Transparent
Inloggen
Sluiten

Nieuw stadion loopt jaar vertraging op

25 maart 2019 15:46 - Feyenoord City
Foto: Pro Shots

Nieuw stadion loopt jaar vertraging op; image source: Pro Shots

Het nieuwe stadion heeft een jaar vertraging opgelopen. Dat heeft de organisatie achter Feyenoord City bekend gemaakt. Uit een aangepaste planning van Stadion Feijenoord en Feyenoord blijkt dat het stadion in het eerste halfjaar van 2024 open zal kunnen, zodat de club vanaf het seizoen 2024/2025 in het nieuwe stadion kan spelen.

Volgens financieel directeur Carl Berg van Stadion Feijenoord biedt de voortgang met de financiering en de selectie van een aanneemcombinatie veel vertrouwen. "De samenwerking met de gemeente en de stichting zijn echter net zo bepalend voor het stadionplan", aldus Berg. "In de afgelopen maanden hebben we die samenwerking en alle wederzijdse afhankelijkheden verder in kaart gebracht. De aangepaste planning is het resultaat hiervan."

Projectdirecteur Frank Keizer geeft aan dat er een aantal redenen zijn waardoor de planning is aangepast, waarvan de belangrijkste een betere afstemming is van het Definitief Ontwerp met alle aan te vragen vergunningen en de benodigde tijd voor het bouwrijp maken van de locatie. "Onder stoom en kokend water was het wellicht mogelijk geweest de oorspronkelijke planning te halen maar daar waren te veel risico’s aan verbonden. Dat wilden we niet", zegt hij daarover. "Daarom hebben we besloten de planning aan te passen. De deuren van het stadion kunnen in juni 2024 open, zodat Feyenoord er vanaf het seizoen 2024-2025 kan spelen."

Meer op Feyenoord City




Tags

vertraging aangepaste berg aanneemcombinatie afhankelijkheden afstemming benodigde bouwrijp carl financiering gemeente halfjaar keizer kokend locatie ontwerp projectdirecteur stadionplan stoom vergunningen voortgang water wederzijdse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Een oud Chinees spreekwoord zegt: "Vaan uitstel komt afstel".
+1/-0

 
5 jaar geleden
Met een nieuw stadion mik je qua financien op de 2e of 3e plaats van Nederland. AJAX zal je nooit voorbij kunnen gaan,die genereren zoveel geld. feyenoord zal dus met PSV de strijd moeten aangaan om plek 2. Maar aangezien PSV de zaakjes in vrijwel elke linie beter op orde heeft dan Feyenoord, en bijna altijd kampioen wordt , zullen de betere spelers toch de voorkeur geven aan PSV of AJAX. Een uitzondering daar gelaten.

En dan heb je een nieuw stadion,waar je dan welliswaar ruimer in zit en warme kroketten hebt , maar nog steeds naar kutvoetbal kijkt omdat de spelers elkaar niet vinden.

Geld is zo'n drogreden om een nieuw stadion te bouwen. Kijk naar AJAX. Veruit de rijkste club van Nederland ,maar waarschijnlijk strax al 5 jaar geen kampioenschap.

Ze zouden beter de oude meuk opknappen,likje verf hier en daar,kortom een oplapbeurt. Na de verkrachting van het originele stadion in 1994 is het toch niet meer het mooiste stadion van Nederland.

Dit riekt naar afstel.
+2/-0

5 jaar geleden
Wat een kneuzenclub zijn we toch geworden. Ongelooflijk .
+1/-0

5 jaar geleden
Hou toch op met dit gigantisch groot risico, knap de Kuip op kost minder en met meer geld gaat Feyenoord echt niet beter voetballen.
Scouting aanpakken, 2e elftal in de voetbalpyramide jeugdopleiding verder uitbouwen zo kom je er ook en wellicht sneller dan in 2024-25, als het stadion dan al klaar is en de club niet voortijdig failliet is gegaan.
+1/-0

 
5 jaar geleden (gewijzigd)
Of je nu voor- of tegenstander bent van de nieuwe Kuip, de oude Kuip is op of zal dat in 20 jaar sowieso zijn. En met meer geld gaan we wel beter worden omdat voetbal om euro’s gaat. Als dit laatste niet uitmaakt moet je de huidige terugval ook accepteren.
+3/-0

 
5 jaar geleden
Sorry hoor de huidige terugval heeft helemaal niets te maken met de staat vande Kuip.
Elke 2 weken zit de Kuip vol, neemt iets af maar dat komt door de prestaties.
De enige garantie die gegeven wordt als het nieuwe stadion er komt is dat de begroting zal groeien, niet naar het niveau van Ajax en PSV maar naar een niveau 3e in Nederland.
Volgens mij zijn we dat nu ook.
Garantie die je wel hebt met het nieuwe stadion is afhankelijkheid naar de geldschieters die de bouw mogelijk maken, het is ondenkbaar dat Feyenoord zelf substantieel zal participeren in de bouwkosten.
+3/-0

 
5 jaar geleden
Opknappen is allang afgeschoten. Daar verdient Feyenoord niks aan en kost relatief duurder dan een nieuw stadion.
+1/-0

