Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Wedstrijden van Feyenoord » Voorbereiding 2023/2024

Deze normale topic is open en bestaat uit 6 pagina's: 1 2 3 4 5 6

Slot geeft talenten wederom de kans tijdens interlandperiode

Feyenoord maakt van de interlandperiode wederom gebruik om diverse talenten aan het werk te zien. Nassim El Harmouz en Thijs Kraaijeveld mochten zich dinsdag melden om zich te laten zien bij de eerste selectie van de Rotterdammers, zo meldt VivaVarkenoord.

El Harmouz heeft onlangs zijn eerste profcontract getekend, geldig tot medio 2026, bij Feyenoord. De 16-jarige El Harmouz is een technisch vaardige middenvelder en komt uit de jeugdopleiding van AZ. Hij begon zijn voetbalcarrière op de velden van amateurverenigingen DWS en SC Buitenveldert.

Kraaijeveld is sinds het seizoen 2016-2017 actief binnen de Feyenoord Academy. De middenvelder kwam het afgelopen seizoen uit voor Feyenoord Onder 17 en maakt nu deel uit van Feyenoord Onder 18, dat onlangs het Mladen Ramljak Tournament in Kroatië heeft weten te winnen.

Oefenwedstrijd Excelsior
Afgelopen zondag werd bekend dat ook Ilias Sebaoui en Antef Tsoungui deze week meetrainen bij Feyenoord. De talenten maken een uitstekende indruk bij FC Dordrecht en zullen ook minuten maken tijdens de oefenwedstrijd tegen Excelsior van woensdag. Trainer Arne Slot heeft de beschikking over een uitgedunde selectie, maar wel de beschikking over Yankuba Minteh en Igor Paixão.

''Gernot Trauner zal in eerste instantie nog aan zijn herstel werken: hier of in Oostenrijk met zijn therapeut, maar niet met het nationale team'', legt Slot uit in gesprek met Voetbal International. ''Dan zal wel blijken of hij nog aan kan sluiten bij Oostenrijk. Er is goed overleg geweest tussen de medische staf van ons en die van het nationale team. Op dit moment kan hij niet trainen.''

Slot vertelt dat de spelers die zijn achtergebleven kunnen genieten van een vrij weekend. Donderdag staat de laatste training op het programma. Of er dan wederom grote talenten gaan aansluiten, is niet duidelijk. ''We trainen nu nog twee dagen, hebben woensdag een oefenwedstrijd. Daarna zijn we vrij en beginnen we maandag weer,'' aldus Slot, die volgende week weer begint met de voorbereidingen op de belangrijke wedstrijden tegen Vitesse en SS Lazio in De Kuip.

 

+1/-0

Kan me niet herinneren dat ze zoveel oefen wedstrijden spelen gedurende het seizoen goede zaak, wordt minder getraind dus dan maar extra wedstrijden.

 

+1/-0

Bijlow maakt rentree tijdens besloten oefenwedstrijd Feyenoord

Justin Bijlow heeft woensdag zijn officieuze rentree gemaakt voor Feyenoord. De doelman stond negentig minuten onder de lat in een besloten oefenwedstrijd tegen Excelsior, bijna twee maanden nadat hij tussen de eerste en tweede competitiewedstrijd van dit seizoen in een polsblessure opliep.

Ondanks de afwezigheid van een flinke lading internationals begon Bijlow op het hoofdveld van Varkenoord met vooral vertrouwde namen voor zich. Negen spelers uit de eerste selectie zonder internationale verplichtingen begonnen in de basis. Het elftal werd gecompleteerd door jeugdspelers Milan Hokke (centraal achterin) en Mike Kleijn (linksback).

In de tweede helft kreeg er nog een aantal jeugdspelers speeltijd, waaronder Thijs Kraaijeveld en Nassim El Harmouz (beiden zestien jaar oud). Ook de aan FC Dordrecht verhuurde Ilias Sebaoui kwam een helft in actie. Gescoord werd er echter niet door zowel Feyenoord als Excelsior, waardoor de stadgenoten evenals een maand eerder in een vriendschappelijke ontmoeting gelijkspeelden.

Feyenoord-Excelsior 0-0 (0-0)
Opstelling Feyenoord: Bijlow/#01; Nieuwkoop/#02(61.Arnaud/#40), Beelen/#03, Hokke/#52, Kleijn/#54(46.Candelaria/#42); Van den Belt/#16, Zechiël/#24(78.El Harmouz/#XX), Timber/#08(61’ Kraaijeveld/#69); Minteh/#19(46.Sebaoui/#XX), Dilrosun/#11, Paixão/#14(46.Rust/#56).

