Transparent
Inloggen
Sluiten

Quilindschy Hartman: 'Ik kan een voorbeeld zijn voor de jeugd'

15 mei 2023 08:43

Voor de zestiende keer is Feyenoord landskampioen van Nederland geworden. Dat deed het onder andere met Quinlindschy Hartman, die afgelopen jaar zijn debuut maakte in het eerste elftal. In de met 3-0 gewonnen kampioenswedstrijd tegen Go Ahead Eagles stond Hartman - zoals dit jaar gebruikelijk - in de basis.

Een zichtbaar ontroerde Hartman vertelt: “Ik was de hele dag al emotioneel, omdat ik gewoon terugdenk aan alle dingen die ik hiervoor heb gedaan. Dit is echt zo gaaf. Kijk om je heen joh, dit is echt niet normaal.” Critici trokken de talentvolle verdediger in twijfel vanwege zijn blessuregevoeligheid. Toen hij zijn debuut maakte voor het eerste, was hij pas een paar maanden weer aan het voetballen na een zware kruisbandblessure.

De wedstrijden van Feyenoord 1 keek hij altijd - vanaf vak V. “Alle jongens uit de jeugd zaten daar. Ik ging altijd met de trein vanuit Zwijndrecht hier naartoe, elke zondag. Één keer heb ik het kampioenschap vanaf daar mogen meemaken in 2017. En nu sta ik hier gewoon zelf. Dat is echt niet normaal.” Dat had zomaar anders kunnen zijn: voordat Hartman overstapte naar de jeugd van Feyenoord, speelde hij bij Excelsior. Toch dwong hij een overstap af, worstelde zich door blessures en werd hij dit jaar een vaste kracht in het elftal van Slot.

“Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik het niveau aan zou kunnen, maar je moet dan ook het geluk hebben dat de trainer je erin durft te zetten. Alles is op z’n plek gevallen dit jaar: ik ben echt heel blij. Nu met dit kampioenschap erbij denk ik dat ik een voorbeeld kan zijn voor alle jongens uit de jeugd, die misschien denken van: er worden aankopen gedaan, ik krijg toch geen kans. Ik heb nu bewezen dat als je alles eraan doet en alles geeft, je ook een kans krijgt. En als je die pakt, dan ga je er nooit meer uit.”
Discussieer mee op de forums


Tags

hartman quilindschy blessuregevoeligheid critici eagles emotioneel excelsior gaaf joh kampioenswedstrijd nederland ontroerde overstapte quinlindschy slot terugdenk trein trokken worstelde zwijndrecht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.160 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aantrekt acardipane atletico babalola bijbehorend bijschakelt carranza enz figuren geertruida gimenez hamberg hancko ivanusec julian kloese kraaij middenveldert mil mls oranje philadelphia priske romano santi socrates timber wehave wieffer willykment