5 jaar geleden
Ach Atletico Madrid 's nieuw stadion en dat van the Spurs duurden ook langer en nu staan ze er toch. Gaat gewoon door en de redenen zijn best begrijpelijk
+3/-0

 
5 jaar geleden
Zowel Athletico Madrid als Tottenham Hotspur zijn op geen enkele manier te vergelijken met Feyenoord.
De Nederlandse clubs AZ en zelfs Sparta Rotterdam zijn beter georganiseerd op het gebied van jeugdopleiding en scouting.
Daar schiet Feyenoord tekort en dat is vooral Martin van Geel aan te rekenen.
Het belabberde financiële plaatje zou je Mark Koevermans in zijn schoenen kunnen schuiven.
De keuze voor Droomparken als hoofdsponsor is daar het bewijs van.
Een topclub onwaardig.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Zo daar zeg je nogal wat. Feyenoord krijgt qua geld evenveel als PSV met zijn nieuwe sponsoren.Maar goed we zuelen zien als het stadion klaar is neem ik weer een seizoenskaart (lol)
+1/-0

5 jaar geleden
Stoppen met dat stadion. De Kuip opknappen, natuurlijk kan dat wel en is het veel goedkoper.
Geef a.u.b. geld uit aan een nieuwe TD en nieuwe scouting. Dan verdienen we evenveel dan die 25 miljoen als we in het nieuwe stadion zitten.
Ik zie het totaal niet meer zitten. We zijn heeeeeel erg ver afgegleden. Wat kan het snel gaan met dit Van Geel beleid. Een paar jaar terug kampioen en CL en nu geen geld meer, geen goede spelers meer en voorlopig geen nieuw stadion. Dus begin zoals hierboven gesteld.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Inderdaad alles is op te knappen en te moderniseren dus ook de huidige Kuip.
Investeer zoals je zelf al aangeeft in een ander TD, de scouting en de jeugdopleiding.

Met een nieuw stadion zijn we nog steeds maximaal de 2e club in Nederland, we zijn dan wel de club met de meeste afhankelijkheid naar financiers, dus toch nog ergens 1e in.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Een opknapbeurt van minstens 200 miljoen voor misschien maximaal 25 jaar zou pas wanbeleid zijn.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Nou voor het bedrag dat jij aangeeft is een opknapbeurt en modernisering van het stadion echt wel voor een langere periode dan 25 jaar mogelijk.
Maar nu komt het : je moet wel willen en de directie van Feyenoord heeft zijn zinnen gezet op een nieuw stadion, iets wat ze zelf niet kunnen betalen en waar externe geldschieters moeten bijspringen
De club wordt bij deze actie afhankelijk van de grillen van een investeerder, je denkt toch niet dat die het geld gratis geeft toch?

Waanzin ten top en dat alleen om een marginaal hoger spelersbudget te genereren.
De “ vrienden” uit Amsterdam leiden beter op, scouten goed en verkopen beter, probeer daar eens van te leren.
Kapitaal hoort op het veld te staan.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Wat wil je bereiken met het tegenhouden van een nieuw stadion? De Kuip is straks leuk voor museumkaarthouders maar niet voor Feyenoordsupporters. Met het jaar in jaar uit wegtreiteren van bestuurders worden wij niet beter.
+1/-0

 
5 jaar geleden
De staalconstructie heeft gewoon een maximale levensduur, daar doe je niets aan. Je zou de staalconstructie kunnen vervangen, maar dat is dan weer totale nieuwbouw.

Je argument dat we geen eigen geld hebben gaat dan ook op voor het vernieuwbouwen van de Kuip, dat is ruim 200 miljoen. Daar zijn wederom geldschieters voor nodig, die kijken echter verder dan alleen sentiment.
Je gaat echt geen geldschieters vinden voor zo'n project met enkel een mooie ereplek in het stadion in het vooruitzicht.
We hebben gewoon meer skyboxen nodig om meer geld binnen te halen en dat gaat gewoon niet in de Kuip. Daar hebben we een nieuw stadion voor nodig.

Ik ben het eens dat het beleid anders kan, maar dat is een heel andere discussie.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Even ter info, als er een nieuw stadion komt zal ik uiteraard hier content mee zijn en met veel plezier ook in een nieuw stadion Feyenoord aanmoedigen. Waar het mij om gaat is dat er gesproken wordt dat Feyenoord alleen aansluiting met Ajax en PSV kan bewerkstelligen dmv een nieuw stadion, daar gaat het in mijn beleving mis.
Betere voorzieningen voor sponsoren en meer skyboxen leveren meer geld op helemaal duidelijk. Feyenoord is echter vooral gebaat bij beter voetbal en resultaten, dit kan en moet zowel in de huidige kuip als in een nieuw stadion. Van Geel gaat vertrekken lees ik dus de nieuwe TD met de nieuwe trainer wacht een schone taak om de prestaties op het veld te verbeteren daar zou het vooral om moeten gaan de komende jaren.
+1/-0

5 jaar geleden
Prima. Helemaal afzien van deze molensteen om onze nek.
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.352 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kompas kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat volkslied willykment woerts woningbouw yoda