 

+1/-0

Feyenoord speelt oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles

Feyenoord maakt wederom gebruik van de interlandperiode om een oefenwedstrijd te spelen. De Rotterdammers nemen het woensdag op tegen Go Ahead Eagles. De talenten Antef Tsoungui en Ilias Sebaoui van FC Dordrecht zullen ook weer deel uitmaken van de wedstrijdselectie.

Feyenoord speelde tijdens de vorige interlandperiode een oefenwedstrijd tegen Excelsior in De Kuip. Justin Bijlow maakte toen zijn rentree in het eerste elftal. Het duel eindigde in een 0-0 stand, en ook toen kregen de twee talenten van FC Dordrecht speeltijd.

Feyenoord treedt woensdag uiteraard aan zonder de internationals. Justin Bijlow, Quilindschy Hartman, Lutsharel Geertruida, Mats Wieffer, Calvin Stengs, Santiago Gimenez, Marcos Lopez, Ayase Ueda, Ramiz Zerrouki, Dávid Hancko, Leo Sauer, Ondřej Lingr, Luka Ivanušec, Alireza Jahanbakhsh, Givairo Read en Antoni Milambo zijn niet van de partij.

Go Ahead Eagles presteert dit seizoen enorm sterk in de Eredivisie. De club, met René Hake aan het roer en oud-Feyenoorder Paul Bosvelt als technisch directeur, draait mee in de subtop van de competitie. De nummer vijf wist onder andere te winnen van Ajax en heeft na twaalf wedstrijden 21 punten behaald.

 

+1/-0

Feyenoord wint besloten oefenduel dankzij Dilrosun

Feyenoord heeft woensdagmiddag de besloten oefenwedstrijd in De Kuip winnend afgesloten. De Rotterdammers traden om 13:00 uur aan tegen Go Ahead Eagles. Javairô Dilrosun was verantwoordelijk voor het openingsdoelpunt in het oefenduel zonder de inbreng van de internationals.

Door de interlandbreak ontbrak een groot deel van de selectie bij Feyenoord. Daardoor kwamen onder meer de aan FC Dordrecht verhuurde Antef Tsoungui en Illias Sebaoui in actie, terwijl ook in totaal acht spelers van Feyenoord Academy speeltijd kregen in De Kuip. In het laatste half uur mochten jeugdspelers Djomar Giersthove en Amadou-David Sanyang nog invallen; voor hen betekende dat hun eerste officieuze minuten in het eerste elftal.

Dilrosun brak de wedstrijd open na een half uur spelen, toen hij een vrije trap op de binnenkant van de paal schoot. Via de rug van doelman Erwin Mulder viel de bal binnen: 1-0. In de 39e minuut deed Go Ahead Eagles wat terug. Kort daarna kwam Feyenoord voor de tweede keer aan de leiding, wederom via Dilrosun. De aanvaller kreeg de bal op een presenteerblaadje van Igor Paixaõ, die na een sterke dribbel het overzicht bewaarde en goed teruglegde.

Voor Feyenoord wordt de competitie over tien dagen hervat met een uitwedstrijd tegen Excelsior. Op 25 november om 16:30 uur wordt er afgetrapt in Kralingen. Een aantal dagen later staat de kraker tegen Atlético Madrid op het programma. De zondag daarop volgt de topper tegen PSV, die gewonnen moet worden om het gat van zeven punten in de Eredivisie te verkleinen.

Feyenoord - Go Ahead Eagles 2-1 (2-1)

Scoreverloop
35' | 1-0 | Dilrosun
40' | 1-1 | Serra
43' | 2-1 | Dilrosun

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther/#22(C); Nieuwkoop/#02(78.Valk/#57), Beelen/#03, Hokke/#52, Candelaria/#42; Zechiël/#24(78.Zaal/#58), Tsoungui/#37(63.Arnaud/#40),Van den Belt/#16; Paixão/#14(63.Giersthove/#67), Sebaoui/#38(78.Sanyang/#43), Dilrosun/#11.

 

+1/-0

'Feyenoord neemt talentvolle Kraaijeveld en Read mee op trainingskamp'

Voor Thijs Kraaijeveld gaat het nieuwe jaar uitstekend beginnen. De talentvolle middenvelder gaat met Feyenoord mee op trainingskamp naar Marbella, zo meldt Feyenoord Youth Watcher op X.

Kraaijeveld trainde voor het eerst mee met het eerste van Feyenoord in september. Inmiddels heeft de zestienjarige middenvelder een dusdanige goede ontwikkeling doorgemaakt dat trainer Arne Slot Kraaijeveld meeneemt op trainingskamp naar Spanje.

