Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Andere competities » Nederlands elftal

Deze normale topic is open en bestaat uit 41 pagina's: 1 2 3 4 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... 37 38 39 40 41

Ik vond deze wedstrijd beter dan ik had verwacht, Kroatië is in mijn ogen tactisch absolute wereldtop en Nederland kon zich bij vlagen aardig meten ondanks het verschil in kwaliteit. Er zat meer intensiteit in dan voorgaande wedstrijden die ik heb gezien van het Nederlands elftal en de tactische Guardiola variant met Geertruida die inschoof naar het middenveld en de teruggetrokken backs vond ik aardig bedacht. Vroeg me wel af wat de toegevoegde waarde is van Dumfries in die variant. Geertruida liet zijn visitekaartje achter, speelde zeer sterk.

Het middenveld vond ik van te voren logisch bedacht, maar Koopmeiners lijkt niet goed te functioneren in het Nederlands elftal en de Jong viel mij behoorlijk tegen. Desondanks denk ik dat dit middenveld -gezien het matige spelersmateriaal- de enige logische variant is op het middenveld en dat het misschien even tijd nodig heeft om het als geheel te laten functioneren. Wellicht zou Simons op 10 ook nog een optie kunnen zijn voor iets meer creativiteit en dynamiek.

Het moest grotendeels van Wieffer komen. Wieffer speelde sterk in een soort 8 rol (al blijft zijn handelingssnelheid in kleine ruimtes een aandachtspunt naar mijn mening) en heeft zijn marktwaarde weer wat verder opgevijzeld, voor mij was hij samen met Geertruida een van de beste spelers op het veld. Leuk om te zien als Feyenoorder.

Helaas viel een andere (oud) Feyenoorder door de mand. Eerder al aangegeven in het Wijnaldum topic, maar zoals hij nu speelt is hij ook op eredivisie niveau geen toegevoegde waarde mijns inziens. Sjokt over het veld, fysiek volledig op lijkt het, en aan de bal te weinige extra kwaliteit om creativiteit te verzorgen. Als hij naar ons komt heeft hij misschien eerst een half jaar nodig om fysiek weer op niveau te komen, als dat al mogelijk is, dat lijkt me de moeite niet waard. Dit is niet de Wijnaldum van Liverpool en daarvoor, slechts een schim.

Voorin vond ik Nederland niet goed, maar meer mag je gezien de beperkte kwaliteit ook niet verwachten. Het zijn voornamelijk countervoetballers die met ruimte op hun best zijn, dus een dominant technische aanval zal je niet snel zien vrees ik. Met Weghorst kan je nog een beetje opportunistisch spelen, maar dat valt niet vol te houden en de Kroaten wisten daar op begeven moment korte metten mee te maken door Nederland via goed positiespel terug te dringen.

Wat ik wel jammer vind om te zien is hoe weifelend Bijlow in het doel staat in het Nederlands elftal. Hij oogde ietwat onzeker en ik had de indruk dat zeker één van de Kroatische doelpunten houdbaar was als hij eerder anticipeerde. Hoge ballen waren constant gevaarlijk. Ik kan me voorstellen dat er uiteindelijk toch gekozen gaat worden voor een andere eerste keeper, je wilt als bondscoach vooral een keeper die zich comfortabel voelt en dat lijkt Bijlow niet te zijn. Mede door het prutswerk van Louis van Gaal die hem onzeker heeft gemaakt in het shirt van Oranje.

 

+1/-0

Vergeet niet het moment dat hij door Perisic met een elleboogstoot werd geraakt, wat zijn concentratie verminderde vanwege het misschien niet alert kunnen reageren, waar hij patent op heeft.

 

+1/-0

1-1 Italië - Spanje na 10 minuten.

 

+1/-0

Nou, dat wordt Italie zondag. Reken maar weer op een kutwedstrijd...

 

+1/-0

Die hele Nations League is toch een 'seizoenstoetje' waar niemand met gezond verstand op zit te wachten?

