Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Andere competities » Ajax

Deze normale topic is open en bestaat uit 69 pagina's: 1 2 3 4 ... 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... 65 66 67 68 69

En ze zitten nu al in deze shit door 1 x CL mis te lopen. Als ze komend seizoen niet bij de eerste 2 eindigen wordt het volgende zomer nog veel mooier.....voor ons dan hè 😄

 

+1/-0

Dusan Tadic (34) vertrekt definitief bij Ajax. De routinier en de Amsterdamse club bereikten vrijdagavond overeenstemming over de ontbinding van het contract van de aanvaller.

Deze week, waarin Tadic met toestemming van Ajax drie trainingen liet schieten, werd duidelijk dat de torenhoge ambities van de Serviër niet meer overeenkomen met die van de club. Aan het eind van vorig seizoen slaakte Tadic een noodkreet om de selectie te versterken met topspelers. Die bleef door directeur voetbalzaken Sven Mislintat onbeantwoord.

Hehe berichtgeving vd Telegraaf is weer lekker gekleurd die Duitser kan niks goed doen.

 

+1/-0

Kolere, opgeruimd staat netjes. Blij dat die darm van de Nederlandse velden verdwenen is. Zo goed als hij kon zijn, zo goed haalde hij het niveau van sportiviteit de laatste twee jaren drastisch naar beneden.


Aan de ene kant had ik Ajax nog wel wat ellende gegund, maar laat hij zich maar verder in Turkije belachelijk maken.
Ajax heeft verder al de grootste moeite met zichzelf en de dure huishouding. :B

 

+1/-0

Ajax moet gewoon terug naar de basis dat kost een jaar of twee maar dan verwacht ik ze wel terug ze hebben genoeg geld als ze nu een pas op de plaats maken.

 

+1/-0

Het lijkt erop dat het daar financieel zo lek als een mandje is als ze tadic moeten laten gaan. Alles was gericht op het halen van de CL, zonder die inkomsten kunnen ze de dure salarishouding niet meer betalen. Laat staan echt flink geld voor nieuwe spelers op tafel leggen. Dit zou wel eens heel gunstig voor ons kunnen uitpakken.

 

+1/-0

Ajax-directeuren Sven Mislintat en Maurits Hendriks zijn niet geliefd bij de achterban en blijkbaar ook niet binnen de club.

https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/1142924/wie-je-ook-spreekt-binnen-ajax-ze-worden-helemaal-gek-van-mislintat-en-hendriks.htmllink

 

+1/-0

Sutalo zou wel een aanwinst zijn voor Ajax.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Willykment schreef op 15 juli 2023 om 16:27:

Sutalo zou wel een aanwinst zijn voor Ajax.Inderdaad maar zie dat niet zo snel gebeuren flink prijskaartje en geen Champions League.

 

+1/-0

Ajax heeft afgelopen weekend naar verluidt een fors bod van Brighton & Hove Albion op Calvin Bassey afgeslagen. Volgens het Nigeriaanse The Guardian was een bod van de Engelsen van 23 miljoen euro op de verdediger onvoldoende om een transfer te bewerkstelligen.

De belangstelling van Brighton van Bassey is geen verrassing. Begin deze maand meldde onder anderen transferexpert Fabrizio Romano al dat de Engelse club verregaande belangstelling heeft voor de linksbenige centrumverdediger, die afgelopen seizoen bij Ajax ook regelmatig als back speelde.

Brighton heeft inmiddels ook een bod neergelegd bij Ajax voor Bassey. De club van trainer Roberto De Zerbi zou voorlopig 23 miljoen euro overhebben voor de international van Nigeria, maar dat bod is door Ajax afgewezen. Dat lijkt opvallend, aangezien Ajax vorig jaar een soortgelijk bedrag neertelde om Bassey over te nemen van Rangers FC.

De Amsterdammers beleefden tot dusver echter maar weinig plezier aan hem. Bassey speelde in alle competities 39 wedstrijden (1 doelpunt en 5 assists), maar wist zich zelden aan de sportieve malaise bij Ajax te onttrekken.

