Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Andere competities » PSV

Deze normale topic is open en bestaat uit 7 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7

Het zit PSV ook niet mee deze week lol en zondag wacht Feyenoord altijd lastig.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 28 februari 2021 om 20:07:

Het zit PSV ook niet mee deze week lol en zondag wacht Feyenoord altijd lastig.Dan kan Philips effe lekker alle ellende van zich af spelen. Daar zijn wij altijd de ideale tegenstander voor....

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Om de tekorten volledig weg te poetsen en toch geld over te houden om de selectie te versterken, zal PSV komende zomer waarschijnlijk meerdere voetballers moeten verkopen. Verslaggever Marco Timmer geeft uitleg bij de financiële situatie van de Eindhovenaren.

Zonder veel problemen heeft PSV opnieuw overeenstemming bereikt met de selectie en technische staf voor een loonoffer. De club loopt vanwege de coronacrisis veel inkomsten mis en stevent af op een zeer fors operationeel tekort; naar schatting 20 à 25 miljoen euro. Niet alleen de voetballers en trainers in Eindhoven moeten inleveren, het voltallige personeel doet mee.

Een grote verrassing was het niet dat algemeen directeur Toon Gerbrands weer bij de werknemers aanklopte. Vorig jaar mei dienden zij ook al salaris in te leveren en destijds werd afgesproken dat nieuwe maatregelen geactiveerd zouden kunnen worden als er het gehele seizoen zonder supporters moest worden gevoetbald. Dat laatste is vooralsnog het geval. Aangezien de vorige afspraken tot 1 januari van dit jaar golden, zijn er nu nieuwe gemaakt. Hoeveel de loonmatiging oplevert en hoelang de nieuwe afspraken lopen, heeft PSV niet bekendgemaakt.

Dankzij het beleid in de afgelopen jaren heeft PSV een eigen vermogen van veertig miljoen euro opgebouwd. De club kan de ergste financiële klappen dus opvangen. Desondanks zal PSV, ook vanwege de afschrijvingen op de spelers, waarschijnlijk meerdere voetballers moeten verkopen om de tekorten volledig weg te poetsen en toch geld over te houden om de selectie te versterken. Sam Lammers werd vorige zomer al verkocht voor tien miljoen. De transfer van de spits naar Atalanta Bergamo valt in dit boekjaar.

Duidelijk is dat Donyell Malen komende zomer de grote cashcow moet worden, terwijl PSV verwacht ook de nodige miljoenen binnen te halen met de verkoop van Denzel Dumfries. Hoeveel de Eindhovenaren nog voor Mohamed Ihattaren krijgen, is afwachten. Het contract van het negentienjarige talent loopt na volgend seizoen af en de pogingen die verbintenis te verlengen lopen al ruim een jaar op niets uit. Ihattaren lijkt derhalve bezig aan zijn laatste maanden bij PSV. Hij wordt geregeld in verband gebracht met rivaal Ajax, maar zijn zaakwaarnemer Mino Raiola geeft aan nog niet te zijn benaderd door de Amsterdammers. ‘Op dit moment speelt er nog niets’, aldus Raiola.


Flink verlies van inkomsten voor ze. Nu is het alleen nog wachten op alweer de volgende club met grote financiële problemen.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 7 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7

Feyenoord Forum » Andere competities » PSV