Transparent
Inloggen
Sluiten

Nieuwe spelregels: geen sierraden, 2 meter afstand bij inworp

4 augustus 2005 16:30 - KNVB

De KNVB heeft enkele spelregels in het voetbal veranderd, voor het nieuwe seizoen. Het meest in het oog springend zijn het algehele verbod op sierraden (daaronder vallen ook trouwringen, piercings en bijv. livestrong-polsbandjes; tapen is ook niet toegestaan) en de nieuwe minimale afstand voor tegenstanders van twee meter bij ingooien. Tot nu toe bestond daarvoor geen minimale afstand.

Verder gaat de KNVB strenger optreden bij protest tegen de scheidsrechter. Zo zullen bij "massale protesten" spelers met minimaal een gele kaart bestraft gaan worden. Ook zullen de arbiters eerder gaan optreden tegen vertragend handelen bij spelhervattingen. Bijvoorbeeld voor het meenemen van de bal, het bewust wegtrappen of -gooien van de bal, of het blokkeren van de bal wordt vanaf nu een gele kaart getoond.

De opzienbarende nieuwe interpretatie van de buitenspelregel tijdens het in Nederland gehouden WK voor spelers onder de 20 wordt vooralsnog n?et overgenomen.

De veranderingen zijn verplicht door de UEFA. Feyenoord krijgt er voor het eerst mee te maken in thuiswedstrijd tegen NAC, als de competitie begint.

Meer op KNVB




Tags

sierraden spelregels inworp knvb minimale arbiters buitenspelregel ingooien interpretatie livestrong nac nederland opzienbarende piercings polsbandjes protest springend strenger tapen trouwringen uefa wegtrappen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane arneslot bizar eredivisie geertruida gimenez hancko intensiteit iran israel kampioensjaar kraaij kroes middenveldert minteh praag religie rvc sobat stengs sugawara timber ueda vertekent volkslied wieffer willykment yoda zerrouki