Kraaijeveld is sinds het seizoen 2016-2017 actief binnen de Feyenoord Academy. De middenvelder kwam het afgelopen seizoen uit voor Feyenoord Onder 17 en maakt nu deel uit van Feyenoord Onder 18. Naast Kraaijeveld mag ook Givairo Read mee naar Marbella.

Read maakte afgelopen zomer de overstap van FC Volendam naar Feyenoord. De 17-jarige verdediger heeft een contract tot medio 2026 in De Kuip. Read heeft zijn eerste minuten bij FC Volendam in de Eredivisie nu al weten te maken. In Marbella mag hij zich gaan bewijzen aan de staf van Feyenoord.

 

+1/-0

Prima loting je gaat PSV toch tegenkomen liever nu dan in de finale. Verlies je onverhoopt kan je je op eredivisie richten en scheelt dat 3 wedstrijden minder win je stoom je door naar finale.

 

+1/-0

Volgens mij is die arrogante houding dat je zo maar even doorstoomt naar de finale als je van PSV wint totaal ongepast na zo'n half jaar. Die houding is al vaak genoeg afgestraft zou je denken.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Gio4ever schreef op 22 december 2023 om 17:46:

Volgens mij is die arrogante houding dat je zo maar even doorstoomt naar de finale als je van PSV wint totaal ongepast na zo'n half jaar. Die houding is al vaak genoeg afgestraft zou je denken.Nou ja ligt de weg wel open zo slecht is dit jaar ook weer niet meer punten als vorig jaar en veel meer goals op psv na ben je altijd de grote favoriet. De beker is ook alleen maar leuk als je hem wint anders vergeten.

 

+1/-0

Ik hoop dat Slory zich laat zien. Het is een lichtgewicht, maar hij is bijna net zo snel als Minteh en ik vind dat hij in de eindfase meer oog heeft voor de assist dan Minteh. Als hij zich fysiek nog iets kan ontwikkelen onder Slot dan kan hij een interessante optie worden als rechtsbuiten, aangezien de rest niets heeft laten zien.

 

+1/-0

Goede zaak mischien dat hij nu ook wel wil bijtekenen.

 

+1/-0

Feyenoord reist met 27 spelers naar Spanje

Feyenoord vertrekt vandaag (maandag) op trainingskamp naar Spanje. Ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft verblijft de selectie tot en met zaterdag in Marbella.

Arne Slot kan tijdens het trainingskamp beschikken over 27 spelers. Zoals bekend ontbreken Ayase Ueda, Alireza Jahanbakhsh, Yankuba Minteh en Ramiz Zerrouki vanwege verplichtingen bij hun nationale ploeg. De vier spelers missen minimaal de wedstrijden tegen NEC en Vitesse in de competitie.
Vanuit Feyenoord Academy sluiten Givairo Read, Thijs Kraaijeveld, Jaden Slory en Nesto Groen aan bij de groep. De talenten hebben de laatste maanden zo'n goede indruk weten te maken dat ze zichzelf in Marbella mogen laten zien.

Volledig overzicht
Justin Bijlow/#01
Timon Wellenreuther/#22
Kostas Lamprou/#31
Mikki van Sas/#39
Lutsharel Geertruida/#04
Quilindschy Hartman/#05
Dávid Hancko/#33
Gernot Trauner/#18
Bart Nieuwkoop/#02
Thomas Beelen/#03
Marcos Lopez/#15
Givairo Read/#XX
Quinten Timber/#08
Ondřej Lingr/#32
Thomas van den Belt/#16
Antoni Milambo/#27
Gjivai Zechiël/#24
Thijs Kraaijeveld/#69
Mats Wieffer/#20
Santiago Gimenez/#29
Luka Ivanušec/#17
Igor Paixão/#14
Calvin Stengs/#10
Javairo Dilrosun/#11
Leo Sauer/#25
Jaden Slory/#63
Nesto Groen/#44

Feyenoord speelt zaterdag oefenwedstrijd tegen FSV Mainz

Voor de spelers van Feyenoord is de vakantie bij de start van het nieuwe jaar afgelopen. De Rotterdammers zijn maandagmiddag vertrokken naar Marbella, waar de komende dagen getraind zal worden ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Zaterdagmiddag speelt Feyenoord een duel tegen de Duitse club FSV Mainz 05.

Het vriendschappelijke duel met de huidige nummer 16 van de Duitse Bundesliga wordt gespeeld op het Marbella Football Center. Geen onbekend terrein voor Feyenoord, dat daar de afgelopen jaren vaker neerstreek voor een oefenwedstrijd ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft. De wedstrijd begint om 12:30 uur.