Volgens mij zit het merendeel van de Oranje-spelers al lang met zijn hoofd op een strand in Dubai, de Malendiven of een ander oord. Die zijn toe aan rust. Niet nog twee wedstrijden om een opgeklopte cup waar geen enkele historie aan vastzit. En al helemaal geen wedstrijd om een derde plaats...

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

MIddenveldert schreef op 16 juni 2023 om 11:04:

Die hele Nations League is toch een 'seizoenstoetje' waar niemand met gezond verstand op zit te wachten?

Volgens mij zit het merendeel van de Oranje-spelers al lang met zijn hoofd op een strand in Dubai, de Malendiven of een ander oord. Die zijn toe aan rust. Niet nog twee wedstrijden om een opgeklopte cup waar geen enkele historie aan vastzit. En al helemaal geen wedstrijd om een derde plaats...Voor de Nederlanders mischien, maar heb gister naar de Duitse RTL gekeken en dan spreken ze toch over de beste Europese landen op dit moment. Duitsland, Engeland of België had maar wat graag in de Final Four gestaan! Kroatië neemt dit ook heel serieus het is toch een echte prijs.

 

+1/-0

Natuurlijk is dit geen serieuze prijs. Het EK of WK is een echte prijs. Dit is leuk als je hem wint, vervolgens doe je een drankje in de kleedkamer en in de ochtend daarop zitten ze allemaal in het vliegtuig op weg naar het vakantieadres.

Voornaamste reden dat die landen bij de final four willen zitten zal zijn omdat ze dan eerder vakantie hebben. Verder voegt het helemaal niks toe.

 

+1/-0

Oneens het is prestige natuurlijk mist het toernooi nog historie, maar je hebt er voor gespeeld als je dan bij de laatste vier bent gekomen wil je winnen ook. Alleen de groten zullen deze prijs winnen na Portugal en Frankrijk wil elk land in dat rijtje komen.

forumillustratie

 

+1/-0

Dat willen die spelers ook als ze een oefenduel spelen. Het is gewoon een oefentoernooi waarmee ze uiteindelijk een beker kunnen winnen, meer niets.

 

+2/-0

Mag je vinden maar heb je de twee wedstrijden ook niet gezien waren echt geen oefenwedstrijden LOL.

 

+1/-0

Bijlow speelt 'gewoon'.

is lang geblesseerd geweest, wat hem zijn plek bij oranje kostte.
Was net op tijd voor het WK klaar, maar trof toen een bondscoach die overduidelijk zijn eigen punt wilde maken met onbekende keepers, die hij dan meer op het conto van zijn onmetelijke inzicht kon schrijven.
Net zoals hij tegen Argentinië niet door wilde drukken in de verlenging, maar op penalty's hoopte, omdat hij daar op getraind had, en zo zijn persoonlijke triomf kon behalen.

Bijlow vervolgde zijn zeer goede seizoen, werd kampioen, en is terug naar de plek in oranje waar hij thuis hoort.

Dan moet je hem niet alweer na één interland, die verloren ging maar wat zeker niet Bijlows fout was, alweer vervangen voor een ander.
Een keeper geef je vertrouwen. Bovendien heb je(Koemand spreekt altijd over je) een half jaar lang kunnen kijken wie je nr 1 is,
dan verandert dat beeld niet plotseling na 1 interland, waarin ie - nogmaals- ook helemaal geen echte fouten maakte.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Gio4ever schreef op 16 juni 2023 om 23:30:

Dat willen die spelers ook als ze een oefenduel spelen. Het is gewoon een oefentoernooi waarmee ze uiteindelijk een beker kunnen winnen, meer niets.


Je kunt Europees kampioen vriendschappelijk voetbal worden.

 

+1/-0

Het voegt werkelijk helemaal niets toe

De groepswedstrijden van de Nations League werden gebruikt als voorbereiding op het WK en om dingen uit te kunnen proberen. Meerdere bondscoaches die daar ook openlijk voor uitkwamen, waaronder Van Gaal

En dan krijg je nu nog een duel die volslagen nietszeggend is. Spelen tegen Italië B. In een voetbalkalender die al achterlijk vol is zit je ook echt op deze onzin te wachten. En dat wordt alleen maar erger omdat ze nu ook met kwartfinales aan komen zetten.

