Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Andere competities » Ajax

Deze normale topic is open en bestaat uit 69 pagina's: 1 2 3 4 ... 49 50 51 52 53 54 55 56 57 ... 65 66 67 68 69

'Sutalo wil weg bij Ajax, hij praat niet met zijn teamgenoten en heeft enorm heimwee'
vandaag, 21:11 0 reacties in Sportnieuws

De grote schoonmaak bij Ajax is in aantocht. De interlandbreak is het ideale moment voor Louis van Gaal en Michael van Praag om de koers van de gevallen topclub voor de komende maanden te bepalen. Welke aankopen krijgen er nog een kans en wie mogen er vertrekken? Andy van der Meijde weet maandagavond te melden dat in ieder geval één speler liever gisteren dan vandaag vertrekt uit Amsterdam.

Hij gold als dé zomeraankoop en werd voor 23 miljoen euro overgenomen van Dinamo Zagreb. Josip Sutalo moest de man in het centrum van de defensie worden die alles neer zou gaan zetten en de nieuwe leider van het elftal worden. Maar de Kroaat stelt in zijn eerste weken enorm teleur en deelt mee in de malaise die al maanden heerst in de hoofdstad.

Andy van der Meijde, vaste tafelgast bij Veronica Offside, weet maandag te melden dat Sutalo weg wil bij Ajax. 'Hij wil terug. Hij praat niet met zijn teamgenoten, is niet aan het socialiseren en wil niks ondernemen. Het is moeilijk voor die jongen, maar hij wil terug naar Zagreb', aldus Van der Meijde. Tafelgast Dick Advocaat haakt in op het verhaal. 'Ze moeten hem wegsturen en kijken wat je er nog voor kan krijgen.' Van der Meijde is het er mee eens. 'Zo kan je niet doorgaan. Je moet nu echt iets doen anders ga je degraderen.'

 

+1/-0

Vermeulen zaagt aan de stoelpoten van Steijn: ‘Ajax heeft vervanger al in huis’

Die Arno Vermeulen; ik vraag me telkens weer af, hoe komt die idioot er op?!

Ik zag vanochtend een fragment van Studio Voetbal, waarin hij de (adviseurs)rol van Louis van Gaal kraakte. Hij nam geen verantwoordelijkheid, hij had geen 'officiële' functie en kon daarom nergens op afgerekend worden. Ajax moest naar een model zoals PSV en Feyenoord, met 'sterke, beslissingsbevoegde mannen' op sleutelposities.

Niet onwaar, maar nog niet zo lang geleden was dat vermaarde 'technische hart' bij Ajax nog de beste oplossing en moest iedere club daarmee werken.

En nu komt onze professor doctorandus in de hypothetische speculatie met het idee om de slechtste coach van Ajax in de afgelopen decennia te laten vervangen door één die wedijvert voor de tweede plaats op dat lijstje. Danny Blind. De slechtste bondscoach aller tijden.

Arno Vermeulen. The gift that keeps on giving. Laten we hopen dat ze in Amsterdam zijn goede raad opvolgen... :D

 

+1/-0

Het is zo leuk dat bijna iedereen in de media ajacied is en weet wat het beste is iets met beste stuurlui haha.

 

+1/-0

Straks staat stevie ook nog aan onze poort te janken dat ie terug wil

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

overalwaarjegaat schreef op 10 oktober 2023 om 00:39:

Straks staat stevie ook nog aan onze poort te janken dat ie terug wilWist hij veel. Toen hij naar Amsterdam vertrok, zaten van der Sar en Overmars daar nog en was er geen vuiltje aan de lucht. De voorsprong van Ajax op Feyenoord was enorm, onoverbrugbaar. Hoe vaak is toen wel niet gezegd en geschreven dat Ajax de komende tien jaar kampioen zou worden.

Zo zie je maar, het kan héél snel gaan. In nog geen twee jaar tijd hebben ze de core-business van hun bedrijf volledig te gronde gericht. Het toont maar weer eens aan hoe broos het allemaal is. Als sleutelfiguren vertrekken en niet adequaat worden opgevolgd, is er heel weinig voor nodig om een club sportief te laten imploderen.

En dan deugt er opeens nergens niks meer van. Dan is de structuur de boosdoener en moet die weer volledig op de schop. Dan zit er te weinig 'club-DNA' in de organisatie. Dan moeten ze terug naar de basis, en moet de wetenschappelijke benadering waar andere clubs juist nú succcessen mee behalen (zoals Feyenoord) weer helemaal overboord.

