze het kunnen doen tel daarop kleine partijtjes als SGP, FvD en JA21 die met hun mee gaan in veel gevallen heb je een ongekend sterk rechts blok.De drie B's zijn nodig voor de eerste kamer.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Frank Arneslot schreef op 17 mei 2024 om 13:30:

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 17 mei 2024 om 13:25:

Het kabinet heeft 88 zetels dat is echt een ruim mandaat zelfs zonder BBB hadden ze het kunnen doen tel daarop kleine partijtjes als SGP, FvD en JA21 die met hun mee gaan in veel gevallen heb je een ongekend sterk rechts blok.De drie B's zijn nodig voor de eerste kamer.Klopt en ook de verbinding tussen burgers in de steden en het platteland.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 17 mei 2024 om 13:41:

open/sluit de onderstaande quote:

Frank Arneslot schreef op 17 mei 2024 om 13:30:

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 17 mei 2024 om 13:25:

Het kabinet heeft 88 zetels dat is echt een ruim mandaat zelfs zonder BBB hadden ze het kunnen doen tel daarop kleine partijtjes als SGP, FvD en JA21 die met hun mee gaan in veel gevallen heb je een ongekend sterk rechts blok.De drie B's zijn nodig voor de eerste kamer.Klopt en ook de verbinding tussen burgers in de steden en het platteland.Je kan veel van de drie B's zeggen, maar niet dat ze erg hun best doen om te verbinden.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

danall schreef op 17 mei 2024 om 13:25:

@Middenveldert; het toont ook de kwaliteiten van de betrokkene aan, als men niet op normale constructieve wijze de vingers op de juiste plek legt.Mee eens hoor. Ik vind het wel duiden op een gebrek aan niveau en inhoud dat er niet constructief oppositie gevoerd kan worden.

Het is af en toe net een kleuterklas.

open/sluit de onderstaande quote:

Frank Arneslot schreef op 17 mei 2024 om 13:30:

(...)De drie B's zijn nodig voor de eerste kamer.Dát is dus gedacht volgens traditionele doctrine die haaks staat op politiek dualisme, in dit geval van de Senaat-fracties ten aanzien van de regering.

Als ik het met iets van Pieter Omzigt en de NSC eens ben, is het wel dat we af moeten van een politiek als publieke poppenkast. Binnen het kader van het systeem is besluitvorming praktisch verworden tot een proces waarbij álles buiten het zicht bepaald en overeengekomen wordt in akkoorden. Waarna de kadaverdiscipline van de regerende fracties wetten worden aangenomen. Debatten zijn er louter en alleen 'voor de vorm', de beslissingen zijn al genomen.

De achterafkamertjes zijn dé plek waar het gebeurt, in plaats van in de Tweede Kamer. Waar het 'publieke' debat gevoerd zou moeten worden. En de rol van de Eerste Kamer is helemaal symbolisch geworden, die kan net zo goed afgeschaft worden.

Ik weet niet hoe, maar het idee van Pieter Omzigt dat we terug/toe moeten naar een situatie waarin de Tweede Kamer debatteert en dat er écht toe doet; daar ben ik het mee eens.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

MIddenveldert schreef op 17 mei 2024 om 13:14:

open/sluit de onderstaande quote:(...)Daar zou je ook best een punt kunnen hebben. Feit is dat Wilders salonfähig is geworden voor een aanzienlijk grotere groep kiezers dan voorheen. Hij is misschien wel mede door zijn principiële (onconstructieve) houding een vluchtheuvel geworden voor ontevreden kiezers op rechts die in hem een alternatief voor de VVD zagen, bij Wilders immers weinig risico op een verbond met progressief liberalen van D66 en GLPVDA. Geert is duidelijk de dominante alfa op de rechtse apenrots.

Daarom zou ik het gek vinden als oppositiepartijen constructieve deals gaan sluiten met het nieuwe kabinet. Met zo'n groot rechts blok zijn de progressieve partijen in principe overbodig. De voorkeur van een meerderheid van de kiezers gaat duidelijk uit naar rechts beleid. Waarom zou rechts met progressief liberale partijen in zee willen gaan? Ik zie het niet gebeuren.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 52 pagina's: 1 2 3 4 ... 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52

Feyenoord Forum » Overige onderwerpen » Politieke Partijen