 

+1/-0

De enige reden dat Ajax niet volledig de boot in zal gaan met Bassey, is die 'homegrown'-regel van de Premier League. En ik kan me niet voorstellen, dat dit vorig seizoen een argument is geweest dat heeft meegewogen in het aantrekken van de speler. In die zin heeft Ajax daarin gewoon ontzettend veel geluk.

Verder is het een behoorlijk zooitje in Amsterdam. Nu blijkt Sem Steijn te hebben aangegeven dat z'n vader al tijdens afgelopen seizoen in gesprek was met de club en Mislintat, dat is een lekker mes in de rug van Heitinga.

Als dat gaat dooretteren, verwacht ik dat de onrust in Amsterdam niet gaat afnemen. Als het dan sportief ook een beetje tegen gaat zitten, gaan ze daar een leuk seizoen tegemoet.

Maar er kan nog van alles gebeuren, tot die tijd.

 

+1/-0

Als Wesley Sneijder inderdaad een officiële rol krijgt in de technische staf breekt de F-side de Arena af :D

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

VakkieK schreef op 18 juli 2023 om 11:51:

Als Wesley Sneijder inderdaad een officiële rol krijgt in de technische staf breekt de F-side de Arena af :D
 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 18 juli 2023 om 13:30:

open/sluit de onderstaande quote:

VakkieK schreef op 18 juli 2023 om 11:51:

Als Wesley Sneijder inderdaad een officiële rol krijgt in de technische staf breekt de F-side de Arena af :DZo hè dat is een oudje met een jonge Rijd de Gooyer :B

 

+1/-0

Het geeft wel iets aan dat de beleidsbepalers in Amsterdam uitkomen bij Sneijder om het gewenste Ajax-DNA toe te voegen aan de staf.

- Hebben Maduro en Witschge niet genoeg Ajax-DNA?
- Wie wilden er allemaal niet?
- Ben je uberhaupt op de hoogte van Sneijders (recente) verleden, en zijn 'entourage' dat je er gratis bij krijgt als je hem in dienst neemt?

Ik hoop dat ze eruit komen; hoe meer onrust hoe beter.

 

+1/-0

Kudus nog weg zou mooi zijn. Spelen nu tegen Shaktar 3-0 al Kudus 2x.

 

+1/-0

'Niet alleen Sven Mislintat, maar ook Vlado Lemic heeft veel macht bij Ajax'
Dominic Mostert
24 juli 2023, 18:51

Zaakwaarnemer Vlado Lemic heeft een 'flinke vinger in de pap' bij Ajax, stelt journalist Marcel van der Kraan van De Telegraaf. Lemic geldt als een invloedrijke zaakwaarnemer met veel contacten in Nederland.

"Ik hoor dat bij Ajax niet alleen Sven Mislintat een grote rol speelt, maar ook Vlado Lemic, de man die in het verleden bij PSV is buitengezet omdat hij ruzie had met Jan Reker, en daarna weer terugkwam. Die zit altijd weer tussen allerlei bijzondere transfers", stelt Van der Kraan in de podcast Kick-Off.

Artikel gaat verder onder video

"We hebben vorig jaar de situatie gehad met Milos Malenovic, die het verwijt kreeg dat hij zich te veel bemoeide met transfers", wijst de journalist naar de zaakwaarnemer van Dusan Tadic en Alfred Schreuder. "Nu begrijp ik dat Vlado Lemic toch ook een flinke vinger in de pap heeft bij Ajax." Clubwatcher Mike Verweij antwoordt: "Ja, zeker. Hij heeft Tahirovic in ieder geval binnengebracht."

Lemic werd in april 2008 groot nieuws in Nederland, doordat toenmalig algemeen directeur Reker van PSV vond dat de Serviër te veel macht uitoefende in Eindhoven. Lemic was in het verleden verantwoordelijk voor de komst van Mateja Kezman, Jefferson Farfán, Hereulho Gomes, Alex en Jonathan Reis naar PSV. Sommigen van hen leidde hij later ook weer naar de uitgang. Ook was hij betrokken bij transfers als die van Royston Drenthe (van Feyenoord naar Real Madrid), Miralem Sulejmani (van sc Heerenveen naar Ajax) en Klaas-Jan Huntelaar (van Ajax naar Real Madrid). Lemic begeleidde ook transfers van topspelers als Samuel Eto'o en Luka Modric.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:
En zo kent iedere club wel periodes waarin een bepaalde externe belangenbehartiger invloed heeft op het beleid, en dan weer een ander. Clubs maken gebruik van zaakwaarnemers en andere figuren, vanwege hun netwerk en omdat zij zich vrijer door de voetballerij kunnen bewegen dan de clubs zélf. En die partijen maken andersom gebruik ook van clubs.