Ik blijf erbij; het zou voor Feyenoord goed zijn als Ajax de boel weer een beetje op de rit krijgt. Al is het alleen maar omdat er dan méér clubs zijn waartegen onze directe concurrenten punten kunnen verspelen.

Maar waar ik wél enorm van kan genieten is die verbazing over de puinhoop en de sportieve malaise daar; van de achterban, en niet bepaald onafhankelijke 'volgers'. Ik spreek nog weleens Feijenoorders die maar niet kunnen wennen aan hoe het nu met ons cluppie gaat. Die moeten zichzelf in positieve zin nog steeds af en toe in hun arm knijpen, en geloven eigenlijk niet wat ze nu meemaken. In Amsterdam is exact het tegenovergestelde aan de hand; daar lijkt men totaal van het padje te zijn hoe het nou mogelijk is dat de boel daar zo in elkaar gedonderd is. Er is woede, maar er is nog méér ongeloof. En dat is héérlijk om van een afstandje te bekijken en aan te horen... :B

 

+1/-0

Waartoe een dickpic allemaal toe kan leiden…. :D :B

 

+1/-0

Ze wilden vd Vaart ook binnenhalen lol heeft geen trainersdiploma verder ook geen opleidingen gevolgd wat moet je daar dan mee?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

kees592 schreef op 09 oktober 2023 om 08:52:


Helaas hebben we het wel zo erg mee gemaakt. In het seizoen 89-90 stond Feyenoord lange tijd derde van onderen. Pas in de tweede seizoenshelft kon de ploeg klimmen richting de 10e plaats. Een aanwijsbare fout was toen om een jonge onervaren trainer aan te stellen. Het was de tijd dat de clubleiding dacht dat je een kampioenschap kon kopen.Daar heeft u een punt, collega. Ik ben schijnbaar een stukje collectief geheugen kwijtgeraakt. Helaas word ik daar weer fijntjes aan herinnerd. Ik denk dat ik het maar weer weg ga stoppen! :B

Laten we het maar bij het heden houden...

 

+1/-0

Vergeet niet dat ook deze eeuw Feyenoord onder curatele stond, af en toe was er wel succes in de jaren 90 en 2002 UEFA Cup nog steeds de laatste grote prijs voor NL club, maar in de laatste twee jaar zien we een groot verschil nu kan je financieel meedoen met psv en ajax.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 11 oktober 2023 om 02:33:

Vergeet niet dat ook deze eeuw Feyenoord onder curatele stond, af en toe was er wel succes in de jaren 90 en 2002 UEFA Cup nog steeds de laatste grote prijs voor NL club, maar in de laatste twee jaar zien we een groot verschil nu kan je financieel meedoen met psv en ajax.Op bepaalde vlakken kan Feyenoord zich tegenwoordig financieel meten met PSV, al heeft de club afgelopen zomer wel aangegeven dat de transfersommen die in Eindhoven betaald zijn voor Pepi, Lang en Schouten nog een stap te ver zijn. Dat kan ook een kwestie van 'willen' zijn, dat in het Maasgebouw dergelijke uitgaves aan één speler gewoon (nog) niet verantwoord worden geacht. Een keuze waarin ik mij wel kan vinden.

Ajax ligt financieel nog altijd mijlen voor op Feyenoord en PSV.

Waar Feyenoord in kan 'meedoen' en wedijveren met de andere clubs, is op technisch gebied en sportieve prestaties. En daar gaat het uiteindelijk om. Wat de club in centen tekortkomt en achterloopt, heeft het sinds enige tijd (2 / 3 seizoenen pas) vóór op het gebied van beleid, structuur, trainingsmethodieken en scouting.

Daarmee kun je alle (financiele) achterstand op de concurrentie goedmaken. Of anders gezegd; al heb je een veelvoud aan budgetten te besteden, als je het verkeerd besteed doe je alle voorsprong te niet.

 

+1/-0

Bij ajax snappen ze er niks van dat Bergwijn in Oranje wel goed speelt lol, mischien heeft dat temaken met zijn medespelers. ;)

 

+1/-0

heerlijk weekendje zo

 

+1/-0

Ja lekker hoor. Volgende week mogen ze wel een puntje ophalen in Eindhoven
Maar een perfect weekend was het niet voor ons. Op de ranglijst schieten we geen fuck op. PSV, AZ en wrs ook Twente blijven winnen.

 

+2/-0

Deze verliezen van PSV. Dit wordt een zware strijd om de punten voor het kampioenschap. Het positieve is, dat het team staat en bouwt.

