Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: ‘We hebben heel slecht gespeeld’

7 mei 2023 17:15

Feyenoord is nog maar één overwinning verwijderd van de titel in de Eredivisie. Op bezoek in Kralingen wonnen de manschappen van Arne Slot met 0-2. De trainer van Feyenoord deed zijn verhaal over de wedstrijd bij ESPN.

“Er zijn veel mensen tegenstander van kunstgras. Daar behoor ik niet toe, alleen dan moet het wel gesproeid zijn. Nu kon Excelsior hun plan goed ten uitvoer brengen, dat hebben ze goed gedaan. Het heeft het ons echter wel bemoeilijkt om ons snelle spel te spelen. Ik had dat al zo ingeschat en heb het daar al over gehad met de jongens. Ik ben blij dat we gewonnen hebben en dat je er iets over mag zeggen. Als Eredivisie vind ik wel dat daar regelgeving over moet komen. Met een kunstgrasveld zou je verplicht moeten zijn om te sproeien.”

Slot was over de wedstrijd zelf vrij helder: “We hebben misschien niet verloren, maar wel heel slecht gespeeld. We hebben heel veel geluk gehad dat we de twee kansen die we hebben gehad, hebben gemaakt. Al is dat natuurlijk ook een teken van kwaliteit. Daarnaast heeft Bijlow een aantal keer goed opgetreden. We hebben het maximale uit de wedstrijd gehaald.”

Om te vervolgen met een tactisch stukje: “We wilden hoog druk zetten, maar dat lukte niet goed. Dat was wel een frustratie van me in de eerste helft. Ik vond dat we ook veel te weinig agressief waren zonder bal. De vorige thuiswedstrijd tegen Excelsior startte Gimenez ook en konden ze steeds indribbelen, maar nu lukte ze dat niet meer. Santiago komt in de buurt van het niveau zoals ik dat graag zie.”

Tenslotte nog een beknopte blik vooruit op de kampioenswedstrijd: “We kijken enorm uit naar volgende week. We hebben onszelf op drie matchpoints gezet en we gaan proberen om de eerste al te benutten.”
Tags

slot arne eredivisie excelsior behoor beknopte bijlow espn gesproeid gimenez indribbelen ingeschat kampioenswedstrijd kralingen kunstgrasveld manschappen matchpoints opgetreden santiago sproeien titel uitvoer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 26.325 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane arne brands bullaude dubbelspel feyenoor flanken geanticipeerd gerbrands hallo hartman has hok kenners kloese kokcu lopez middenveldert misleid nistelrooy podcast slot stressvolle szymanski timber tottenham wellenreuther willykment yoda zerrouki