Je mag spelers niet benaderen die bij een andere club onder contract staan, zonder toestemming van die club. Maar een 'tussenpersoon' kan wel polsen of een speler iets voelt voor een overstap, en onder welke voorwaarden dat moet gebeuren.

Zo werkt de voetballerij inmiddels. En dat is nooit een probleem voor de buitenwacht, tot het moment dat het bij hun club niet goed gaat. En dat is meestal niet eens die externe partijen te verwijten, in de basis. Maar dan is hun opeens te groot, en behartigen ze niet de belangen van de club.

Dat laatste vind ik altijd het mooiste verwijt, natuurlijk doen ze dat niet! Het is alsof je de bakker verwijt dat hij het brood van de supermarkt niet aanprijst.


De zomer dat Feyenoord van Bronckhorst, Makaay, de Cler en Hofland haalde, stonden we te juichen. Toen we daarna geen kampioen werden en Champions League haalden, had Rob Jansen ons genaaid. Maar hij had de club alleen maar geholpen, toen deze bij hem aanklopte voor hulp. Je kan hem niet verwijten dat hij een miljoenen aan salaris voor zijn spelers onderhandelde, want dat was zíjn werk.

Ik moet ook zo lachen om wat wij afgelopen maanden allemaal heeft lopen verkondigen over de koers bij Ajax. Dat is ook weer zíjn belang. Want nu van der Sar en Heitinga uit zijn stal eruit zijn gewerkt in Amsterdam, moet hij ze weer elders aan de slag krijgen als ze dat willen. En er zelf wat aan te verdienen.

Daarom moet je zijn 'mening' over Ajax wel in perspectief plaatsen. Dat het bijdraagt aan de onrust is alleen maar top. Laat het maar flink rommelen daar.

 

+1/-0

Het is sowieso schimmig bij heel veel clubs, wat dat betreft schurkt het tegen 'maffiapraktijken' aan. Maar datzelfde geldt voor Infantino.

 

+1/-0

Het is stil in Amsterdam: 'Feyenoord en PSV zijn stuk verder dan Ajax'

https://nos.nl/artikel/2484107-het-is-stil-in-amsterdam-feyenoord-en-psv-zijn-stuk-verder-dan-ajaxlink

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:
Iedere aanhanger vindt tijdens de zomerstop dat zijn club zich te weinig roert, dat de versterkingen te lang op zich laten wachten. En als deze helemaal uitblijven op posities waar op voorhand versterking vereist lijkt of dragende spelers zijn vertrokken; blijft die onvrede nog wel even nasmeulen als de transferwindow al gesloten is.

Het heeft allemaal met perspectief te maken. Als je de betreffende topics hier opent, lees je meer reacties die vinden dat Feyenoord niet vér genoeg is op transfergebied; dan reacties met de strekking dat alles prima loopt zoals het gaat. De vergelijking met Ajax wat betreft het totale transferbeleid wordt niet direct gemaakt, maar iedere aan- en verkoop in Amsterdam (of Eindhoven) wordt er met de haren bijgesleept om aan te tonen dat er beter werk wordt geleverd dan in het Maasgebouw.

Iets met de kleur van het gras bij de buren, zeg maar.

Op de NOS Sport redactie hoeft men na alle berichtgeving vorig jaar omtrent het gedrag van onder andere Egberts, geen onafhankelijkheid meer te veinzen. Wat we allemaal altijd al wisten, is nu algemeen bekend. Dit artikel toont onomwonden de clubvoorkeur aan van het platform.

Het is een 'supportersmening', geen nieuws.

Een zichzelf respecterend nieuws-medium maakt de balans pas op als de transferperiode afgesloten is, niet halverwege.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 25 juli 2023, 15:58:42.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 69 pagina's: 1 2 3 4 ... 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... 65 66 67 68 69

Feyenoord Forum » Andere competities » Ajax