Live uitgezonden

De kaartverkoop voor het duel tussen Feyenoord en FSV Mainz start naar verwachting dinsdag via de organisatie van het Marbella Football Center. Houd hiervoor website en/of de clubkanalen in de gaten. Let op: de capaciteit van het complex is beperkt. De wedstrijd wordt tevens live uitgezonden op het YouTube-kanaal van Feyenoord.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Willykment schreef op 29 december 2023 om 14:12:

Ik hoop dat Slory zich laat zien. Het is een lichtgewicht, maar hij is bijna net zo snel als Minteh en ik vind dat hij in de eindfase meer oog heeft voor de assist dan Minteh. Als hij zich fysiek nog iets kan ontwikkelen onder Slot dan kan hij een interessante optie worden als rechtsbuiten, aangezien de rest niets heeft laten zien.
Denk dat Slot nog eerder een niet in vorm zijnde Zerrouki op rechtsbuiten zet dan Slory.

 

+1/-0

Dit is niet best hoor. Geen diepgang, geen variatie in de aanvallende spelpatronen en defensief geklungel door de obsessie met balbezit. En nog steeds geen buitenspelers die in de diepte een man kunnen passeren en daardoor kansen creëren. Gelukkig is het maar een oefenduel, maar tegen de nr 16 van de Bundesliga mag je wel iets meer verwachten dan dit. Zeker na al dat hypen van types als Krabby die nog nooit zo'n hoog niveau gezien hadden. Slot heeft nog steeds geen antwoord op teams die met drie man achterin spelen.

 

+1/-0

Deel twee was iets beter, maar je mist een paar kwaliteitsaanvallers die verschil maken. Wellicht ligt het ook aan de opbouw die net wat te stroperig verloopt en te veel gericht is op balbezit houden. Het spel werd pas versneld door de spelers met lef op het middenveld, zoals Zechiël en Milambo.

Achterin speelde Lopez heel degelijk als lcv. Beelen een beetje traag aan de bal, maar een voldoende in duels.
Read vind ik een verademing ten opzichte van Nieuwkoop, veel hogere handelingssnelheid en technischer aan de bal.
Zechiël is uitstekend als 6, Zerrouki gaan we zeker niet missen.
Vd Belt en Milambo prima als middenvelders, al zie ik Milambo het liefst meer vanuit de 6 of 8 positie komen.

Voorin stokt het. Niemand overtuigde daar, Lingr kreeg geen werkbare ballen en de rest was tamelijk passief.

 

+1/-0

Mischien moeten we accepteren dat de kwaliteiten nu gewoon iets minder zijn als afgelopen twee seizoenen, dat is ook de uitdaging structureel meedoen en niet door ondergrenzen zakken elke topclub heeft mindere periodes.

 

+1/-0

Het was nog slechter dan tijdens de eerste seizoenshelft. Ook een best knappe prestatie :ja

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 06 januari 2024 om 15:16:

Mischien moeten we accepteren dat de kwaliteiten nu gewoon iets minder zijn als afgelopen twee seizoenen, dat is ook de uitdaging structureel meedoen en niet door ondergrenzen zakken elke topclub heeft mindere periodes.Terwijl we meer hebben geinvesteerd dan ooit. Dat was een mislukte transferzomer dus, waar de scouting (als je de verhalen mag geloven) opzij is gezet en DtK en Slot alles hebben bepaald. Alleen Stengs preseert, cjfermatig dan. Want toen het er echt om ging (PSV en Twente bijvoorbeeld) was hij in geen velden of wegen te bekennen.

We mogen inmiddels wel concluderen dat Ivanusec een regelrechte miskoop is. Die ontbeert echt alles wat een buitenspeler nodig heeft. Zelfs Idrissi was een klasse beter.

Wat mij betreft gaan we Zerrouki (Van de Belt en Zechiel zijn niet minder) en Ivanusec proberen te verpatsen. Wellicht krijgen we er nog wat voor.

 

+1/-0

Ivanusec kun je al niet meer verpatsen, daar zit je tot de zomer mee opgescheept.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Gio4ever schreef op 06 januari 2024 om 16:11:

Ivanusec kun je al niet meer verpatsen, daar zit je tot de zomer mee opgescheept.Dat is me bekend. Verhuren aan Zagreb zou nog kunnen. In de kijker laten spelen en wellicht na het EK verpatsen.

Bij ons gaat het hem niet meer worden. Gooi Sauer maar voor de leeuwen.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 6 pagina's: 1 2 3 4 5 6

Feyenoord Forum » Wedstrijden van Feyenoord » Voorbereiding 2023/2024