 

+1/-0

UEFA-voorzitter wil ’ondragelijk’ gedrag richting arbitrage harder bestraffen
55 min geleden
in VOETBAL

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin is klaar met het wangedrag van spelers op de voetbalvelden en wil harder gaan optreden. De baas van de Europese bond zegt voorstellen van de scheidsrechterscommissie hierover af te wachten. De komende weken gaat hij er binnen de UEFA over in gesprek. „Het is ondraaglijk geworden”, oordeelt de Sloveen in een interview met de NOS.

Ceferin ergert zich de laatste tijd vooral aan het constante geklaag op beslissingen van de scheidsrechter. „Elke beslissing van de scheidsrechter wordt aangevochten. We moeten harder straffen om dit aan te pakken. We hebben nog niet veel tijd gehad om hiernaar te kijken, maar iedereen bij de UEFA is het erover eens dat het nu te ver gaat.”

 

+1/-0

Ik had Geertruida rechtsback gezet vandaag, verdedigend sterker dan Dunfries en kan die back beter opvangen.

Dan met Aké centraal en Malacia linksback.

Bijlow kansloos bij de goal.

 

+1/-0

Ik Wil toch ff iets vragen:

In mijn indruk bij de 0-2 stuitte de bal van de borst op de elleboog en vervolgens valt de goal.

Goal wordt goedgekeurd.

Vervolgens neemt Xavi de bal rand 16 aan in een veelbelovende aanval en eigenlijk zelfde situatie: Bal springt van hem af en komt tegen z'n arm en wordt afgefloten.

In mijn ogen zelfde situatie en verschillende beslissingen.

Wat is jullie mening in deze?

 

+1/-0

Die Italiaan raakte hem alleen op zijn borst, niet de arm of elleboog

Verder is het gewoon een wanvertoning waarbij er een paar flink door het ijs zakken. Ook Geertruida speelt gewoon zwak.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Gio4ever schreef op 18 juni 2023 om 15:37:

Die Italiaan raakte hem alleen op zijn borst, niet de arm of elleboog

Verder is het gewoon een wanvertoning waarbij er een paar flink door het ijs zakken. Ook Geertruida speelt gewoon zwak.Ik ben het met je eens dat het een wanvertoning is.

Over Geertruida ben ik het absoluut niet met je eens, hij is achterin de beste en zorgt voor diepgang met Wieffer.
Dus dat klopt gewoon niet wat je zegt.

In de draai raakt die Italiaan hem wel degelijk op z'n elleboog, maar je moet dat uit de juiste hoek zien.
Dat niet iedereen het zo ziet snap ik, maar hij raakt hem wel degelijk.


Ok I stand corrected, beelden gezien geen hands ;)

Voor mij zijn de zwakke spelers: Dumffries, Aké (op de linksback) van Dijk, Lang, Xavi (op de 10) en Malen.

Je kan dat deels oplossen door Geertruida naar rechtsback te halen, van dijk en Aké centraal te zetten (deels bij gebrek aan beter) en Xavi weer op links.

Lang en Malen er uit, Kookmeijers weer op het middenveld.
Dat liep veel beter.

Juist de Feyenoorders staan veel vrij, houden het simpel en zorgen voor diepgang, waar de rest rare balletjes geven, de Jong die weer overal en nergens loopt.

Ze moeten het simpel houden en hoger druk zetten.

Slot was al paar keer ontploft als hij Feyenoord zo vaak zag inzakken... :denk

 

+1/-0

Serieus met Geertruida je beste verdediger wisselen en de andere dissidenten die schuldig aan de goals zijn laten staan...

 

+1/-0

Geertruida had zelf toch ook een heel grote rol in de tweede tegentreffer? Hij heft buitenspel op omdat hij loopt te slapen

 

+2/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 41 pagina's: 1 2 3 4 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... 37 38 39 40 41

Feyenoord Forum » Andere competities » Nederlands elftal