Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Spelers » Selectie 2022/2023

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 11 mei 2022 om 12:01:

Eventuele verkopen moet ook zorgen voor genoeg vet op de botten de komende jaren liever veel geld op de bank als alles gelijk investeren.Een financiele buffer is altijd verstandig, ik vind echter wel dat het kapitaal van Feyenoord op het veld moet staan.

Daar ligt de core-business van de club, we zijn geen verzekeringsmaatschappij, bank of andere financiele instelling. Op het veld valt het meeste en het snelste te verdienen, dus daar moet de club naar mogelijkheden investeren; een goed technisch beleid (wat we na jaren eindelijk lijken te voeren) betaalt zich terug.

Stel dat Malacia, Sinisterra, Senesi en/of Kökçü goed verkocht worden; hun gezamenlijke opbrengst is net zoveel als de extra inkomsten die over een enkele seizoenen uit een nieuw stadion gegenereerd zouden worden. Zulke topverkopen lukt je niet ieder jaar, structureel zijn de inkomsten niet. Maar het geeft wel aan waar de kansen liggen voor de club.

De 'cycle' van opleiden en jong/talentvol kopen -> ontwikkelen en presteren -> op juiste moment goed verkopen -> herinvesteren, doorselecteren -> beter opleiden en jong/nog talentvoller kopen -> ETC -> ... Dit beleid kan de club de komende jaren naar een hoger niveau brengen. De positiviteit die er nu rond de club hangt werkt aanstekelijk en stuwt ook dit process omhoog. Het is goed om dat ten gelde te maken, maar ook om erin te blijven investeren. Alleen dan kun je het blijven drijven en levert het resultaat.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

Feyenoord Forum » Spelers » Selectie 2022/2023