Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord stunt met winst tegen Atletico Madrid

8 augustus 2021 18:56
Foto: Pro Shots

Feyenoord stunt met winst tegen Atletico Madrid; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zondag tijdens de jaarlijkse openingswedstrijd in De Kuip voor een kleine stunt weten te zorgen. Het vriendschappelijke duel tegen Atletico Madrid eindigde in een 2-1 overwinning. Nadat Bryan Linssen de ploeg van Arne Slot al snel op voorsprong had gezet volgde in de slotfase de gelijkmaker. Diep in blessuretijd zorgde Naoufal Bannis alsnog voor de volkomen terechte zege.

Dat Feyenoord het goede gevoel had te pakken na de overtuigende winst tegen FC Luzern bleek ook al snel tegen Atletico Madrid. Na iets meer dan een kwartier spelen kwam Feyenoord op voorsprong. Een uitstekend ingestudeerde corner gaf Bryan Linssen de mogelijkheid om uit een pass van Marcos Senesi de openingstreffer te maken.

Dat het echter om een oefenwedstrijd ging bleek niet bij iedereen duidelijk. Vlak voor rust trapte Belgisch international Yannick Carrasco na bij Tyrell Malacia om vervolgens ook Orkun Kökcü bij de keel te grijpen. Het zorgde direct voor een opstootje op het veld waarbij een woedende Atletico-trainer Diego Simeone ook het veld instormde en Carrasco zelf ten overstaan van iedereen terecht wees. De aanvaller werd bovendien met een directe rode kaart van het veld gestuurd.

Na rust werd er volop gewisseld, maar desondanks bleef Feyenoord de kansen krijgen. Ondanks dat de doelpunten uitbleven leek Feyenoord redelijk eenvoudig de zege uit het vuur te kunnen slepen. In de slotfase wist Atletico echter uit het niets gelijk te maken. Ofir Marciano kon in eerste instantie nog goed redding brengen, maar was vervolgens kansloos in de rebound. Gezien het spelbeeld was het absoluut niet terecht, maar gezien het veldspel zou het opnieuw voor veel vertrouwen zorgen binnen de ploeg. Diep in blessuretijd kreeg Feyenoord echter waar het ook recht op had. Naoufal Bannis zorgde voor de 2-1 en daarmee de zege.

Opstelling Feyenoord: Bijlow (46' Marciano), Pedersen (60' Hendriks), Trauner (46' Fer), Senesi (60' Burger), Malacia (60' Bannis), Toornstra (60' Hartjes), Til (60' Milambo), Kökcü (60' Teixeira), Jahanbakhsh (46' Bozeník), Linssen (60' Antonucci), Sinisterra (46' Haps)




Discussieer mee op de forums


Tags

atletico madrid bannis linssen bryan carrasco kokcu malacia marciano naoufal senesi antonucci arne bijlow bozenik burger diego fer haps hartjes hendriks ingestudeerde instormde jahanbakhsh keel kuip luzern milambo ofir openingswedstrijd opstootje overstaan pedersen rebound simeone sinisterra slot spelbeeld teixeira til toornstra trapte trauner tyrell uitbleven vuur yannick

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden (gewijzigd)
Echt hopen dat Bijlow bij tekent. Wat een held. Liefst 10 jaar. Wat een verademing dit tov een verloren jaar onder Advocaat.
+1/-0

2 jaar geleden
Het was een knappe overwinning maar geen geweldige wedstrijd om te kijken
+1/-0

 
2 jaar geleden
Met het geen we gewent waren is dit een verademing en leuker om naar te kijken een paar spelers erbij en kijk wat er nu staat.nu nog een spits en het word leuker dan de afgelopen jaren
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.337 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve arneslot danall ego eredivisie geloofwaardigheid gimenez gravenberch hancko herik jong knvb kompas kroes madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat stengs timber ueda willykment woerts yoda