 

+1/-0

Die zijn al lang bezig met mogelijke trainers.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 22 oktober 2023 om 15:40:

Die zijn al lang bezig met mogelijke trainers.ik zou nog een nieuwe trainer, TD, een algemeen bestuur, een RvC, technisch hart, hoofd gras en hoofd jeugdafdeling aanstellen als ik hun was.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 22 oktober 2023, 16:01:51.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

overalwaarjegaat schreef op 22 oktober 2023 om 15:46:

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 22 oktober 2023 om 15:40:

Die zijn al lang bezig met mogelijke trainers.ik zou nog en nieuwe trainer, TD, een algemeen bestuur, een RvC, technisch hart, hoofd gras en hoofd jeugdafdeling aanstellen als ik hun was.En een goede scouting op poten zetten. ;)

 

+2/-0

Er is maar 1 trainer die in korte tijd wat kan bewerkstelligen.

forumillustratie

 

+1/-0

Lek is boven Scholletje is back !

 

+1/-0

Buitenlandse media verbijsterd: 'Een historische ramp dreigt voor de Nederlandse topclub'
VANDAAG, 13:45 DOOR ROEMER SMID 5

BRON BUITENLANDSE MEDIA

Ook in de buitenlandse media is het verval van Ajax niet onopgemerkt gebleven. Er wordt met verbijstering naar de huidige ontwikkelingen van de Amsterdamse club gekeken, hieronder een aantal buitenlandse krantenkoppen van maandagochtend.

De Spaanse krant AS bijt het spits af. 'Degradatie dreigt voor Ajax. Dit is de diepste crisis in de hele clubgeschiedenis van de legendarische Amsterdammers. De geest van degradatie hangt boven de Johan Cruijff Arena, iets wat ze in Amsterdam nooit gekend hebben. Er is een verwoestende brand uitgebroken bij Ajax, maar er zijn geen brandweerlieden om de brand te blussen.’

Het eveneens Spaanse Marca voegt daar aantoe: ‘Ajax komt maar niet uit de problemen en het Nederlandse voetbal ook niet wat betreft de problemen op de tribunes, na een wedstrijd die twee keer werd onderbroken. De titel is buiten bereik en ook de plekken voor de Champions League-tickets zijn al vrijwel onmogelijk.’

Volgens het Franse L’Équipe zit er voor Ajax niks anders op dan de Europa League winnen: ‘Het in crisis verzinkende Ajax reist donderdag af naar Brighton voor de derde speelronde van de groepsfase van de Europa League. Omdat ze de titel niet meer kunnen winnen, lijkt het winnen van de Europa League nog de enige oplossing om volgend jaar actief te zijn in de Champions League.’

‘Knotsgekke 4-3', aldus het Duitse Kicker. ‘Daardoor glijdt Ajax zo de directe degradatiezone binnen.’ De Duitse collega's van Sport1 zien dat het met Ajax van kwaad tot erger gaat. ‘Ajax zakt steeds verder weg. Een historische ramp dreigt voor de Nederlandse topclub, die in 67 jaar competitiegeschiedenis slechts één keer buiten de top zes is geëindigd en dat was 58 jaar geleden.’

‘Geen fanfare’, kopt The Sun. ‘De Nederlandse giganten zijn nog nooit gedegradeerd uit de eredivisie, maar staan nu na zeven wedstrijden op de zeventiende plaats'. ‘Desastreuze start, het gaat van kwaad tot erger bij Ajax’, aldus The Daily Mail.

'Betaalt Steijn straks de rekening?'
Ook in België wordt de malaise opgemerkt: ‘Crisis compleet bij Ajax: recordkampioen op degradatieplek na fiasco tegen rode lantaarn’, schrijft Sporza. ‘Betaalt Steijn straks de rekening? Na zeven speelrondes kleuren de cijfers bloedrood: met één zege en vier nederlagen staat het fiere Ajax zowaar op een rechtstreekse degradatieplaats. Tegen hekkensluiter Utrecht bereikte de Nederlandse recordkampioen een zoveelste dieptepunt dit seizoen. Door de zoveelste afgang zakt de club naar een degradatieplaats. Zelfs met twee inhaalwedstrijd tegoed valt dat bijna niet meer te verdedigen.’

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 69 pagina's: 1 2 3 4 ... 49 50 51 52 53 54 55 56 57 ... 65 66 67 68 69

Feyenoord Forum » Andere competities » Ajax