Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord ontvangt opnieuw prijs voor beste grasmat in Eredivisie

21 mei 2019 14:15 - VVCS
Foto: Pro Shots

Feyenoord ontvangt opnieuw prijs voor beste grasmat in Eredivisie; image source: Pro Shots

De grasmat van De Kuip is wederom verkozen tot de beste in de Eredivisie. Dat heeft de VVCS bekend gemaakt. Het is alweer het zesde seizoen op rij dat het beste gras in Rotterdam blijkt te liggen.

Na iedere speelronde beoordeelt de aanvoerder van de uitspelende ploeg de grasmat met een beoordeling van 1 tot 5, waarbij 5 staat voor een topveld. Het gras in De Kuip heeft een gemiddelde beoordeling van 4,94 en is daarbij ruim voor de grasmatten van Ajax en PSV geëindigd, die beiden een 4,35 gemiddeld hebben.

De aanvoerders in de Eredivisie blijken bovendien natuurgras veel beter te beoordelen dan het kunstgras. De zes clubs die hun thuiswedstrijden spelen op kunstgras staan qua gemiddelde op ruime achterstand op de clubs die op normaal gras spelen. De slechtste mat van de Eredivisie ligt in Emmen. Het kunstgras van De Oude Meerdijk haalt een gemiddelde van 1,29.

Meer op VVCS


Tags

eredivisie grasmat gras kunstgras beoordeling kuip prijs aanvoerder ajax beoordeelt beoordelen blijken emmen grasmatten mat meerdijk natuurgras psv rotterdam speelronde topveld uitspelende vvcs

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Nou gelukkig hebben we wel een topgrasmat, nu de rest nog ;)

Laatste nieuws