Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord akkoord met plannen voor Feyenoord City

21 december 2018 16:14 - Feyenoord.nl

Feyenoord heeft groen licht gegeven voor de plannen van Feyenoord City. Dat heeft de club vrijdagmiddag bekend gemaakt. De directie van de club en van Stadion Feijenoord zijn akkoord gegaan, waardoor de volgende fase van de bouw nu in gegaan kan worden.

Het proces lag maandenlang stil, omdat Feyenoord een garantie wilde dat het spelersbudget jaarlijks met minimaal 25 miljoen euro verhoogd zou worden, terwijl de gemeente Rotterdam vond dat de club zelf zijn eigen boontjes moest doppen. Feyenoord is dat nu gelukt. "Door tenminste 30 miljoen extra eigen vermogen te verwerven voor de nieuwbouw wordt een vaste en jaarlijks te indexeren bijdrage van tenminste 25 miljoen per jaar aan de spelersbegroting van Feyenoord mogelijk gemaakt", zo geeft een woordvoerder van Feyenoord City aan tegenover het Algemeen Dagblad.

Volgens wethouder Adriaan Visser is het niet vreemd dat het zo lang duurde voordat de knoop werd doorgehakt. "Het is een complex proces, dat is wel helder. Er moeten mensen overtuigd worden. Men wil een second opinion, zeker weten dat het allemaal goed doordacht is", zo geeft hij aan. "Ik ben blij dat die overtuiging er is en we kunnen doorgaan met de rest van het proces."

Er moet nog wel een hoop geregeld worden voordat in de zomer van 2020 de eerste paal de grond in kan en in juni 2023 het stadion kan worden opgeleverd. "Er moet een aannemer worden gevonden en de financiering moet rondkomen", zegt hij daarover. "Over die financiering heb ik geen twijfels. Het vinden van een aannemer die het binnen het budget en de tijd kan doen, dat zal een stuk ingewikkelder zijn. Daar kunnen we met z'n allen onze tanden in zetten."

Meer op Feyenoord.nl


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Voor meer duidelijkheid over de voor- en tegenstanders van Feyenoord City: https://strawpoll.com/9k67yfhs
7 maanden geleden
Marcel van der Kraan in De Telegraaf van zaterdag 22 december:
https://imgur.com/saQCIKc
7 maanden geleden
Museum Boymans wordt verbouwd voor 223 miljoen. Dan is 400 miljoen voor Feyenoord City een schijntje. Het museum trekt jaarlijks evenveel bezoekers als vijf thuiswedstrijden van Feyenoord.
 
7 maanden geleden
Er was @ de bewoners van de achterstandswijken/buurten van Rotterdam Zuid (250.000 mensen) toegezegd, dat hun woningen en omgeving op de schop zou worden genomen voor 130 miljoen euro.
Die moeten dan maar even achteraansluiten.
Feyenoord maakt trouwens eveneens gebruik van Verre Bergen (liefdadigheid, maatschappelijk werk) als geldschieter ten behoeve van het megalomane project waartoe het nieuwe stadion behoort.
Om je kapot te schamen!
 
aliendwurf (geschorst)
7 maanden geleden
Dat wordt hier niet zo gewaardeerd...FN zit vol met Guddepijpers en ja knikkers.

Dat hebben die Epa en zijn debiele maatje Ard goed voor elkaar gekregen...
7 maanden geleden
Het werd tijd dat de Reus wakker wordt .

Laatste nieuws